• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
babam hayatta karışmaz böyle şeylere malesef aramız açık konuşmuyoruz babamla...

hım belki kou sahibi yapar tivitcim sen babanla konuşmayı denesen? olmazmı? kayınpederinle konuşsun en azından ne kadar tutmuş altınlarınız onu öğrensin? hesap sorsun seni belki dinlemezler ama babanı dinlerler eşinde babana bişe diyemez

bu büyüklere bazen vallahi şaşırıorum ya:)) ne güzel önemli olan şu an mutlu huzurlu olmanız gerçi seni yıpratcakları kadar yıpratmışlardır ama en azından 5 seneyle yortmışsın yıllarca belki 20-25 yıl bu sornu çekenler var Allah mutluluğunuzu bozmasın eşini senden ayırmasın
birazda şu erkeklerin gözünü açsın bu kadar ana kuzusu olmasınlar yahu

vallahi haklısın...eşim benden 7 yaş büyük .evlenirken dedim ki benden büyük olsun mantıklı olur ama nerdeeeee...varsa yoksa annesi onuda anlıyorum ama napiyim 5 sene ektim de çektim inşallah bundan sonra olmaz gerçi arada yine ortalığı karıştırıyorlar ama ben hiçç gitmiyorum yanlarına :)) başka çarem yok..mutlu olmak için uzak durmam lazım..

Konunuz bana dugunumde yasananlari hatirlatti :))

Kv bana ayri konusuyordu babamlarin yaninda ayri... Beni yalniz buldugunda dedigi sey
dugunde takilan taki ve paralari alirim dugun yaptim ben borcuma veririm diyordu,
bende durumu babama soyledim
babam dediki dugunde takilan takilari alacaksan bende kendi tarafimdan takilanlari alirim
ustune de para koyar kizima istedigi bilezigi yada takiyi alirim kendisi nasil isterse dedi..
Kv aaa olur mu hic oyle sey alip napicam ben onlar kendilerine takiliyor ne yaparsa yapsinlar takilarini dedi :))

Dugun gecesi salonda iki gorumcem altin ve hediye takilan tum altinlari topladilar bir kutunun icine koyup yok ettiler birdahada gormedim zaten :))

Sen de hic hos olmayan bir davranisa maruz kalmissin belli ki bu durum uzmus seni,
babanla yada bir aile buyugunle konussan o da kv lerle konussa cunki o takilar senin hakkin ve rizan olmadan kullanamazlar, bakalim ne diyecekler..

eşimin ailesi güya almadı altınları.....fakat bize altın takan birilerinin düğünü olduğunda bizim onlara verip onların takması gerektiğini,onların ödünç olduğunu söyledi....eşim verdi 1_2 defa..sonra çok fena kavga ettik....benim babam altın gitmesi gereken yer oldu mu neden bizden istemiyor,ki en son çocuğu bendim,en son sana geldi hadi kızım altın getir de takalım demiyor da senin bekar kardeşlerin var üstelik,annenlerin götürüp takması lazım dedim.....öylelikle kurtuldum....yanlarında da dedim....onlar ödünç,onlar ödünç diye konuşup durdu....babam da gidip kuyumcudan alıyor başka bekar çocuğu olmadığı halde dedim....hadi altın gelecek kimse kalmaz tamam ama benim bekar kaynım ve görümcem var daha....bize takılanları bizden alıp takacaklar...onlara gelecek....akla bakar mısın....hala öyle altın gitmesi gereken düğün olduğunda napacağız bilmem konuşur kalır,bende hiç sesimi çıkarmam.....

başta üstüne yatmaya çalıştılar ama aldım....

biz satıp utune kredi cekip ev aldık. Evin %50 sibenim %50 si kocam ustune.

