Cilt Bakımı Ürünleri Takıların alerji yapması ve çözümü

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
bendede aynı sorun var imitasyon takı taktıgım zaman sadece oluyo ama gümüş ve altın taktıgım zaman olmuyo bende saatimin bilege degen kısmına oje sürerek ancak takabiliyorum aksi halde kabarıp kaşınıyo napalım başa gelen çekiliyo:sm_cool:

ufff izleri geçmiyo benim(bileğim iğrenç duruyorrrr..Yara oldu ve izi kaldı kaşımaktan saatimi takamıyorum ya

altnı hiç sevmiyorum ama kendi takılarımı kullanınca gümüş dahi olsa yara yapıyo.. özellikle küpelerim,bileklerim ve yüzük takınca parmağım.. hakkaten ya,bunun çözümü yok mu:bbo:

bende de küçükken vardı bu sorun, ama takıyı çok seviyordum, ve inatla takıyordum, sonradan geçti kendiliğinden.Düşünün küpe bile takamıyordum..Hala metal saat taktığımda kabarır bileğim ama artık gümüşe karşı alerjim yok. Altını hiç denemedim bile..En çok üzüldüğüm kulaklarımın devamlı yara olmasıydı..Şimdi kulak delenler antialerjik küpe ile deliyorlar ya kulakları..Belki o küpelerden takabilirsin..Parlatıcı yönteminin de işe yaraması lazım..

saat takamayanlara onerim titanyum saat kullanmalaridir..
taki vs gibi seylerde de imitasyonlardan incik boncuktan ve derilerden kacinmak lazim sanirim
yillardir ben de takamam. bazen zorlarim ille bi bileklik vs bisi takiyim diye gumus harici hersey kasindirir..
bazisinda oluyo iste..

ya benim artık alyansım bile yara yapmaya başladı ne kadar pisssssss bir cildim var (akannehir

arada bir cikrmak lazim..
icinde su felan kalinca da takilar kasinma yapiyor.

bence konu yanlış yerde olmuş adım adım saglıkta dermetolojide olmalıydı bu başlık neyse benım bir kız arkadaşımın bırakın takıdan sütyen askısından dolayı artık etlerı ulumuştu şeffaf ojeyle kurtuldu ince katlarla kurudukça tekrarlayarak tam sürün hem böylece takılarınızın da ömrü uzar uzun süre yeni halıniş de korumuş olur

bende şeffaf oje sayesinde bijuteri ürünlerini kullanmaya başladım.

Cocukken ben de ayni dertten muzdariptim. Millet esit cesit takar ben de baka kalirdim. Seffaf oje bana da derman olmustu. Dediginiz gibi katman katman suruldugunde zamanla dokuluyor ama. ince bir kat surunce daha dayanikli oluyordu. Neyseki zamanla gecti.

off bende aynı dertten muzdarıbım ben altın ve gümüs takınca olmuyor ama ımıtasyon ne takarsam takayım paramparca oluyor ustelık süyyen demırlerı ve etıketlerden kesınlıkle kasınıyorum etıketlerı koratıyor veya kabartma etıketlerın yerlerını kesıyorum ne yapacagımıda bılmıyorum hıc bısey takamıyorum sahte bılezık aldım bı dugune gıdrken kollarım paramparca oldu hefesım kursagımda kaldı tıpda mutlaka bunun bı caresı vardır herkeze gecmıs olsun

Son düzenleme:
Kolye ve bilezikte sorunum olmuyor, ama ben de küpe takamıyorum bijuteri ürünü küpeler daha doğrusu.. taktıktan 15 dk sonra kızarmaya, sonra kaşınmaya başlıyor. 1 saate acı içerisinde kalıyorum, çıkarmazsam da iltihaplanıyor..

O kadar güzel küpeler görüyorum ki her yerde.. resmen içim gidiyor seffaf ojeyi de denedim, işe yaramadı..

yok mudur bunun bir ilacı?

