Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten çoğu yerde nisanda takılan düğüne yakın gelinden alınıyor düğünde tekrar takılıyor, atıyorum nisanda 2 bilezik taktı, onları alıp üstüne 3 daha katıpdüğünde 5 bilezik takıyolar
Evet bende de öyle olmuştu hiçte bildiğim bi durum degildi son hafta geri istediler verdim adet bu demek ki ama düşününce çok saçma kime gösteriş yapıyoruz böyle ..
Takı mevzusunu ortaya atan kız evi değil, oğlan annesi olmuş.evlenecek biri bana göre nasıl davranmasını bilmeli. sırf gelenek diye bilmem ne diye yapılan şu eziyetlere hiç gerek yok bence. kayınvalide gelse niye geldi olur. her şeye karıştı olur. gelmese sorumsuz olur. keşke anneniz de gitmeseymiş alışverişe gençler kendisi gitseymiş. hep kaynanalara yükleniliyor ama kız anneleri de fena oluyor bazen. takı muhabbetleri çok çirkin bence bu şekilde. hediye takılır. damat gelinin az çok zevkini bilir ona göre bütçesine uygun bir şey takar takarsa. ben olgunlaşmamış insanların evlenmesine karşıyım. daha şimdiden bu konular olup atıp atmayayım diye düşünüyorsanız bunu hemen bozun bence. burada annenin bence şunu yapması lazım. mutluluğunuz için dua etmesi sizi maneviyatla desteklemesi lazım. ablan da fena kendini saklıyor. paracı görünürüm diye bir şey düşünüyorsa evliliğinde buna çok önem verecek. aslında öyle ama karşı taraftan bunu niye gizliyor. söylesin istediğini karşı tarafa bıraksın yorumu. belki damadın ablanızın düşündükleri sonucu bozulacak bu iş. açık olun, maddiyattan önce mutluluk düşünün. kesin bu alışverişten önce bunların mevzusu çok olduysa kayınvalide gelmek istememiş ve o da oğluna ağırlığını koymuştur o yüzden takı almaktan vazgeçmiştir. siz onları ölçüp biçtiğiniz kadar bu süreçte onlar da sizi ölçüp biçmişlerdir. ve nişanda takı işine önce evet deyip sonra düşünceleri değişmiştir. takı işi düğüne kalmıştır. bu işten bir şey olmaz. ne sağlıklı evlenecek çift görüyorum ne olgun anne baba. vazgeçin bu işten.
Saçma tabiki temelli düğünde tak
Nisan da takı takılır . Bi öyle bi böyle yapilmaz nasıl insanlar öyle. Balık baştan kokmus bence bozulsun bu iş ablana yazık olurBayanlar ablam cumartesi günü nisan olacak geçen hafta damat ailesi geldi nisanda takı takılacak dedi bu cumartesi alışverişe çıkışın dendi .... bizde bu gün gittik hem alyanslari alırız hem Takıları hemde kıyafetleri alır geliriz dedik ... Alyanslar alındı ama nisan Takıları beğenilmedi ablam damat beye sorunca düğüne yakın annemler alacak demiş ... Annemde kızdı nisanda takı takılacak dediler şimdi düğüne kaldı ve kıza begendirmeyip kendileri alacakmis olmaz öyle Takıları kız beğenir yoksa bozulur bu iş diyor ...Ayrıca bu gün damat beyin annesi babası gelmedi teyze ve abisiyle karısı geldi annem onada kızdı anne gelmez mi hc die ...Sizce bizmi abartiyoruz yoksa annem haklimi ... Söz atılacak galiba böyle giderse
Takı mevzusunu ortaya atan kız evi değil, oğlan annesi olmuş.
Kıza yüzüğü taktırana kadar göz boyayıp yalanlar söyleyeceklerine dürüst olup durumumuz bu,bu yuva için anne babalar olarak ne yapabiliriz demek olgunluktur.
Türkiyede halen geçerli uygulanan örf adetler var, çok aşırı kaçılmadıkça güzel ve hoş şeyler bunlar her iki tarafında gönlünü hoş eden.
Ben burada kaynanayı suçlu buluyorum ve çocuğunu o günde ele güne karşı mahçupta etmiş annelik bunu gerektirmez.
Mutlu gününde her koşulda evladının yanında olmalı anne babalar.
Baştan yalan söylememeliydiler, bir kez yalanını yakaladığınız bir insanın her doğrusunu sorgularsınız daha sonra.
Takı alınmaya gitmiş ve begenilmemiş . Tekrar tekrar gitmek istememiş olabilirler . Uygulanan gelenekler iki tarafı da memnun etmiyor çoğu zaman . Altınlar hediyedir ve gönülden kopan takılır .
Nişanda altın alınmasını geleniğinin gerekliliği ve doğruluğu tartışılır.