takılar...

Beni karşılarını alıp zamanında takılar böle böle olsn şunu yapalım deselerdi eywallah.düğün öncesi takılar senin diyolar düğün sonrası sen karışamazsn diyolar.bu doğru bişeymi

Beni karşılarını alıp zamanında takılar böle böle olsn şunu yapalım deselerdi eywallah.düğün öncesi takılar senin diyolar düğün sonrası sen karışamazsn diyolar.bu doğru bişeymi

Bu konuda haklısın zamanında her şey dürüstce konuşulmalıydı ama ben yerinde olsam bu borcu ödeyip bu konuyu kapatırdım. Hem niye size böyle bir yalan söylemişler eşinle hiç konuşmadın mı? Belki de vereceğin tepkiden dolayı eşin saklamış olabilir mi?

eşimn bunlardan haberi yoktu.dün konuşurker söledm böle böle demşlerdi şmdi neden harcıyolar falan diye.sen benm ailemi hiç sevmedn sewmiyosun senin babanda bana böle böle söledi ama yapmadı falan oda içindekileri söledi.ne yapabilirim ben diyo.evin 50 binini werdiler ama werdiler diye bizim evin anahtarları onlardada war.bana sormadılar etmedler istedkleri zaman girip çıkabilirler kendilerince.

Kayınpederine mesaj atman çok ayıp olmuş bence.

Ayrıca altın dediğin nedir ki yaa. Eşinle ağız tadınız yerinde olsun gerisi alınır edilir. Bende verdim altınlarımı ve eşimin yüzüne vurmadım asla. Onun işle ilgili ani bi borcu çıktı ve zora girmesini istemedim, sonuçta altınlar evde yatacaktı. Evlilikte eşler her zaman birbirlerine destek olmalılar. Sende biraz bu yönden bakmaya çalış. Görümcende yatırım yapmak isteyebilir..

Ben anlamıyorum bu takılar neden evlenen çiftte kalmıyor. Bir dünya borç var, erkek tarafının yaptığı masrafları o altınlardan öderler işte. Çocuk mu bu insanlar da altınları har vurup harman savuracak, tabiki borç ödeyecekler ama illa ki baskın çıkma, çatışma olacak. Daha baştan böle gerginlik insan cidden korkuyor evlilikten...

50 bin lira az para mı ya? Siz gerçekten başka bir şeylerin kini ve nefreti ile konuşuyorsunuz bence. Görümceniz ve k.pederinizin sayesinde ev sahibi olmuşsunuz ama bu gerçeği göremiyorsunuz. Eşinizle böyle konuşmaya devam ederseniz saygı da kalmaz sevgi de.

Niye herkes konu sahibinin ustune gitmiski... tabiki peyderpey odemeyi sececek gorumcesine... Ne yapacakti ? 20 bin ytl lik borcu kendisi icin almadiki esi almis sonucta. Kizcagiz evlenincede durduk yere hem ablaya olan 20 bin borcun hemde bankaya olan 50 bin borcun sorumlusu oldu. Takilan altinlarda gelininde hakki var tum altinlar erkek tarafina ait degilki tum altinlar gelinden alinip damadin borcu kapatilsin.Zaten ben cok karsiyim evlilikten once binlerce ytl borc yapilip esine odetilmesinden. Hic adil degil evlenmeden once yapilan borctan harctan herkes kendisi sorumlu olsun.Benim esimde bende once okul parasi borcu vardi. 15 bin dolar... guya bana odetmeye beni ortak etmeye kalkisti. Diplomayi alcak olan kendisi, bekarken yapmis borcu benim ne sorumlulugum var ki? Sonucta bayanlarin ilerde kendini dusunmesi lazim... Altinlar guvencedir bayanin yarin bur gun basina birsey gelse SIKISSA kendini kurtarabilecegi ilk seydir. Ha insan evlenir ortak ev araba alinir amenna... sonucta borc beraber odenir... Fakat esinin hakki olan altinlari alipta kendi sorumlulugunda olan borcu kapatmaya kalkismasi bence normal degil. Ben asla kabul etmem. Bunun yarin birgun ayriligi var hadi yurumedi bosandiniz diyelim siz onun borclarini odediginizle kalicaksiniz.

İyi de o 20 bin lira ile oturudukları evi almak için kullanmışlar damadın ablası ev alacakmış parasını istiyormuş ablasının ne suçu var burada parayı trink ödüyor sonra peyder peyder ödeniyor. ayda bir lira olarak ödense 20 ay yapar

Son düzenleme:
düğünde takılan butun takılar geline aittir.hatta şuan kanunda da böle galıba .hata sızde ne dıye verırsınız kı takılarınızı...gidin alın takılarınızı kendı adınıza actıgınız bır banka kasasına da koyun.eşinizin yaptıgı borç ayrı bu ayrı...vermıyorlar mı? ben olsam rezıl ederım...ne bıcım ınsanlar varya.....illet oluyorum bu eşlerın ana-babalrına böyle yaptıkları zaman....

