Takmasam olmaz mı?

Hediye vermeyecegim dugune gitmem sanirim. bir zarfa para koyun 20-50 arasi gucunuz yettigince,annesine verirsiniz bence.

Senin birşeyler takman için çağırmıştır düğüne muhtemelen. Yoksa insan samimiyeti olmadığı yıllardır görüşmediği birini neden çağırsın ki. Bir tek bana mı garip geliyor :KK53:

Kesinlikle katılıyorum 'ne kadar insan çağırırsam o kadar kârdır' düşüncesi 😄
Ben olsam beni yıllarca arayıp sormayan ama düğününe davet eden birine gitmezdim
Samimi gelmiyor bana 😒

Ben çok şaşırıyorum bu zarf adetine bizim buralarda taki kuyruğu olur kim.ne takmış kamerada belli olur ve takılani gelin de damakta görür her yörenin düğün adeti farklı galiba ama 20 TL nedir çok ayıp 50 tlden az takılmaz bence

Ufak bir ev hediyesi de seçenekleriniz arasında olabilir.. içine minik bir not yazar koyarsiniz.. gelinin annesine verirsiniz.

Yorumlar da sıklıkla rastladim ama bana 20 TL az geliyor ... Yani durumunuz bu kadarina müsait ise bile dediğim gibi yine aynı civarda bir hediye almayı daha uygun görürüm ben olsam..

Bence gitmeniz bile mutlu etmeli herşey maddiyat değil hiç de anlamam bunun hesabını yapanlara ben düğünümde ne takıldı kim taktı kim takmadı bilmem bile ne önemi var gelmiş benim için eğlenmiş mutlu günümde yanımda olmuş yeter

Bir benim gittiğim düğünlerde mi takı töreni oluyor acaba? Tamam az bir kısım insan zarfla aileye veriyor ama 20 lira bile takılacaksa o takı kuyruğuna girilip gelinin ya da damadın kurdelesine takılır. Çevremde Türkiye’nin her yöresinden insan var yani her yörenin düğününde bulundum. Birkaçı hariç hep o kurdeleye takıldı. O birkaçı da biraz elit kısım olduğu için masa dolaştılar.

Ben bu samimiyetteki bir arkadaşa o anki durumuma göre 50 ya da 100 lira takardım.

Ben olsam gitmezdim samimiyet yok ortada. Ama düşünüp çağırdıysa o tarihte orda olacaksanız gidin en az 50 lira zarfa koyun verin. 50 liradan aşağısı da olmaz yani

Bende kayseride gördüm taki kuyruğu yoktu herkes zarfa koydu şaştım kaldım takida olcak kuyruk ya adetler yaşanmalı çünkü onlarda gelin damata birikim

Düğüne gidip de takı takmamak olmaz.
Ya gitmeyin,
Ya da gidiyorsanız küçük bir meblağ da olsa takınızı takın.

Arkadaşlar zarf adeti zaten yeni yeni çıktı ve bence çok güzel yine takı kuyruğu oluyor sadece gelinle damada değil orta büyüklükte bir sandığa koyuluyor zarfa hediyenizi koyup isminizi yazıyorsunuz sandığa koyup gelinle damadı tebrik ediyosunuz düğünden sonra acaba çeyrekmi taktı gram mı taktı derdiniz olmuyor çünkü altınlar o kadar çok birbirine benziyorki kamerada kesinlikle belli olmuyor ev sahibi için büyük kolaylık bence

Ben de benzerini yaşadım. Ortaokul da samimi arkadaşlarımdan biri sosyal meydayan ekliydik ama okuldan sonra hiç ama hiç irtibatımız olmadı. Sonra bi gün beni face üzerinden aradı düğününe çağırdı acayip şaşırdım ve çok sevindim.tesadüf benim de ondan bir ay sonra düğünüm vardı. Neyse kalktım gittim salon tenha takı az olunca o zaman bi 50 lira takmıştım. Sonra ben de oradayken düğünüm olduğunu belirttim ve eşiyle davet ettim davetiye götürdüm falan. Sonra düğüne yakın tekrar aradım davet için açmadı. Mesaj attım cevap vermedi. Acayip bozuldum insan bari nezaketen bir bahane uydurur benim derdim takı da değildi yani tekrar görüşmeye başlarız eşi de eşimin yaşadığı memleketten olunca diye düşündüm. Ben olsam gitmem yani.

Arkadaşlar zarf adeti zaten yeni yeni çıktı ve bence çok güzel yine takı kuyruğu oluyor sadece gelinle damada değil orta büyüklükte bir sandığa koyuluyor zarfa hediyenizi koyup isminizi yazıyorsunuz sandığa koyup gelinle damadı tebrik ediyosunuz düğünden sonra acaba çeyrekmi taktı gram mı taktı derdiniz olmuyor çünkü altınlar o kadar çok birbirine benziyorki kamerada kesinlikle belli olmuyor ev sahibi için büyük kolaylık bence
Bu zarf isi bizim oralarda ben bildim bileli var bencede gayet mantikli durumu olmayip ama bosda gecmek istemeynler bzm orda zarfa koyup dugun sahiplerini tebrik ederken ellerine verirler kimsede gonul hatir koymaz

Back
X