• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılarımı Kayınvalideme Emanet Etmeli miyim?

kesinlikle verme canım.ne kadar saçma bişey herkes kendi malına sahip çıkar.nişanlına söyle ama güzel dille söyle.

Bizde adet böyle diceksin olacak bitecek.

kardeşim takılarını KV sine bırakmıştı.kadın her düğüne o altınlardan alıp götürmüş.

KV ye sakın güvenme.

Pardon canım ama kimse sana altınları kv ne bırak dememişki.
nısanlın anneme bırakacağız , kayınvalıdende bana bırakın dememiş. düğünden çıkarken çantaya koyup annene verırısın . kımse bısey sormaz soran olursada bızde adet boyledır anneme el opmeye gıdıncede alırız dersın.

bısey bılmıyormus anlamamış gıbı yap. açıkça konuşursan nısanlın senı yanlış anlar . anneme hırsız mı dıyorsun der ısın ıcınden çıkmazsın. sonra tıpış tıpış vermek zorunda kalırsın.

Ayrıca nişanlım sağolsun çok anlayışlıdır ve beni üzmez. Kasa meselesini konuştuğumda çok makul ve anlayışla karşıladı. Ben bu mevzuyu ailenle konuş desem itiraz etmez. Ama arkadaşlar malumunuz ki kimse yoğurdum ekşi demez:) sonuçta o onların oğulları. Kimse oğlum kötü demez, gelin aklına sokmuş derler. Aileler ve biz bugune kadar çok sorunsuz bir nişanlılık atlattık çok şükür. Şimdi düğün üzeri böyle bir sorun yaşamak istemem. Nişanlımında evinin içinde huzursuzluk yasamasını istemem. Birde cok kırılgan bir yapım var. İnsallah başıma gelmez.

cnm sen sakın konuşma. aileni fln da sakın bu konuya dahil etme. yüz göz olma. eşin söyleyecek. onun ailesi çünkü. senin söylettiğini düşünürlerse de düşünsünler nolucak yani. eğer verirsen sonrasında daha büyük sorun yaşarsın. düğün olmadan nişanlınla yada kendin git bir kasa kirala oldu bitti. eşinde desin kasa kiraladık. evlerde pek güvenli olmaz diye korktuk. hırlısı var hırsızı var. sizide zan altında bırakmak istemedik. gelir hırsızın biri çalar. size emanet edersek sizde üzülürsünüz sonra desin.

eşin ailesine bu kadar da taviz vermeyelim yani. bazı şeylere hayır diyemezsek. üste çıkıyorlar. sonra iş çığrından çıkıyor. aman diyim baştan tavrını koy. ama eşin vasıtasıyla :)

Hiç hoş değil :20:.

Ne tuhaf adetler var. Sizde böyle bir adet yoksa bence vermeyin altınlarınızı. Kendileri adetlerine düşkünlerse sizin adetlerinizide anlayışla karşılayacaktırlar elbette :31:.

İki tarafada verme banka kasası denilen bişey var kimsenin evi kale değilki hırsız girse bulamayacak.Tatlım bu nişanlılık dönemin de herkese yaranma çabası oluyo insanın da kimseye ensesine vur al lokmasını görünme.Hep ezilirsin kararlı ol nişanlına da kasaya koyalım bilmemnenin evine hırsız girmiş hepsi çalınmış fln de:)

Bu isin mantigi yok ne demek kullancaginizda alirsiniz.belki ben canim isteyince takacam veya satacam.ayrica ben altinlarimi sakliyamiyacak kadar beceriksiz miyim.cok sacma hele bi de sizin taraf daha fazla altin takarken.nisan zamani fazla iyi niyetli olursan kimse seni tinlamaz.net olmak lazim.

Düğü öyle birşey ki o an takıları hırsız bile götürse farketmiyorsunuz. Ben takı merasiminden sonra takılarımı naptım hatırlamıyorum mesela. Benim takılarımı kardeşimle görümcem alıp paketlemiş sonrada benim babanneme vermişler yaşlıdır yerinden kalkmaz çantası kolunda oturur diye. Bence sizde kardeşiniz falan varsa tembihleyin çaktırmadan varsa böyle anneanne babaanne ona versin. Düğünden çıkarkende paketi bana verdiler bende sımsıkı tuttum kimselere vermedim. Sonra da eşimin işyerindeki kasaya koyduk.

