- 31 Ocak 2014
- 1.751
- 3.027
- 208
- 35
Hayır akademik anlamda söylemedim onu zaten fakültede alacağımı biliyorum ama fakültede bana maç tutkunu bir adamla neler konusabilecegim onu kendime nasıl guvendirebilecegim soylenmeyecek. Yani ben geniş kapsamlı bir donanmadan bahsediyorum her yönden gelişmekten.. Ben gelen hastamla siyaset de konusabilmeliyim, maç da.. Yani anlatmak istediğim şey her konuda bilgilenmek öğrenebildiğim kadar şey öğrenmek istiyorum.
Gerçekten çok güzel bir düşünce ama sınav döneminde çok zor. Üniversite de kendini geliştirmek için vaktin olacak hemde en iyi şekilde değerlendireceğin zamanlar. Mesela ben ilk yıl film okuma atolyesine katılıp sinema tarihi, sanat filmleri üzerine ciddi birikim yapmıştım. Ama sınav zamanında olan sana Tarkovsky, Godard, Kieslowski falan izle demem fazlasıyla sıkıcı olur, zaten bunlar vakit gerektiren şeyler. Bunun yerine imdbnin top250 listesine bakabilirsin hem sürükleyici, hem çok bilinen, hemde iyi filmler. Edebiyat konusu çok ama çok daha karmaşık. Kesinlikle oku diyeceğim kişiler Dostoyevski, Kafka, Gogol, Yusuf Atılgan, Sait Faik. Çünkü bu isimler insan psikolojisi üzerine yazıyorlar. Her birinin 2 kitabını okusan ciddi birikim elde edersin. Ayrıca Sartre, Camus, Borges,Wollf okumanan ciddi entellektüellik seviyeni arttırır. Ama yineliyorum sınav zamanı çok zor. Üniversiteye bırakmanı tavsiye ederim. Zaten orda farkedeceksin kimsenin doğru dürüst bir kültürel birikimi yok, yapabilen de üniversite de yapıyor, istisnalar dışında. Kolay gelsin.