Takmasam olmaz mı?

Feel Good Inc

Still livin' biatch
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
2.027
5.502
108
Merhabalar,

Yarın, neredeyse 5 yıldır görmediğim, 5 yıl önce de paylaşımım çok az olan, ama sevdiğim, sempatik bir arkadaşımın düğünü var. Çok bir şey paylaşmamış olsak da kendisini sempatik buluyorum.

Normalde haberim yoktu ama düğün davetiyesini atmış özelden. Düşünmesine şaşırdım ve sevindim. (Başka şehirde yaşıyor). Ben de şansına bu hafta onun yaşadığı şehirde olduğum için katılmak istiyorum.

Soru şu; sizce takı takmak zorunda mıyım? Bir şey takmasam ayıp olur mu? Çok ani olduğu için pek hazırlıklı değilim açıkçası. Beni zora sokabilir. Ne düşünüyorsunuz?

Uzatmışım kusura bakmayın. :olamaz:

İçinizden geldiği gibi yapın. Yaşanmışlıklar, paylaşımlar ve yakınlığınız neyi gerektiriyorsa öyle yapın.

Hani farklı ortamları olan, vakit geçirme şansı olmamış insanlar olur ya, biz de öyleyiz. Belki aynı ortamda olsak çok yakın olabilirdik. Ama bir paylaşımımız olamadı ne yazık ki.

Vala cnm simdi gram altının bile çeyreği çıktı yüz TL civarı sanırım olmadı onu tak
Ama düğünde zarf adeti vardır takıya çıkamayan zarfa koyup düğün sahibine verir
Maddi durum skisiksa düşünebilirsiniz bunu
Gerçi geline 20 TL de takıyorlar tercih tamamen

benim düğünüme gelip özellikle takmayacagini atkadas grubumuza belirten bir kisi olmustu. Bana cok garip gelmisti. Onlarinki iyi niyetli degildi zaten aramiz da cok iyi degildi. Meraktan gelmislerdi. Dugunun amaci biraz da yeni evlenecek ciftlere yardimdir bence. En kotu 20-50 takilabilir hic takmamaktansa. Bir yemege tek seferde o paralar verilebiliyor. Hic takmayacak kadar kotu durumda degilsinizdir diye dusunuyorum.

Ben öğrenci halimle para taktığımda bile utaniyordum altin takamadim diye. Bir tanesine altin takmistim. Cogu gelmedi bile dugunume tabi. Hala bile acaba az mi oldu diye icim icimi yer durumum olsun olmasin. O yuzden bana garip geliyor düğüne gidip taki takmamak.

Benim teyzem de ben kendimi getirdim demişti 😳
Ben şok
Ben onun iki çocuğuna da annemlerden ayrı altın takmıştım ...annemler de ayrı takmıştı
Ama benim düğünğme Teyzem kendini getirmiş , iki çocuğu da be aradı ne geldi ne de takı ..,,
Öyle bi dertlendim ben de :)
Konu sahibi 50 tl de olsa tak bence , durumum bu ara pek müsait değildi dersin

Klasik takı töreni olursa Yarım gram tak 120 lira filan üstünede ismini yazdır (çeyrek yada gram taktın sanmasınlar) bazı düğünlerde zarf dağıtıyolar üstüne ismini yazıp hediyeni içine koyuyosun öyle bi durum olursada 50 koysan yeter yarım gramı takmazsın 20 lira çok az olur bence

Back
X