Tam 10 sene sonra yeni konu evlilikte krizler

Keşke 2. çocuğu yapmasaydınız ama olan olmuş. Boşanacağınızı düşünmüyorum sadece rahatlamak için konu açmışsınız. Eşinize biraz kötü yorum gelir siz de savunursunuz kör ölür badem gözlü olur hesabı barışırsınız. Çok üzülmeyin. 10 yıl böyle devam etmiş bir 10 yıl daha devam eder

Arkadaşım hayatından memnun musun ? Değilsin. Hayatını değiştirmek istiyor musun ? İstiyorsun. O zaman sen de değişmeye mecbursun. Arkadaşın dediği gibi manipülasyon sürecinden çıkman lazım. Mağdur olduğun zamanlar elbet vardır ama kendi hataların olduğunun farkında var. Yoksa ömür boyu debelenirsin.

Heh şimdi de suçlu ben oldum. Size minnoş minnoş yorumu bu sitede yapamayız. Bu sitenin olayı gerçekçi yorum yazmak kaldı ki siz bunu biliyorsunuz zaten. Boşanma durumuna geldiyseniz boşansaydınız niye boşanmadınız? Bunun da mı sebebi başkaları? Böyle bir adamla evliliğe devam edip üstüne bir çocuk daha yapmışsınız. Nereye havale ederseniz edin

Adam çok mikemmelmis ailesi ondan çok seviyormuş bir yerlerde ağlıyordur yine gönlünü alın

Yahu 9 yıl aradan sonra böyle bit adamdan niye 2.cocugu yaptınız o zaman?
İlk çocuğunuz büyümüş her şey daha kolay olurdu sizin için.
Eşiniz her haltı yiyor olabilir dışarıda. Adam sizi hapsetmis bir hayatın içine. Size kabul edip çocuk doğurmaya devam etmişsiniz.
Şimdi gönlünü eğlendirir, gelir canı isteyince.

Tam bu cümleleriniz sorunun temel sebebi. İşinizden ayrılmışsınız zaten e cevrenizden de soyutlamış görüşme demiş görüşmemişsiniz size saygısı kalmamış. Buradaki konuları okuyun bir kadının ne kadar duruşu varsa o kadar seviliyor bir kadın ne kadar kocası için bir şeylerden fedakarlık ediyorsa o kadar hor görülüyor. İlk yapmanız gereken şey kendi çevrenizi oluşturmanız ve adam döndüğnde dik bir tavır sergilemeniz. Bakın o zaman nasıl hizaya geliyor. Şu an sizi kaybetmekten korkmuyor ki. Bana muhtaç nasılsa gitsem de eziyet etsem de sürüne sürüne arayacak nasılsa diyor ki bunu yapıyorsunuz da zaten.

Ya ama nasıl olabilirdim mesela gitme diyor gideyim mi gelmesin diyor gel mi diyim arkadaslarima e böyle yapsam sonra daha büyük huzursuzluk cikar
Şimdi çıkmıyor mu sizce adam evde yok
Nasıl bir baba karısını çocuğunu bırakıp gidebilir bundan daha büyük ne olabilir? Size çok fena kaybetme korkusu aşılamış bu çoğu erkeğin kullandığı bir manipülasyon tekniği. yalnızlaştır değerini düşür kendine bağla. 10 yıl buna maruz kalmışsınız bir anda fark etmeniz kurtulmanız mümkün değil tabi. En azından yorumlar küçük bir kıvılcım olur size zamanla büyür

