takı meselesi

uniuniunicorn

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
500
365
18
38
gecen sene altin yükselmisti esim takilarini bozduralim düsünce yine yapariz
Gramini arttırırız dedi bi anlık gafletle tamam dedim 5000 civarı tutmuştu bankaya yatirdik.simdi tekrar yaptırmak istiyorum arkadaşlarımın dügünleri var bu yaz yeni evli sayılırim herkes koluma bakacak.zaten takılarımin çoğunu aldılar ev yaptık diye kalan da oydu o da ortada yok ne yapsam esimi ikna edemedim yüksek diyo düşsün sana yine yapicam şimdi zarar edicez dedi çok pismanim alyansimi bile begenmiyorum diye verdim o zaman şimdi elim kolum bomboş çok pismanim

Takip ne yapacaksaksiniz anlamiyorum. Dugunde takilan takilari bir tek orda gordum ben. Sonrasi hep bankadaydi. Yakin zamanda da yukseldi diye satip kucuk bi arsa aldik.
Banada elinden mi aldilar diyen densizler oldu. Bankada dedim bitti.
Cok dert ediyosaniz imitasyonlardan alin bi kac tane takin.kim orada gercekligini sorgulayacak.
Ve evet esiniz hakli zarar edersiniz

İmitasyon da düşünüyorum artik

Bunu nasıl büyük bir mesele haline getirebildin ??? Takma altınlarını ne olacak? Alem zaten sen o altınları taksan da takmasan da bi mânâ bulur isterse,muhim olan insanların niyetidir! Ben düğünden 2 gün sonra bozdurdm altınları borçlar için hiç de üzülmedim çünkü ; "sırf insanlar laf etmesin diye onları takıp takistrsaydim benim eşim zor durumda olacaktı ve daha çok yorulacakti". Ayrıca canim eşin çok haklı su an altın yapmak çok büyük bir zarara uğramak demek bence eşini dinle ... Bi altin yuzunden de eşini üzme altınlar dünyada kalır eşin senle ahirete gelir

Başkalarını düşünmede altınlarını vermekle hata etmişsin. Onlar senin. En düşük Zaman'da bile vermeseydin. Altının da değeri hep yükseliyor sonuçta. Onlar yatırım aracı değil bence, sana hediye.

Takmayın daha iyi bence o babaanne işi şeyleri. Genç kadınlar altından ne anlıyor bilmiyorum, düğünlerde takılan dallı güllü kezban işi takılardan ne anlıyorlar hiç anlamıyorum....düğün takısı altınlar zevksizlik abidesi oluyor gerçekten.

Son düzenleme:
Benim şansım olsaydı annemle babamın taktıklarını saklar onları kullanırdım özel bir yere gidince ama malesef öyle bi şansım olmadı. Evet altın çok yüksek el yakıyor resmen, sizinki talihsizlik olmuş set falan varsa bozdurmasaydınız keşke en azından onları takardınız . Kim ne derse desin yeni gelinlere takı takmak yakışıyor abartı olmayacak şekilde tabi. Bi düğünde gördüm ağzım açık kaldı bi kadının kolunda abartmayorum kalın kalın nerdeyse dirseklerine kadar takmışta gelmiş yani anlamıyorum ne ispat etmek istiyorlar

Ben de yeni evliyim hayatta tum takilarimi takip takistirip gitmem dugunlere.sadece kibar bi setim var onu takiyorum.altin bileziklerle singir singir babaanne gibi gezmeyiver boşver. Esin hakli.
Valla kultur meselesi kimisi sari sari bilezikleri sikir sikir kupeleri gerdanliklari takip arap seyhinin 5. gec karisi gibi gezmekten cok hoslanir hatta gururlanir yani. Illaki takilacaksa sik sade bir taki seti alinir benim bildigim ozel gunlerde o takilir, hani taki takmayi seven biriysede sade kolyesi sade kupesi veya bilekligi olur gunluk takabilecegi ama o nedir yani kuyumcunun teshir icin kullandigi sahte kol yada taki askisi olurya resmen onun gibi gezme meraklisi kimiside.

Konu sahibi madem takip takistirmaktan hoslaniyorsun neden bozdurdun yani..

ben anlamadım yani 3-5 kuruş için mi sattınız ihtiyaç mı vardı? ne oldu o paraya?

eğer sırf yükseldi satayım, azıcık düşsün yine alayım amacıyla sattıysanız mecburen sattığınız fiyattan da düşmesi için gün gün takipte olup, hiç düşmemesi ihtimalini göze almanız gerekiyordu.

eğer ihtiyaçtan sattınız da, altın bu kadar yüksekken elalem için almak saçma.
hele imitasyonu düşünecek kadar seviyorsan altınları sattığın an alsaydın aynı kuyumcudan bir şeyler yapardı.

kafamda deli sorular

Yeni evli sayılırım ben de. Düğünde takılanlardan bir beyaz altın incecik setim bir de bilekliğim kaldı sadece. İkisi de kutularında duruyorlar. Geçtiğimiz hafta iki düğüne birden katıldım taktıklarım boncuktu. Teyzem "kızım senin hiç mi altının yok, bunlartakılır mı? " dedi, ben bunları seviyorum dedim geçtim. Kimin ne düşündüğü, ne söylediği umurumda değil. Sizin de olmasın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…