Tam 11 Gün Geçti Ne Arayan Var Ne Soran

Haklısınız ama ne bilim kendime engel olamıyorum sürekli ağlama krizlerine giriyorum ben ne yaptım diye pişman olur mu diye salak gibi bekliyorum
Canım, onun şimdi yanında onu destekleyen, sırtını sıvazlayan, pohpohlayan, "oh iyi yaptın" diyen kırk tane insan vardır, o ayrılıkla çok daha kolay başa çıkıyordur senden.
Daha çok yeni ayrılığınız, bu şekilde üzülüp ağlaman, telefon beklemen normal, ayrılık acısı çekiyorsun. Hele bir de nişan falan tecrübe etmişsin, bittiğini kabullenmek ve toparlanmak en az iki üç ay sürer.
Neden bittiğini bilmiyorum ama karşı taraf bitirmiş, senin aldatmak falan gibi büyük bi suçun yoktuysa, yani kendini suçlu hissetmeni gerektirecek bi durum yoktuysa, ayrılıp da aramıyorsa artık köküne kibrit suyu deyip oturucan, unutucan mecburen. Sen şimdi bi de, barışmak isterse kulu kölesi olursun onun yaratacağı eften püften bi suçluluk duygusuyla. Yapma. Kapat defteri, yolla altınlarını, paşa paşa acınıçek ve unut.

Herşeyde bir hayır vardır. Şimdi bu size çok gıcık bir cümle olarak gelebilir fakat gerçekten bu böyle. Bu kadar kolay kesitirip atan bir insan sizinle barışmaz maalesef. Ailesi de kararın arkasındaysa durum gayet açık. Bence de bohçanızı geri gönderin ki gururunuzu görsünler. Yine söylüyorum çok zor bir süreç fakat hayırlısı böyleymiş diyerek önünüze bakmalısınız. En azından sizinkinin aynısını yaşayan biri olarak söylüyorum bunu. Sevgiler,

Konularına bi daha bak
San hiç bi zaman değer verilmemiş, sen tamam dedikçe onlar talepte bulunmuş
İşi hep yokuşa sürmüşler, zaten bitirmekmiş amacı bence
Yine sizden tepki görmeyince kendi bitsin demiş bu sefer

Bu dönemde kimsenin karışmaması daha iyi. (Barışırsanız, kimse bir şey söylememiş olur)Gurur yapmanız gerekmiyor. Net ve fazla duygu yüklü olmayan bir mesaj veya maille oturup konuşalım diyebilirsiniz. Nişanlılık dönemi kolay değil. Gerginlikler olur. Eğer çok ciddi anlaşmazlıklarınız yoksa bu olay size ders olsun. bitti, ayrılalım lafları da öyle havada uçuşmaz. (Eski konulara bakmadan yazdım. aile problemli, nişanlınız da ailenin sözünü dinleyen biriyse biraz daha düşünün derim.

Önceki konularınızdan alıntı okudum da yukarıda; siz Allah'ın sevdiği kulusunuz. Ayrılmış bitmiş. Bir "oh" çekin yoksa bu insanlar sizi daha çok kullanır.

"Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar"

Bunlar normal davranışlar değilmiş gerçekten.

kurtulduğunuza sevinin bence...
benim evlenmeden önce bir sevgilim vardı devlet memuru. annesi de sürekli devlet memuru istiyordu malum 2bin üzeri maaş. bu sorunla biz 3 yıl kadar çıktık bir dargın bir barışık. dedim şunun adını bi koyalım aileler tanışsın iş resmiyete dökülsün. bana önce ataman olsun dendi (öğrenciyim 2 yıl var)kpss öncesi aramız çok iyi olurdu kpss açıklanınca bu puan çok düşük atanamazsın ve biz ayrılırdık. derken 4 yıl oldu sanırım son kpss den önce bir konuşma geçti sevgilimle .
dörtdörtlük dillere destan bir düğün yapmak istiyorlarmış evin en büyük oğlu ilk gözağrılarıymış, gelinin memur olması gerekiyormuş çünkü hem yüklü bir kredi çekilip o dillere destan düğün yapılacak hem de ev döşeyecekmiş gelin, ayrıca gelinin anne babası da üzerine düşeni yapıp kızlarına çeyiz yapacaklarmış peki oğlan dersen ama oğlan 2 kardeşini okutup anne babasına bakacakmış.(baba esnafmış kıt kanaat yetiremezken 50 bin kadar bağkur borcu çıkmış ve kapatmış dükkanı çalışmıyormuş.
sonuç üzüldüm çok üzüldüm belki o zamanlar dünyam karardı diyordum...ama üzerinden 3 sene geçti evlendim çocuk sahibi oldum.borçsuz bir düğün yaptım ev sahibi olduk(burası ayrı bir dert tabi ) bebeğimi kucağıma aldım . tabi bütün bunları asgari ücretin çok az üstü cüzzi bir miktarla yaptım..
çok şükür ki eşimi seviyorum...
gelini enayi yerine koyup sömüren insanlarla mümkünse aynı şehirde bile bulunmamak lazım

Gonder bohcasini ote berisini olsun bitsin neden aramalarini bekliyorsun ki? Bu devirde helallik mi kaldi?

Ben de nişan attım arayıp sormadılar gelin alın eşyaları dedik gelip almadılar ne aradılar ne sordular en son babam götürdü eşyaları sonra onlar da getirdiler 3 ay oldu ne arayan var ne soran boşver sen ver eşyaları böylesi hayırlısı demek ki

Ne bilim hani çiftler ayrılırsa birileri araya girer düzeltmeye çalışır falan diye bekledim sanırım ama kimse de ses seda yok

Zaten aileler işin içine girince aranız bozulmadı mı? Belkide ailesi istemiyor seni. Ya evlenseydin ve o zaman vazgeçseydi senden? Daha zor olmaz mıydı? Elbette üzülürsün, canın yanar, haketmediğini düşünürsün, ilişkin bitti sonuçta. Ama insan neleri atlatmıyor ki?

Gonder bohcasini ote berisini olsun bitsin neden aramalarini bekliyorsun ki? Bu devirde helallik mi kaldi?
Öyle ama insan arar adam gibi bohçasıni ister bu kadar cimri insanlar altının peşine kaç kere düşmüştu ailem gönderme isteyen gelir alır diyo bende kararsız kaldim

Sizde de aynısı ayrı şehirdeler gelsin alsın eşyalarını bide peşine mi dusecem dediler benim canım çok yanıyor ama böyle boş boş beklemekten

Sizde de aynısı ayrı şehirdeler gelsin alsın eşyalarını bide peşine mi dusecem dediler benim canım çok yanıyor ama böyle boş boş beklemekten
aman salla o zaman kalsın eşyalar bir zaman sonra atarsın bir de peşine mi düşücem demişler saygısızlar

Allah aşkına bu ne? Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ben. Damadı gelin mi doğurmuş acaba?

Bu kadar adetlere bağlılarsa isteyemezler çünkü nişanı atan taraf bir şey talep etmez adetlere göre.
Öyle mi bizde kim atarsa atsın atan taraf arar işte eşyayı nasıl geri alırız diye ama bunlar da nasıl bilmiyorum

Allah aşkına bu ne? Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ben. Damadı gelin mi doğurmuş acaba?
valla bende bu resmiyete dökme anında net olarak öğrenmiştim. daha öncesinde olsaydı 4 yıl beklemezdim sanırım...
insanların gerçek yüzünü ancak içine karışınca anlıyorsun maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…