Siz farkında mısınız adam sizi 10 yıl boyunca sindirmiş ve sizi köle konumuna getirmiş. Yani siz köle eşinizde sahip olmuş. Kusura bakmayın ama buna siz izin vermişsiniz. Ve artık Siz bir birey değil o evde kölesiniz. Hem ne demek izin vermiyor nasıl arkadaş edineyim yok izin vermiyor eve nasıl arkadaş çağırayım. Acilen kafanızı toparlayıp kurban rolünden çıkın. Büyük çocuğunuz okula gittiğinde küçük çocuğunuzla çıkın dışarı parka gidin orada diğer çocukların Anneleriyle sosyalleşin. Çocuklarla ve annelerle yapıla bilinecek etkinliklere katılın. Gerekirse çocuğunuzla gidebileceğiniz hobi kurslarına gidin.
Benim bir arkadaşım var 3 tane çocuğu var. Kadın çocuklarıyla birlikte arabasına bir atlıyor. Çocuklarını denize götürüyor sürekli bir etkinliklere katılıyor. Hatta buluştuğumuzda. Parklı bahçeli kafelerde buluşuruz. Çocuklar oynarken biz kahvemizi içer sohbet ederiz çocuklarda kendi halinde oynar. O kadar hayat dolu ve enerjik bir kadın ki. Kahkaları havada uçuşuyor kadının (Maşallah) Hayatınızı çocuklarınızla yapabileceğiniz etkinliklerle doldurun. Eşiniz karşı çıkarsa taviz vermeyin. Gerekirse küçük bir cinnet geçirin. Sizi yıldırmaya çalışacaktır. Çünkü alışmış köle sahibi rolüne kölesi ona baş kaldırıyor. Bu durumu kolay kolay kabullenmez. O yüzden taviz vermeyin. İzizn almayın sadece biz çocuklarla şuraya gidiyoruz deyin geçin. Baktınız hayır diyor. Hop dur bakalım orda ben kos koca yetişkin kadınım. Sen beni küçük bir çocuk gibi yönlendiremessin gibi şeyler söyleyin. En önemlisi yaptığınız ve söylediğiniz şeylerin arkasında durun.

Vala işe gidiceksin o zaman insan gercekten dinleniyor. Küçük çocuğa aileden bakan birileri olursa 1 2 yil evde idare edin sonra krese verirsiniz .bunalimin tek caresi degisik ortamlar ve ya calisma hayati .evde cocuklar cidden yoruyor adami hele 4 duvar arasinda büyütmek cok zor

İzin vermiyor derken? Sahibiniz mi bu adam

Vermiyor işte gidebilir miyim diyorum hayır diyor siz yani siz derken buna şaşıran sinirlenen herkese soruyorum sizler eslerinizden izin almıyor musunuz direkt gidiyormusunuz hiç sormadan etmeden bende mi hata var
Almıyoruz arkadaşım almıyoruz. Belli bir yaştan sonra insan arkadaşı ile buluşmak için anne ve babasından bile izin almaz yahu. Evet , siz de hata var. Niye çocuk gibi izin istiyorsunuz ? Siz izin isterseniz o da kendini veliniz zanneder...

Kendinize bı kahve yapın camdan dışarı bakın ve aslında hayat çok güzel deyin ve hayatın merkezine kocanizi değil kendinizi koyun mutlu edin kendinizi

Vermiyor işte gidebilir miyim diyorum hayır diyor siz yani siz derken buna şaşıran sinirlenen herkese soruyorum sizler eslerinizden izin almıyor musunuz direkt gidiyormusunuz hiç sormadan etmeden bende mi hata var
Vallahi hayretler içinde okuyorum ve madem merak ediyorsunuz ben de 12senelik evliyim ne eşim benden izin aldı ne de ben eşimden biz yetiskiniz ya hani tabi ki sabah kahvaltı yapıyoruz mesela eşim diyor ki akşam iş yemeğim var yokum ya da anı birşey çıktı hemen yazar arar ben de aynı şekilde mesela bunaldım evde ya da haftasonu çocuklarla hadi hop şuraya gidelim diye düşünürüz eşimi aradım bu kadar izin nedir siz o kadar manipüle edilmissiniz ki bu sizin gerceginiz olmuş ama yetişkin bir insan gidebilir miyim diye izin almaz haber verir bunun normali budur ne demek arkadaşım gelemez ben gidemem izin vermez nasıl birsey bu vallaha tüylerim ürperdi

Ama böyle yani. Oda gitmez bensiz bir yere arkadaşı yoktur. İşten arkadaşları var ama işte kalır hepsi yani beni bırakıp hafta sonu onlarla bulusamaz gitmez 10 yıl olacak evleneli belki 2 kere anca gitmiştir.