Durum boyle ise haklisin, fakat genede evlenmeden once takilar senin demisler genede almamalari lazim acik konusmamaislar. Ben kendi babamdan gordugum icin annem yillarca babamin yaptigi borclari odemekle gecirdi yillarini sonra bosandiklariyla kaldilar, ayni sekilde benim esimde evlenmeden once yaptigi borclari bana odetmeye kalkisti ki Allahtan bosaniyoruz ...Ben erkegin evlenmeden once yaptigi borclari karisina odetmesine esi izin vermedigi halde ortaya kredi karti, kredi borcu, arbaa borcu ivir zivir borcu cikartmasina karsiyim. Isteyen bencil desin asla odemem kardesim insan parasini kaptirdigiyla kaliyor. Bunun birde ilerisi var kimsenin evliligi garanti degil. Kadinin her zaman ya bankad yada bir kosede guvence icin altini olacak esinin istedigi kadar borcu olsun.. Bu benim kendi sahsi gorusum.

Bende anneme, babama set taktırdım. Bileziğin gideceğini bildiğim için. Ama şimdiki aklım olsa ablama, teyzelerime, dayılarımada günlük takacağım bişeler isterdim bilezik yerine. Erkek tarafından toplam 4 bilezik geldi, onlarında 4 ünü birleştirince sadece 1 teyzemin taktığı 1 bileziğe eş değer geliyo. Ama niyeyse takılarımız ortak oluyo. Keza evimizde öyle, mutfak malzemeleri, elektrik süpürgesi çeyizlik tarzı şeyleri ablamla annem aldı çoğunu. Geri kalan tüm eşyaları eşimle beraber aldık. Yatak odasını babam almak istedi, ama ben aldırmadım. Aslında kimsenin durumunu zorlamak istemem, durumu yoksa biz yapacaz, ikimizde çalışıyoruz çok şükür. Ama davulcusundan kuaförüne, nikah salonundan fotoğrafçısına herşeyi eşim kredi çekip ödedi, otomatikmen şu an bende ödüyorum onla. O kredisini ödüyor örnek, parası kalmıyo, ortak aldığımız eşyaların taksitini ben ödüyorum. En azından düğündeki ekstrem şeyleri ödeselerdi bu kadar sıkışmazdık. hatta fotoğrafçıya parası kalmadı, düğün hikayesi tutmuştuk malum çok pahalı, çektiğim krediden kalan son paramla nikahta takılan paraları birleştirip ben verdim. Fotoğrafçının parasını gelinin ödediği düğünlerde mevcut yani. Ben paracı, eşyacı bi insan değilim ama insan kendini değersiz hissediyo gerisi boş.

guzelım gıden gıtmıs artık hem pasalar gıbı yanlıs hatırlamıosam 135000 lıralık ev aldınız yanı 70000 ---90000 degıl baya baya guzel bı ev almıssınız esyalarınızı esınızle almıssınız tekrr yanlıs anlamadıysam kayınpeder 50000 vermıs bence uzatmayın evlılıgınızın en guzel gunlerını heba etmeyın

ben evlenırken esımın aılesı cok zor durumdaydı nakıt parayı verdım onlara ama altınlarıma tutmadılar nakıt yettı he ıstedıklerınde cok uzuldum ama yalandan uzulmusum sımdı el ustunde tutuluorum her ıstedıgım alınıo her ıstedıgım yere gıdıorum butun tedavılerım karsılanıo bugune kadr yaptıkları masraf o parayı asmıstır coktannnnnnnnnnn.anlıcan canım artık onlar sızın aılenız sorunlarınız ortak. cıngarlık yapmaya devam edersen vay en guzel gunlerıne evlılıgınden bıle bısı anlamassın onun ıcın bırak gıtsın

ıkınızde calısıosunuz madem sen kendıne cok daha ıılerını yaparsın.

ben kırada oturuorum ve hem kırayı odemek hemde ev alabılmek ıcın para bırıktırmek cok zor senın yerınde olmayı ınan cook ama cok ısterdım bana ev alınabılıcegını bılsem bgun verırım butun altınlarımı. evının degerını bıl ay basları ne kadar cabuk gelıo bı bılsen

vee en son geldiğimz nokta....
ablası yine ev alcaz falan demiş.
eşimde altınları bozdur paranı tamamla al paranı demş.
20 bin tl idi.
oda c.tesi beni aradı bugün altınları halledicem falan die.
bana hiç demedi gel beraber yapalım bu işi die.
bozdurmuş.
19 bilezik vardı.11i burgu.
7 burgu harici 40 çeyrek 2 yarımlık.2 tam altın ve geri kalan bilezklerim gitmiş.
tahminen bu bozulanlar 20 bnden fazla eder...
bende o altınların bozuldugu akşam eşimle tartıştım.bana sorulmadı beni çağırmadı falan die.güya burguları bozdurmuycaktık.
hala konuşmuyorum eşmle.
altınlarım kaynanamlardaydı,dün sinirlendi bana gitti geri kalan bilezkleri getirdi.
iş işten geçtikten sonra getirse ne olur.
çok siniriliyim şuan.yaptıklarına anlam veremiyorumm...

