Takmasam olmaz mı?

Bu zarf isi bizim oralarda ben bildim bileli var bencede gayet mantikli durumu olmayip ama bosda gecmek istemeynler bzm orda zarfa koyup dugun sahiplerini tebrik ederken ellerine verirler kimsede gonul hatir koymaz
Yok bu öyle değil dediğiniz gibi burdada vardı şimdi komple tüm hediyeler zarfa koyuluyor çeyrek filanda dahil gelinle damada kurdela takılmıyor bir tek bilezikler ve kolyeler takılıyor geline

Yok bu öyle değil dediğiniz gibi burdada vardı şimdi komple tüm hediyeler zarfa koyuluyor çeyrek filanda dahil gelinle damada kurdela takılmıyor bir tek bilezikler ve kolyeler takılıyor
Ben daha görmedim ama güzel bir uygulamaymış. Zaten düğünlerden nefret ederim, gidip takımı takar, tebrik eder çıkar gelirim hep.

Bu zarf isi bizim oralarda ben bildim bileli var bencede gayet mantikli durumu olmayip ama bosda gecmek istemeynler bzm orda zarfa koyup dugun sahiplerini tebrik ederken ellerine verirler kimsede gonul hatir koymaz
Ben de düğünümde sandık usülü yapmak istiyorum.hem insanların erkek tarafıysa erkeğe kız tarafıysa kıza takması beni rahatsız ediyor,hem insanları sırf takı getirsin diye çağırmış gibi olmak istemiyorum hem de gerçekten durumu olmayanları bu şekilde utandırmak bence çok çirkin.hele kamera kaydına alıp inceleyerek izlemek nedir? Bana kalsa hepten davetiyeye “hediye getirmeyiniz” yazacağım ama aileler ayıp olur diyor :110:

Merhabalar,

Yarın, neredeyse 5 yıldır görmediğim, 5 yıl önce de paylaşımım çok az olan, ama sevdiğim, sempatik bir arkadaşımın düğünü var. Çok bir şey paylaşmamış olsak da kendisini sempatik buluyorum.

Normalde haberim yoktu ama düğün davetiyesini atmış özelden. Düşünmesine şaşırdım ve sevindim. (Başka şehirde yaşıyor). Ben de şansına bu hafta onun yaşadığı şehirde olduğum için katılmak istiyorum.

Soru şu; sizce takı takmak zorunda mıyım? Bir şey takmasam ayıp olur mu? Çok ani olduğu için pek hazırlıklı değilim açıkçası. Beni zora sokabilir. Ne düşünüyorsunuz?

Uzatmışım kusura bakmayın. :olamaz:
Takmamınız ayıp olur bence ben olsam ayıplardım en azından 50 tl veya 100 tl

bi eksiği var mı sorun bence.. ben böyle seylerin ayıp oldugunu dusunmuyorum.. en azından bi ekiği var ise tamamlarsnz.. kendisi yok fln diyecek sende direk ya ben bşy alacagım en azndan eksiğini tamamlayayım dersin..
yada olmalı 50-100 TL takın bence ayıp olmaz..

Hayir hic de takmak zorunda degilsin. Kaldi ki 5 yildir gormedigin ve oncesinde de samimi olmadigin biriymis. Bana kac senelik samimi arkadasim hicbisey takmadi nikahimda. Ben hic beklemiyordum cok sasirdim. Kendisi calisiyor ve kiyafetine kozmetigine gezmesine her zaman fazlasiyla harcayan biridir. Neyse onun takdiri dedim. O da evlenince ben de ona gidicem ama takmiycam hicbisey.

Senin birşeyler takman için çağırmıştır düğüne muhtemelen. Yoksa insan samimiyeti olmadığı yıllardır görüşmediği birini neden çağırsın ki. Bir tek bana mı garip geliyor :KK53:
Dediginiz cok dogru. Gercekten boyle yapan buyuk bir cogunluk var. Ama dikkat ettiyseniz nikah ya da yemeksiz dugunse rahat rahat herkesi cagirabiliyor. Ama sayili ve yemekli bir dugunse 5 senedir gormedigi bir arkadasini kolay kolay kimse cagirmaz bence. Ben sirf taki takar diye cagirmis diye dusunurler diye universiteden kac tane hocami davet etmedim cunku yillardir arayip sormamistim. Sadece benim icin iki tane ozel hocam vardi. Biriyle facebooktan iletisimimiz devam ediyodu. Digeriyle de en son bir sene oncesi gorusmustuk. Onlari davet ettim. Ikisi de tebrik etti ama gelmediler. Cok uzulmustum. Artik uzulmuyorum😀 evlendikten sonra naifligimi yuzde 50 azalttim.

Düğüne gidiyorsanız takı takmak durumundasınız. Aksi bana çok ayıp geliyor. Altın takmak zorunda değilsiniz artık dünya para olmuş. Durumunuza göre para takarsınız minimum 50 TL, eğer onu da takacak durumunuz yoksa hiç gitmeyin derim.

Back
X