Takı meselesi bizmi yanlışiz

Siz abartıyorsunuz.
Yapmayın etmeyin bi altın derdine düşüp söz mü atılır
Annesi gelmediyse gençler gitsin diye gelmemiş olamaz mı?

Valla bacım annen haklı yanlış anlama maddi anlam için degil ki anneminde anlatmak istediği şu. Balık baştan kokar. Şimdiden verilen söz tutulmuyor kaynana tenezzül edip gelmiyor bu iş böyle devam eder tavrını net koysun annen yoksa sessiz görünce biniyorlar tepeye. Benzerini ben yaşadım ve annemlere bosver anne biz mutluyuz dedim keşke demeseydim sonrasında hep bi sorumsuz oldular sözler tutulmadı iki sene nişanlı kaldım kaynana üç ayda bi geldi evlerimiz uzakta değil. Oooo
Abla da aklını basına alsın net olsun oda. Bu süreç acayip sıkıntılı. Allah yardımcınız olsun

Düğün zırt cirt alisverislerine gelin damak beraber gitsin. Aileler karışmasn. O mu haklı bu mu haklı derdi olmaz. Karı Koca birbirlerini seviyorlarsa idare ederler. Ayrıca çok çirkin ya şu dugunlerde takı anlasmazliklari. Sanırsın ev değil de ticari işletme kuruluyor.

Valla bir alyansım olsun yeter altın,araba hiç bir şey umrumda değil.Ben sevdiğimle olayım da bir kuru nikah bi alyans yeter.Sonuçta mal değilim etiketim de yok üstümde.Sevdiğim dağlıca da iki gündür haber alamıyorum hatta o sağ olsunda evlenmesekte olur

Anlasmazlik hep paradan cikar ama sorsan sorun hic bi zaman maddiyat degildir. Oyle dedi niye yapmadi falanda filanda. Bu sebeple söz atılması cok çirkin.

Annemin kizdigida nisanda takı olur bizde diyipde düne dondurmeleri

Öyle tabi ama şimdi nisanda takılacak diyip düğüne takılacak diye dönünce annemde düğünde de yan çizer bunlar diyor... Burdaki yorumları okudum ona biraz yumuşadı gibi

Zaten çoğu yerde nisanda takılan düğüne yakın gelinden alınıyor düğünde tekrar takılıyor, atıyorum nisanda 2 bilezik taktı, onları alıp üstüne 3 daha katıpdüğünde 5 bilezik takıyolar

Kv karışmış demesinler diye gelmemiş işte

Bu kadar kalabalığa be gerek var

Bir de gidilmedi diyorsunuz kuyumcuda neden sormadınız takılardan ne beğenelim günlük set mi bilezik mi kolye mi küpe mi vs diye o zaman sonuçta alyans almaya kuyumcuya girilmiş

Altin yuzunden taki atilir demesi annenin cok farkli yone cekilebilir.Bu yuzden nisan mi atilir sanki ablaniz altin icin mi evlendi anneniz kizini koruyayim derken mahvetmis bence.
Altin falan takilmasin bitsin olay kendileride secerken cagirirlar ya da cagirmazlar sonucta kendilerinin hediyesi

Şu nişandaki gelinle carsıyı dolaşma alışverişi zaten cok sacma.Neden
Ya hediye alınıyorsa zaten sormadan erkek tarafı ne alacaksa alır.
Kızın kendisi alacaksa zaten kayınvalideye görümceye gerek yok.ha yanlarında gelir kız ne isterse alır.
Ama bu öyle değil, ne hediye alma gibi ne de kız kendi alıyor gibi .Tam da ikisinin ortası.o yüzden tartışma ve kavgaya müsait bir ortam oluşuyor.
Kız beğense onlar pahalı diyor, onlar beğense kız bunu mu layık gördü diyor.
Gercekten cok zor ya hediye alsınlar arkadan kız görmeden.yada versinler parayı kız kendi alsın ,karışmasınlar..

Böyle büyük tepkiler verirse anneniz , söz bozulmazsa hep kötü anne rolünde olacak ve kızı bunu kocasından hep duyacak.
Burada okuduklarında aksini görmedim.

Neden vazgeçtiklerini söylemiyorlar mı sözlerinden?

Ayrıca annesi gelmeyebilir ne var ki bunda ?

siz de alyanslarıerkek tarafı aldı ya da alacak sanırım, ben esiminkini o benimkini almıştı mesela toplam 1800 tutmuştu galiba 900 900 bölüştük

Nişanda takı takmak da inisiyatiftir zaten, genelde takılmaz nişan bozulabilir düşüncesi ile, eş dost akraba bu yönde telkinde bulundu ise vazgeçtiler demek ki

Ben bu konuya Nirvana ya ulasmis olan Bahar Yildirim isimli arkadaşımızi davet ediyorum.

baharcigim buyur bir nişan ve takı alış- veriş kabusu,şimdi bu iki aile bu kaosu ata binerek mi bisiklet sürerek mi ormana giderek mi yoksa tv izleyerek mi atalatabilir?

konuya gelecek olursak düğünden önce bu saçma sapan şeyler hiç olmasa ne kız ne de erkek tarafı sorun yasamayacak aslında.ya nisan alış verisine anne değil de teyze gelmişse ne olmuş yanı. Off vallahi off.

ek olarak, takiyi imkanlari yok diye mi takmiyorlar, yoksa baska gicikliklar mi isin icinde ? veya kv nicin gelemedi/gelmedi; iyi analiz edin.. belki hicbi kotu niyet yok.. o zaman sorun da yok..
ama isin icinde bi istememezlik, bi sevimsizlik varsa, baska yerlerde de patlak verecektir..

Bence annen gayet haklı her seyin bir yolu yordami üslubu var...

Baştan böyleyse
Sonunu dusunemiyorum
Gelin takacaksa gelin begenmeli
Ne o oyle daha sonra almalar cartlar curtlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…