Tamamen Dağıtmış Durumdayım...

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Haftalardır yemek yemiyorum, dışarı çıkmıyorum, evimin her yerinde çöpler var, eşyalarım her yerde, kirliler temizler karman çorman. Mutfağımda en az 5 günlük bulaşık var. İlk günlerde mutfağımı basan karıncalar bile artık gelmiyor. Evimin her yeri toz içerisinde. Sabahları saçımı bile taramadan evden çıkıyorum. Eve geldiğimde ise çantamı ve bilgisayarımı kapının yanına koyup üstümü çıkarıp yatağa giriyorum. Uyumuyorum, uyuyamıyorum... Sabah karşı bir iki saatlik uyku ile tekrar aynı rutine geri dönüyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum. Her gün kendime sözler veriyorum.

Namaza başlayacağım...
Tez önerimi bitireceğim...
Bugün evi temizleyeceğim...
Bari sabah yatağımı toplayıp çıkayım...

Herşeyi tam anlamıyla boşvermiş durumdayım. Erkek arkadaşım iki gün sonra ülkesinden dönecek. Binlerce plan yapmıştım, süpriz yapacaktım, havalimanına gidecektim almaya, yemek hazırlayacaktım bla bla bla..... Evimden çıkmıyorum....

Bana birşeyler söyleyin ne olur toparlamam lazım...

kelinilacı olsa başına sürer
ben de aynı durumdayım
yarın evi temizlesem bari
ben de namaza başlayacam diyorum ama icraat yok,kendimi gördüm yani

Sebep ne peki ? Usengecmisin depresyonmu niye bikkinsin bu kadar ?

nasıl olacak diye düşünmek yerine işin bir ucundan tutup başlarsan emin ol hepsi bitecektir
peki neden böylesin? birden olan bir şey mi?

bi kadın tut tam gün pahalı gelirse yarım gün gelsin evi toplasın bulaşıkları falan sana da biraz moral olur en azından

Sorun da bu... Neden böyleyim? Bunun cevabını bilmiyorum...

Evimi sürekli temiz tutardım. Herşeyim yerli yerinde ve düzgün bir rutinim vardı. İki haftadır resmen bambaşka biri oldum... İş yerimde sürekli bir gerginlik var. Arkadaşım yok. Ailemle ilgili çatışmalar yaşıyorum. Ve en kötüsü de maddi durumum çok kötü. Bir kaç aydır nefes almaksıznın bu problemlerle boğuşuyorum ve artık tükendim. Elimi hiç birşeye atmak gelmiyor içimden. Kaçıyorum.... Sadece kaçıyorum....

bişey soracam mahsuru yoksa
nikinin altında ne yazıyor
okumaya çalıştım ama hareke olmayınca okuyamadım

Konu sahibi arkadaşım yaşadığın sıkıntılardan bunalıp bir kendini bırakma dönemine girmişsin. Zaman zaman hepimizin hayatında böyle kısa süreli dönemler yaşanabilir ama dikkat et, böyle devam edersen depresyona çevirme riskin var. Hele ki iştahsızlık ve uykusuzluk önemli sinyaller.

Öneri olarak, sabahları bir makyajını yap, saçına şekil ver. Evden çıkış şeklin çünkü tüm günün motivasyonunun bir göstergesi. Uzun bir banyo yap, kişisel temizliğinle, bakımınla ilgilen. İnsan kendine aynada baktığında memnun olmuyorsa evin temizliği hiç umrunda olmuyor tecrübeyle sabittir, ondan diyorum kendinden başla diye.

bişey soracam mahsuru yoksa
nikinin altında ne yazıyor
okumaya çalıştım ama hareke olmayınca okuyamadım

Hassuni (Hasan-Benim erkek arkadaşımın ismi) dünyaya bedel gibi birşey tam Türkçeye çevrilmiyor. Arapça bir deyiş..

Bıraktığımın farkındayım ve her geçen gün daha da kötü oluyor herşey... İnanır mısın bugün bir haftadır ilk kez banyo yaptığımı farkettim. Ben her gün banyo yapmasam kendimden tiksinirdim daha şu iki hafta öncesine kadar. Ne oluyor bana bilmiyorum kafamın içerisine birşey oturdu ve ben ondan uzaklaşamıyormuşum gibi hissediyorum kendimi...

İnsan yapmadıkça yapmayası geliyor, saldıkça salıyor kendisini... Bir işin ucundan tut zor da olsa ve belki hoşuna gidecek. Toparlanacaksın. Dönem dönem herkes hayattan bıkkın olabilir.

