Verme bence ama vermek zorunda bırakılırsan da ver ama nasıl ver biliyor musun;
Ufak kasalar oluyor, dijital şifreli onun içine koy da ver.Bildiğin çelik şifreli kasanın miniği arama motoruna '' elektronik tuşlu para kasası'' yazarsan görsellerde görürsün. 50, 60 tl bişey.. Gelin odasına gider gitmez paralarla altınları bir kesenin içine topla ve kasaya at şifreyi de kimseye söyleme eşin de dahil. Neden böyle yaptın derlerse uydurursun bişey.
Balayına falan giderseniz, arayıpta şifre sorarlarsa (ki bence çekinirler, çünkü eğer niyetleri altınları sahiplenmek ise bariz bi şekilde belli etmiş olurlar ) yanlış şifre söyle sonrada düğün telaşesinden unutmuşum de. O kasaların aynı zamanda anahtarı da oluyor, unuttuğun taktirde şifreyi onunla sıfırlayabiliyorsun. Eşine de ''neyse allahtan anahtarları var ama yanımda eve gidince hallederiz'' dersin.
Keşke hiç böyle şeylerin derdinde olmasa yeni evlenecek çiftler ama malesef erkek aileleri çoğu zaman bu tür entrikalara mecbur bırakıyorlar gençleri.
Baya oluyor 1-2 sene kadar,mutlaka hatırlayanlar vardır. Burada bir bayan vardı, aynen senin dediğin gibi evlendikten sonra kızın altınlarını almışlar, bir daha yüzünü bile görememiş kız.. Taki polise gidip şikayette bulununcaya kadar. Ancak öyle alabilmişti altınlarını.
Herkes bir olacak diye bir şey yok. Belki de seninkiler iyi niyetlidir ama biz saklarız takacağınız zaman alırsınız denmesi bile abes.
Ne yani bir kaç altına sahip çıkamayacak mısınız 2 yetişkin insan? Bunu mu demeye çalışıyorlar?
Takmak istediğin zaman alırsın falan derse nişanlın da, bu devirde bilezik takan mı kaldı, hem belli olmaz belki ben yatırım yaparım, ya da bilziklerimi bozdurup kendime genç işi gönlüme göre takılar alırım, ne gerek var denetim altında olmaya iki üç altına sahip mi çıkamayacağız hayatım dersin.
Mümkün olduğunca diren, olmadı dediğimi yapmaya çalış.
Ne diyeyim allah yardımcın olsun.