Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Takılan bılezik,kolye vs..saklıyorum.Ama onlara kalsa hepsını toplarlardı,ceyrek..vs bunları aldılar kayınvalıdem dırek cantasına attı ustume bıle takılmadan.(Çok bozulacak bir durum gercekten,insan bu kadar da olurmu diyor ama oluyormuş,o zaman anlıyosun zaten karşındaki insanın karakterini..)Çok üzülsem de bu davranısa onların terbiyesizliği dedim..Tabiki de hiç unutamayacağım bir durum o sahne gözümün önunden gitmez...

Ayrıca bizim aramızda bunun mevzusu bile olmaz diyen arkadaşlar için;düğün de takılan takı kadına aittir,kendi rızası olmadan alınması hakkının yenmesidir başka birşey değildir.(maaşlar gibi ev bütcesindeki olaylarda tamam lafı olmamalı paranın ama altında bu böyledir)...

Son düzenleme:
bazı arkadaşlar yanlış anlıyorlar heralde erkek tarafı düğün yaptı borç yaptı nedemek ya onu anlamıyorum ama kıza gelince nerdeyse bütün evin eşyasını kız alıyo ona kimse bişey demiyor burda sorun aileye para verilmesi, takılanlar yeni evli çiftin çünkü borçları oluyor bi dünya katkı olsun borçlr ödensin eksikler tamamlansın mantık o!

aynen bencede mesela bizde nasıl olur bikere sen anne babasın bi evladını evlendirceksin tabi mecbursun bikere .bizde burda özellikle erkek evladın oldumu daha ilk okuldayken ona ev yapmak için çabalarlar düğünü zaten aile yapar.ama tabiki ufak tefek borçlar bırakılır ama hepside yüklenmezki be kardesim .işte boşanmalar olur tabi bi senede bi kaç aydamaddi bunalım çok kötü kimseye vermesin allah .

yapılan az miktar masrafıda başımıza kaktılar ben çalışınca öderim dedim tamam dedi kayınpederim olacak ....neyseee altınlarımı da aldılar sadece bilezikleri vermedi eşim düğünde takılanların hepsi gitti paralar dolarlar altınlarr....hakkım varsa haram olsun sonra kayınpederim kanser oldu düğünden beri aramayanlar bebeğin halini sormayanlar aramaya başladı valla destek oldum manevi olarak ama ne yalan söyleyim bebek doğduktan sonra umrumda bile olmadı kaynana olacak yaratıklada geçenlerde tartıştık konu açmıştım hatta ahım üzerlerinde

bence tivit arkadaşım kesinlikle susmamalı ve üstelik onun ailesinin taktıklarınıda almışlar ben vallahi asla susumazdım kimse paraya öenem vermem falan demesin inanın aile huzurunuzu etkiliyor bu borç sıkıntısı en güzel günleriniz sıkıntıyla geçiyor.ne demek aileler borç yapmış o oğlu o yaşa gelene kadar aklı nerdeydi tutsaydı(tabiki durumu zor olan için kassetmiyorum mesela adamcağız hayvancıdır bir inekten gelen sütle geçimini sağlıyodur ona bişey diyemezsin etrafımda var böyle ama bide kazanıp umursamayanlar var yani.şimdi onlar bize bir hayat kurmakta zemin kurcaklar gün geççek ben oğluma kızıma bi hayat hazırlıycam .ama aileler böyle yapınca zaten bizim gibi çiftlerin hayatları 45ine kadar borç bitir ev almak için uğraş çocuk okut bizde evlatlarımıza bişey bırakamamaktan korkuyorum.onlar gibi olmak istemiyorum benim evladım benm gibi bir sıfır arkadan başlamasın hayata istiyorum ama nasip kısmet ama heralde dişimi tırnağıma katar bişeyler bırakmak için uğraşırım gibi geliyor allah bi bela bi hastalık vermezse tabi

cok azdi benimki zaten dugun degil nikah yapmistik... esimin memleketinde takilanlarda cok azdi hatta bir bilezik takilmisti diger bileziklerim ustune gelince o kirilmisti kimse lafini bile etmedi ve bende kaldi bir defasinda turistik amacli bir yere gezmeye gidilecekti o zaman cantama koydum kv istedi o gelmeyecekti bizimle evde duracakti ama vermedim yanimda goturup getirdim... evimize dondugumuzde esimin ekstresinde gordum ki evin avlusunda sadece akrabalariyla yapilan dugun eglencesinin masraflarini da biz yapmisiz ceyrekler o borca gitti kalanida artti hamdolsun dogum yaptigimda ilk kizimda sonra diger kizimda cok fazla takti esim bana simdide hatiri sayilir altinimiz var bunun sebebi benim altin sevisim olabilir cunku her ay mutlaka 1 bilezik olsun almaya calisirim malum yurtdisinda esim maasimiz iyi hamdolsun rabbim olmayanlara versin insallah benim takintimda bu kiyafet kuafor vs degil bilezik mutlaka 10 gr da olsa almaliyim o ay yoksa cok uzulurum

öyle sacma seymı olurmus..eşin ıstese belki..konusursunuz karar verırsınız.ama senın altınlarını onlar nasıl alıyorki..ne ınsanlar varya.ben olsam ısterdım..laf arasında benım altınlarım sizdemıydı anne diye sor bakalım napmıslar altınları..al altınlarını öyle sacma sey olmaz..benımde vardı kımse ıstemedı.bende durdu esımın borclarına gıttı araba aldık vs.düğüne paraları verdık bırkısmını oda..altınlar çiftindir.ailesıne söz bile düşmez..

hahahaha süpersinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

evet dogrusu bu.

