• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takildigim bir konuda yardimci olurmusunuz?

bulbulkusu001

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
224
558
103
Oncelikle iyi aksamlar diliyorum herkese. Bir bucuk yildir evliyim ve ilk gunden itibaren canimi sikan bir konu var. Kayinvalidemle birlikte yasiyoruz, Esim tek cocuk. Takildigim konu ise su; Birlikte muhabbet ettigimiz vakit esim cogunlukla kayinvalidemle goz temasi kurar ve boylelikle kendimi dislanmis hissediyorum. Abartip kiskanclik yaptigmi dusundum ama saydimda bir kac kez (evet resmen saydim :confused:) misal bir saattir oturuyoruz konusuyoruz felan, benimle iki uc kere temas kurar sonra surekli kayinvalideme bakarak konusur.. Kayinvalidemle karsilikli olarak konustuklari vakit hic sorun etmiyorum. Lakin esim 15 dakkadir konusupta sirf kayinvalideme bakmasi benimlede bir kere kontakt kurmasi (sanada bir bakiyim gibisinden hissediyorum o an) beni artik SINIR ediyor. Belki 'kayinvalide kiskanmasin' diye oyledir diyenler olur. Kayinvalidem asla (yada ben farketmedim hic) oglunu benden kiskanan biri degil. Son derecede anlayisli biri sukurler olsun. Esimle daha once konustum bu konu hakkinda 'sorun sende' diyor. Biraz daha girisimci olmami soyluyor. Ve ben buna dikkat ettim misal yeni bir is kurdu haliyle nasil gidiyor feln cok merak ediyorum, ilgileniyorum ama yinede beni fazla bilgilendirmiyor. Kayinvalideme direk yptigi seyleri anlatiyor. Benmi abartiyorum yaaa? Cok uzuluyorum bu duruma kendimi bu evlilikte ha varmisim ha yokmusum gibi gruyorum. Bana yardimci olurmusunuz lutfen? Esim bu arda cabuk parlayan bir insan ona bu konuda tekrar nasil yanasacgimi bilmiyorum. Siz olsaniz kendinizi nasil ifade ederdiniz?

Dert olarak gördüğüm tek şey eşinin çabuk parlaması. göz teması kuramaması kasti olmayabilir bunu takmayın ama çabuk parlayıp yıkıp döken insanlardan hep bir çekinirim . Esas bunu kafaya takın derim ben.

Büyütülecek birşey yok gibi ama ortamı görmeyince ne hissettiğinizi anlayamayız tabi. Bence sizde onu umursamayın. O sizden ilgi beklesin.

Demek ki muhabettin sarmıyor adami .s
Dert olarak gördüğüm tek şey eşinin çabuk parlaması. göz teması kuramaması kasti olmayabilir bunu takmayın ama çabuk parlayıp yıkıp döken insanlardan hep bir çekinirim . Esas bunu kafaya takın derim ben.

Evet buda ayri bir dert :KK43: Malesef kayinvalidemden kaynakli bir sey bu galiiba. Ona da ayni sekilde davrniyor kayinvalidem ise hep alttan aliyor tabiiki bendede sorun fazla tepki vermedgimden dolayi

Yillarca annesi akil hocaligini yapmis esinizin , kolayca alismasini bekleme.Sana dedigi gibi sen de biraz girisken ol ve akla mantiga uygun fikirler ver.Adamin Ufkunu acarsan hep senin gozlerine bakarak konusur.Bu dedigim de ; cok okumak cok gezmek veya cok tecrube ile olabilecek bir meziyettir.

Arada bakiyosa adamin huyu boyle diyip gecin bence ...
Hem baskalari gibi " Sana belediye baksin " dememis ki adam :KK53:

Annesiyle Ada'mın belki 20-30 yıldır belli bi muhabbeti var Canım o yüzden annenin bir sorusundan ne sormak istediğini Nasıl cevap almak istediğini anlar dökülür de dökülür. Sen daha çok ilgi bekliyorsan kocanın konuşmaktan hoşlandığı konularda bilgi edin ve eşinle bunun sohbetlerini yap

Çok ilginç bir sorun. Kk'da ilk kez görüyorum. Ayrıca ne güzel kv işe aynı evde oturmanıza rağmen sorun kv değil eşiniz. :) büyük başarı.
Bence eşiniz annesine anlatıyorsa, konuya dahil olmayın. Sizinle kendisi konulmaya çalışsın. Şuan siz çabalıyor gibisiniz iletişime dahil olmak için. Tam tersini yapın. Önce o sizinle iletişim kursun. Mesela annesine anlattı anlattı, siz duymayın hiçbir şeyi. Size değer vererek adam yerine koyarak bir de size anlatsın bilmenizi istiyorsa. Ben olsam böyle yapardım. Beni de Adam yerine koysun gözümün içine baksın demez aynısını ben de kv ile konuşurken ona yapardım hem de dediğim gibi onların iletişimine dahil olmaz, sadece benimle konuştuğunda dahil olurdum. Ne biçim tavır öyle kv her şeyden anlar dinler siz kapının mandalı mısınız. Esas sizinle iletişim kurması gerek. Hayat arkadaşı sizsiniz. Annenin vasfı farklıdır. Eşiniz hatları karıştırıyor.

