Takıntılarım yüzünden nefes alamaz hâle geldim...

Letafet1995

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
35
6
86
30
Herkese merhaba.
Biraz içimi dökmek istedim. Benden çok daha tecrübeli birçok ablam var bu platformda,sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Çok uzun bir süredir takıntılarla boğuşuyorum. Hayatımda fazla insan yok, daha doğrusu gerçekten kıymet verdiğim çok az insan var. En yoğun yaşadığım korku ve takıntım bu insanları yanlış bir şeyler yaparak kaybetmek. Örneğin her gece anneme "Ölmeyeceğine söz ver." diyorum; eğer "Söz." demezse sanki ölecekmiş gibi hissediyorum. Erkek arkadaşıma karşı bir yanlış yapmaktan ve onu kaybetmekten endişeleniyorum. "Ya bunu yaptıysam, ya bu şekilde davrandıysam, ya bu kişiyle konuştuysam..." gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım var. "Ya onun arkasından kötü bir şey söylediysem..." diye iki senedir kendimi yiyorum; halbuki onun hakkında kötü hiçbir şey düşünmüyorum ki...
Geçen gün arkadaşımla buluşmaya gidecektim. Evde yalnız olduğum için evi kilitleyen kişi ben olacaktım. Kapıyı kilitledikten sonra yaklaşık on beş yirmi dakika kapının önünde kaldım. Tekrar tekrar açıp evi kontrol ettim; "Ya suları, ışıkları, ocağı açık bıraktıysam..." diye. En son kapıdan koşarak uzaklaştım tekrar girmemek için.
Haziranda erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birliktelik yaşadık. Üzerimde iç çamaşırım vardı. Üzerine 3 kez regl oldum, 5 kez idrar testi yaptım. Ve hâlâ hamilelik olmadığına ikna olmuyorum, kendimi yiyip bitiriyorum. Bu hafta içinde psikolog randevum var. Ailem doktor ilaç verirse kullanmamı istemiyor, ama ben artık bu korkularla yaşamak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Uzun yazdıysam özür dilerim...

Hayır,yanlış.
Ilacsiz asla düzelmez
Bahsettiklerin obsesif kompulsif bozukluga isaret ediyor.
Bende de var aynı illet. Uzun seneler ilac kullandım.
O donemde edindigim bazi alışkanlıklar kaldi,o da hayat kalitemi etkilemiyor ama.
Ben eskiden evden çıkamazdım. Sosyal hayatim bitmişti.
Kesinlikle psikiyatra gidip burda anlattıklarını anlat.
Ilacini da en en az 8 ay ic,doktor kontrolunde tabiki,doz ayarlamasi yapılsın
Aileni dinleme. Eski insanlar antidepresana sicak bakmazlar
Ama beynimiz de bir organ unutma ve hastalanabilir.
Geçmiş olsun.

off canım eminim çok zor bir rahatsızlıktır bu. yeditepe istanbul dizisinde günay karacaoglu önem adında okb li bir karakteri canlandırmıştı. bu aralar o diziyi izliyorum ve o kadar sevimli geliyor ki o haller. ama kim bilir içinde ne sıkıntılar var.

mutlaka psikoloğun önerilerine uy, psikiyatriye gönderir muhtemelen ilaçlarını kullan.

Diziye de biraz bak bence, Önem karakteri sana kendini hatırlatacak. O kadar tatlı bir karakter ki.

Umarım iyi olursun, ki eminim olacaksın tedavini görünce.

++++
Tedavisi olan bir hastalik bu. Kendinize aci cektirmeyin. Doktora gidin hemen.

kaybetmekten korktugunuz insanlarla ilgili sunu diyebilirim ( anneniz haric, allah uzun omur saglik versin annenize)

eger gitmek istiyorsalarsa siz gulde dokseniz deli gibi de sevseniz basinizin ustunde de tasisaniz, er gec gidiyorlar. gidemiyorlarsa cesaretleri yoksa siz gidin diye ellerinden geleni yapiyorlar.

hamile kalmayacaginizi / kalmadiginizi bile bile ikna olmamak test yapmak kotu evet.
ilac icmeden halledebileceginizi sanmiyorum.
allah yardimciniz olsun.

İlaç kesinlikle çözüm.
Okb hastalığının ilacı depresyon ilacı ile bir tutulmamalı beyinde salgılanan bir hormonun az üretilmesinden kaynaklı takıntılılık durumu oluşuyor. İlaç bu eksik kalan kısımı tamamlıyor. Beliniz dişiniz hastalanıyorsa beyinde hastalanabiliyor.
Akşam elimden ilacımı düşürdüm ve bir saat yerde onu aradım bulmak zorundaymışım gibi. Ne kadar zaman kaybı. bu illet yaşam kalitesini aşırı düşürüyor

Çok teşekkür ederim bütün iyi dilekleriniz, yorumlarınız için. Kendimi kötü biri hissetmek, çevremdeki insanlara layık olmadığımı düşünmek, her an bir hata yapacakmışım gibi hissetmek çok yorucu. Cüzdanımı çantama koyuyorum, yanımdaki arkadaşıma "Bir bakar mısın, çantama koydum mu?" diye soruyorum; ardından belki on kez açıp açıp kontrol ediyorum daha neler neler. Bu hafta içi randevum var, umarım bir an önce kurtulabilirim...

