Takkeli başörtülü anaokulu!

meltemsmh sen anlamamışsın bir yerini yıkadığı zaman elini yıkamadığı için müslüman görünce aklına geliyor :cool:
Gülay arkadaş onu di ni kötüye kullanan..çıkarları için kullannan insanlar için söylediki..

asıl terbiyesizliği yapan gülaydır,
karşısındaki din tüccarlığımı yapıyordu
cevap yazdığı insana pislikmiş gibi muamele etti, ellerimi yıkama ihtiyacı duyuyorum dedi
niye o yoruma cevap yok,sen böyle tahrik ediciyazarsan,karşılığınıda bu şekilde alırsın!

Çocuklar belli bir yaşa gelsin,o yaşa kadar ufak ufak anlatılabilir ama çocuğa başörtü falan nedir ya ,asıl bu bana yanlış gibi geliyor,çünkü aileler de kendi isteklerine göre kızlarına başörtüsü taktırıyorlar ve o kız büyüyüp kadın oluyor ,ne kendi hayatını yaşıyor,ne de mutlu olabiliyor.Kendi istediği için takanlara bir şey demem ,ama büyüyünce kendi kararlarına göre takmalı veya çıkarmalı.
Ayrıca eğitimde,bilimde kesinlikle başörtüye karşıyım,sadece başörtüye değil,her türlü dine karşıyım .Ben de müslümanım.Ama bilimle ,eğitimle falan uğraşılıyorsa eğer ,bir müslüman da dinini düşünmemeli,hristiyan da,budistte ..
Böyle düşünüyorum,hoş düşünsem ne olacak,zaten en büyük yanlışımız eğitimde...

Ben mini etek giydirilsin dedim mi?

yetişkin bi insan başörtüsüyle niye işini yapamasın?
nasıl bi saçma yorumdur bu,işte asıl cahillik budur
hani eşittik,hani özgürdük
kapalılara karışanmı var dersiniz,ama başörtülü şekilde çalışmalarını istemiyorum dersiniz
oldu başörtülüler sadece evde otursun,yahu nasıl bi düşünce gerçekten aklım almıyor.

Offf valla ge
yetişkin bi insan başörtüsüyle niye işini yapamasın?
nasıl bi saçma yorumdur bu,işte asıl cahillik budur
hani eşittik,hani özgürdük
kapalılara karışanmı var dersiniz,ama başörtülü şekilde çalışmalarını istemiyorum dersiniz
oldu başörtülüler sadece evde otursun,yahu nasıl bi düşünce gerçekten aklım almıyor.
Hayata çok dar bir pencereden bakıyorsunuz,yazdıklarımı da hiç anlamamışsınız.Çocuğa din eğitimi verilmeli,ama başörtü takıp takmayacağı bir zahmet çocuğa bırakılmalı.Ayrıca ben bilimde ve eğitimde başörtüsüne karşıyım dedim,başörtülüler çalışmasın diye bir şey demedim.Ben de Allah'a inanıyorum,ve çocuklara küçük yaşta mini etek giydirilmesine de karşıyım,pedofil olan kişiler var çünkü.Cidden bir iyice okuyun yazdıklarımı,sonra türkiye çok rererö.
Çarpık düşünceleriniz size kalsın,ben böyle mutluyum,umarım çocuğunuz kendi hayatını yaşayabilir ilerde...

Ne zaman din savunucusu biriyle tokalaşsam ellerimi yıkama ihtiyacı duyuyorum
Gulay bi baska konuda, isid le ilgiliydi, cok güzel bi sekilde islami, müslümanlari savunuyodun. Burda da böyle seyler yaziyosun. Ne demek ellerimi yikama ihtiyaci duyuyorum? Sen tam olarak neyi savunuyorsun ben gercekten anlamadim. Bi öylesin bi böyle. Gercekten amacini merak ediyorum :KK64:

Offf valla ge

Hayata çok dar bir pencereden bakıyorsunuz,yazdıklarımı da hiç anlamamışsınız.Çocuğa din eğitimi verilmeli,ama başörtü takıp takmayacağı bir zahmet çocuğa bırakılmalı.Ayrıca ben bilimde ve eğitimde başörtüsüne karşıyım dedim,başörtülüler çalışmasın diye bir şey demedim.Ben de Allah'a inanıyorum,ve çocuklara küçük yaşta mini etek giydirilmesine de karşıyım,pedofil olan kişiler var çünkü.Cidden bir iyice okuyun yazdıklarımı,sonra türkiye çok rererö.
Çarpık düşünceleriniz size kalsın,ben böyle mutluyum,umarım çocuğunuz kendi hayatını yaşayabilir ilerde...