Kv Kp çocuğumun geleceğine katkısı olsun diye düşünmeli ve o takılanlara el sürmemeli....:19:
.Ama sen zaten baştan hepsini kaptırmışsın arkadaşım....Boşver asıl mutluluk takıda filan değilki...Takma kafana eşinle mutluysan gerisi boş inan....
Sevgi her şeyden değerli....:16: :16:

Hiç olur mu öyle şey? Ben de altınların yüzünü görmedim diyebilirim ama eşim benimle evlenmeden önce bunu konuşmuştu bende razı olmuştum bu şekilde altınları kullandı. Sen istemediğin müddetçe o altınların harcanması günah. Senin hakkını yemiş oluyorlar. Eşinle bunu konuşma imkanın varsa konuş. Senin tarafından takılan para ve altınlar sana yani geline verilen hediyelerdir ve senindir. Eşin tarafının taktığı para ve altınlarsa senin mehrindir. Sen ''ben mehrimi helal ettim'' demediğin müddetçe eşinin ve ailesinin harcadığı takı ve paralar harama girer... Bunu eşine söylemelisin razı olmadığını bilsin...

Benim anlamadığım şey sonuçta eşin ve aileside takıyor.Hiç takılmasa bu borçlar nasıl ödenecek.Öyle altını tak sonra al.. Ne anladım milletin gözünü doldurmaktan başka bişey değil.Sonuçta kız aileside borçla bir şekilde kızını veriyor.O zaman bütün altınlar paralar iki aileye verilsin en mantıklısı bu..

Biz almadık, anneler aldı..
Ama beş kuruş borç ödemedik..
Annemden zaten istemediler kesinlikle, babacımı yeni kaybetmiştik, "Bir sürü şey yaptı, lazımdır, onun hakkı" dedi kv. Allah razı olsun..
Kv. de borçları kapattı ekstradan 2 bilezik yaptı ve uzuuun süre düğünlere götüreceğimiz altını aldı, arada hala alır..

sen bide bana sor heycanı altımaa ediodum o heycandan :))) ya ayağım burkulsaydı koridorda düşseydim teyze elimden almaya çalışsaydı altınları diye olabilcekler hakkında hala düşünüorum
tabi kaynana bu olaydan sonra ailedeki herkese herkese 5. kuşak akrabalara bile biz nasıl gelin aldık diye anlatmış
benim ailemdekiler biz nasıl kız verdik almış altınlarını vermemiş diye anlatmış
şimdi herkes beni şirret gelin diye bilio:))) bi bakıma iyide oldu ben memnunum yani:)))) altınlarımı vermedim onlara güvenmiodum çünkü 1.5 sene nişanlı kaldım bende o güveni sağlamadılar bide eşimi kandırmaya kalktılar.....
oh iyi oldu herkes haketmez bunu ama onlar haketti:)) bende düğün heycanı var zaten o sersemlik herkes bi yerden bişey söler bide bunu yaşadım üstüne:))

haklısınız, hak etmek ve o güveni hissetmekten geçiryor bu işin yolu. Hak ettiğini hissettiğin insana verilir neden verilmesin.
Siz iyi yapmışsınız :)

Konunuz bana dugunumde yasananlari hatirlatti :))

Kv bana ayri konusuyordu babamlarin yaninda ayri... Beni yalniz buldugunda dedigi sey
dugunde takilan taki ve paralari alirim dugun yaptim ben borcuma veririm diyordu,
bende durumu babama soyledim
babam dediki dugunde takilan takilari alacaksan bende kendi tarafimdan takilanlari alirim
ustune de para koyar kizima istedigi bilezigi yada takiyi alirim kendisi nasil isterse dedi..
Kv aaa olur mu hic oyle sey alip napicam ben onlar kendilerine takiliyor ne yaparsa yapsinlar takilarini dedi :))

Dugun gecesi salonda iki gorumcem altin ve hediye takilan tum altinlari topladilar bir kutunun icine koyup yok ettiler birdahada gormedim zaten :))

Sen de hic hos olmayan bir davranisa maruz kalmissin belli ki bu durum uzmus seni,
babanla yada bir aile buyugunle konussan o da kv lerle konussa cunki o takilar senin hakkin ve rizan olmadan kullanamazlar, bakalim ne diyecekler..

