- 23 Şubat 2019
- 35
- 6
- 86
- 30
- Konu Sahibi Letafet1995
-
++++Hayır,yanlış.
Ilacsiz asla düzelmez
Bahsettiklerin obsesif kompulsif bozukluga isaret ediyor.
Bende de var aynı illet. Uzun seneler ilac kullandım.
O donemde edindigim bazi alışkanlıklar kaldi,o da hayat kalitemi etkilemiyor ama.
Ben eskiden evden çıkamazdım. Sosyal hayatim bitmişti.
Kesinlikle psikiyatra gidip burda anlattıklarını anlat.
Ilacini da en en az 8 ay ic,doktor kontrolunde tabiki,doz ayarlamasi yapılsın
Aileni dinleme. Eski insanlar antidepresana sicak bakmazlar
Ama beynimiz de bir organ unutma ve hastalanabilir.
Geçmiş olsun.
Hemen doktora gitmelısınız.Rabbım hiç bir seyı boşa yaratmamış.Bende sızın gıbıydım.Kabul etmedım doktora gıtmeyı.Stres sıvılcelerı cıktı.En don kalbım atıodu pıt pıt.Ölecek gıbı.Hemen randevu alın ve tedavı olun.Herkese merhaba.
Biraz içimi dökmek istedim. Benden çok daha tecrübeli birçok ablam var bu platformda,sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Çok uzun bir süredir takıntılarla boğuşuyorum. Hayatımda fazla insan yok, daha doğrusu gerçekten kıymet verdiğim çok az insan var. En yoğun yaşadığım korku ve takıntım bu insanları yanlış bir şeyler yaparak kaybetmek. Örneğin her gece anneme "Ölmeyeceğine söz ver." diyorum; eğer "Söz." demezse sanki ölecekmiş gibi hissediyorum. Erkek arkadaşıma karşı bir yanlış yapmaktan ve onu kaybetmekten endişeleniyorum. "Ya bunu yaptıysam, ya bu şekilde davrandıysam, ya bu kişiyle konuştuysam..." gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım var. "Ya onun arkasından kötü bir şey söylediysem..." diye iki senedir kendimi yiyorum; halbuki onun hakkında kötü hiçbir şey düşünmüyorum ki...
Geçen gün arkadaşımla buluşmaya gidecektim. Evde yalnız olduğum için evi kilitleyen kişi ben olacaktım. Kapıyı kilitledikten sonra yaklaşık on beş yirmi dakika kapının önünde kaldım. Tekrar tekrar açıp evi kontrol ettim; "Ya suları, ışıkları, ocağı açık bıraktıysam..." diye. En son kapıdan koşarak uzaklaştım tekrar girmemek için.
Haziranda erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birliktelik yaşadık. Üzerimde iç çamaşırım vardı. Üzerine 3 kez regl oldum, 5 kez idrar testi yaptım. Ve hâlâ hamilelik olmadığına ikna olmuyorum, kendimi yiyip bitiriyorum. Bu hafta içinde psikolog randevum var. Ailem doktor ilaç verirse kullanmamı istemiyor, ama ben artık bu korkularla yaşamak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Uzun yazdıysam özür dilerim...
Çok teşekkür ederim bütün iyi dilekleriniz, yorumlarınız için. Kendimi kötü biri hissetmek, çevremdeki insanlara layık olmadığımı düşünmek, her an bir hata yapacakmışım gibi hissetmek çok yorucu. Cüzdanımı çantama koyuyorum, yanımdaki arkadaşıma "Bir bakar mısın, çantama koydum mu?" diye soruyorum; ardından belki on kez açıp açıp kontrol ediyorum daha neler neler. Bu hafta içi randevum var, umarım bir an önce kurtulabilirim...
Psikoterapi alabileceğiniz bi yere gidin öncelikleHerkese merhaba.
Biraz içimi dökmek istedim. Benden çok daha tecrübeli birçok ablam var bu platformda,sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Çok uzun bir süredir takıntılarla boğuşuyorum. Hayatımda fazla insan yok, daha doğrusu gerçekten kıymet verdiğim çok az insan var. En yoğun yaşadığım korku ve takıntım bu insanları yanlış bir şeyler yaparak kaybetmek. Örneğin her gece anneme "Ölmeyeceğine söz ver." diyorum; eğer "Söz." demezse sanki ölecekmiş gibi hissediyorum. Erkek arkadaşıma karşı bir yanlış yapmaktan ve onu kaybetmekten endişeleniyorum. "Ya bunu yaptıysam, ya bu şekilde davrandıysam, ya bu kişiyle konuştuysam..." gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım var. "Ya onun arkasından kötü bir şey söylediysem..." diye iki senedir kendimi yiyorum; halbuki onun hakkında kötü hiçbir şey düşünmüyorum ki...
Geçen gün arkadaşımla buluşmaya gidecektim. Evde yalnız olduğum için evi kilitleyen kişi ben olacaktım. Kapıyı kilitledikten sonra yaklaşık on beş yirmi dakika kapının önünde kaldım. Tekrar tekrar açıp evi kontrol ettim; "Ya suları, ışıkları, ocağı açık bıraktıysam..." diye. En son kapıdan koşarak uzaklaştım tekrar girmemek için.
Haziranda erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birliktelik yaşadık. Üzerimde iç çamaşırım vardı. Üzerine 3 kez regl oldum, 5 kez idrar testi yaptım. Ve hâlâ hamilelik olmadığına ikna olmuyorum, kendimi yiyip bitiriyorum. Bu hafta içinde psikolog randevum var. Ailem doktor ilaç verirse kullanmamı istemiyor, ama ben artık bu korkularla yaşamak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Uzun yazdıysam özür dilerim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?