- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
Canım, onun şimdi yanında onu destekleyen, sırtını sıvazlayan, pohpohlayan, "oh iyi yaptın" diyen kırk tane insan vardır, o ayrılıkla çok daha kolay başa çıkıyordur senden.Haklısınız ama ne bilim kendime engel olamıyorum sürekli ağlama krizlerine giriyorum ben ne yaptım diye pişman olur mu diye salak gibi bekliyorum
Onlarda senin hala göndermemiş olmana şaşıyordurÖyle ama onlar heralde bitti diye kına yaktılar çok cimriler bilezigi hala nasıl istemediler sakinim
Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
Gecen konumda anlatmistim nisanlimla aramda ki sorunlari onlari atlattik derken begin aktan almakarimla biraz daha surdurdu bugun seni cok yipratiyorum bitsin dedi aglamama yalvarmama ragmen bitirdi ( daha iyilerine layikmisim oyle dedi)
Benim size sorum suan dünyanın sonuymus gibi canim yaniyor nefes alamiyorum ilkbsevgilimdi kendisi bu aci nasip geçer yardim edin bana
Ne bilim hani çiftler ayrılırsa birileri araya girer düzeltmeye çalışır falan diye bekledim sanırım ama kimse de ses seda yok
Öyle ama insan arar adam gibi bohçasıni ister bu kadar cimri insanlar altının peşine kaç kere düşmüştu ailem gönderme isteyen gelir alır diyo bende kararsız kaldimGonder bohcasini ote berisini olsun bitsin neden aramalarini bekliyorsun ki? Bu devirde helallik mi kaldi?
Sizde de aynısı ayrı şehirdeler gelsin alsın eşyalarını bide peşine mi dusecem dediler benim canım çok yanıyor ama böyle boş boş beklemektenBen de nişan attım arayıp sormadılar gelin alın eşyaları dedik gelip almadılar ne aradılar ne sordular en son babam götürdü eşyaları sonra onlar da getirdiler 3 ay oldu ne arayan var ne soran boşver sen ver eşyaları böylesi hayırlısı demek ki
aman salla o zaman kalsın eşyalar bir zaman sonra atarsın bir de peşine mi düşücem demişler saygısızlarSizde de aynısı ayrı şehirdeler gelsin alsın eşyalarını bide peşine mi dusecem dediler benim canım çok yanıyor ama böyle boş boş beklemekten
dörtdörtlük dillere destan bir düğün yapmak istiyorlarmış evin en büyük oğlu ilk gözağrılarıymış, gelinin memur olması gerekiyormuş çünkü hem yüklü bir kredi çekilip o dillere destan düğün yapılacak hem de ev döşeyecekmiş gelin, ayrıca gelinin anne babası da üzerine düşeni yapıp kızlarına çeyiz yapacaklarmış
Bu kadar adetlere bağlılarsa isteyemezler çünkü nişanı atan taraf bir şey talep etmez adetlere göre.Öyle ama onlar heralde bitti diye kına yaktılar çok cimriler bilezigi hala nasıl istemediler sakinim
Yok ailem dedi bide esyasinin peşine mi düşecem gelsinler alsınlar onlarda ses seda yokaman salla o zaman kalsın eşyalar bir zaman sonra atarsın bir de peşine mi düşücem demişler saygısızlar
Öyle mi bizde kim atarsa atsın atan taraf arar işte eşyayı nasıl geri alırız diye ama bunlar da nasıl bilmiyorumBu kadar adetlere bağlılarsa isteyemezler çünkü nişanı atan taraf bir şey talep etmez adetlere göre.
valla bende bu resmiyete dökme anında net olarak öğrenmiştim. daha öncesinde olsaydı 4 yıl beklemezdim sanırım...Allah aşkına bu ne? Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ben. Damadı gelin mi doğurmuş acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?