• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesi bizmi yanlışiz

Annen mi sözlenecek??? O niye atıyor sözü, ablan kaç yaşında bu kadar basit bir konuda sevgilisine karşı fikir sahibi olamıyorsa, evlenince vay onun haline.

yani eğer bir gün evlenirsem ne takı ne o ne bu ,yukarıda da bi arkadaşın dediği gibi yıl olmuş 2015 ne takı kavgası hala ? fakat arkadaşlar burada çirkin olan bir durum var,olayın gelenekselliğini kv ortaya atmış,yani kız tarafı biz takı isteriz dememişler ,kv kendisi demiş alınacak diye,madem ki ortaya attı bu düşünceyi sözünde de dursun bi zahmet ,işlerine geldiği gibi bu bizim adetimiz bu değil deyip kenara çekilmek en hafif deyimle pisleşmektir.. girildiyse takı muhabbetine ,işte yok efendim alışveriş muhabbetine elbette geline sorulup alınmalı ,sonuçta takıyı takacak olan da gelin ,onun zevkine göre alınmalı... ablanız da çekinmesin ,gayet güzel tatlı bir dille hayatım takılarımı ben beğenmek isterim ve annenin başta bize nişanda takı konusunu açıp sonradan vazgeçmesi beni aileme karşı mahçup düşürdü desin ,damadın tepkisine göre yan çizen bi tip mi ,anasının sözünden çıkamıyor mu yoksa gerçekten duruma göre mantıklı mı hareket ediyor anlaşılır zaten ,anneniz de bi sakin olsun ,gemileri yakmasın hemen

Baştan söz verip sözünde durmayan biri için bence hiç uğraşmasın.
Çünkü burda önemli olan takı değil söz verilip sözünde durulmaması bu güven kırıcı bir durumdur ve karşı tarafı aldatmak dalda geçmektir.
Takıp takacaklarıda ya bir set yada 2 bileziktir onun için bile böyle küçük oyunlara başvurmaları çirkin.
Ayrıca takacak olan kişi ablanız böyle ufak bir konuda bile fikrine saygı duyulmuyor.
Bu günleri görmüş geçirmiş biri olarak geçen hergün sadece sinir hastası olmanıza neden oluyor.
Damatta anne kuzusu belliki hiç üzülmeye değmez böyle insanlar için.
Dürüst olsun ben yapamam yada yapıcam dediyse yapsın, sözünde duran insan olsun canımı yesin derler ya öyle işte.
Bu konu sırf bunla kalmıyor yani çirkinleştikçe çirkinleşiyorlar sonra.

evlenecek biri bana göre nasıl davranmasını bilmeli. sırf gelenek diye bilmem ne diye yapılan şu eziyetlere hiç gerek yok bence. kayınvalide gelse niye geldi olur. her şeye karıştı olur. gelmese sorumsuz olur. keşke anneniz de gitmeseymiş alışverişe gençler kendisi gitseymiş. hep kaynanalara yükleniliyor ama kız anneleri de fena oluyor bazen. takı muhabbetleri çok çirkin bence bu şekilde. hediye takılır. damat gelinin az çok zevkini bilir ona göre bütçesine uygun bir şey takar takarsa. ben olgunlaşmamış insanların evlenmesine karşıyım. daha şimdiden bu konular olup atıp atmayayım diye düşünüyorsanız bunu hemen bozun bence. burada annenin bence şunu yapması lazım. mutluluğunuz için dua etmesi sizi maneviyatla desteklemesi lazım. ablan da fena kendini saklıyor. paracı görünürüm diye bir şey düşünüyorsa evliliğinde buna çok önem verecek. aslında öyle ama karşı taraftan bunu niye gizliyor. söylesin istediğini karşı tarafa bıraksın yorumu. belki damadın ablanızın düşündükleri sonucu bozulacak bu iş. açık olun, maddiyattan önce mutluluk düşünün. kesin bu alışverişten önce bunların mevzusu çok olduysa kayınvalide gelmek istememiş ve o da oğluna ağırlığını koymuştur o yüzden takı almaktan vazgeçmiştir. siz onları ölçüp biçtiğiniz kadar bu süreçte onlar da sizi ölçüp biçmişlerdir. ve nişanda takı işine önce evet deyip sonra düşünceleri değişmiştir. takı işi düğüne kalmıştır. bu işten bir şey olmaz. ne sağlıklı evlenecek çift görüyorum ne olgun anne baba. vazgeçin bu işten.