Düğünümden sonra benim kayınvalidem de altınları saklamayı teklif etti bana.ben de kabul ettim çünkü eşimle ikimiz de çalışıyoruz orada daha güvenli olur diye düşündüm.(kasa aklıma gelmemişti)Kayınvalideme de çok güvenirim asla harcamaz.Ama düğünden birkaç ay sonra hırsız girdi kv evine ve Allahtan alltınları bulamadılar.Kayınvalidem çok korktu ve altınları hemen geri verdi bize çalınacaksa da sizden çalınsın diye.Yani aslında kv iyi niyetli olsa da pek mantıklı bir çözüm değil altınları evde saklamak.Hırsızlar her türlü kilidi açabiliyor sonuçta.bir de dedektör kullanıyorlarmış yani nereye saklarsa saklasın kv altınları yeterince güvenli değil...:19:

kesinlikle verme senin olanın onda ne işi var ? biz verdik balayına giderken paralarla birlikte. bodrumdayken bizi aradılar para alıyoruz tekrar koycaz yerine diye 2 milyar para 4 yıl oldu evleneli ne gelen var ne giden çocugun oldu çacuguma bir çeyrek dahi almadılar. kaynanana her zaman temkinli yaklaş!!!!

Daha evlenmeden, kayınvalideye hırsız damgası nerdeyse yapıştırılmış. Çok ilginç:31:

canım bu forum neler gördü kızların takılarıyla damatlara iş kuranlar mı ararsın yıllar içinde altınları yiyip/yedirip ne altını diye üste çıkan mı ararsın, bunun adına hırsızlık demiyo onlar oğlan bizim kız bizim dolayısıyla altınlarda bizim diyolar, ayrı gayrı mı var diyolar vs, ben kendi adıma ne anneme ne kv'ye altın falan bırakmadım 21.yüzyıldada evde altın saklamayı mantıklı bulmuyorum neler duyuyoruz neler görüyoruz bide evlenme çağına gelmiş insanlar herhalde kendi altınları hakkındada tasarruf sahibi olmalı değil mi

İnsanlar teklifte bulunur
Önemli olan senin ne cevap verdiğindir

İstemiyosan, istemiyorum dersin olur biter

Diğer gelınlerinkini aldıysa sanada teklif edecektir kesin,anneye saklaması için verilmesi kadar saçma bişey yok bence senın yada eşinin.Düğünden sonra hesap açılır hepsi oraya yatırılır bu ikinizin parası çünkü size ait.Takmak istediklerini ayırırsın geri kalanını altın hesabına yatırırsın mıs gibi,Ogün geldiğinde teşekkür eder napıcamıza karar verdik biz dersin bıter gider.

hayır verme onlar senin mehirin imam nikahınız kıyılırken bunları isteyebilirsin emanet etmeye ne gerek var ben daha kapıdan girerken istendi düğünümüzü kendmz yapmamıza rağmen onca borçla yüzüstü bırakıldık hakkımı helal etmiyorum bu da onlara yeter ne yapacaklarını bilemezsin emanet etme konuşulması gerekiyorsa kendini ortaya atma eşin konuşsun ailesiyle sen arada kalma ..

Herkesin malı kendinedir. Eğer insanlar evlenecek kadar yetişkin olmuşsa 3 5 parça altına sahip çıkma meziyetine de sahiptir zaten. Nasıl bir mantıktır bu Allah aşkın biz sizin yerinize muhafaza ederiz...! Ben de yeni evliyim ve biz evlendikten 1 gün sonra balayına gittik giderken takıları kayınvalideme götürdük, kadın eşimle benim yanımda sayarak teslim aldı. Aradan 2 ay geçti bilezikleri eşimin dayısının düğününde takmak için aldık ve bilezikler bende diğer altınlar kayınvalidemde. İstersem onları da hiç sorgusuz sualsiz alabilirim ama kendisine güveniyorum bu yüzden kalmasında sakınca görmüyorum. Bilezikleri aldığımızdan sonra 1 kez olsun geri getir saklayayım demedi diyemez de. Çünkü o takıların tamamı eşim ve benim..

Son düzenleme:
alinti yapamadim maalesef..ilk sayfada takilarla ilgili bir sürü şey yazmişsin..ee artik onca olaya rağmen hala vereyimmi diye düşünüyorsan kusura bakmada bu da enayilik olur...küçücük çocukmusunuz sizx de bir takiyi saklayamayacaksiniz..bununla beraber kayinvalidenin yaptiklarini da hiç hoş bulmadim..sonuçta onlar size alinmiş şeyler ,ağir olacak ama habersiz olarak bu şekilde almak hirsiizliktir bence..

Back
X