• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Valla haklı bence, ben güvendim salak gibi eşimin üzerine yaptık arabayı. Sonuç: Boşanırken arabayı kardeşinin üzerine yapmış. Allah'tan kendi arabam vardı da evlenmeden önce aldığım, arabasız kalmadım. Ama çok ağrıma gitmişti o ayrı mesele.
Mal kaçırma davası açamıyor musunuz

Ailesi oglum araba aldi diye niye gerinsin uzay gemisi mi aldi ayrica gerinmesinler diye heryere otobusle mi gidelim
Bilemeyeceğim,bunlar hep bdvde yaşanan şeyler. Belki sizde de aynı sorunlar olur diye söyledim. Ayrıca konunuzu sabote etmiyorum,hakaret etmiyorum,saygı çerçevesinde yorumluyorum. Yapmadığım şeyleri yaptığımı iddia etmezseniz daha iyi olur.

Bu durum biraz aile ilişkileri ile biraz da borcu alan kişi ile alakalı.
Konu sahibi kendi parası ile alınacak arabayı bile benim üstüme yapalım derse eşini uzebilecegini düşünen bunu söylemekte çekinen naiflikte biri. Annesinin ihtiyacı olduğunu bilse ne kadar ısrarcı olsa da almazdı sanırım o borcu. Yada annesi odemeyecegini düşünse bu kadar ısrarcı olmazdı. Aile içinde bu şekilde yardımlaşmanın normal olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibi vademi bozmak istemiyorum ama annem bana borç vermek istemiyor yazsaydi. O zaman 1 çeyrek bile vermek zorunda değil denirdi. Ama annesi kendi söylemiş. O yüzden yargılanacak bir durum yok gibi.
Bana doğru gelmeyen konuları söyledim,bu yargılamak değildir.

evet ama araba almak istiyorum neden param varken saklayayim ki esim zorla alcak degilya benden
O zaman ortak olur işte.
İleri de de ikiye bölünür.
Buna razisiniz üzerinize olmazsa ne olur.
Olası boşanma durumunda mal kaçırma olursa diye de tedbir karari koydurursunuz.
Öyle ihtimal yoksa kimin üzerine çok da fark etmiyor.

O zaman ortak olur işte.
farketmiyorsa bende kalabilir o zaman

O zaman ortak olur işte.
Evet bu olabilir ama böyle de düşünürsek hicbir şey sahibi olamayız. Araç fiyatları çok arttı. Eşimin maaşını evin ihtiyaçlarına harciyoruz ancak. Su an araba almak icin ondan da katkı bekleseydim belki ömür boyu alamazdik. Bende az buz olmayan bir miktarı ortaya koydum bekarken yaptığım birikimimden. Ve onunla alabildik. Yoksa alamazdık. Yazıldığı gibi eşimin ailesi de sadece eşimi tebrik ettiler hatta iyi gunler de kullan oğlum diye :) ama bunlara takılırsam bir sey sahibi olamam. Eşim beni anlıyor gerisini de çok düşünemem. Evet garantimiz yok hiç boşanmayız diyemem ama o zamanda kendi hakkım olandan aldığımı hiçe sayarak talep edecekse onun karakteri der geçerim. Düşük bir ihtimal için kendimi araçsız bırakmak istemedim. Su an çok rahat her yere gidebiliyoruz.
Ayrıca eşimde bekarken yaptığı birikimini nisanliligimizdan itibaren benden hic kısmadan harcadı. Eşyaları, ihtiyaçları her şeyi istediğim gibi yaptı. Elinde kalan az miktarı da araba alırken bana verdi.
O da benden kaçırmadı. Bende ondan kaçırmıyorum.

Son düzenleme:
sanki annemi gasp etmisim gibi anlamsiz anlamsiz yorumlar yapiyolar valla anlatamadim nasil bir dusunce yapilari var anlamak mumkun degil.Alti ustu annemden borc aldim.neyind4n rahatsiz oluyolar verdikleri tepkiler inanilmaz.

