Taksim olayları ve akrabalarımızla birbirimize girmemiz

neden soyleyeyım
medya kanalları uzerıne dusen gorevı yapmıyor
bırısıne hızmet ettıklerı ıcın cumartesı gunune kadar kımse hıc haber yapmadı sagır dılsızı oynadı
tek haberı sosyal medyadan aldık
resmen ınsanları salak yerıne koyuyorlar
protestocular cıgrından cıkmadan once polısın nasıl dovdugunu yakıp yıktıgını gosteremedıler cunku
orda turkıye calkalanıyor sacmaspan dızıler yarısmalarla ınsanları uyutmaya calıstılar
sımdı halkın face twıtter gıbı yerlere gırmeyen cogunlugu, eylemcılerı haksız olarak goruyor cunku baslangıcını kımse gostermedı
olayı ortasından anlatırsan
%1 ını bıle vermezsen
dakkada bır basbakanı tv de verırsen bu durust medya olmaz malesef!
Insanlar da kendı haber aglarını kurdular bu da suc degıl sanrım

Farkıdaysanız arkadaş çıkıp sağduyu çağrısında bulunsa diyor, farklı şeyleri seyrettik sanırım

Ben tv de değil ama internetten izledim gezi parkıyla ilgili
ulusa sesleniş konuşması diye ama
orda demokrasi öğrenci olayları filan diyo.
Halkın içine su serpicek sinirleri yatıştıracak bir üslup
hitap göremedim :26:

Görevini yapana birşey denmez elbet, görev başındakileri ayrı tutuyorum. ancak nişan alarak biber gazı atmak, hiçbir silahı olmayan vatandaşı tazyikli suyla yerde süründürmek, tomalarla bilerek vatandaş ezmek, gözlatına alırken etkisiz hale getirdiğin vatandaşı eşek sudan gelene kadar dövmek herhalde verilen görevbler arasında değildir.

canım kardeşlerim gelin hiç tartışmayalım hiç faydası olmuyo ki bize... bütün sosyal paylaşım sitelerinde aynı şeyler kime ne kazandırıyor o ona laf sokuyo o buna küfür ediyor ne kadar ayıp bi düşünelim bu kadar kin dolu insanlar değiliz biz yaa... bence iyice suyu çıktı... canı gönülden kaosun kavganın bitmesini diliyorum hiç kimsenin ve hiç bişeyin zarar görmesini istemiyorum... ve her sağduyulu insanda bunu istemeli bakın kimsenin dinini görüşünü kimliğini eleştirmiyorum hiiiiç ilgilenmiyorum da yalnızca insanların birbirini kırıp geçmesine çok üzülüyorum...

Yuh ya sizin yaşınız küçük galiba tarihten bihabersiniz. Ecevit zamanında bırak doğalgazı falan ekmeğe hengi gün zam olacak diye beklerdik. her günümüz zamdı. Eve et tavuk ayda bir girerdi ne zamından bahsediyorsun. Hastahanede kuyruk, ilaçta kuyruk vardı, devalasyon yüzünden çok batan oldu . Zaten kapalılara takılmış durumda yok tayt giymiş yok kafasını kapatmış falan filan. Hani özgür bir ülkeydi o zaman tayt giymiş bir kapalıyla diğerlerini neden kıyaslıyorsun. Kusura bakmada çıplak bir millet olduk çıktık. utanma duygumuzu insanlığımızı özdeğerlerimizi kısacası herşeyimizi kaybettik insancıklar olmaya başladık.

Şimdi farklı mı? Herkes kredi kartı borclusu, herkesin kredi borcu var. Olmayan parayı yiyoruz.

Şimdi farklı mı? Herkes kredi kartı borclusu, herkesin kredi borcu var. Olmayan parayı yiyoruz.

Benim kredi kartım yok, istemeyen almaz. Birşeylerin sahibi olmak için sabır göstermeyenler olmayan parayla evde alır araba da.
Sonra da borçluyuz diye gezerler. Madem lüks içinde yaşamak istiyolar o zaman sıkıntısına da katlansınlar bir zahmet..
Önceden kimsenin evi de yoktu arabası da ama yine de geçinemiyolardı.. Şimdi evim olsun arabam olsun rahatça da geçineyim diyolar. Gerçi geçiniyolar da..