Aynen.Daha deldirmemişken kulağımı çok beğendim aldım bir sürü küpelerim var ama takamıyorum bi iltihaplanıyor her gün akıyor 1 ay geçmiyor o iltihap en az.Bende şeffaf oje sürdüm ucuna ama fayda etmedi.HGümüş küpelerde çok pahalı 60 tan falan başlıyor internette 130 160 tl ye kadar var.

Aynı problem bende de var, kolye bileklik ve yüzük taktığımda herhangi birşey olmuyor ama kulağıma taktıktan 10 dk sonra yanmaya kızarmaya kaşınmaya başlıyor hemen çıkarsam bile ertesi gün kulaklarım yara oluyor. Şeffaf oje bana da yaramadı bunun bir ilacı yok mu gerçekten?:26:

imitasyonlar bende de alerji yapıyor. kulağım kıpkırmızı olup kaşınıyor çıkarmak zorunda kalıyorum. cilde en uyumlu metal altındır, platin de aynı şekilde... yukarda da bir arkadaş demiş. takılarınızı altın ya da platin alın. başka bir çözüm yok malesef. gümüş, nikel en çok alerjiye neden olan metallerdendir... gümüş yüzük yerine platin yüzük takın mesela...

Aynı sorun bende de var.Altın yapmıyor alerji.bir de swarovski nin takıları.modası geçmeyecek,herşeyle severek takacağınız birkaç altın takıya yatırım yapın.sonuçta kaybetmedikçe ömürlük kullanabilirsiniz, ya da sıkılırsanız paraya çevirebilirsiniz.swarovski artık pek almamaya çalışıyorum, çok güzeller ve alerji yapmıyorlar ama zamanla bozuluyorlar ve ucuz da değiller.üstüne biraz daha para koyar altın alırım diyorum.

Saat konusu gerçek bir problem, çünkü altın saatler ya tam köy düğünü modellerinde, ya da designer markasıysa 10000-20000 dolar falan...swatch ın tamamen plastik modellerini kullanıyorum, son yıllarda spor modellerin yanısıra biraz daha şık modelleri de bulunuyor.

Metal aksesuarı olan kıyafet,bikini,ayakkabı vs almamaya dikkat ediyorum.

Kimileri bijuteri küpelerini arkasına şeffaf oje sürerek kullanabiliyor, bende çözüm olmadı sanırım çok alerjikim,siz de bir deneyebilirsiniz.

Uriage diye bir markanın bir kremi var eczanelerde satılıyor.takıyla cildiniz arasında kalkan oluşturuyor bu krem.adını hatırlamıyorum ama uriage satan eczanelere sorarsanız bilirler.bir dönem onu kullandım saat takarken.ilk birkaç saat rahat oluyordu hakikaten,ama Antalya gibi nemli ve sıcak bir şehirde yaşadığımdan zamanla etkisini yitiriyordu, terleme ile veya elimi yıkadıkça fln.biraz pahalı bir krem ama uzun süre gidiyor.sonra tamamen plastik saate geçtim ve almaz oldum.deneyebilirsiniz.

Ne yazık ki bu alerjinin bir çaresi yok.alerjenlerden uzak duracaksınız.bazı kaliteli bijuteriler de antialerjik olabiliyor.bijou brigitte gibi.swatch da takılarını antialerjik diye satıyor ama malesef bana alerji yapıyor.'başka şey bana alerji yapıyor' diyerek takı alan birsürü müşterileri varmış,ama bana yapıyor ne yazık ki.

Son düzenleme:
Bende de alerji yapıyor altın hariç her türlü takı. Özellikle gümüş.

evlilik ve söz yüzüğüm alerji yaptı sağ parmağıma taktım ordada başladı. sol yüzük parmağımdaki uzaktan birinci derece yanık gibi görünüyor taktığımdan bu zaman kadar pek sorun yoktu sadece yara bandı nasıl cildin rengini açar ya bazen öyle oluyordu çıkarıyordum kısa süre geçince tekrar takıyordum.anlamadım yüzükler altın değil mi neden böyle oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…