takılar...

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
merhaba kızlar...
2 ekmde ewlendm ve takılarım kaynanamlarda.düğün günü söküp aldılar kolumdan.
bize wericekler güya.
eşimin ablasına borcu war 20 bin tl.
o borcu verelim bozduralım diyo.
ben bozdurmayalım kalsın borcu öderiz diyorum.
ayrıca 50 bin kredi borcu var.
altınlardan hariç 10 bin tl para birikmşti.
onuda eşim harcamış.
balayı parası evin doğalgaz parası düğün salonu parası bilmem ne.
bana hiç bişey söylenmiyo şu kadar harcandı şu edildi diye.
eşime soruyorum neymz var falan.oda bilmiyorum var işte diyo.
ordan al bankaya kasaya koyalım diyorum kasam var bankada.
onuda kabul etmiyo çünkü aklında bozdurmak war.ben bugün kayınpederime msj attm bugn babamla gidin kasaya koyun diye.,
o nerden çıktı buna sen karar veremessn die msj atmş.
ben napıcam.
nasıl davranıcam.
eşim her sefernde ailem hakknda bölemi düşünüosun fln diyo hep ailesini savunuyo ne desem.
çok sinirliyim.
dün babamlara gttk beni üzgün görmş bugn çağırdı bze gel konuşalım diye.
ne dicem ona.
kızlar bana akıl verin nolur...

Bnce esinle guzellikle konus ,
hayatim bu altinlari kasamiza atalim , borclarimizida yavas yavas , maaslarimizdan vsvs oderiz de..
O altinlari napicagina sen karar veremiyorsunda o niye karar verebiliyor onuda anlamadim...

Son düzenleme:
daha başta bu kadar kaos biraz ilerisini düşünemiyorum
insan eşine söylemez mi ne kadar para var yok tuhaf yani
sizin takınız niye kayınvalidenlerde o daha tuhaf
borcu varsa ödenir tabi niye altınları bozduracaksınız :S insanın hastalığı var vs.
bilemedim ben evlilik insanın gözünü korkutuyor :S

Düğün sırasında yanınızda anneniz yengeniz teyzeniz yokmuydu neden bütün altınları direkt onlara verdiniz ki?

altınlar erkek tarafında durur işte balayı vs.nedeni ile.bizdede öle oldu.dün kayınbabama msj attm altnlara kasaya koyalım bugn die.ona sen karar verme kızım demiş.amaçları şuki.görümceme borcumuz var 20 bn oda laf sokuyo ev alcam die.onun borcunu takılarla vermek istiyolar.eşimde dahil.

sen nişanlıyken bılıyomuydun görümcene olan borcunu eşinin?
ozamanlar ne konusuyodunuz eşin nasıl öderim dıyodu?
bunlar düşünmüş taşınmış sana danışmamış. karra vermişler.
düğün takılarıyla ödersin ablanın borcunu demişler eşine.
eşinede hazır para varken calısıp ödemek zor gelıyor anlasılan.
erkekler boyle hiç sıkışmasın g.tü istıyorlar.
borç kızlarına gidecek ya nasıl olsa ödesin eşin diye dört göz bakıyorlar.

şimdiden boyleyse bu iş ilerisini düşünemıyorum.
hadi onların tatıgı çeyrek falan neysede annenin babanın taktıgı takıları bılezık vs. onları bari geri al.

Konuya bir de eşinin ablasının gözünden bakalım. Sizin borcunuzu bir seferde kapatma imkanınız varken sizin peyderpey ödemenizi beklemek zorunda mı?Diyelim ki siz kardeşinize borç verdiniz, sonra kardeşinizin eşi o parayı küçük miktarlarda ödemekte ısrar ediyor. Eşiniz bu duruma bozulmaz mı? Ben bozulurum. 20 bin lira az para değil. Bence takılarınızı alın, bozdurun, borçlarınızı kapatın, kalan parayı da bankada ortak hesapta bekletin.

Bir de kayınpederinize iş buyurur gibi mesaj atmanız da bence hoş olmamış. Ne olursa olsun o sizin büyüğünüz. Telefon açıp söylemek bu kadar zor gelmemeliydi.

Kimse kusura bakmasında 20.000lik bi borc maaslardan ödenecek bi borc degil ne o taksit taksit.Kim kabul eder ki bunu ben olsam bende etmem altınlardan borcu ödeyn siz altınları kasaya koyacaksınız ablası ev alacaksa o da zorda onu niye düsünmüyosunuz?

20,000 tl borcum olacak ama altınlarım dursun diyeceğim

Ben yapamaz,diyemezdim böyle birşeyi şahsen..çalışır yine altın yaparsınız ne olcak..

