Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben düğünden önce eşimle anlaşmıştım. Ailenden tek birşey istemiyorum ama takılara dokunmasınlar diye. Belki 50 kez demişimdir. Neyse bizde 2 tarafta düğün yapıldı aileler farkı şehirlerde olduğu için. Benim tarafımda olanları zaten alamazdı, onlar bizde kaldı. Hatta sonradan gelenleri bile verdiler.

Gelelim erkek tarafına. Kaynana almayacağım dediği takıların nasıl nasıl yaptı bir kısmını aldı. Uzun hikaye bu kısmı. Sonra köydeki akrabaları gelememişti düğüne. Köye gittiğimizde beni götürmedi; kendi dolaştı gelmeyenleri. O takılarda meçhule yol aldı :)

Kaynanama imalı konuştuğumda hiçbir çocuğumun düğün takısını yemek nasip etmesin Allah diye büyük büyük yeminler ediyor. Bu yaptıklarından sonra bir de...

Benim kızdığım bu kadar katakulliye ne gerek var. Dersin ki kızım takıların bir kısmı bizim diye. (bana hiç bir zaman kızım demedi. Sadece gelin der.) Vermeyecek miydim sanki! Ben böyle numaraları sevmiyorum kardeşim. Vermeyeceksen düğün öncesi de ki bilelim. Evliliğin cicim ayları, hayal kırıklıkları ile geçmesin değil mi...

Düğün boyunca şükret oğlumu buldun dedi durdu. On kez siz de şükredin beni buldunuz dedim. Bir kez evet demedi. Bir kaç ay sonra bayram ziyaretinde gene iki de bir deyince oğlumu buldun şükret diye attı kafam. Etmiyorum ya dedim alla alla. Tartıştık. Sağolsun kayınpeder de iyi, sakinleştirdi beni. Eşimde karışmadı tartışmaya. Affetmiyorum; hakkım varsa helal de etmiyorum...

Son düzenleme:
Düğün takılarınız ne oldu bayanlar ?
Size mi kaldı, eşinizin ailesi sahiplendi mii ?

düğünümüzde eşimin ailesi hiç yardımcı olmadı.
ne düğün, ne takı(bilezik takmışlardı, eşim evlendikten sonra benden gizli paralarını ödemiş ailesine), ne eşya... her şeyi kendimiz yaptık. hatta düğünü onlar istiyor diye, eşimin memleketinde yaptık(bir de düğün parası vermiştik)
takılar da bize kalmıştı. borçlara gitti.
kv düğün ertesi yokladı bir ama aldığı cevaptan sonra bir daha bahsetmedi

eğer bizden dolayı büyük bir borç altına girseydiler, o zaman altınlardan verirdim(ama onlar istememeli, eşimle biz düşünüp vermeliyiz.)

kız tarafının taktıklarını da alanlara ise pes diyorum.

Son düzenleme:

aynen bizdeki durum.
tek fark, bana takılanları onlar aldı zannediyordum. tamamen tesadüf eseri, eşimin altın parasını onlara sonradan gönderdiğini öğrendim.
düğün sonrası gelenleri de kendi kullanmış. birkaçını ağzından kaçırdı bu sene. hatta yıllarca kullandığı eşyayı, bana al götür istersen dedi.

Son düzenleme:

Tabak çanak olayında değılım zaten.
Ama eşim büyük ve ılk evlenen olduğu için baya bir altın gelmiş anladığım.
Onlar buraya geldiğinde düğün için Kapalıçarşı'ya gitmişler eşime bana takıcaklarını aldırmışlar,hatta kendilerine de bişeyler almışlar.
Bizde ağır adet yoktur, sordular bana nasıl uygun görürseniz dedim. Zaten bırer bilezik taktılar altı üstü.
Gözüm tok çok şükür ama arkadaşım kapalı kapılar ardında dönen oyunlardan ve aptal yerine konulmaktan
Hiç hoşlanmıyorum.
Gelen ev hediyelerinde görümceme çeyiz diye saklamış. Ama hayrı olmadı kız evlenmedi bir türlü.
Ne dieyim çula çaputa tamah edene ben

bizimkilerin takdiig altinin parasini da gondermi$iz( haberimiz yok :) )
takdiklari 15 er gramli iki bilezikdi
e$im aldi bizim adetlere gore altinimi o ayri
sonra binaya dogalgaz do$etiyolardi , e$im dedi babamlara yardim etmem lazim para gonderdi
sonra ogrendimki benim altinlari eltimden odunç almi$, bizden giden doglagaz paarsiylada borcunu odemi$
once kiziyordumda artik kizmiyorum

biz elimizdeki paralarla i$ yeri kurduk , olsa o parada giderdi
ama altinlar bende kaldi

Takı neden takılır ?
Gençler sevmiş evlenmiş ,masrafları çok ,destek olunsun diye,
Takılar kadınındır ya da erkeğindir diyemem,
Takılar evlenen çiftindir.
Takılara el koyan aileleri de hiç anlamam ,görümcemde evlenirken kayınpederi almış takılarla paraları ne yüzsüzlüktür bu işler.