Ama böyle yani. Oda gitmez bensiz bir yere arkadaşı yoktur. İşten arkadaşları var ama işte kalır hepsi yani beni bırakıp hafta sonu onlarla bulusamaz gitmez 10 yıl olacak evleneli belki 2 kere anca gitmiştir.

Bu iyi bir şey değil ki. Hem eminim eşiniz kendi özgür iradesiyle hareket ediyordur. Siz yapma etme deseniz umursayacağını hiç sanmıyorum.

Herkesin aynı şekilde yaşadığını sanmanızı hayretle okudum. "Benim kocam böyle garip bir insan. İlişkimiz anormal. Beni kısıtlıyor, hiçbir şeye izin vermiyor" deseniz anlayacağım ama siz ciddi ciddi herkesin böyle yaşadığını sanıyorsunuz.
Yetişkin insanlarız yahu, niye izin alalım birbirimizden? Evlilik böyle bir şey değil. Kimse kimsenin sahibi ya da velisi değil.

Şaka gibisinz cidden. İzin almak ne alaka yahu 30 küsür yaşında insanım ben kimle görüşeceğime karar verebilrm heralde.

Burda okuduğum konulardan en içler acısı olan konu bu olabilir.

Sevgili hanımefendicigim. Sizi kırmak istemem ama dışardan görünüşünüz o kadar sinmiş ezik bir kadın ki.. doğru ve yanlış kavramınız tamamen karışmış.

Içinde yaşadığınız toplumum genel geçer kaidelerini unutacak kadar sosyalleşmekten uzaklaşmış, ait olduğunuz kültüre yabancılaşmışsınız.

Eşinizin hegemonyası altında, onun kurallarını yaşamaya başlamış, kendi kişiliğinizi tamamen kaybedip eşinizin gölgesi olmuşsunuz.

Eşinizden izin almıyor musunuz demişsiniz. Almıyorum tabiki.. ben kendim dogruyu yanlışı ayırt edebiliyorum bu sebeple eşime sormam gerekmiyor
Gitmemem gereken yere gitmemeyi kendim akıl edebiliyorum. Ben üniversite mezunuyum
Tek başıma bir şehirde okudum çalıştım yaşadim
Kimsenin beni yönlendirmesine ihtiyacim yok.

Arkadaşlarım var. Evlerine gidiyorum. Çocuğu eşime bırakıyorum gezmeye gidiyorum
canım ne zaman isterse anneme gidiyorum. Ve toplumun çoğu böyle yaşıyor. Belli bir yaşın üstünde olgun evliliklerde de izin alma yoktur. Eşlerine ben filanca yerdeyim diye haber vermek vardır. O kadar. Çoğumuzun anne babası da böyledir. Ve doğrusu da budur

Kendinize ait bir karariniz yok. Bir hayatiniz yok. Huzurumuz kaçmasın diye her şeye eyvallah demissiniz ama huzur gene yok cünkü bu kadar ezilmişligin, manipüle edilmenin, kişiliklerin kaybedildiği bir ortamda huzur aramayın. Cünkü aradığınız huzur esinizde

Huzurlu ve konforlu yaşıyor. Cünkü eşi yok, egemenliği altında yaşayan gölgesi var. Ne derse o oluyor. Bir saltanat sürüyor. Dahasi siz içinde bulunduğunuz vaziyetin farkinda bile değilsiniz.

Huzur aramayın boşuna bulamayacaksınız
Eşiniz her seyinizi aldığı gibi huzurunuzu da almış.

Bu platformda en unutulmaz beni en çok etkileyen konulardan biri oldu bu. Sizin için cidden ama bütün kalbimle çok üzüldüm.

Üzüldüğüm şey içinde bulunduğunuz hal değil. Icinde bulunduğunuz halden bihaber oluşunuz.

Eşiniz size ölüyü göstermiş. Sizin de zaten sıtmaya rızanız varmış.

Çok şaşkınım
Tabii ki de izin almıyoruz, ben genelde yoldayken haber veririm ya da mesaj atarım eğer o geldiğinde evde olacağım, evin civarlarında bir yerlere gidiyorsam hiç haber de vermem çoğunlukla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…