• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam Donanımlı Olmak

Evet hatta eski filmler olursa daha guzel olur zannımca şimdi çünkü filmlerde olağan durumlar pek yok abartı ve
o zaman Alfred Hitchcock filmlerinden başla geneli gerilim ve psikoloji üstüne
kuşlar, sapık, vertigo kült filmleri
iyi seyirler şimdiden :KK37:

Herkese merhaba iyi forumlar. :)

Ben bu sene lise son sınıfa geçiyorum istanbulda bir fen lisesinde okuyordum ama bu sene % 100 burslu bir özel okula gideceğim. Bu özel okul dershaneden bu yıl dönüştü. 6. Sınıftan beri bu dershaneye gittiğim için gözüm kapalı güvenerek fen lisesini bırakıp kendimi bu sene için onlara teslim etmeye karar verdim :KK19:

Şimdi sormak ıstediğim konuya geliyorum. Allah nasip ederse tıp kazanmak istiyorum ve hangi bölüm olacağını çok düşüdüm. Asla ama asla oturup da kolay yoldan hangi bölümde para kazanırım diye düşünmedim. Insanlara olabildiğince faydalı ve aktif olmak istiyorum. Bundan dolayı psikiyatriyi seçtim. Çünkü insanların sağlıklı olması sadece bedenen değildir, bedenen hiçbir sorunu olmasa bile bir insanın ruhundaki psikolojisindeki sıkıntı onu yer bitirir ve diğer bölümlerin aksine birkac ilaçla, bir ameliyatla tedavi edilemez. Ve haliyle ben düşünüyorum ki karşıma gelen bir futbol bağımlısı da olsa, evladını kaybetmiş bir anne de olsa, korkuları olan küçük bir çocuk, ölümden korkan bir yaşlı teyze de olsa onun psikolojisini anlayabilmek, onun sorunu n olursa olsun onunla bu konu hakkında zorlanmadan konuşabilmek istiyorum. Yani tam bir donanımdan söz ediyorum. Kendimi geliştirmekten, her konuda sağlam güçlü olmaktan ve geniş bir genel kültüre sahip olmaktan bahsediyorum.

Sizden istediğimse "mutlaka bu kitapları okumalısın, bu filmleri izlemelisin" diyerek bana yol göstermeniz. Sizde etki bırakan filmler, eserler, size çok şey öğreten kitaplar.. ya da aklınıza her ne geliyorsa.

Şimdiden teşekkür ediyorum zaman ayırıp okuduğunuz ve kıymetli yorumlarınız için:oops:
Benim sana tavsiyem psikiyatri alanında kendini geliştireceğin kitaplar alman yönünde mesela kişisel gelişim, psikoloji akımları, sosyal psikoloji vb. gibi
Ama illa film ve kitap tavsiyesi istiyorum diyorsan;
pi nin yaşamı (en çok etkilendiğim film)
benim adım khan
cennetin çocukları
kelebeğin rüyası
bir zamanlar Anadolu da
intihar odası
bipolar
izlediğim filmler bunlar
kitaplar ise;
Aşk ve gurur
Anna karenina
bir pskiyatristin gizli defteri

Benim sana tavsiyem psikiyatri alanında kendini geliştireceğin kitaplar alman yönünde mesela kişisel gelişim, psikoloji akımları, sosyal psikoloji vb. gibi
Ama illa film ve kitap tavsiyesi istiyorum diyorsan;
pi nin yaşamı (en çok etkilendiğim film)
benim adım khan
cennetin çocukları
kelebeğin rüyası
bir zamanlar Anadolu da
intihar odası
bipolar
izlediğim filmler bunlar
kitaplar ise;
Aşk ve gurur
Anna karenina
bir pskiyatristin gizli defteri

Teşekkür ederim
Psikiyatristin gizli defteri bayağı merak uyandırdı bende bulabilirsem çok iyi olacak ilk ondan başlayabilirim:KK76:

Herkese merhaba iyi forumlar. :)

Ben bu sene lise son sınıfa geçiyorum istanbulda bir fen lisesinde okuyordum ama bu sene % 100 burslu bir özel okula gideceğim. Bu özel okul dershaneden bu yıl dönüştü. 6. Sınıftan beri bu dershaneye gittiğim için gözüm kapalı güvenerek fen lisesini bırakıp kendimi bu sene için onlara teslim etmeye karar verdim :KK19:

Şimdi sormak ıstediğim konuya geliyorum. Allah nasip ederse tıp kazanmak istiyorum ve hangi bölüm olacağını çok düşüdüm. Asla ama asla oturup da kolay yoldan hangi bölümde para kazanırım diye düşünmedim. Insanlara olabildiğince faydalı ve aktif olmak istiyorum. Bundan dolayı psikiyatriyi seçtim. Çünkü insanların sağlıklı olması sadece bedenen değildir, bedenen hiçbir sorunu olmasa bile bir insanın ruhundaki psikolojisindeki sıkıntı onu yer bitirir ve diğer bölümlerin aksine birkac ilaçla, bir ameliyatla tedavi edilemez. Ve haliyle ben düşünüyorum ki karşıma gelen bir futbol bağımlısı da olsa, evladını kaybetmiş bir anne de olsa, korkuları olan küçük bir çocuk, ölümden korkan bir yaşlı teyze de olsa onun psikolojisini anlayabilmek, onun sorunu n olursa olsun onunla bu konu hakkında zorlanmadan konuşabilmek istiyorum. Yani tam bir donanımdan söz ediyorum. Kendimi geliştirmekten, her konuda sağlam güçlü olmaktan ve geniş bir genel kültüre sahip olmaktan bahsediyorum.

Sizden istediğimse "mutlaka bu kitapları okumalısın, bu filmleri izlemelisin" diyerek bana yol göstermeniz. Sizde etki bırakan filmler, eserler, size çok şey öğreten kitaplar.. ya da aklınıza her ne geliyorsa.

Şimdiden teşekkür ediyorum zaman ayırıp okuduğunuz ve kıymetli yorumlarınız için:oops:

canim boyle dusunmen iyi hos guzel de :)
tanidigim doktorlarin cogu okurken farkli bolumlere yoneliyor

tabi yine de hayal kurmak heveslendirir hirslandirir dilersen bunun icin biseyler yapman guzel:)

canim boyle dusunmen iyi hos guzel de :)
tanidigim doktorlarin cogu okurken farkli bolumlere yoneliyor

tabi yine de hayal kurmak heveslendirir hirslandirir dilersen bunun icin biseyler yapman guzel:)

Bu benim aslında bayağıdır kafamda olan bir şey.
Hem başka bir bölüme yönelsem de bu saydıklarım bana gerekli. Genel kültür, insan psikolojisinden anlama, güçlü bir karakter vs.vs. İşime her türlü yarayacak diye düşünüyorum. :) teşekkürler

Kızarmış yeşil domatesler, truman show izlemediysen mutlaka öneririm. Aynı zaman da ilk psikolojik eserimiz Mehmet Rauf'tan Eylül'ü mutlaka oku.

Kızarmış yeşil domatesler, truman show izlemediysen mutlaka öneririm. Aynı zaman da ilk psikolojik eserimiz Mehmet Rauf'tan Eylül'ü mutlaka oku.
Truman show'u izledim, Eylül'ü de okudum. Ama kızarmış yeşil domatesleri ilk defa duyuyorum nasıl bir kitap?

Truman show'u izledim, Eylül'ü de okudum. Ama kızarmış yeşil domatesleri ilk defa duyuyorum nasıl bir kitap?
Kızarmış yeşil domatesler film. Feminizm temelinde psikolojik yönleri ağır olan çok güzel bir film.

Şimdi ne anlamda kendini geliştirmek istiyorsun anlamadım.
Psikoloji alanında istiyorsan bu daha akademik bir şey burda önerilenler popüler kültürden öteye geçmez. Akademik kitaplarda lisans eğitimi öncesi sıkıcı olur. Siz biraz daha açın yardımcı olmaya çalışıyım.

Stefan Zweig
Murakami
Z. Livaneli
Simone de Beauvoir

Yazarlarını severim. En son İnfinite Jest diye bir kitap okudum.

Lou Salome, Alma Mahler gibi femme fatalelerin biyografilerini severim. En sevdiğim tür biyografi. 2. Dünya Savaşıyla ilgili belgesel ve kitaplardan da çok zevk alıyorum.

.Teoloji, mistizm , astroloji de okurum. Galiba zevk meselesi.

