Düğün takılarınız ne oldu bayanlar ?
Size mi kaldı, eşinizin ailesi sahiplendi mii ?
Biz evlenirken herşeyi kendimiz yaptık.
Eşimin ailesinin iğnesi yok evde desem yeridir.
Bana takılanları bile eşim aldı , kendi ceplerinden bir küçük altın bile yapmadılar o derece.
Dolayısıyla düğünde takılan altınların konusu bile olmadı.
Ama kv'ye düğüne gelemeyip, sonradan tebriğe gelip altın, hediye getiren komşu, akrabanın getirdiklerinin yüzünü görmedim.
Nasıl olduysa bir anda görümcemin bir anda bir çeyiz dolabı oluverdi.Ona da kullanmak kısmet olmadı ya neyse.
Hatta kv'lere gittiğimde (başka şehirde oturuyorlar) bazı insanların benden teşekkür beklediklerini farkettim ama
bana ulaşan bişey olmadı, kim aldıysa o teşekkür etsin.
aynen bizdeki durum.
tek fark, bana takılanları onlar aldı zannediyordum. tamamen tesadüf eseri, eşimin altın parasını onlara sonradan gönderdiğini öğrendim.
düğün sonrası gelenleri de kendi kullanmış. birkaçını ağzından kaçırdı bu sene. hatta yıllarca kullandığı eşyayı, bana al götür istersen dedi.
nişanlılık varya benim için kabustu...nikah günümüzü almaya gitmiştik ve ben tek başıma girdim nikah günü aldım imza atarken gözyaşlarım kağıda dökülüyordu.neden beyendiğim koltuk takımı yüzünden...
ozamanki cesaretsizliğim bu günleri getirdi...
oysaki ben sadece bir kere evlencektim:2:
Niye? Bizlere soygunculugami geleceksiniz, diye soracakdim ama belki biraz aşağıya iner takip edersem asıl soruyu okurum dedim, şaka bir yana. Videonuz yokmu? Orda kim ne takmış anlaşılır. Ayrıca senin yakınlarının sana takdiklarinida senden izin almadan, elinden alma hakları yok!Benim aldılar,sormadılar bile
eşim hak veriyor onlara çok borç yaptı diyorlar ama konuşulur böyle şeyler ben ne kadar takıldığını bile bilmiyorum halen 1 aylık evliyimsizce ne yapmalıyım eşimin ailesini bu sebeple hiç görmek istemiyorum benim ailem mi konuşmalı ben mi söylemeliyim ?
Benim aldılar,sormadılar bile
eşim hak veriyor onlara çok borç yaptı diyorlar ama konuşulur böyle şeyler ben ne kadar takıldığını bile bilmiyorum halen 1 aylık evliyimsizce ne yapmalıyım eşimin ailesini bu sebeple hiç görmek istemiyorum benim ailem mi konuşmalı ben mi söylemeliyim ?
bana gore bu konu cok sacma.takılar aılelerın hakkıdır.sonucda onlar baskalarına gıtmıslerkı onların karsılıgı gelmıs.kadının mıhrı falan degıldır.aıle sana nısanda ya da nıkahda ne kadar altın sozu verdıyse odur senın mıhrın ona dokunamaz.ama dugunde baskalarından takılan altın ve paralar aılelerındır bence.aıle vermek ıstemezse vermz.haa kımı aılenın ıhtıyacı olmaz verır.AMA bazısıda vermez.yanı gelınlerın bunların pesıne dusmesı cok sacma.
Arsız kayınvalidem daha düğün olmadan bunun muhabbetine girdi.
Yerini yapmaya çalıstı
Arsız diyorum çünkü kimse yanlıs anlamasın maddi durumları çok ıyı oldugu halde bizim elimizdeki herseye evliliğim boyunca göz dikti ve sonunda bizi ayırdı.
Balayı dönüşü elimizde ne var takı para herseyı eşimin yazık annemlere demesi üzerine verdik , ben de parayla mutluluk olmaz dedim verdim :))
Paralı da parasız da mutluluk olmadı . Herseyımıze göz diken kayınvalide sonunda oğlunu da geri aldı
kına yaksın şimdi münasip yerlerine....
Çok oldu ben ayrılalı 3 yıl bitti.
4 sene evli kaldım ama şimdi düşündüğümde nasıl tahammul ettiğime onlara aklım almıyor
Yani bu takı konusu çok can sıkıcı malesef bir çok kayınvalide bunun peşine düşüyor.
Benim de erkek kardesım evlenıcek bu yaz ama konusu bile edilmez.
Takı kızındır denilir , kendileri için kullanırlar yani kendi evleri kendi geleceklerı ıcın ama bunu buyukler zor anlıyor malesef
ben napacağım bakalım...eşim de boşanalım diyor her sıkıştığında....gtmeyi düşünüyorum..bilmiyorum....yeni evliyken yaşadıklarımı düşününce bende şaşıyorum nasıl katlandm diye...allahtan hayırlısı....
Bu arada ne yasadın ben bilemem tabiki
ölçüp biçip tartmak lazım
Karar senin ama Allah hayırlısını versin
Ben erkeklerin kadınlara bu şekilde davranmasına deli oluyorum
İçim almıyor
Kadın çok mu değersiz ya , insan ne yasarsa yasasın once kendı degerını bılmelı ve kendı kendıne de ayakta kalabılecegını asla unutmamamlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?