Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
düğünden önce eşime dedimki altınlar x'de durur ne benim annemi ne onunkini öne sürdüm, x dediğim benimde eşiminde can ciğer dostu,tamam dedi, düğüne 2 gün kala altınları annen saklasın dedi, tamam dedim, neyse düğünde takı töreninden sonra eşimle ben önde kv arkamızda odaya gidiyoruz annem nerde dedim, ben onu çağırdımda gelmiyorum dedi annen dedi, o sıra kardeşimi yakaladım ne demek gelmemek annemi bul getir dedim kardeşime, annem gelince kv odadan çıktı kendiliğinden, anne nerdesin gelmicem demişsin dedim, kızım babannenler gidiyodu onları yolculuyodum sen git geliyorum dedim kaynanana dedi, o sırada eşimle göz göze geldik ama bişey demedim, batmana gelirken annemden aldık benim hesabıma yatırdık, annem sonradan gelenleri getirdi kayınvalidemlere sonradan altın geldimi bilmiyorum o konuda ses yok

Evli değilim, adet nasıldır bilmiyorum ama eğer ortada sizin düğününüz için yapılmış bir masraf varsa verilmeli diye düşünüyorum.

Gerçekten böyle aileleri anlamıyorum. Çocuğunun malı da olsa rızasız almak çalmak demektir ki zaten çocuğunun değil gelinin hakkı var işin içinde.

Benim teyzem şimdiden haberinib olmadığı damat adayıyla evlendğimde bana ne takacağını planlıyor. Sonuçta o bana bir hediye, bir hatıra.

Takana takılır mantığıyla da bakarsak sadece erkek ailesi düğünlerde eşe dosta bir şey takmıyor, sadece kızı olanlar battı o zaman. Onlara dönüş yok çünkü.

Yani benim teyzemin bana taktığı takıya, babamın arkadaşlarının belki de "geri dönüş" ya da "ödünç" olarak takacakları hediyeye kaynanam ya da kayınpederim göz dikecek, kendi hakları olduğunu düşünecek. Yok öyle bir dünya. Düğünümü de evimi de kendim yaparim inşallah, kimseye de hak iddia ettirmem.

Sağolsun büyüklerim bu konuda beni uyardı. Takı meselesinde sıkıntı oluyor diye. Biz de takı töreni sonrası kaynanam ve teyzemle tüm altın ve paraları keseme doldurduk, poşeti sıkıca bağlayıp kaynanama verdik. O akşam da tek tek sayıp bir kağıda yazdık ve yine kaynanama emanet edip balayına gittik. Ne onlar elini sürdü ne biz bir şey verdik. Zaten tamamına yakını mehirimdi. Kocama da söyledim " Bir gram eksilirse nikahımız bozulur ona göre" dedim. Zamanla borçlar için bozmaya başladık. Yakında hepsini bozdurup bankaya koyacağız ortak hesaba

Evli değilim, adet nasıldır bilmiyorum ama eğer ortada sizin düğününüz için yapılmış bir masraf varsa verilmeli diye düşünüyorum.

bizdeki durum şuydu eşimede abisinede 15000 tl ayırmışlar bu parayla naparsan yap, ister düğün yap ister eşya al, kendileri 2 tanede bilezik almış nişanda çıkardım düğünde takacaklardı sonra eşim 3 bilezik daha aldırdı bu 15000 liradan, neticede bize verdiler parayı istediğimiz gibi harcıcaktık, bizim düğün 14000 tl'ye patladı onların verdiği para zaten oraya gitti, sonradan alınan bilezikler takı setim eşyalarımız hep bizim paramızla alındı, yatak odamı fırın ve ocağımı babam aldı, çeyize dair biçok şeyide annem almıştı kalanlarıda ben maaşa geçince aldım