Ben borçlar yüzünden takı setimi bile bozdurdum evlendiğimde,bir tane altınım yok ama kimseye de borcum yok şükür

sonuç itibariyle düğünde takılan altınlar gelinindir .....
hiç kimse dokunamaz bozduramaz ...
al altınlarını tak koluna yeni gelinim takmak istiyorum bozdurmuyacagım de ... o zaman bişi diyemezler

ayrıca bende hemen verdm altınlarımı ama sadece kocama .... hala içimde yara altın takmayı sevmem ama keşke takınsaydımda vermeseydm

Evlendiğimizde düğün salonunu eşim ödedi benim ailemde yatak odası mutfak falan
Kayıvalidem çok kötü bir salon takımı aldı ben bir yıl sonra değiştirdim onlardan kalan bir eşyam yok
Kayınvalidem düğünde doğru dürüst bir şey takmadı gerçi ben pek önem vermem böyle şeylere lafını bile etmedim.
Takıları kayınvalidemler aldı balayından gelince kayınpederim kağıda tek tek yazmış bilezik altın sayısını onları da bozdurduk borçlara yatırdık
Ev tadilatı yapılmıştı çok borcumuz vardı
Borcunuz varsa bırakın eşiniz bozdrurup ödesin hem altın şu an değerli

ayy nasıl sinirlendim yha eşin dese neyse sen kimsin ki oğlunun babasısın diye karışma hakkını elinde bulunduruyorsun cnm sen uyumlu olmaya çalıştıkça onlar laf edecek belli sende msj atamadın mı onlar bizim takılarımız sizin karışmaya hakkınız yok asıl diye....

Düğün sırasında yanınızda anneniz yengeniz teyzeniz yokmuydu neden bütün altınları direkt onlara verdiniz ki?

Altınları erkek tarafı alırmış kız tarafının alması ayıpmış ben de bunu evlenince öğrendim. Aslında bizim oralarda çok da önemli değil.

ben olsam görümcenizin yerinde hemde ev alacakmış borcun tamamını isterim sen altınını satmıycaksın diye ben niye paramı parça parça alıyım altınlarınızı alın borcunuzu kapatın gerisinide naparsanız ortak karar verirsiniz madem zorunuza gidiyodu borç ödemek borcu bitene kadar evlenmeseydiniz şahsen ben olsam 20 binlira evlenmemizle ilgili bi borç değilse kabul etmez borcu bitene kadar beklerdim ama bilerek o borcu aldıysanız şimdi ses çıkarmayın bence bide kayınpederinize mesaj atmanız hiç hoş olmamış daha yeni evlisiniz ben 5 yıllık evliyim ben bile atamam öyle bi mesaj aynı ortamdayken söyleseniz bi derece ne o öyle mesaj atmak falan biderdin varsa eşine söylemeliydin

kayınpedere mesaj atıp "bugün babamla gidip altınları bankaya yatırın" demek büyük cesaret ister.

yani kayınpederim olmasına gerek yok; kendimden yaşça oldukça büyük hiçbir insan evladına mesajla emrivaki yapamam. kişilerin saygı algısı çok farklı demek ki.

(not: 2 tane düğün yaptım; düğünlerde "ailemin taktıkları dahil" olmak üzere, takılardan bir çeyrek dahi almadan üzerimdeki tüm takıları eşimin tarafına kişisel borçlarını ödemeleri için verdim.. tabi kişisel kararımdı. sizi bağlamaz. herkes tercihlerini yaşar. benim vicdanım beni öyle yönlendirdi, yine olsa, aynısını yapabilirim.)

bu kadar borcunuz içinde altınlarınız kasada dursa pek anlam ıfade etmez bence altınları kasaya atmayı düşüncegınıze 1-2 mılyar hastalık için felan kenara bırakıp borcları ödemeye bakardım

ablasına borcu varsa ve bunu öncden biliyorsanız böyle olacağı bastan belliymiş. ablası ne yapsın oda bekler tabii. bastan konusmadınızmı eşinizle nasıl yapıcaz diye

ablaya olan borcu kredi borcu gibi görüyorsunuz herhalde?

peyderpey ödemeyi kabul ediyorsa maşallah görümce banka gibi..

altınınız olduğu malumken borcu bekletmek pek mantıklı görünmüyor..

takılar gelinindir mantığını da ben anlamıyorum.. eşimin borcu olacak ama takılar benim sen başının çaresine bak diyeceğim..
siz madem böyle düşünüyordunuz, borcunu ödemesini beklemeliydiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…