Ev alırken 50 bin kredi 50 bin kayınpederden aldınız
20 bin de görümcenizden...
Görümceniz de borcunu istiyordu düğünden hemen sonra toplu veri ev lacağım diyordu siz de toplu istiyor ve bu yüzden altınlar bozdurulacak diye kızıyordunuz...
Sonuçta olması gereken olmuş, oturduğunuz ev için alınan borç söz konusu ise siz de destek çıkmalıydınız elbette...
Geri kalan altınınız da size gelmiş işte...
Eşim iyi kazanıyor demişsiniz, borcunuz bitince alırsınız kendinize yeniden....
Eşinize kızmaya hakkınız yok, yanında olup tamam ablanın sana laf etmesine izin verir miyim ödeyelim orcumuzu sen bana yeniden alırsın deseydiniz, hem gözünde yücelirdiniz hem de siz daha üstün konuma gelirdiniz...
Oysa siz borç aldığı ablası ve eniştesi karşısında eşinizi zor duruma soktunuz, adam da ne yapsın gitti bozdurdu altınları...
İçine dert olmasındansa böylesi daha doğru bir durum...
Sizi altınları bozdururken götürse bir sürü sıkıntı yaşayacaktı, çünkü "borçsa borç bana ne alsın işte 1 milyar 1 milyar ayda neyine yetmiyor altınlarım benim" tavrınızdan belli...

sanki kocası aldığı borcu zevkine harcamış,sanki ablası parayı parça parça vermiş.bazı insanları hiç anlamıyorum

Tabii ki eşim dese böyle böyle yapalım gel hepsini beraber bozduralım borcumuzu werelim dese iki etmem lafını...
Benden habersiz ablasını arıyo git bozdur.hiç demiyo senin fikrin ne takmak istedigin bilezik hangisi.daha önce konuşmştuk bozzdururuz burgular hariç.üstünü tamamlarız bi şekilde.burgulara dokunmayız demiştik.ama ablasına git 20 bini tamamla bozdur demesne kızıyorum ben.biz yapamıyomuyuz habire mlletin bizi yönetmesine izin veriyo.

Evlilikte olgunlaştıkça anlayacaksınız bu durumları, aynı olay başıma gelse köpürürdüm ben de evliliğimin ilkı aylarında
ancak Allah bilir adamı nasıl sıkıştırmışlardır, abla - baba - anne, beyni şişmiştir adamcağızın...
Biri oğlum ablana ver borcunu der diğeri, emnişten sıkıştırıyor der... Böyle bir sürü tavır...
Adama da daral gelmiştir...
Dediğiniz gibi sizle gidip seçse kötü mü olurdu olmazdı, belki de altınları almaya gittiğinizde sürtüşme çıkar diye götürmedi kim bilir....

öncelikle senin düşüncen yanlış,
sen başkasından borç almışssın eline de para geçmişse önce onların borcunu ödeyeceksin. adı üstünde borç. o zaman çıkarmış 20 bin vermişsse sende bir seferde çıkarıp bu parayı vereceksin. bankaya koyayım vs. vs. yanlış düşünce. bir laf vardır. BORCUN VARKEN YAĞLI YEMEK BİLE DOĞRU DEĞİLDİR.

ikinci yanlışta düğün sizin düğününüz millete ne hemen paraya el koyuyor ayıp, büyüklerin yaptığı da çok büyük ayıp, alırsın paranı ertesi gün götürürsün verirsin borcunu .

ana zaten sende bu düşünce olmadıığı için büyükler de anlamış olmalı el koymuşlar paraya:) ama büyük ayıp.
ha bu arada sen kayınpederine nasıl mesajla böyle şeyler yazabiliyorsun. onada şaşırmış durumdayım:)

eşin zaten söylemiş altınları bozdurup borcu ödeyelim diye,konu başında anlatmışsın.sen karşı çıktığın ve ablasının parasını istemesinden dolayı senden habersiz yapmış anladığım kadarıyla

Ben sütüşme yaşayacak bi insan değilimki.bana gelip deseler bu takılar böle olcak die he derim.düğünden sonra onlara gittim kolumdan söktüler butun bilezkleri kapıyıda yüzüme kapattılar tabiri caizse içerde bu takılar ne olcak napalım die plan yaptılar heralde.benm babam kasa tutmştu benm için.eşimin babası el koydu takılara sırf onun babası kasa tutmş oraya koymayın diye.yoksa benm takıda falan gözüm yok bu tavırları beni hepsinden soğuttugu için sinirleniyorum resmen aptal yerine koyuyolar beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…