yahu sen iyimisin ne yazdığının farkındamısın sen?
ben çocuklarla ilgili bi fikir beyan etmedim
yetişkin insanlardan bahsediyorum,18 yaş üstü bi insan niye kapalı okuyamasın
sen yetişkin insanların bile kapalı okumasını istemediğini yazdın
bilimde ve eğitimde başörtüsüne karşıyım dedin daha ne olsun
bu ne demek,kapalı bi şekilde okumak isteyenler,ben başımı açmam deyip okumaz
e haliyle meslek sahibide olamaz,bunu anlatıyorum
asıl sen Türkçeyi iyi kullan,yazıpta sonra kıvırma
bizde böyle mutluyuz sanane elalemin başörtüsünden o zaman
sen bu çarpık zihniyetinle devam et,senden de senin gibi çarpık zihniyetler olacak maalesef.
şuna bak Müslüman ama başörtüsüne karşı : )
hey Allah'ım bi defol git ya.,sen ve senin gibiler ne zaman bitecek acaba.
sonrada ben başörtü karşıtı değilima ama,başörtülü olanlar bi zahmet ilimle ve bilimle uğraşmasınlar lütfen : ) bak bak zihniyete bak
yazacam olmayacak ban alacam şimdi : )

Artik boyle konulara mesaj yazasim bile gelmiyor gerci.. Ulkemizde toptan bir dine yonelis var, o yuzden artik dinle ilgili yapilan hersey normallestirilmeye calisiliyor. Bu dine yonelis ekonominin ne kadar bozularak gittigine isaret ediyor bana sadece.. Artik insanlar bilimden, teknikten, sanattan elini ayagini cekmis, sadece dinle ilgili faaliyetlerle mesgul. Paran cok ise cocugunu 4-5 yaslarindan itibaren bale dersleri almaya, piyano ve muzik dersleri almaya, spor yapmaya yonlendiriyorsun. Paran yoksa Kuran kurslarina... Hersey Allaha havale.. Bati ulkelerinde cocuk refah seviyesi yuksek oldugundan zaten sporla, muzikle ugrasarak buyuyor, bizde gitgide artan bir din muhabbeti, cocuklarin takkelerle basortuleriyle anaokullarina gonderilmesi normal gelmeye basliyor, guya egitim adi altinda, yazik.. Halbuki yaslarinin geregi bu degil.. Ruhsal ve bedensel gelisimlerini sporla, muzikle baslayacaklarina anlamadiklari arapca bir alfabe ile yazilmis anlamadiklari, kafalarinin almadigi dini terimler ve yaptirimlarla hayata basliyorlar. Biri demis ki alfabe degistigi icin artik Kurani anlamakta zorluk cekiyorlar... Sadece guldum. Sanki Arap alfabesini ogrenen otomatikman Arapcayi da okudugunda anlayabiliyordu da... Oyle olsa idi biz de latin harflerine gectigimiz gibi Ingilizceyi de sip diye okudugumuzda anlayabilmemiz gerekmez miydi?:rolleyes:
Aklima Afrikalilarin bir lafi geldi: "Avrupalılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi. Topraklarımız ise beyazların olmuştu." Su an Turkiye'de de olan iste bu. Topraklarimiz her lafinin basi sonu din olan ve insanlari din ile hasir nesir olmaya iten soylemlerle durmadan mesgul eden iktidar tarafindan satiliyor, peskes cekiliyor, ulkeye ait ne bir fabrika, ne bir liman birakiliyor. Birgun onlar gittiklerinde banka hesaplarinda milyarlarca dolarlari, eurolari olacak, bizim ise elimizde sadece Kuran, begenmediginiz batinin elimizden aldiklarinla nasil sefa surduklerini seyrediyor olacagiz. Onlar bizimle ne kadarini paylasirsa o kadarina razi olacagiz kendi ulkemizde. Gene isi siyasete bagladim degil mi? Ama siz de oyle yapmiyor musunuz? Biraz sikistirinca varolsun AKP, onlar sayesinde Islami yasiyoruz demiyor musunuz? Demek ki konu degisince otomatikman adres de degismiyor. Aslinda adres hep ayni...

Back
X