Bir sey sormak istiyorum. Evlenen kiza hediye olarak verilen altin neden nisanliyken takiliyormus? Anneniz elaleme hava atmak icin kizinin mutlulugunu bozuyor. Yaptigi cok ayip. Soz atmayi erkek tarafi dusunmeli bence. Daha sozluyken boyleyse nisani hele de evliligi dusunemiyorum bile. Ilerde baslar bayramda bayramlik almadilar kurbanda kurban kesmediler elalemin damadi koc suslemis bunlar bisey yapmadilar. Erkek tarafi iyi sabirliymis.
Sorunumuz altın inci değil zaten önce takılır diyip sonra dönmeleri yanlış anlaşılma olmuş biz düğünde takariz diyorlar ...Ayrıca Takıları kız beğenir kV değil kız kullanacak kV değil. Sorun cikcak diye ses edilmezse çok tepesine binerler insanın. Valla nisan zamaninda gittim gramina kadar ben beğendim.
Ortada verilen bir söz var.Bu dönemler hassas dönemler oturulup konuşulduğunda nişanda takılacak denilmişse olay bitmiştir.O takı takılacaktır...He olağanüstü bir durum vardır bunu yine oturup konuşmaları lazım.Bence başka problemler var erkek tarafında..Nişan bozulsun diye mi böyle yapıyor acaba bana pek normal gelmedi.Valla sustukça tepenize çıkarlar herkes net çizgisini belirlesin.Daha baştan prüz yaratıyorlar.Ablanız sorsun kv ye böyle konuşulmuştu Anne birşey mi oldu neden alamıyorsunuz desin..
adetler altın Kazancı mı ? bi sürü güzel adet var onları uygulayabilirsiniz . hem adetlerimizde kız kayınvalideyle de yaşayabiliyor bunu yapacak mı ? yani altın hediyedir illa gelin seçmez ki ? onlar teklif etse belki olabilir ama zorla mı yaptıracaksınız . bu kadar altın ve para çok çirkin .Yok kayinvalide annemden genç ... Damat gayet iyi efendi biri ...Ama adetleri de annem uyulsun istiyor ...ben pek karışmam istemiyorum ablamda kendi beğenmek istiyor ama dile getirmeye de utanıyorum diyor para göz görünmek istemiyorum diyor
Takiyi evlenince annen takmicakya.yine ablaniz takacak yani erkek tarafinda kalacak ne takilirsa.Görüşü usulü sayılmaz ama annemin kızdı nisanda takı yapılacak denilip de sonra düğüne kalmasına bozuldu
Canm yaaa rabbim tez zamanda kavustursun insallah.askerlerimizi polislerimizi allahim korusun.gencecik ana kuzulari yaaValla bir alyansım olsun yeter altın,araba hiç bir şey umrumda değil.Ben sevdiğimle olayım da bir kuru nikah bi alyans yeter.Sonuçta mal değilim etiketim de yok üstümde.Sevdiğim dağlıca da iki gündür haber alamıyorum hatta o sağ olsunda evlenmesekte olur
Buda biseymi.benm kv nisanda taktigi iki bilezigi dugune yakin kolumdan aldi kuyumyuya gitti bozdurup ayni paraya incesinde 5 bilezik yapti.Saçma tabiki temelli düğünde tak
ha birde düğünde söz kesilen altınlar. dinimizde onlar kadının mihiridir yani kocası bile alsa kadından borc olarak alır ve geri yapmak zorundadır. yani düğünden sonra bozdur demeye kimsenin hakkı yoktur. altın önemli değiil diyenlere bal gibide önemli. bende öyle diyodum düğünden sonra halısı, perdesi, buzdolabında peynirden başka şeyi olmayan sadece köşemle yatağı olan eve gldince o altınları bozdulup eve ekmek alıyorsun. saygılar
Anneniz mi nişanlanıyor?
O zaman adamla mutsuz olup ayrılık esine gelındıgınde yuvayı kurtarma yerine altınları kurtarıp bal gıbı mutlu olalımha birde düğünde söz kesilen altınlar. dinimizde onlar kadının mihiridir yani kocası bile alsa kadından borc olarak alır ve geri yapmak zorundadır. yani düğünden sonra bozdur demeye kimsenin hakkı yoktur. altın önemli değiil diyenlere bal gibide önemli. bende öyle diyodum düğünden sonra halısı, perdesi, buzdolabında peynirden başka şeyi olmayan sadece köşemle yatağı olan eve gldince o altınları bozdulup eve ekmek alıyorsun. saygılar
Annem bu devir kalmadı artıkAnnemin derdi altın olsa söz günü ne takacaksiniz kaçtane takacaksiniz diye sorar di ... onlar ilk geline ne yaptıysam kızınıza da okadar dedi bizimkiler de zaten öyle olsun kimsenin gönlü kırılmasın dediler ilk geline ne yaptınız diye sormadilar ... Bizde nisanda takı takılır diyip sonra caymakda insanın canını sıkıyor güven sorunu yaratiyor
değişik bi tekllfO zaman adamla mutsuz olup ayrılık esine gelındıgınde yuvayı kurtarma yerine altınları kurtarıp bal gıbı mutlu olalım
yasam ve cevre sartlari sanirimdeğişik bi tekllfbeni istemeye geldiklerinde eşimin babası bu konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmıktı hoş bu bilezikleri eve ekmek, halı vs almak için bozdurduk. demeye calıştığım o değildi bi arkadaş yazmış nasıl olsa düğünden sonra senden alıyorlar diye ben ona cevap olarak yazdım. bu şekilde olanı vermek zorunda değilsin. verilsende eşin sama parası olunca alması gerekir ha sen istemezsin o ayrı. imam nikahı kıyarkende zaten söylerler. coğunluğun müslüman olduğu bi toplumda nedense bu durum olunca susan kaynana, kayınpederler, başka konuda din alimi olurlar ya neyse. ben yaşadım biliyorum yapılan bilezik sana ve kocana kalıyo sende onu bi yarana merhem olarak sürüyorsun. kimse kusura bakmasın para , altın önemsizse o zaman neden düğünler takılı? düğün masrafı için diyenlere o zaman nikahtan gidin. bu devirde ac kalınca kimse kimseye bi lokma ekmek vermiyo. coğu erkek müsvetlisi karısını cocukları ile ortada bırakıp kaçıyo. sanki boşanmalar, ayrılmalar altın hesabından oluyo. mutluluk önemli elbette fakat etrafınıza bakın borç içinde yüzen insanlar ne kadar mutlu olabilir. gercekci bakmak gerek bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?