çok doğru dediniz.. konuşmadıkları için böyleyim ve eşimin bana destek olmadığı için bu konuda
eşimin borçları var kart mağduru ben bile bile evlendim takılarımızla kapatırız dedim buna rağmen babası haklı eşim 1 mlyar alıyor 900 kredi ödüyor zaten ama babası bilmiyor bunları bilirse kızarmış çok bananee yaa kızarsa kızsın benim evimde geçim sıkıntım olcak babası takılarımı alıp götünü rahatlı ama !!

devir çıkar devri adet madet fasa fiso herkes kendine yontuyo, neymiş erkek ailesi masraf yapmış kız tarafıda yapıyo, konu komşu görsün diye kiralayıp takanlarda var, sonra geri alıyolar kızdan seninkide öyle olmuş olmasın

bahsettiğim şahsın 2 evi ve 40 milyarlık arabası var .... arabasınıda sattı düğünden 1 hafta sonra , takılarım o zaman gelir diye düşündm .. gelmedii,gelmedii,,gelmediiiiiii

anladım ki para gözzz babasııı !

Birde erkek ailesi, düğünü eşyaları alıp borçsuz evlendirdiklerinde takılarda hakkı olduklarını sanıyorlar işte.

setime çeyreğime kadar verdim,çünkü evimizi arabamızı eşyamızı herşeyimizi eşimin ailesi yaptı...kayınvalidem sende kalsın altınlar ev alınacağı zaman verirsin kızım dedi ne alaka anne takıp hava atıcak halim yok al sen sakla dedim...evimiz alındı çok şükür şimdi kayınvalidem yapıyo hepsini tekrar yavaş yavaş ben istemiyorum çünkü altın bilezik falan takma huyum yok ama o elin kolun boş kaldı alayım diyo alsın almasın hiç umrumda olmadı...

yarısını evlendiğimizin ilk ayında aldılar, yarısı da duruyo...
şimdiki aklım olsaydı vermezdim ama.. giden geri gelmiyo çünkü..
çok zor durumda da değilerdi, miletin içinde gösteriş olsun diye taktılar bilezikleri sonra geri aldılar..
2 tane evladım var... onların geleceği için, eğitimi için harcarım bende...

Bence düğünde yapılan masrafları, harcamaları kim karşılıyorsa o tarafa verilebilir.
Yani eşinizin ailesi çok harcama yaptıysa verilebilir.
Ama siz kendi kendinize yaptıysanız elbette sizde kalmalıydı.

Allah bağışlasın..
bende öyle düşünüyordum onlar bizim , çocuğumuzun hakkıydı. insanın eline her gün böyle para geçmiyor sonuçta.

onlar 2 odayı sadece 10 milyara düzdüler bense yatak odamı sadece 10 milyara düzdüm ve benim ailem kirada babam tekstilde başka gelir yok . o zaman benim ailemede verilcekti çok ciddi bi haksızlık var ortada sana sorulmadan alınıyor satılıyor ve kimse tek bir söz söylemiyor . ben kendimi yiyorum 1 aydır her gün aklımda içim hiç rahat değil
bilsinler istiyorum haksız olduklarını ben rahat değilsem onlarda olmasınlar

eşim konuşsa ne olcak diyo tersleniyo bana ..
babamı tınlamazlar ama ben bişeyler söylemeliyim otursun kalsın içide..

babnı nasıl tınmazlar Allah aşkına kayınpederini arayp''dünür siz naptınız nerde çocukların altınları dese babanı kimse sallamıcakmı yani? önemsem
cekmi? bence yanlış düşünüosun sen istersen o insanların yüzüne tükür yarabbi şükür derler bence olayı büyüklere bırak baban arasın hesap sorsun sahipsizmisin ssen?

Valla canım 2 abim evlendi ikisininde hiç birşeyine sahiplenmedi ailem kız tarafının kilerde sahiplenmedi büyük abimin eşi hepsini bozdurup kendisine dükkan açtı açık parfümeri mağazası diğer abiminkide duruyor bankaya yatırmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…