Son düzenleme:

Erdoğan gelene kadar niye hiçbir ilerleme yoktu Türkiyede ozaman?

Tabiki yapacak diyip duruyorsunuz ondan öncekiler neden bişey yapmadı.

Tabii onlar başörtülü kızları okula sokmamak için,İstiklal mahkemelerinde darağacında insanları idam etmek için nöbet tutuyorlardı başka şeylerle ilgilenemediler

Benim gördüğüm herkes avm lerde,Herkes oturup starbucks cafelerde resim paylaşıyor: )

herkes tatillerde.kredi kartı borcu olan kendi kaşınmış demekki.Yyapmasın borç biz mi düşünücez bunuda..

Klavye basında size laf yetiştiremeyeceğim. Meydanlara iniyorum. sandıkta görüşeşeğiz nasılsa. Bu ülke mendres de gördü özal da....

Anlayın Artık
Biliyorsunuz siyasete temas eden konularda yazmayı sevmiyorum.

Ama sadece siyasete değil, barışa, birlik ve güvenliğe de değiyor artık olanlar.

Ve gerçekten duygularımı da ifade etmek istiyorum.

Gezi parkı eylemi ağaçlar kesilmemeli diyen sağduyulu birkaç yüz insanın eylemiyken, benim gibi gidemese de içinden destek veren bir sürü insan vardı.

Ne zamanki kemikleşmiş belli bir zihniyetin eylemine dönüştü, toplumda tamiri yine yıllarca sürecek düşmanlıklar kavgalar başladı.

Evet, Erdoğan dediğim dedik bir insan ve bardağı taşıran damla onun geri adım atmaması oldu.

Ama bardağı dolduran esas kısım, sokakta başörtülü insan görünce hala sinir olan bir kafa yapısının içinde biriktirdikleri.

Evet biber gazı ve şiddet olmamalıydı, yazmaya bile gerek duymamalıyım bunu.

Ama bence sorunun sebebi orantısız güç ve biber gazı değil.

Bir şey olsa da patlasak diyen insanlar ortam buldular kendilerine, hepimiz farkındayız.

Ve şu an, biz yaptık oldu kanunlar istemiyoruz diyenlerle, Tayyip gibi imamhatiplileri başörtülüleri istemiyoruz diyenler birbirine karıştı.

Ve yandaş olmayan Halk Tv gibi medyanın da katkılarıyla, olay kendini son yıllarda ulusalcı diye tanımlayanların eylemi haline dönüştü. Tabi Taksim'deki TKP ve diğer kominist örgütlere ait bayrakları da eklemek lazım.

Yine başörtülü insanlar sokakta taciz edilmeye aşağılanmaya başladı.

28 Şubat sonrası bazı kareleri aynen yaşamaya başladık.

Peki neden bu patlama noktasına geldi bu insanlar?

(Bakın anlamaya çalışıyoruz. Onların zamanında bize yapamadığı empatiyi her başörtülü arkadaşımın yapmaya çalıştığını görüyorum ben..)

Bence eskiden dindar insanlara yapılanları, bu hükümet de kendilerine yapacak diye korkuyorlar.

Alkol tamamen yasak olacak diye korkuyorlar. Yavaş yavaş herşey değişecek ve Türkiye İranımsı bir yer olacak.

Bizi doğru dürüst tanımadıkları için, İran'dan hoşlandığımızı falan sanıyorlar.

İdeoloji manyağı olduğumuzu düşünüyorlar.

Birilerinin başı kamu kurumlarına girerken zorla kapatılsa, biz de sessiz kalırız sanıyorlar.

Birileri başı açık diye üniversiteye alınmasa, biz de onlara "ee napalım devletin kuralı bu" deriz sanıyorlar.

Ya da bir gün gelir kocaları namaz kılmıyor diye işten çıkartılır da, "ee ekmek parası için inançları değerleri bir tarafa bırakacaksın" diyeceğimizi filan sanıyorlar.