Psikoloji zaten okuyacaksın bence başka türler oku.

Ben sanat tarihi severim. Bir de moda ve klasik sanat severim. Vogue, Dazed and Confused vb dergileri seviyorum. Youtubeda sevdiğim tasarımcıların defilelerini izlerim. Bol resimli sanat kitaplarını severim. Dergi daha çok seviyorum galiba. Görsellik beni çekiyor, içinde resim olan kitap olmayana karşı kazanır :)

Yazınca fark ettim garip farklı tellerden okuma zevkim var.

Jack Nicholsonın oynadığı Kurt diye bir film var nedense ona hastayım :)))))

Son düzenleme:
Şimdi ne anlamda kendini geliştirmek istiyorsun anlamadım.
Psikoloji alanında istiyorsan bu daha akademik bir şey burda önerilenler popüler kültürden öteye geçmez. Akademik kitaplarda lisans eğitimi öncesi sıkıcı olur. Siz biraz daha açın yardımcı olmaya çalışıyım.

Hayır akademik anlamda söylemedim onu zaten fakültede alacağımı biliyorum ama fakültede bana maç tutkunu bir adamla neler konusabilecegim onu kendime nasıl guvendirebilecegim soylenmeyecek. Yani ben geniş kapsamlı bir donanmadan bahsediyorum her yönden gelişmekten.. Ben gelen hastamla siyaset de konusabilmeliyim, maç da.. Yani anlatmak istediğim şey her konuda bilgilenmek öğrenebildiğim kadar şey öğrenmek istiyorum.

Stefan Zweig
Murakami
Z. Livaneli
Simone de Beauvoir

Yazarlarını severim. En son İnfinite Jest diye bir kitap okudum.

Lou Salome, Alma Mahler gibi femme fatalelerin biyografilerini severim. En sevdiğim tür biyografi. 2. Dünya Savaşıyla ilgili belgesel ve kitaplardan da çok zevk alıyorum.

.Teoloji, mistizm , astroloji de okurum. Galiba zevk meselesi.

Psikoloji zaten okuyacaksın bence başka türler oku.

Ben sanat tarihi severim. Bir de moda ve klasik sanat severim. Vogue, Dazed and Confused vb dergileri seviyorum. Youtubeda sevdiğim tasarımcıların defilelerini izlerim. Bol resimli sanat kitaplarını severim. Dergi daha çok seviyorum galiba. Görsellik beni çekiyor, içinde resim olan kitap olmayana karşı kazanır :)

Yazınca fark ettim garip farklı tellerden okuma zevkim var.

Jack Nicholsonın oynadığı Kurt diye bir film var nedense ona hastayım :)))))

Zülfü Livanelinin tüm kitaplarını okudum neredeyse :) Gercekten toplum yapısını çok iyi ele alıyor zaten bayağı bir dile de çevirisini yapıyorlar adam dünya çapında yazıyor :) Bahsettiğiniz diğer şeyleri de araştıracağım. Dergi okuma alışkanlığım hiç yok genelde gazete okurum ama sanırım dergi de okumam gerek :) dediğiniz dergilere bakmak istiyorum ancak her yerde bulunur mu bu dergiler daha önce duymadım da isimlerini.
Değerli yorumunuz için de teşekkür ederim :)

Zülfü Livanelinin tüm kitaplarını okudum neredeyse :) Gercekten toplum yapısını çok iyi ele alıyor zaten bayağı bir dile de çevirisini yapıyorlar adam dünya çapında yazıyor :) Bahsettiğiniz diğer şeyleri de araştıracağım. Dergi okuma alışkanlığım hiç yok genelde gazete okurum ama sanırım dergi de okumam gerek :) dediğiniz dergilere bakmak istiyorum ancak her yerde bulunur mu bu dergiler daha önce duymadım da isimlerini.
Değerli yorumunuz için de teşekkür ederim :)

Rica ederim :)

Tarih, arkeoloji kardeşime göre çerçöp mesela benimle dalga geçer:)))

Birer kitap al her cinsten , az çok hangi türü sevdiğini anlarsın. Herkesin zevki farklı belki sen bilimkurgu seviceksin, pffff Cherry çerçöp okuyor diceksin :)

Vogue dergi satan yerlerde satılıyor, bulabilirsen Amerika versiyonunu almanı tavsiye ederim. Dazed and confused bulması zor onu salla :))) Doğu Batı diye bir düşünce dergisi de var. En son Aşk ve Doğu, Aşk ve Batı diye 2 sayısını aldım güzellerdi.

