takı konusu

Amca iki yegenin birinin nisanında 200 birinde gram taktı ise sizin anne babanız da onların çocukların birine 200 birine gram takması gerekir. Nisandaki takılar anneye kaldıysa onun yapmadı gerekir. Çocuklar size bir şey takmadiysa da takı töreni olan bir ortamda yine de para takmak uygun olur bence.Malesef takı olayı al gülüm ve gulum öyle karşılıksız takmıyor kimse🥲

Bizim adetlerimize gore sizin birsey takmaniza gerek yok. Annenizin takmasi yeterli. Sayet cocuklari size taksaydi sizinde ayni takilari onlara takmaniz gerekirdi
amcanın çocukları bu tarafın çocuklarından küçük ve bu tarafın düğünleri olurken hepsi bekarmış anladığım kadarıyla

sizin dediğiniz gibi olsa sülalede 3 düğünden sonra kimse kimseye birşey takmazdı ...çünkü illa ki ben evlenirken bekar olan milyon tane kişi var onlar bana takmadı diye ben de onlara takmasam onlar zaten bize takılmadı diye kimseye takmaz. bitti gitti.

amcanın çocukları bu tarafın çocuklarından küçük ve bu tarafın düğünleri olurken hepsi bekarmış anladığım kadarıyla

sizin dediğiniz gibi olsa sülalede 3 düğünden sonra kimse kimseye birşey takmazdı ...çünkü illa ki ben evlenirken bekar olan milyon tane kişi var onlar bana takmadı diye ben de onlara takmasam onlar zaten bize takılmadı diye kimseye takmaz. bitti gitti.
Bizde evli bekar farketmiyor, takilar karsilikli gidiyor. Örnek vereyim. Ben evlenirken kuzenim bekardi, evlenmek icin adayi bile yoktu, bana yinede çeyrek takti. Aradan 2 sene gecti, kuzenim evlendi bende ona çeyrek taktim. Bana taki takmasaydi bende ona takmayacaktim. Dediginiz gibi takı merasimi sona erecekti.

sorun burada başlıyor annem kız kardeşime 200 taktılar diye 200 takacak yani bana takılan değil işin içinden çıkamıyorum :KK70:
O zaman anneniz diğer 17 yaşındaki çocuk nişanlanınca altın takacak:)
Bir altın bir para takılmış ama anneniz uyanıklık yapıp parayı karşılık olarak takmayı tercih ediyor. Altın küçük çocuğa o zaman.

bizde de bekarlardan beklenmiyor . onların 2 çocuğu annemin 3 çocuğu var.
ablama nişanda 100 düğünde yarım
bana nişanda gram düğünde yarım
kardeşime nişanda 200 düğünde de yarım takacaklar.

Amcamların daha ilk nişan ve düğünü .
Ben zaten düğünde yarım takacağım benim sorum nişanda bana takılanı mı takmalıyım .yoksa para mı
Nişanda size takılanı anneniz götürsün siz para takın biz de öyledir bekarlardan beklenmez kuzeniniz size takmamıştır ama sizin bebeğiniz olur düşüncesiyle devam ettirmeniz lazım

Size kuzeniniz değil amcanız takmış. Bu durumda eğer karşılıklı olmasını önemsiyorsanız sizin babanızın da kuzeninize takması yeterli. Siz takmayınca ayıp olmaz. Siz evlenirken kuzeniniz cocuk yasta degilse (geliri varsa), bekar ya da evli olması bir şeyi degistirmiyor. Takmadıysa takmayın. Eğer siz evlenirken o çocuk yaştaysa ya da geliri yoksa da yine takmasanız ayıp olmaz ama sonuçta kuzeniniz, içinizden geliyorsa ve karşılık beklemeyecekseniz istediğinizi takın bence.

Bizde evli bekar farketmiyor, takilar karsilikli gidiyor. Örnek vereyim. Ben evlenirken kuzenim bekardi, evlenmek icin adayi bile yoktu, bana yinede çeyrek takti. Aradan 2 sene gecti, kuzenim evlendi bende ona çeyrek taktim. Bana taki takmasaydi bende ona takmayacaktim. Dediginiz gibi takı merasimi sona erecekti.
burada zaten evlenen kuzen 25 yaşındaymış, evleneni bile genç daha. küçüğü ise 17 yaşındaymış....
diğer tarafın ise hepsi evli. 3 tane düğün yapmış konu sahibinin babası.

bu 17 yaşındaki çocuk o zamanlar belki 10 yaşındaydı...ne yapsın 10 yaşında çeyrek mi taksın onlar da bana takar diye?

bizde evli bekar ayrımı yok. çalışan, kendi bütçesi, parası olan takıyor. 2 sene de akrabalık ilişkileri için çok çok çok kısa bir süre.

kuzenlerimle yaşıt olan teyzelerim var, kendi yaşında yeğeni olan bi dolu kuzenim var, 40 yaşında olup bekar olan var, 2. evlenen var...var da var. akraba isen değer veriyorsun, akrabalık ilişkini önemsiyorsundur o yüzden takarsın. karşılık diye düşünürsek gerçekten 3. düğüne kimse kimseye bir şey takmaz.