çok can sıkıcı , sürekli aklımda bir dediğim 2 edilmedi,harika bir ev yaptılar bana haklarını yiyemem ama böyle olmayacaktı kendimi çok değersiz, çok boşlukta, kandırılmış hissediyorum :(

işte sorun ne biliomusun eşinin arkanda durması gerçi b7enimkide arkamda durmadı kaçtı ama olsun en zında ağzını açıp bi laf etmedi..
bana dioki o benim annem haksızlığa uğrarsan ara konuş düzgün şekilde ikinizde kocaman kadınlarsınız sorunlaırınızı çözün ama benden çözmemi istmeeyin ben anlamıorum kadınların dünyasından bu sefer ikinizde bana küsersiniz ben ortayı dahada mahvederim arada laf getirtip götürtmeyin
kaynanayada sölemiş aynısını
ben biliorumki bi mesele varsa kayananayı yada kp. ararsam hiç bişe olmaz çünkü eşim böle istedi
ve hakkımı sonuna sonuna sonuna kadarda savunurum
senin önce eşini ikna etmen lazım onu ikna et gerisi kolay:))

ikna olmuyor :( her gün laf sokuyorum ama soktuğumla kalıyorum 2,3 kere bu sebeple büyük tartışmamız oldu :(

en sonunda dicem babasına senin yüzünden yaşanıyor bunlar ...!!

düğünden hemen sonra balayına gittik biz, o arada bütün takılar kayınvalidem de kaldı.
Bi hafta sonra döndük, ben bişey demeden döktü ortaya hepsini, saydılar.
Paraları kayınvalideme verdik, çeyreklerinden büyük bi kısmını..
Bileziklerimi de vermedi bana, kocan yer bunları ben de dursun dedi, oğluna güvenemedi kadın :1:
yaklaşık 6 ay onda kaldı, sonra hepsini bankaya yatırıcam deyip aldım.
Bozdurduk küçük bi kısmıyla araba aldık büyük bi kısmıyla eşimin borçlarını kapattık.:ssz:

hım belki kou sahibi yapar tivitcim sen babanla konuşmayı denesen? olmazmı? kayınpederinle konuşsun en azından ne kadar tutmuş altınlarınız onu öğrensin? hesap sorsun seni belki dinlemezler ama babanı dinlerler eşinde babana bişe diyemez

eşim konuşsa ne olcak diyo :@ tersleniyo bana ..
babamı tınlamazlar ama ben bişeyler söylemeliyim otursun kalsın içide..

Normalde islama göre her iki taraftanda takılan takılar kızın mihridir. Benim eşim tarafından hiçkimse altın ve paraların mevzusunu etmedi ama bütün takılar benim rızamla eşimin borçlarına falan gitti. En son iki bilezikte eşimin kardeşi çok daralmıştı borçlardan dolayı eşim söyleyemedi ama ben anladım onlarıda kaynıma verdik:) El elde baş başta kaldık işte:) Hayırlısı olsun...

Mihiri erkek kıza verir, kız mihir olarak düğündeki takıları isteyebilir pekala ama istemezse onlar zaten davetlilerden gelen hediyedir, kanunen de hepsi gelinindir. Gelin ayrıca mihir olarak farklı bir şey de isteyebilir. Diye biliyorum ben.

bizim düğünde nasıl olmuştu hatırlamıyorum pek ama altınları biz almıştık orasını biliyorum :)

2 sene önce eşimin kardeşi evlendi,takıları onlar aldı paraları k.pederim.

ama bence takılan her türlü takı evlenen çiftin hakkıdır.

çok can sıkıcı , sürekli aklımda bir dediğim 2 edilmedi,harika bir ev yaptılar bana haklarını yiyemem ama böyle olmayacaktı kendimi çok değersiz, çok boşlukta, kandırılmış hissediyorum :(

Bunu iyi niyetle konuşsalardı böyle hissetmeyecektiniz eminim. Yanlış olan tavır, anlıyorum sizi.
Birde şunu düşünün, hem hiçbirşey yapmayıp hemde takılara konan aileler var, siz yine şanslı grubundasınız.
Kira derdiniz de yoksa alırsınız her ay bi mikta altın, bozmayın moralinizi.

Bazı yerlerde öyle adet oluyor ve kocanın ailesi alıyor,arkadaşımınki öyle olmuştu :(( Ben
kendime aldım hepsini ..

Back
X