Anneniz ve çocukluğunuza dair : öz babanızın annenizden boşanırken mal kaçırdığını , sadece cüzi bir nafaka bağlandığını , okulda dahi zor günler geçirdiğinizi siz yazdınız.

Anne kız yaşadığınız zorluklar ve edindiğiniz deneyimler sonrası ; annenizin birikimi az da olsa , annenizden borç almanız ve çalışmaya başladıktan sonra ay ay ödeyecek olmanızı mantıksız buldum.

Diğer arkadaşların da benzer rahatsızlıkları olabileceğini düşünüyorum.

Anneniz ve çocukluğunuza dair : öz babanızın annenizden boşanırken mal kaçırdığını , sadece cüzi bir nafaka bağlandığını , okulda dahi zor günler geçirdiğinizi siz yazdınız.

Anne kız yaşadığınız zorluklar ve edindiğiniz deneyimler sonrası ; annenizin birikimi az da olsa , annenizden borç almanız ve çalışmaya başladıktan sonra ay ay ödeyecek olmanızı mantıksız buldum.

Diğer arkadaşların da benzer rahatsızlıkları olabileceğini düşünüyorum.
tamam düşünün ama içinizden annemden alacagim borcu kimseye soracak degilim bu konu tartismaya kapanmistir.

Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.

evlendikten sonra senin benim üzerime olması değişiklik göstermiyor ortak mal olarak geçiyor.. arabanın sigortasıydı bakımıydı uğraşmamak istiyorsanız eşinizin üzerine olması daha mantıklı.. o uğraşsın..

evlendikten sonra senin benim üzerime olması değişiklik göstermiyor ortak mal olarak geçiyor.. arabanın sigortasıydı bakımıydı uğraşmamak istiyorsanız eşinizin üzerine olması daha mantıklı.. o uğraşsın..
Bizde araba benim üzerime ama ben hiç sigorta, kasko, muayene falan uğraşmadım şimdiye kadar. Her işini eşim halleder. Bunları araba sahibi yapması gerekmiyor ki.

Bizde araba benim üzerime ama ben hiç sigorta, kasko, muayene falan uğraşmadım şimdiye kadar. Her işini eşim halleder. Bunları araba sahibi yapması gerekmiyor ki.

konu sahibi eşiyle halletmiş zaten.. annemin üzerineydi babamın arabası birşey olduğunda babam annemide götürüyordu imza vs işleri için ona göre dedim bende.. ayrıntı çok bilmiyorum açıkçası. ben sadece arabayı kullananım herşeyi eşim yapıyor bizde de

Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Başlığa cevap : Takılar kime aitse onun üzerine olmalı

2-4 çocukla mesleği dahi olmadan aldatılmış ve boşanan kadın var bu ülkede. Biraz yüksekten yüksekten yazmışsınız gibi...
Ben diliyle konustum zaten ben olsam oyle yaparim 🤷🏻‍♀️ calisiyorum belki ondan belki "bekara esini bosamak kolay" mevzusudur benimki insan basina gelmeyincede bilemezde dusunuyorum cani cehenneme herseyin dermisim gibi hissettim😁

Bunun farkindayim da söylemek biraz ben sana güvenmiyorum demek gibi olur sanki.Birde zaten en kötü senaryoda bile 2 ye bölüncek artik arabaya donustugu icin param.soyleyip tuhaf bir enerji olusturmak dogru olur mu bilemedim.
Allah korusun ama bir boşanma durumunda sizden habersiz satarsa araba üzerindeki hakkınız kaybolur

konu sahibi eşiyle halletmiş zaten.. annemin üzerineydi babamın arabası birşey olduğunda babam annemide götürüyordu imza vs işleri için ona göre dedim bende.. ayrıntı çok bilmiyorum açıkçası. ben sadece arabayı kullananım herşeyi eşim yapıyor bizde de
Eskiden oyleymisdir belki ama şimdi gerek olmuyor. Bir tek alış işlemi için gittim ben. Gerisini o hallediyor. Depoyu bile o dolduruyor bende biniyorum sadece 😄

Back
X