İlaçtan korkutmalarına izin verme. Ben de agorafobili panik bozukluk yaşadım ve 2 yıl ilaç kullandım. Faydasını gördüm. Bu rahatsızlıklar ilaç ve terapiyle iyi oluyor. Şimdi ilacı bıraktım korktuğum kadar zor da olmadı bırakmak.

OKB tedavisi görmeniz gerekiyor. Ilaç tedavisinin yani sıra bilişsel davranışçı terapiyi de tavsiye ederim

Ooff off, bende de seninki kadar şiddetli olmamakla beraber, en çok oğluma karşı sürekli bir hastalık senaryosu içinde oluyorum..

Ben ilaçsız idare ediyorum, ama çok zordaysan tabi ki destek al.
Allah içini en kısa zamanda ferahlatsin inşallah

Hemen doktora gitmelısınız.Rabbım hiç bir seyı boşa yaratmamış.Bende sızın gıbıydım.Kabul etmedım doktora gıtmeyı.Stres sıvılcelerı cıktı.En don kalbım atıodu pıt pıt.Ölecek gıbı.Hemen randevu alın ve tedavı olun.

Bendedd var.
İlaçsız düzelmiyor.
Tecrübe ile sabit.
Bende karşı değilim ilaca.
3günlük dünyayı kendime zehir ederek geçiremem.

Bana da okb teshisi kondu. Allah'a sukur cok agir yasamiyorum, hayatimi etkilemesine izin vermiyorum ama cuzdan kontrol etme, kapinin kilidini acip tekrar kitleme asiri tanidik geliyor. O cuzdani cantaya elimle koymama gozumle gormeme ragmen ikna olamiyorum. Ben stresli isem azdigini hissediyorum yoksa bazi gunler haftalar unutuyorum bile. Sizde de oyle mi?? Agirlasirsa ben de ilac kullanmak zorundayim :/

Insallah doktora giderek eger gereklıyse ılaclarınızı mutlaka kullanarak atlatırsınız hastalıgınızı. Bu siz degilsiniz. Bu hastalık. Allah şifa versın. Bıraz da kendınız mucadele etmeye calısın. Dusuncelerınızın mantıksızlıgına ınanıp ornegın evde muslugu kapstmadıgınızı dusunsenız bıle direnıp acıp bakmayın. En fazla su basar:) bassın. Sizden degerlı degil. Gercelten karar verip istersek hepımız her seyın ustesınden gelırız.siz de oyle.basarılar.size inanıyorum

İnsanın yaşam kalitesi aşırı düşüyor bende de anksiyete bozukluğu var ilaç kullandığım dönem dünyada benden mutlu insan yoktu hamilelikte bıraktım sorunlar yaşadım derken tekrar geldi hayat bazen gerçekten çekilmez oluyor bu hastalıklar yüzünden mutlaka git ve kullan aileni dinleme sen düzelince iyiki kullanmışsın diyecekler emin ol

Psikoterapi alabileceğiniz bi yere gidin öncelikle

okb yi işaret ediyor yaşadıklarınız bende misliyle vardı bu takıntılar misal evden çıkarken şalterleri su vanalarını kapatırdım anahtarı cebime, almam gerekenleri çantama koydum mu diye bakar dururdum bir yere dokunduğumda 10 dakikada bir elimi yıkardım, yanlış anlaşılmaktan kalp kırmaktan korkardım hayır diyemezdim vs... liste uzar gider. İlaca bir başladım artık gerçekten derdim neyse ona kafa yorabiliyorum sadece diğer şeyleri 10 saniyeden fazla umursayasım gelmiyo

canım bunlar obsesif kompulsiyon belirtileri ve ne yazık ki ilaçsız çözümü yok ben de yaşadım aynı durumu zaman geçtikçe hafifledi ama senin bu kadar şiddetli ve dayanamayacağın kıvama getiriyor ise seni kesinlikle ilaçları kullanmalısın. Başka bir çare yok çünkü..

benzer takıntıları (annemin-babamın ölmesi ile alakalı mesela) çocukluğumda yaşamıştım ve taa 12 yaşımda kullanmıştım o ilaçlardan. tedavi devam ettikçe kayboldu çoğu takıntım, halen biraz temizlikle alakalı olsa da..
doktor ilaç önerirse kesinlikle geri çevirmeyin derim. imkanınız varsa (gerçi devlet hastanelerinde de oluyor zaten) psikologa da muhakkak devam edin, terapiyle desteklenirse tedavi çok daha sağlam olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…