Tam buldum derken..

handemiray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2020
495
433
103
32
Merhaba kızlar. Şuanda iş için bir Avrupa ülkesindeyim. Burada iş dolayısıyla biriyle tanıştım, kendisi buralı, Türk değil. Eski konularımda da kötü bir ilişkiden çıkmıştım.

Burada tanıştığım kişi, bana çok yardım ediyor, her işime koşuyor, hoşlanıyor mu, beni kullanmaya mı çalışıyor, vakit mi öldürüyor gibi şeyler sormayacağım, hiç öyle hissettirmedi. Hoşlandığını ve bir ilişki istediğini zaten saklamadı hiç. Çok nazik, çok kibar, ilk defa biri bana bu kadar özenli davranıyor diyebilirim.

Ama kafama takılan bir şey var. Bu kişi özel bir şirkette çalışıyor ve üniversite eğitimi bile yok benim de üni eğitimi yanısıra yüksek falan ne ararsanız var, kariyer olarak çok yükseğim yani. Tabii öyle okumamış, dan dun bir insan falan değil, inanın anlamazsınız üni mezunu olmadığını. Yani tamam parasını kazanıyor anladığım kadarıyla maddi sıkıntıda da değil, hesaplarımı hep ödemeye çalışıyor, ben izin veremiyorum öyle şeylere o ayrı..

Çok, çok üzgünüm. İlk defa bu kadar içime sinmişti. Sizce ne yapmalıyım bu eğitim farkını takmamalı mıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Adam iyiyse siz de eminseni belki ileride okuması için teşvik edebilirsiniz bu aşkınıza engel değil bence. Ekonomik açıdan denk sayılırsanız sorun yok.

Eskiden olsa en önemlisi derdim. Şimdi olsa değil diyorum
Ben de bu noktadayım o kadar eğitimimden sonra, eskiden olsa asla derdim zaten. Maddi olarak da şöyle mesela benim babam da çok kazanırdı ama biz fakir gibi yaşadık. Maaşını bilmem nesini bilmiyorum bu adamın ama harcamaya hazır mesela gocunmuyor. Ama işte dediğim gbi içten içe düşünüyorum sanırım hala offff

Adam iyiyse siz de eminseni belki ileride okuması için teşvik edebilirsiniz bu aşkınıza engel değil bence. Ekonomik açıdan denk sayılırsanız sorun yok.
Ekonomik denkliğini bilmiyorum ama ben karşı çıkmasam herşeyi ödemek istiyor bunu biliyorum. Yani 5 kazanıp harcatmayacaksa, 3 kazanıp 3 ünü de gocunmaması daha iyi bir durum. Ve adam çook iyiii

Avrupada "ben üniversite mezunuyum o degil" diye pek sorun edilmiyor. Almanyada mesela bir cok meslek üniversite olmadan da ögreniliyor. Genel duruma bakmak lazim.
Aslında ben de o noktaya geldim dediğim gibi bu kadar eğitimin pek de faydasını göremedim yaani. Belki de ailemiz bizi aman oku, oku daha oku, daha yüksek lisans diye büyüttü onun kodları sanırım bu. Kafamı takmaktan alamıyorum kendimi..

bu bahsettiğiniz durum türkiyede bir beraberlik için en önemli sorun olabilirdi
ama gelişmiş ülkelerde bir doktorla bir çöpçü bile evlenebilir
onlar her halükarda eğitimli oluyor zaten ,yüksek eğitim meslek kazandırıyor
bir de bizim yüksek öğretimle onların lise falan aynı düzeydedir heralde
ama bu tabi bizim dışardan gördüğümüz ,avrupada yaşayanlar daha objektif yorum yapabilir

Şöyle de bakabilirim, bu ülkede o okumasa da iyi para kazanabilir, ben okumasaydım açtım şuan, zorundaydım ben, o değildi. Hala kendimi ikna etmeye çalışıyorum bakın. Sanki buraya destek almaya gelmişim gibi. O halde ben devam edeyim gidişata bakayım değil mi?

Aynı anda aynı şeyi yazmamız çatır çatır İngilizce konuşuyor buarada

Bence aynı ülkede eğitim denkliği önemli olabilir. Ama farklı ülkelerin eğitim sistemi içerisinden, farklı seviyeden çıkış yapsanız bile aynı eğitim, kültür, estetik, anlayış seviyesinde olabilirsiniz. Sadece Avrupa ülkesi olmasıyla ilgisi yok yani.
Eğer içinize bu kadar sindiyse ve hayatın akışında eğitim farkı hissetmiyorsaniz belki de o kadar eğitim alıp ancak onun seviyesine cikabilmissinizdir :)

Yani belki siz de onun eğitim seviyesinden mezun olsaydınız belki de şu an anlaşamıyor olurdunuz :)

Dedigim gibi Almanyada egitim sistemi Türkiyedekinden farkli oldugu icin iyi bir meslegi olduktan sonra bir problem degil bana göre. Burda ama kafa da cok önemli.

Ya valla bu konu dışında sindi ne yalan söyleyeyim..

Yurt dışında nasıl bir önemi kaldı bilmiyorum ama Türkiyede karşınıza 1 üniversite mezunu 1 ilkokul mezunu çıkartırım farkını bile anlayamazsınız. Burada sırf diploma olsun diye üniversiteye girip mezun olan bir çok insan kaldı sorsan genel kültürleri 0.
İnsanın kendini nasıl geliştirdiğine bakarım ben. Sadece tahsil hayatı değil hayatın hangi evrelerinde kendine ne kattığına önem veririm.
Ben eğitim durumunuzun ondan daha iyi olmasından dolayı ondan daha üst bir mertebede olduğunuzu düşünmüyorum. Gerçekten bu sizin için ilişkiyi bile bitirecek kadar ciddi bir sorunsa alacağınız kararda belli

Avrupa da kimse kimsenin diplomasına bakarak ilişki yaşamadığı için size tuhaf geliyor olabilir.Bir kadın doktor,lise mezunu bir çatı ustasıyla evlenebiliyor.Orda cv ye bakarak evlenme olayı yok.Biriyle sohbet ettiğiniz zaman bile size neler yapmaktan hoşlandığınızı sorar,ne kadar maaş aldığınızı değil.Kültür farkı diyelim biz bu duruma.

Avrupa’ya ilk çıkışım zaten benim, doğru tespit ondan tuhaf gelmiş olabilir

Asil dan dunlar malesef universite mezunlarindan cikiyor . Oturup konustugunuz zaman konu akiyorsa genel kulturu varsa sizi uzmuyor el ustunde tutuyorsa onemi var mi :) sizin adiniza mutlu oldum gercekten.

Asil dan dunlar malesef universite mezunlarindan cikiyor . Oturup konustugunuz zaman konu akiyorsa genel kulturu varsa sizi uzmuyor el ustunde tutuyorsa onemi var mi :) sizin adiniza mutlu oldum gercekten.
Çok teşekkür ederim eski konularım korkunçtu. Benden ayrılıp 4 yıllık eski sevgilisine dönüp bir de aynı anda beni idare etmeye çalışan bir üni mezunu tipitip vardı. ilk defa böyle düzgün biri çıktı karşıma. İnşallah zamanla tam olarak benim de içime siner ben de mutlu olmak istiyorum artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…