Beni karşılarını alıp zamanında takılar böle böle olsn şunu yapalım deselerdi eywallah.düğün öncesi takılar senin diyolar düğün sonrası sen karışamazsn diyolar.bu doğru bişeymi
Biz kız tarafı olarak beyaz eşya,halılar,perdeler,ıwır zıwır gereçler hepsini biz aldık.eşimin babası ev için 50 bn werdi o kadar başka ekstra bi masrafı olmadı.şimdi ne hakla parayı almak istiyolar o zmn ben kendi babama wereyim oda çok masraf yaptı.
Niye herkes konu sahibinin ustune gitmiski... tabiki peyderpey odemeyi sececek gorumcesine... Ne yapacakti ? 20 bin ytl lik borcu kendisi icin almadiki esi almis sonucta. Kizcagiz evlenincede durduk yere hem ablaya olan 20 bin borcun hemde bankaya olan 50 bin borcun sorumlusu oldu. Takilan altinlarda gelininde hakki var tum altinlar erkek tarafina ait degilki tum altinlar gelinden alinip damadin borcu kapatilsin.Zaten ben cok karsiyim evlilikten once binlerce ytl borc yapilip esine odetilmesinden. Hic adil degil evlenmeden once yapilan borctan harctan herkes kendisi sorumlu olsun.Benim esimde bende once okul parasi borcu vardi. 15 bin dolar... guya bana odetmeye beni ortak etmeye kalkisti. Diplomayi alcak olan kendisi, bekarken yapmis borcu benim ne sorumlulugum var ki? Sonucta bayanlarin ilerde kendini dusunmesi lazim... Altinlar guvencedir bayanin yarin bur gun basina birsey gelse SIKISSA kendini kurtarabilecegi ilk seydir. Ha insan evlenir ortak ev araba alinir amenna... sonucta borc beraber odenir... Fakat esinin hakki olan altinlari alipta kendi sorumlulugunda olan borcu kapatmaya kalkismasi bence normal degil. Ben asla kabul etmem. Bunun yarin birgun ayriligi var hadi yurumedi bosandiniz diyelim siz onun borclarini odediginizle kalicaksiniz.
İyi de o 20 bin lira ile oturudukları evi almak için kullanmışlar damadın ablası ev alacakmış parasını istiyormuş ablasının ne suçu var burada parayı trink ödüyor sonra peyder peyder ödeniyor. ayda bir lira olarak ödense 20 ay yapar
aynen yeni evlenen çiftlerin takı muhabeti bitmez canım bizim ailede hiç böyle bir sorun yok çünkü hiç takım yok erkek tarafından kimse çıtını çıkartamıyor yeni gelinsin hadi şu altınlarını tak diyende yok çünkü biliyorlar yok 2 künyemden başka çünkü yapmadılar çünkü takmadılar ben mecbur ailemin taktıklarınıda bozdurucaktım bunu bildiğim için ailemden de düğünde günlükk kullanabilceğim şeyler istedim mesala halam inci seti kardeşimden kolye babam bir bileizk annem ve ablamdan künye 3 lü set vb.. Iyikide olayı önceden fark edip onlara günlük takıcağım birşeyler istemişim yoksa alyansımdan başka birşey olmucaktı , erkek tarafından 2 abisi bileizk taktı 7 gr haliyle tüm bileizkler gitti he bu arada bende düğünde tanıdık kuyumcudan emanet alınan bileizklerle çıktım ertesi gün verdim o anki vicdanım durumum izin verdi ama şuan olsa vermezdi çünkü onur kırıcı birşey
Ev alırken 50 bin kredi 50 bin kayınpederden aldınız
20 bin de görümcenizden...
Görümceniz de borcunu istiyordu düğünden hemen sonra toplu veri ev lacağım diyordu siz de toplu istiyor ve bu yüzden altınlar bozdurulacak diye kızıyordunuz...
Sonuçta olması gereken olmuş, oturduğunuz ev için alınan borç söz konusu ise siz de destek çıkmalıydınız elbette...
Geri kalan altınınız da size gelmiş işte...
Eşim iyi kazanıyor demişsiniz, borcunuz bitince alırsınız kendinize yeniden....
Eşinize kızmaya hakkınız yok, yanında olup tamam ablanın sana laf etmesine izin verir miyim ödeyelim orcumuzu sen bana yeniden alırsın deseydiniz, hem gözünde yücelirdiniz hem de siz daha üstün konuma gelirdiniz...
Oysa siz borç aldığı ablası ve eniştesi karşısında eşinizi zor duruma soktunuz, adam da ne yapsın gitti bozdurdu altınları...
İçine dert olmasındansa böylesi daha doğru bir durum...
Sizi altınları bozdururken götürse bir sürü sıkıntı yaşayacaktı, çünkü "borçsa borç bana ne alsın işte 1 milyar 1 milyar ayda neyine yetmiyor altınlarım benim" tavrınızdan belli...
Tabii ki eşim dese böyle böyle yapalım gel hepsini beraber bozduralım borcumuzu werelim dese iki etmem lafını...
Benden habersiz ablasını arıyo git bozdur.hiç demiyo senin fikrin ne takmak istedigin bilezik hangisi.daha önce konuşmştuk bozzdururuz burgular hariç.üstünü tamamlarız bi şekilde.burgulara dokunmayız demiştik.ama ablasına git 20 bini tamamla bozdur demesne kızıyorum ben.biz yapamıyomuyuz habire mlletin bizi yönetmesine izin veriyo.
merhaba kızlar...
2 ekmde ewlendm ve takılarım kaynanamlarda.düğün günü söküp aldılar kolumdan.
bize wericekler güya.
eşimin ablasına borcu war 20 bin tl.
o borcu verelim bozduralım diyo.
ben bozdurmayalım kalsın borcu öderiz diyorum.
ayrıca 50 bin kredi borcu var.
altınlardan hariç 10 bin tl para birikmşti.
onuda eşim harcamış.
balayı parası evin doğalgaz parası düğün salonu parası bilmem ne.
bana hiç bişey söylenmiyo şu kadar harcandı şu edildi diye.
eşime soruyorum neymz var falan.oda bilmiyorum var işte diyo.
ordan al bankaya kasaya koyalım diyorum kasam var bankada.
onuda kabul etmiyo çünkü aklında bozdurmak war.ben bugün kayınpederime msj attm bugn babamla gidin kasaya koyun diye.,
o nerden çıktı buna sen karar veremessn die msj atmş.
ben napıcam.
nasıl davranıcam.
eşim her sefernde ailem hakknda bölemi düşünüosun fln diyo hep ailesini savunuyo ne desem.
çok sinirliyim.
dün babamlara gttk beni üzgün görmş bugn çağırdı bze gel konuşalım diye.
ne dicem ona.
kızlar bana akıl verin nolur...
Tabii ki eşim dese böyle böyle yapalım gel hepsini beraber bozduralım borcumuzu werelim dese iki etmem lafını...
Benden habersiz ablasını arıyo git bozdur.hiç demiyo senin fikrin ne takmak istedigin bilezik hangisi.daha önce konuşmştuk bozzdururuz burgular hariç.üstünü tamamlarız bi şekilde.burgulara dokunmayız demiştik.ama ablasına git 20 bini tamamla bozdur demesne kızıyorum ben.biz yapamıyomuyuz habire mlletin bizi yönetmesine izin veriyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?