Zaten çoğu yerde nisanda takılan düğüne yakın gelinden alınıyor düğünde tekrar takılıyor, atıyorum nisanda 2 bilezik taktı, onları alıp üstüne 3 daha katıpdüğünde 5 bilezik takıyolar

Evet bende de öyle olmuştu hiçte bildiğim bi durum degildi son hafta geri istediler verdim adet bu demek ki ama düşününce çok saçma kime gösteriş yapıyoruz böyle ..

Sizin derdinizi anladım ben. nisanda alınacak deyip birden fikir değiştirmeleri tabi ki can sıkıcı. Hiç olmazsa şu sebepten fikir değiştirdik diyebilirlerdi.
Ama burda anneden önce ablanizin sevgilisine söylemesi gerekir. Bırak onlar halletsinler. Sebebini sorsun mutlaka.

evlenecek biri bana göre nasıl davranmasını bilmeli. sırf gelenek diye bilmem ne diye yapılan şu eziyetlere hiç gerek yok bence. kayınvalide gelse niye geldi olur. her şeye karıştı olur. gelmese sorumsuz olur. keşke anneniz de gitmeseymiş alışverişe gençler kendisi gitseymiş. hep kaynanalara yükleniliyor ama kız anneleri de fena oluyor bazen. takı muhabbetleri çok çirkin bence bu şekilde. hediye takılır. damat gelinin az çok zevkini bilir ona göre bütçesine uygun bir şey takar takarsa. ben olgunlaşmamış insanların evlenmesine karşıyım. daha şimdiden bu konular olup atıp atmayayım diye düşünüyorsanız bunu hemen bozun bence. burada annenin bence şunu yapması lazım. mutluluğunuz için dua etmesi sizi maneviyatla desteklemesi lazım. ablan da fena kendini saklıyor. paracı görünürüm diye bir şey düşünüyorsa evliliğinde buna çok önem verecek. aslında öyle ama karşı taraftan bunu niye gizliyor. söylesin istediğini karşı tarafa bıraksın yorumu. belki damadın ablanızın düşündükleri sonucu bozulacak bu iş. açık olun, maddiyattan önce mutluluk düşünün. kesin bu alışverişten önce bunların mevzusu çok olduysa kayınvalide gelmek istememiş ve o da oğluna ağırlığını koymuştur o yüzden takı almaktan vazgeçmiştir. siz onları ölçüp biçtiğiniz kadar bu süreçte onlar da sizi ölçüp biçmişlerdir. ve nişanda takı işine önce evet deyip sonra düşünceleri değişmiştir. takı işi düğüne kalmıştır. bu işten bir şey olmaz. ne sağlıklı evlenecek çift görüyorum ne olgun anne baba. vazgeçin bu işten.
Takı mevzusunu ortaya atan kız evi değil, oğlan annesi olmuş.
Kıza yüzüğü taktırana kadar göz boyayıp yalanlar söyleyeceklerine dürüst olup durumumuz bu,bu yuva için anne babalar olarak ne yapabiliriz demek olgunluktur.
Türkiyede halen geçerli uygulanan örf adetler var, çok aşırı kaçılmadıkça güzel ve hoş şeyler bunlar her iki tarafında gönlünü hoş eden.
Ben burada kaynanayı suçlu buluyorum ve çocuğunu o günde ele güne karşı mahçupta etmiş annelik bunu gerektirmez.
Mutlu gününde her koşulda evladının yanında olmalı anne babalar.
Baştan yalan söylememeliydiler, bir kez yalanını yakaladığınız bir insanın her doğrusunu sorgularsınız daha sonra.

Burada sözlü olan kişi kim, anneniz mi? ablanız hariç herkes söz sahibi gibi gözüküyor da o yüzden sordum. Altın için söz atılır mı hiç? Hiç takılmasa ne olur, mutlu olsun yeter. Çok abartmışsınız evet..

Bu arada ben söyle anladim, ablani götürdüler kuyumcuya fakat ablan begenmedi öyle mi?

Belli ki annen bahane arıyor bu evliliği istemiyor.
Takı falan nedir ki ya hiç takmasalar ne olacak sanki önemli olan ablanla eniştenin mutluluğu.

Bana da takılacak olanları ben beğenmedim. Kv kendi gidip almış.
Sadece nişanlımın, sözde bana takacağı bileziği kendim beğenmiştim ama düğün takılarını kendileri aldılar.