Elde avuçta sıfır kaldı ne olsun eşimin ailesi eşime yardım edemedi durumları yoktu eşim kendi yaptı her şeyini kredi falan çekti biz kız tarafı olarak fazlasıyla yaptık görevlerimizi sağ olsun babam yatak odasını aldı çamaşır mak. bulaşık mak. fırınlı ocak bir kaç parça daha bir şeyler aldı destek oldu eşime adam annemde zaten bir çeyiz yaptı bana kaynanamlar falan şaşırdı kutuları görünce :) babamdan da Allah razı olsun hala daha yardımcı olur bize maddi manevi.Ama işte eşim çok dardaydı onun sıkıntısı benim sıkıntım yarısını vermiştim altınların gidip bozdu kredinin bi kısmını ödedi ama yetmedi tabi hala borç bitmiyor sora o fatura bu fatura kredi kartı borç falan derken eşime tekrar yardım ettim ee evlilik kolay değil evin gideri falan derken gerçekten şu an elimizde kenara koyacak bir şey kalmadı ne yapayım sağlık olsun Allaha şükür olsun yinede orta halli idare ediyoruz işte

Son düzenleme:

ilk etapta kv. ve kp. ile oturduğumuz için altınları LAFTA! bana teslim ettiler. paralar daha düğün bitmeden Son dakika Masrafları! olarak oracıkta harcandı zaten. sonra 1,5 sene sonra kendi evime ayrılacağım zaman altınlarımı sayarak topladığım eşyalarıma kaldırıyordum ki 1 altın eksik çıktı. sonradan eşimden biz onu falancanın düğününde taktık dedi ama o düğünde eşimde ben de salonun ücra bir köşesinde yerimizden bile kalkmamıştık meğer kp. takmış. eşime dedim biz değil baban taktı o altını bizim altınlarımızdan bana hiç sormadan almışlar. sessiz kaldı eşim çok sinir oldum

neyse tam yola çıkacağım günün sabahı kp. kahvaltıdan erken kalktı gitti meğer kv.ye altınları bıraksın gitmeden demiş bende bırakamam onlar benim güvencem ev kuruyorum ben ne aldınız bana ne eşyam var kat kata kalınca bozdurur eşyamı alırım dedim ve nitekim bırakmadım kv. ve kp.e ilk açık açık kafa tutuşum o gündür. kırılmışlar ben bırakmadım diye eşimi doldurmaya kalkmışlar bende babaneme anlattım durumu bir aldı sazı eline zaten eşimin ailesi bana bir yarım altın (kınada kv. elime sıkıştırdı onuda) dışında hiç bir şey takış değil.

bu durumu yaşayanlara naçizane tavsiyem; ailenize yada benim gibi etkisini bildiğiniz bir büyüğünüze havale edin durumu altınlarınız size kalsın. zaten eşinizin ailesi o altınların sizin olması gerektiğini biliyorlar cazgırlık yada kurnazlıkla sizinde cahilliğinize güvenip (bu konularla ilk defa muhattap olmaktan gelen cahillik) 3 kağıtla atınlara konmak istedilerinin bununda çok yanlış ve ayıp olduğunu isimleri gibi biliyorlar. görmüş geçirmiş biri karşılarına dikilince geri çekilmek zorunda kalıyorlar. siz direnirseniz tek başınıza eşinizi doldurma yoluna yada bizim adetimiz böyle yalanına başvuruyorlar başınız ağrıyor.

Son düzenleme:

bide şöyle bir durum var kayınvalideye babasından dükkan kaldı onu satıyor.. eşim sattıktan sonra vericek diyor paramızı ama kim bilir ne zamana satılır o zamana kadar susup beklesem vermediklerinde mi yıksam ortalığı ki bu sefer eşimde destek olur umarım .. bilemiyorum çok sıkıntıdayım içim hiç rahat değil huzursuzum bir netliğe ulaşsın ağızlarından duymadım vericez dediklerini

Setim ve düğünde ailesinin ve amcasının taktığı ağır altınlar bende kaldı diğerleri eşimin ailesinde. Gözümün önünde saydılar o sıralarda bir aile yakınımın düğünü vardı içinden bir bilezik aldım takmak için diğerleri kaldı ama hiç lafını etmedik ben de ailemde aklımın ucuna bile gelmedi. Zaten bir düğün olduğunda sağolsun k.b alır altınımızı verir biz de takarız. Çok masraf yaptılar düğünde ne ben onlara ne onlar bana zorluk çıkarmadı diyebilirim. Ev de aldılar bana o yüzden hiç lafını etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…