Tatlım bu bahsettiklerin hemen hemen herkesin hayatında oluyor.. dönem dönem böyle zamanlardan geçiyoruz, önemli olan çabuk atlatabilmek.. kararlı ol, ve bi yerden başla.. göreceksin çorap söküğü gibi gelecek devamı, azcık ta pozitif ol mutluluklar...

Öz bakım eksikliği dağınıklık ve kirlilikten rahatsız olmama gibi durumlar kısmen sizofrenu belirtileri...bi psikolog veya psikiyatr yardimi alsaniz!!!

silkelen bir an önce erteleme kalk ve yap ne yapılacaksa şimdi bile yapabilirsin bence üstüne rehavet çökmüş:) ve alışmışsın bu duruma benim öğrenci bi komşum var aşk acısından sonra aynı böyle oldu evi havalandırmıyordu bile eline bi çöp torbası verdim kalk dedim camları açıp gittim evi yavaştan topladı markete gitti( dışarı çok nadir çıkıyordu sigara kullandığı için eve kokudan girilmiyordu ) alışverişini yaptı sonra bi de tatile gitti şimdi çok iyi :)

Beslenme şekliniz nasıl ki? Bende ciddi derecede B12 eksikliği ve düzenli olarak iğne oluyorum. Ay atlasam hemen belli ediyor, depresyon meyili, halsizlik yorgunluk olarak..
Ama zaman zaman herkese farklı bir ruh hali biniyor. Mevsimsel olabiliyor, havalardan şurdan burdan.. en güzel motive ilacı aşk bence
Sevgilinizin sizi böyle görmesini ister miydiniz. Evinizi yada..

Bi de oynak şeyler dinleyin bende işe yarıyor canlanıveriyorum

Herkesin hayatında böyle geçici dönemler olabiliyor. İş yerinizde ki gerginlik ve üzerine maddi sıkıntılarınız sizi bunaltmış.

Ama sizde bu durumun arkasına sığınıp iyice salmayın kendinizi.

Böyle devam ederseniz muhtemelen daha ağır sorunlarla karşılaşacaksınız.

Bence hemen yapılması gerekenlerin bir programını çıkarmalısınız.

En azından bi yerden başlamış olursunuz.

Ben de benzer durumdayım sadece temizlik yapıyorum ama ben de tez konusu bulamıyorum ve mutsuzum ve gerginim ve boşvermişim ve namaza başlayamıyorum ve.........

Her gün yarına sözler veriyorum ama hemen şimdi yapmamız gerek

Aklima su soz geliverdi, kendime de sIk sIk soyluyorum- cunku ben de tembelim-
"Dusunuyorum oyleyse varim, useniyorum oyleyse yarin "
Insan erteledikce erteliyor bir seyleri. Guzellikle olmuyorsa -yani icsel olarak- zorlayacaksin.
hepimiz donem donem yasiyoruz bu hali, insanin ruh hali iyi olmayinca ne ana ne baba ne sevgili gozune gorunmuyor.
Ama zararin en buyugu kendinize.. Durumun farkindaligi bile yeter,
Sabah yepyeni bir gun olsun, ufaktan zorlayarak ev isini halledin, sonra biraz hava alin.
En uzun yollar bile ilk adimla baslar ya, ilk adimi atin, atmaya zorlayin, devami gelir bir sekilde.
Allah yardim etsin.

Kendime sürekli aynı şeyi söylüyorum. Bir kere başlarsam gerisi gelecek.... Ama gelmiyor.... Çıldırmak üzereyim... Kendi kafamın içine sıkışmış gibiyim...

Genelde böyle durumlarin 15 günden fazla sürmesine depresyon denilirmis. Ama bunların farkına varabiliyorsan korkulacak bir durum yok bence. Depresyonda olan insan tamamen dağıtır ama o hali ona çok normaldir. Hiç bir sorun yok der. Ben ne yapiyorum yardim edin demez. Mevsimsel bir seydir. Herkes oluyor zaman zaman. Benim yöntemim kendimi hiç zorlamiyorum, o ruh hali geçici olduğu için geçiyor hayatıma devam ediyorum. O ruh hali biraz psikolojinin yeter biraz kendim kalmaya dinlenmeye ihtiyacım var demesi. Oldu ki bir ay geçmedi bir psikoloğa git derim çünkü depresyon durumu varsa bir işin ucundan tutmayla geçmez. Kendini rahatlat dinlen önce.

Bugün söz ver kendine ve sabah namaziyla namaza basla bol bol dua et gerisi gelir INSALLAH...
Ev temizligine bi yerden basla mesela once bulasiklarini yika ve tozlari al,
yarin süpür ve sil hepsini ayni gun yapmak zorunda degilsin...
kendine bakma isine gelince onu kendim uygulamiyorum ki sana fikir vereyim,
ama bi yerden baslaman gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…