İyi ki de ses etmemişiz, bir gelin alışverişine çıktık kıyamet koptu.
,
Benim canım çok sıkıldı bu meselelerden, ne annenizi karıştırın ne kendiniz karışın, ablan ile sözlüsü karar versin. Takılacak bileziği ablan beğense ne beğenmese ne? Sonuçta takılacak. İş o bilezikleri tekrar almasınlar :KK51:

Bayanlar ablam cumartesi günü nisan olacak geçen hafta damat ailesi geldi nisanda takı takılacak dedi bu cumartesi alışverişe çıkışın dendi .... bizde bu gün gittik hem alyanslari alırız hem Takıları hemde kıyafetleri alır geliriz dedik ... Alyanslar alındı ama nisan Takıları beğenilmedi ablam damat beye sorunca düğüne yakın annemler alacak demiş ... Annemde kızdı nisanda takı takılacak dediler şimdi düğüne kaldı ve kıza begendirmeyip kendileri alacakmis olmaz öyle Takıları kız beğenir yoksa bozulur bu iş diyor ...Ayrıca bu gün damat beyin annesi babası gelmedi teyze ve abisiyle karısı geldi annem onada kızdı anne gelmez mi hc die ...Sizce bizmi abartiyoruz yoksa annem haklimi ... Söz atılacak galiba böyle giderse
Nisan da takı takılır . Bi öyle bi böyle yapilmaz nasıl insanlar öyle. Balık baştan kokmus bence bozulsun bu iş ablana yazık olur

Ayrıca Takıları kız beğenir kV değil kız kullanacak kV değil. Sorun cikcak diye ses edilmezse çok tepesine binerler insanın. Valla nisan zamaninda gittim gramina kadar ben beğendim.

Takı mevzusunu ortaya atan kız evi değil, oğlan annesi olmuş.
Kıza yüzüğü taktırana kadar göz boyayıp yalanlar söyleyeceklerine dürüst olup durumumuz bu,bu yuva için anne babalar olarak ne yapabiliriz demek olgunluktur.
Türkiyede halen geçerli uygulanan örf adetler var, çok aşırı kaçılmadıkça güzel ve hoş şeyler bunlar her iki tarafında gönlünü hoş eden.
Ben burada kaynanayı suçlu buluyorum ve çocuğunu o günde ele güne karşı mahçupta etmiş annelik bunu gerektirmez.
Mutlu gününde her koşulda evladının yanında olmalı anne babalar.
Baştan yalan söylememeliydiler, bir kez yalanını yakaladığınız bir insanın her doğrusunu sorgularsınız daha sonra.

Takı alınmaya gitmiş ve begenilmemiş . Tekrar tekrar gitmek istememiş olabilirler . Uygulanan gelenekler iki tarafı da memnun etmiyor çoğu zaman . Altınlar hediyedir ve gönülden kopan takılır .
Nişanda altın alınmasını geleniğinin gerekliliği ve doğruluğu tartışılır.

Ortada verilen bir söz var.Bu dönemler hassas dönemler oturulup konuşulduğunda nişanda takılacak denilmişse olay bitmiştir.O takı takılacaktır...He olağanüstü bir durum vardır bunu yine oturup konuşmaları lazım.Bence başka problemler var erkek tarafında..Nişan bozulsun diye mi böyle yapıyor acaba bana pek normal gelmedi.Valla sustukça tepenize çıkarlar herkes net çizgisini belirlesin.Daha baştan prüz yaratıyorlar.Ablanız sorsun kv ye böyle konuşulmuştu Anne birşey mi oldu neden alamıyorsunuz desin..

Bir sey sormak istiyorum. Evlenen kiza hediye olarak verilen altin neden nisanliyken takiliyormus? Anneniz elaleme hava atmak icin kizinin mutlulugunu bozuyor. Yaptigi cok ayip. Soz atmayi erkek tarafi dusunmeli bence. Daha sozluyken boyleyse nisani hele de evliligi dusunemiyorum bile. Ilerde baslar bayramda bayramlik almadilar kurbanda kurban kesmediler elalemin damadi koc suslemis bunlar bisey yapmadilar. Erkek tarafi iyi sabirliymis.

Takı alınmaya gitmiş ve begenilmemiş . Tekrar tekrar gitmek istememiş olabilirler . Uygulanan gelenekler iki tarafı da memnun etmiyor çoğu zaman . Altınlar hediyedir ve gönülden kopan takılır .
Nişanda altın alınmasını geleniğinin gerekliliği ve doğruluğu tartışılır.

Takı bakılmadi hiç adını bile anmadilar sadece alyanslari aldık ....Annem bekledi nisan takılarını beğenelim demelerini ama ses çıkmadı soracaktı ben durdurdum ablam sorar dedim

Back
X