- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
babam hayatta karışmaz böyle şeylere malesef aramız açık konuşmuyoruz babamla...
bu büyüklere bazen vallahi şaşırıorum ya:)) ne güzel önemli olan şu an mutlu huzurlu olmanız gerçi seni yıpratcakları kadar yıpratmışlardır ama en azından 5 seneyle yortmışsın yıllarca belki 20-25 yıl bu sornu çekenler var Allah mutluluğunuzu bozmasın eşini senden ayırmasın
birazda şu erkeklerin gözünü açsın bu kadar ana kuzusu olmasınlar yahu
Hiç olur mu öyle şey? Ben de altınların yüzünü görmedim diyebilirim ama eşim benimle evlenmeden önce bunu konuşmuştu bende razı olmuştum bu şekilde altınları kullandı. Sen istemediğin müddetçe o altınların harcanması günah. Senin hakkını yemiş oluyorlar. Eşinle bunu konuşma imkanın varsa konuş. Senin tarafından takılan para ve altınlar sana yani geline verilen hediyelerdir ve senindir. Eşin tarafının taktığı para ve altınlarsa senin mehrindir. Sen ''ben mehrimi helal ettim'' demediğin müddetçe eşinin ve ailesinin harcadığı takı ve paralar harama girer... Bunu eşine söylemelisin razı olmadığını bilsin...
benim kayınpeder ona bile karıştı hoca bana soruyor kızım kaç gram diye o ordan 200 yeter yeter diyoooo
sen bide bana sor heycanı altımaa ediodum o heycandan :))) ya ayağım burkulsaydı koridorda düşseydim teyze elimden almaya çalışsaydı altınları diye olabilcekler hakkında hala düşünüorum
tabi kaynana bu olaydan sonra ailedeki herkese herkese 5. kuşak akrabalara bile biz nasıl gelin aldık diye anlatmış
benim ailemdekiler biz nasıl kız verdik almış altınlarını vermemiş diye anlatmış
şimdi herkes beni şirret gelin diye bilio:))) bi bakıma iyide oldu ben memnunum yani:)))) altınlarımı vermedim onlara güvenmiodum çünkü 1.5 sene nişanlı kaldım bende o güveni sağlamadılar bide eşimi kandırmaya kalktılar.....
oh iyi oldu herkes haketmez bunu ama onlar haketti:)) bende düğün heycanı var zaten o sersemlik herkes bi yerden bişey söler bide bunu yaşadım üstüne:))
Konunuz bana dugunumde yasananlari hatirlatti :))
Kv bana ayri konusuyordu babamlarin yaninda ayri... Beni yalniz buldugunda dedigi sey
dugunde takilan taki ve paralari alirim dugun yaptim ben borcuma veririm diyordu,
bende durumu babama soyledim
babam dediki dugunde takilan takilari alacaksan bende kendi tarafimdan takilanlari alirim
ustune de para koyar kizima istedigi bilezigi yada takiyi alirim kendisi nasil isterse dedi..
Kv aaa olur mu hic oyle sey alip napicam ben onlar kendilerine takiliyor ne yaparsa yapsinlar takilarini dedi :))
Dugun gecesi salonda iki gorumcem altin ve hediye takilan tum altinlari topladilar bir kutunun icine koyup yok ettiler birdahada gormedim zaten :))
Sen de hic hos olmayan bir davranisa maruz kalmissin belli ki bu durum uzmus seni,
babanla yada bir aile buyugunle konussan o da kv lerle konussa cunki o takilar senin hakkin ve rizan olmadan kullanamazlar, bakalim ne diyecekler..
işte sorun ne biliomusun eşinin arkanda durması gerçi b7enimkide arkamda durmadı kaçtı ama olsun en zında ağzını açıp bi laf etmedi..
bana dioki o benim annem haksızlığa uğrarsan ara konuş düzgün şekilde ikinizde kocaman kadınlarsınız sorunlaırınızı çözün ama benden çözmemi istmeeyin ben anlamıorum kadınların dünyasından bu sefer ikinizde bana küsersiniz ben ortayı dahada mahvederim arada laf getirtip götürtmeyin
kaynanayada sölemiş aynısını
ben biliorumki bi mesele varsa kayananayı yada kp. ararsam hiç bişe olmaz çünkü eşim böle istedi
ve hakkımı sonuna sonuna sonuna kadarda savunurum
senin önce eşini ikna etmen lazım onu ikna et gerisi kolay:))
hım belki kou sahibi yapar tivitcim sen babanla konuşmayı denesen? olmazmı? kayınpederinle konuşsun en azından ne kadar tutmuş altınlarınız onu öğrensin? hesap sorsun seni belki dinlemezler ama babanı dinlerler eşinde babana bişe diyemez
Normalde islama göre her iki taraftanda takılan takılar kızın mihridir. Benim eşim tarafından hiçkimse altın ve paraların mevzusunu etmedi ama bütün takılar benim rızamla eşimin borçlarına falan gitti. En son iki bilezikte eşimin kardeşi çok daralmıştı borçlardan dolayı eşim söyleyemedi ama ben anladım onlarıda kaynıma verdik:) El elde baş başta kaldık işte:) Hayırlısı olsun...
çok can sıkıcı , sürekli aklımda bir dediğim 2 edilmedi,harika bir ev yaptılar bana haklarını yiyemem ama böyle olmayacaktı kendimi çok değersiz, çok boşlukta, kandırılmış hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?