Askerlerin başörtülü karıları, kendilerini kızkardeş gibi tanıtıp, eş oldukları anlaşılmasın diye 3 ayda bir evden eve taşınıp, kocalarının arabalarının arkasında üzerlerine örtü örtülü şekilde kendi evlerine girip çıkmışlardı ya bir dönem.

Bunları yaşayacaklarını ve bizim de oh olsun diyeceğimizi sanıyorlar.

Bu millet bunları yaşadı da bugün sizin çıkardığınız kadar velvele koparmadı.

Ama siz bunları yaşamayı hayal bile edemezsiniz! Yüreğiniz yetmez.

Bizi biraz tanımaya çalışırsanız, size bunları asla yaşatmak istemediğimizi, istemeyeceğimizi, birileri yaşatırsa sessiz kalmayacağımızı anlarsınız!

Tabi kabuklarınızdan çıkıp onu bunu öcü böcü olarak adlandırmayı bırakıp, önyargılarınızı tıraşlayabilirseniz.

Biliyorum kolay değil.

Ama yardım ediyoruz size işte.

Daha ne istiyorsunuz?

Provakasyonlara alet olup, ülkenin çatışmasına sebep olmayın.

Diyelim hükümet düştü, diyelim istediğiniz oldu sonra ne olacak. Belki erken seçim.

Bugün Erdoğan'a yanlış yapıyorsun diyen bir çok insan gidip oyunu hiç itimad etmediği CHP'ye mi verecek sanıyorsunuz. Karikatür dediği Kılıçdaroğlu'na mı verecek sanıyorsunuz.

28 şubat sonrası kötü dönemi yine yaşamayalım diye korkudan bir sürü dindar insanın oyunu AKP'ye vereceğine adım gibi eminim.

Yine AKP kazanırsa yine mi isyan edip düşürmeye çalışacaksınız.

Olan kargaşalarla gerilen ülkeme ve insanıma olacak. Ekonomiye olacak, hoşgörüye olacak.

En iyisi siz gelin birbirimizi tanıyalım.

Bizim hiç kimseye karşı "biz de size aynısını yaparız" şeklinde hissetmediğimizi anlayın artık.

Bize yapılanların, size yapılmasını istemediğimizi lütfen anlayın artık.

Anlamanız için başka napabiliriz?

alıntı annenotlori.com

Yaşım küçük ablacığım yada teyzeciğim mi desem !!! Halkına çapulcu diyen sadece ona oy verenleri adam sayan birine üzgünüm bende saygı göstermiyorum desteklemiyorum . . Daha hafta sonu kapıma ellerinde anketleriyle kahve dağıtmak isteyen akp'yi DESTELEMİYORUM Destelemicem. . Ayrıca Senin Yuh kelimenide senin terbiyene veriyorum. .

Ayrıca sokaklara inmiş binlerce insanla, evinden tencere tava çalıp tepkisini gösteren halkı ile "tencere, tava, aynı hava" gibi kaliteden gözlerimi yaşartan sözlerle dalga geçmek, yok saymak, tehdit etmek (birkaç tanesini sallandıracaksız dedi mesela dün) bir başbakana yakışıyor mu sizce?

peki basörtülüler imamhatipliler halk değil miydi zamanında da üniversiteye alınmadı...üniversiteler devletin değil sizinmiydi????
üzgünüm ama siz böyle böyle ayrımcılık bölücülük gerçekleştirdiniz bazı seyleri sindiremiyorsunz size karısan yok biz sadece olması gerekn gibi özgürlüğe kavustur herkes rahatta ..ama bizim rahatta olmamız size batıyorrrrr.....

Anlamıyorum, o günlerin intikamını aldığınızdan bahsediyorsunuz siz?

Klavye basında size laf yetiştiremeyeceğim. Meydanlara iniyorum. sandıkta görüşeşeğiz nasılsa. Bu ülke mendres de gördü özal da....

Evet şimdiye kadar nasıl görüştüysek sandıkta, bundan sonrada görüşücez.Meydanlara da inseniz, dağada çıksanız değişen bişey olmayacak.Hazmedin artık bu durumu..

Evet astınız Menderesi..Özalı zehirledini..z nerde dogru adam varsa yanlış oldugunuz için karşısına dikildiniz.Ama artık zor..Üzgünüm sizin için : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…