Merhaba arkadaşlar,

Amcamın oğlunun nişanı ve düğünü var.
Geçen sene bana nişanımda gram düğünde de yarım altın taktılar.
Bu sene kız kardeşime nişanda 200 düğünde yarım taktılar.
Sorum şu olacak benim aynı şekilde takmam gerekir mi ?
Annem amcamın oğluna 200 tl takacağını söyledi ve benimde para takmam gerekiyormuş .Bilemedim, ne yapmalıyım?
Yöreden yöreye değişmekle beraber ne talıkdıysa onu takarlar.

Merhaba arkadaşlar,

Annem amcamın oğluna 200 tl takacağını söyledi ve benimde para takmam gerekiyormuş .Bilemedim, ne yapmalıyım?
Bence annenin takması gerekir sonuçta yeni evlisin epey borç vardır

Şu an düğünde takılacak altın miktarını hesaplamaya yönelik açılan konu sayısı , kayınvalideye verip veriştirmek için açılan konu sayısını geçti farkında mısınız kızlar😬

Bu altın - takı adetleri inşAllah yakın zamanda yok olur 🤲🏻

Valla benim kayınvalide tarafı, büyüklerden geldiyse kendileri yapıyor. Bize taktirmiyorlar. Kuzen size bir şey takmamis, ailenizin yapması lazım diye biliyorum.

ay şu düğünler ve takı işleri tamamen bitse de millet kurtulsa. hergün en az bir tane takı konusu açılıyor. aklımı seveyim çok güzel bir yerde sadece çok yakınlarımızdan oluşan bir davetli topluluğuyla evlendik. üç beş kişiye altın takılan onlar da yakın zaten. oh mis

bizde de bekarlardan beklenmiyor . onların 2 çocuğu annemin 3 çocuğu var.
ablama nişanda 100 düğünde yarım
bana nişanda gram düğünde yarım
kardeşime nişanda 200 düğünde de yarım takacaklar.

Amcamların daha ilk nişan ve düğünü .
Ben zaten düğünde yarım takacağım benim sorum nişanda bana takılanı mı takmalıyım .yoksa para mı
Öyleyse annenler 1 er çeyrek nişanlarında 1 er yarım da düğünlerinde takabilir. Madem siz 3, onlar 2 kardeş. Sizin de bişey takmanıza gerek kalmaz isterseniz para takın.

Merhaba arkadaşlar,

Herkes durumu neyse onu takar. Takı dediğimiz olay evlenen çiftlere kurdukları yuvada destek olmaktır

Annenizi çok uyanık gördüm
O da amcanızın ilk çocuğunun nişanında size takıldığı gibi gram takmalı, ikinci çocuğunun nişanında sizin kardeşinize takıldığı gibi 200 TL veya karşılığını takmalı. Bi gramın üstüne yatıyor yani?

Bir kere siz üç kardeşsiniz, amcanızın iki çocuğu varmış. Amcanız her üçünüze de düğünde yarım takmış. Hatta nişanlarda da altını var. Bu durumda babanız bunun karşılığını ona göre ödemeli.
Düğünde takılan altınları siz almışsınız, yarım takıldı diyorsunuz. Bu durumda siz nişan ve düğünde birer çeyrek takabilirsiniz.
Annenizin 200 lira takacak olması biraz ayıp karşılanır. Bunu da anlamadım neden anneniz gündemde, babanızın yeğeni evleniyor onun bir fikri yok mu?
Nişanda takılan altınlar annemde kaldı diyorsunuz, siz de bekarsınız yani baba evindesiniz. Bu durumda altınlar sizde de kalmış oluyor. Herhalde o altınlar sizin için kullanılmıştır. Annenizin yaptığı hesap bir tuhaf. 200 lira artık bayramlarda çocuklara harçlık olarak veriliyor, amcadan yeğene nişan hediyesi için çok az.

Oyy ne zor ismis, cok sukur hesabini tutmamisim, tutmayan insanlarla akrabaymisim, aklimda da kalmazmis zaten. Ben guncel konjonkturde fix çeyrek takarim konu kapanir. Annem, kayin validem ne takar bilmem, merak da etmem.
Benim dugun bereketliydi hamd olsun;12 tane ata lirayi keseyle takan mi, 2000 dolari basima sacan mi ararsin... İyi hos da ceyrek 40-46 liraydi o vakit oradan hesap edin. Su an nasil ayni grami gotureyim.. Nau nau 🙈 evlenmek icin 15 yil beklemeseler miş, murur-u zaman diye birsey var ;))

Ben Pandemi de evlendim düğünüm olmadı sadece nikah oldu . Kapıda beklemek bile yasaktı. Gelen akrabalar ne taktı bilmiyorum. 50 tl takan oldu gram çeyrek takan oldu. Ama kim neyi taktı gerçekten bilmiyorum. Bende herkese 200 tl takıyorum. Gram alacak param olsa gram alıp takardım herkese. Ama bütçem neye yetiyorsa o . Kim kırılır alınır bilmem ailem zaten hep altın taktılar onlara. Para takmadılar hiç . Benden de bütçemin yettiğini alabilirler ancak

Niye kurnazlık yapıyorsunuz size gram takılmış sizde gram takacaksınız. Anneniz ne takarsa taksın

Back
X