Film diyince akan sular durur benim için :KK45: Hemen daha önce yazılmamış olan psikolojik-etkileyici filmlerden sıralıyorum.(Yanına yıldız koyduklarıma öncelik ver)
Yüksek Tansiyon*
Cinnet
se7en*
Makinist
Masa 21
Oldboy (İçinde kan olmadan mide bulandırma özelliğine sahip)*
Fight Club*
Mulholland Drive
Oyun*
Orphan*
Yetimhane
Ceset*
Pyscho*
Candy
Koku: Bir Katilin Hikayesi
Kefaret
Soraya'yı Taşlamak
Bir Rüya İçin Ağıt
Prestij*
Shutter Island*
A Clockwork Orange
Inception*

Rica ederim :)

Tarih, arkeoloji kardeşime göre çerçöp mesela benimle dalga geçer:)))

Birer kitap al her cinsten , az çok hangi türü sevdiğini anlarsın. Herkesin zevki farklı belki sen bilimkurgu seviceksin, pffff Cherry çerçöp okuyor diceksin :)

Vogue dergi satan yerlerde satılıyor, bulabilirsen Amerika versiyonunu almanı tavsiye ederim. Dazed and confused bulması zor onu salla :))) Doğu Batı diye bir düşünce dergisi de var. En son Aşk ve Doğu, Aşk ve Batı diye 2 sayısını aldım güzellerdi.

Düşünce dergisi demek bu da hoşuma gitti şimdi :) Aslında benim zevkim polisiye Ahmet Ümit çok okuyorum. Ama işte maksat her şeyden bir parça öğrenebilmek :) inşallah dergileri bulabilirm ya hem onları okumak daha zevkli olur şimdi :)

Film diyince akan sular durur benim için :KK45: Hemen daha önce yazılmamış olan psikolojik-etkileyici filmlerden sıralıyorum.(Yanına yıldız koyduklarıma öncelik ver)
Yüksek Tansiyon*
Cinnet
se7en*
Makinist
Masa 21
Fight Club*
Mulholland Drive
Oyun*
Orphan*
Yetimhane
Ceset*
Pyscho*
Candy
Kefaret
Soraya'yı Taşlamak
Bir Rüya İçin Ağıt
Prestij*
Shutter Island*
A Clockwork Orange
Inception*

Arkadaş o yetimhane ne biçim bir film altıma s...tım.:)))))

Düşünce dergisi demek bu da hoşuma gitti şimdi :) Aslında benim zevkim polisiye Ahmet Ümit çok okuyorum. Ama işte maksat her şeyden bir parça öğrenebilmek :) inşallah dergileri bulabilirm ya hem onları okumak daha zevkli olur şimdi :)

Dost kitapevinde güzel dergiler oluyor, her gittiğimde ayrı bir şeye gözüm kayıyor valla.

Yüksek Tansiyon*
Cinnet
se7en*
Makinist
Masa 21
Fight Club*
Mulholland Drive
Oyun*
Orphan*
Yetimhane
Ceset*
Pyscho*
Candy
Kefaret
Soraya'yı Taşlamak
Bir Rüya İçin Ağıt
Prestij*
Shutter Island*
A Clockwork Orange
Inception*
ben cok film izlemem ama insan kırkayak diye bi film izlemiştim 1 hafta psikolojimi toplayamadım:KK57:

Yüksek Tansiyon*
Cinnet
se7en*
Makinist
Masa 21
Fight Club*
Mulholland Drive
Oyun*
Orphan*
Yetimhane
Ceset*
Pyscho*
Candy
Kefaret
Soraya'yı Taşlamak
Bir Rüya İçin Ağıt
Prestij*
Shutter Island*
A Clockwork Orange
Inception*

Harikasiniz!!! Izleyeceğim filmler çoğalıyor çok mutluyum :) Size bir şey sormak istiyorum izleyeceğiniz filmleri nasıl seçersiniz? Yani içeriğe mi bakarsınız kapağına mı :) Ben film seçme konusunda çok beceriksizim sanırım hep sıkılıyorum kendi sectiklerimde :KK67:

Back
X