İyi de onunla konuşuyorsa onunla kuracak tabi göz temasını. Sizde konuşmaya dahil olmayı deneseniz?

Dedigim gibi ozamn benim icin kesinlikle sorun degil. Misal yarin baska bir sehire isyeri icin bir alet almasi gerektigini anlatiyor ama bana bakmadan anlatiyor. Ve benim dunyadan haberim yok bu gibi seyler canimi skiyor. Yoksa kayinvalidemle karsilikli fikir alisverisi yapiyorlar ise 'neden bana bakmiyorsun' demem.:KK24:

Hiç ilgilenme. Soru sorma. Kendi farkına varsın neyin var dediğinde de senin gibi davraniyorum dersiniz.
Bunu denedim ters tepti, hepten gormezden geliyor:KK45:

şimdi tam ne denir bilemedim

eşin ne anlatıyor kv ne diyor sen ne diyorsun bilemeyiz ki

adam atıyorum kira anlatırken sen konuyu alakasız bir yere bağlarsan

kv ilgili ilgili hı hı diyerek dinlerse döner ona anlatır

ya da sen o arada bir yandan da başka bir şey ile ilgileniyorsan ne bileyim meyve soyarsın tel e bakarsın gibi

yine adam onunla göz teması kurar

hani yukarıda demişler kv ye ayrı sana ayrı anlatsın herkesin yeri farklı diye ama

aynı evde yaşayınca o iş öyle olmaz ki

iş ile ilgili bri şey anlatırım oğlum da muhabbete dahil olur 5 yaşıdna daha

kv ye sen sus karışma ya da sıranı bekle denmez

herkes muhabbete bir yerinden karışır

eşin demek ki girişken ol derken daha ilgili bir dinleme bekliyor olabilir bir gün önce anlattığı ile o gün olanları birleştirmek vs gibi

ama tek sorun anlatırken kime baktığı ise de göz alışkanlığı olabilir, annesinin yanından sana bakıyor olmaktan da rahatsız olabilir hani karısını süzüyor gibi olmasın diye

asma bu o kadar da parlanacak bir konu değil

konuşacaksınız birbirinize alışacaksınız

ama konuşmayı "neden ona bakıyorsun, ona anlatıyorsun, neden ben değil" şeklinde yapmayın da "akşamları paylaşımımızı nasıl artıralım neler yapalım" gibi başlayarak yapın

Geç karşısına, gözlerinin içine sen bak,:KK53: böyle cilveli ben burdayım de göz doktoru tavsiyesinde bulun al sana girişim

Dedigim gibi ozamn benim icin kesinlikle sorun degil. Misal yarin baska bir sehire isyeri icin bir alet almasi gerektigini anlatiyor ama bana bakmadan anlatiyor. Ve benim dunyadan haberim yok bu gibi seyler canimi skiyor. Yoksa kayinvalidemle karsilikli fikir alisverisi yapiyorlar ise 'neden bana bakmiyorsun' demem.:KK24:
:KK45:

adam aleti almayı anlatıyor bunu anlatırken de kim varsa karşısında ona bakıyor

acaba oturuş yerlerinizde mi sıkıntı var

mesela siz yanında kv de karşıda mı oturuyor

hani bu konuyu anlatırken bir ona bir sana mı bakması lazım bilemedim şimdi

Bazı insanlar dikkatleri dağılmasın diye göz kontaklarını değiştirmezler . Belki eşinizde öyledir. Herkes hitabeti bilemeyebiliyor.

Eşinize söylemişsiniz zaten , değişen birşey olmamış. Bence bundan sonra hiçbir şekilde açmayın konuyu.

Siz dinleyicisiniz. Konuşandan daha ön plandasınız. O dinletmesini bilecek. Zoraki baktırarak değil , sizinde dinlemenizi isteyecek kıvama gelerek kendi iletişim kurmalı.

O konuşacağı zaman alın elinize kitap ya da başka Bi meşguliyet, onunla uğraşın.
Bu sırada da araya " yaa , hımm , ne güzel" diye sesler katarsınız..
Bazende konuyla ilgili soru sorun v.s.
....

Eğer bunu yapamıyorsanız en kestirme yolu ; kv.nize bakarak eşinize soru sorun. :) :) :)

Back
X