aynen benım içinde kabustu.en guzel olması gunlerım berbat geçti.asla olamayacğım kadar zayıftım o zamanlar sadece sinirden

istedıklerı bu zaten ağlatmak mutsuz etmek.yüz yüze bakacağız diye birçok şeye ses çıkarmadım ama sabrım bır yerde bitti

sustukça çirkinleşti bana tavırları eşimde o zamanlar ailesine inanıyordu.tavrını koy sende

Dugunde toplanan paralar esimin abisine ve dayisina gitti cunku onlar dugun masraflari esyalar vs seyler icindi
ama altinlar biz de duruyor ve sadece benim degil onlar BIZIM

Niye? Bizlere soygunculugami geleceksiniz, diye soracakdim ama belki biraz aşağıya iner takip edersem asıl soruyu okurum dedim, şaka bir yana. Videonuz yokmu? Orda kim ne takmış anlaşılır. Ayrıca senin yakınlarının sana takdiklarinida senden izin almadan, elinden alma hakları yok!

herşeyi birden toplayıp almaları çingenlige kaçmış. Biraz saygılı olabilirlerdi.

evlenirken bütün masrafları kendimiz karşıladığımız için toplanan para altın vs ne var ne yok hepsi bizde kaldı. Saolsunlar kv ve kp elleri ceplerine gitmedi hiç.

Bizim takılarımıza dokunmadılar, ne kadar takıldı diye sormadılar bile.
Şöyle bişey var ki biz düğünümüzü kendimiz yaptık, yani borca biz girdik takılar bizde kaldı.

Çok ciddi bi borç çıkıyo düğün yapılırken farkedilmese de, takılar yetmiyo bile.
Bütün altınlarını mı aldılar yoksa para çeyrek vs. mi?

bana gore bu konu cok sacma.takılar aılelerın hakkıdır.sonucda onlar baskalarına gıtmıslerkı onların karsılıgı gelmıs.kadının mıhrı falan degıldır.aıle sana nısanda ya da nıkahda ne kadar altın sozu verdıyse odur senın mıhrın ona dokunamaz.ama dugunde baskalarından takılan altın ve paralar aılelerındır bence.aıle vermek ıstemezse vermz.haa kımı aılenın ıhtıyacı olmaz verır.AMA bazısıda vermez.yanı gelınlerın bunların pesıne dusmesı cok sacma.

çok pardon ama sende gelinin altınını zorla alan bi kaynanamısın çok merak ettim yoksa erkek üyemisin? bana ilk seçenek daha yakın gelio ama............

Arsız kayınvalidem daha düğün olmadan bunun muhabbetine girdi.

Yerini yapmaya çalıstı

Arsız diyorum çünkü kimse yanlıs anlamasın maddi durumları çok ıyı oldugu halde bizim elimizdeki herseye evliliğim boyunca göz dikti ve sonunda bizi ayırdı.

Balayı dönüşü elimizde ne var takı para herseyı eşimin yazık annemlere demesi üzerine verdik , ben de parayla mutluluk olmaz dedim verdim :))

Paralı da parasız da mutluluk olmadı . Herseyımıze göz diken kayınvalide sonunda oğlunu da geri aldı

kına yaksın şimdi münasip yerlerine....

kına yaksın şimdi münasip yerlerine....

Çok oldu ben ayrılalı 3 yıl bitti.

4 sene evli kaldım ama şimdi düşündüğümde nasıl tahammul ettiğime onlara aklım almıyor

Yani bu takı konusu çok can sıkıcı malesef bir çok kayınvalide bunun peşine düşüyor.

Benim de erkek kardesım evlenıcek bu yaz ama konusu bile edilmez.

Takı kızındır denilir , kendileri için kullanırlar yani kendi evleri kendi geleceklerı ıcın ama bunu buyukler zor anlıyor malesef

ben napacağım bakalım...eşim de boşanalım diyor her sıkıştığında....gtmeyi düşünüyorum..bilmiyorum....yeni evliyken yaşadıklarımı düşününce bende şaşıyorum nasıl katlandm diye...allahtan hayırlısı....

Boşanalım diyorsa boşan gitsin
Boşanalım diyen bir erkekten hayır gelmez
Kusura bakma bu kadar rahat yazdım ama ben eşim olmadan ölürüm diyordum
Ben boyle yaptıkca kendını bulunmaz sandı
Eşsiz sandı
O dedi ben yalvardım o dedi ben yalvardım ayaklarına kaqpanıyordum bensiz nasıl yasarsın dıye
Şimdi kendi aptallıgıma yanıyorum
En sonunda silkeledim kendımı ve sen değil ben senı bosuyorum dedim ayrıldım
Hayatımda verdiğim en doğru karar oldu şükürler olsun

Bu arada ne yasadın ben bilemem tabiki
ölçüp biçip tartmak lazım
Karar senin ama Allah hayırlısını versin
Ben erkeklerin kadınlara bu şekilde davranmasına deli oluyorum
İçim almıyor
Kadın çok mu değersiz ya , insan ne yasarsa yasasın once kendı degerını bılmelı ve kendı kendıne de ayakta kalabılecegını asla unutmamamlı

kayınvalide sorunu yaşadım yaşıyorum da....eşim yanımda değil....totosu sıkışınca boşanalım der....bilmiyorum çok zorluyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…