• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamamen sildim artık.

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Eski konularımı bilmeyenler için hatırlatma yapayım. Annemin senelerdir her kötü zamanında hep ben vardım yanında. Bir tek ben. Erkek kardeşim yurtdışında yaşıyor. Kızkardeşim 16 yaşında fakat asi ergenlerden. Yattığı yatağı toplamayan tiplerden.

Annemin hastalığı oldu, ameliyatı oldu, maddi sıkışıklığı oldu, oldu da oldu hep ben yardımcı oldum istinasız her defasında. Bunun da hiçbir zaman lafını etmedim. Şu an yaşadığım hayal kırıklığını anlamanız bakımından yazıyorum.

Geçen sene erkek kardeşim hastanelik olduğumun ertesi gününde ben nasıl hastanelik olurmuşum da annemi peşimde koştururmuşum gibi ablak bir bahaneyle üzerime saldırdı ve ölümle tehdit etti. Olaya eşim de dahil oldu, birbirlerine girdiler ve biz mahkemelik olduk. Annem şikayetçi olduğum için beni evlatlıktan reddetti. Manevi anlamda sildi. Ama oğluna tek bir kere bile sen nasıl ablana böyle bir şey yaparsın demedi.

Bu olay sonrasında onlara verdiğim tam yetkili bir vekaletnamem vardı onu iptal ettim diye paragöz oldum ve daha neler. Sonradan sırf annem olduğu içi yaşananları sineye çektim ve konuşmaya başladık.
Bu kısım geçen sene yaşananlar.

2 ay önce hamile olduğumu ögrendim aynı anda kanamalı kistim de peydah oldu. Doktor sadece tuvalete kalkacaksın onun haricinde yatacaksın dedi. Peki tamam dedik. İlk hamileliğim bu arada aileye gelen de ilk torun. Annem birkaç bina ötemde oturuyor.

Annemden sadece yemek için yardım istedim, yarım saat gelsen yeter dedim. Cevap olarak "gelemem kusura bakma kendi işimi ancak yapıyorum" dedi.. Ve sadece 1 hafta öncesine kadar elinden ameliyat olduğu için her işini ben yapmama ve tamamen iyileşmesine rağmen aynen böyle söyledi. Peki dedim evime gittim. Üzerinden 2 ay geçti bırakın gelmeyi 1 kere nasılsın demek için bile aramadı..

Dün doktor kontrolüm vardı. Çok şükür bebeğim iyi ve kistim de iyice küçülmüş. Doktor artık daha rahat hareket edebileceğimi söyledi. Ben de çıkıp biraz dolaşayım dedim.

Oturup birşeyler içeceğim cafeye doğru yürürken birden karşımda annem, iki kardeşim, ve büyük olanın karısı belirdi. Erkek olan karısıyla yurt dışından tatile gelmiş. Annemle kızkardeşim burada yaşıyor zaten.

Yanımdan öylece geçip gittiler. Ne selam ne sabah. Zaten erkek olandan öyle bir beklentim yok. Sonra arkamdan koştur koştur kızkardeşim geldi. Özlemişim seni dedi. Ben de onun için mi arıyorsun dedim. Verdiği cevap 2 kere aradım ya. Seni yaşın dolayısıyla bir yere kadar affedebilirim. Ama annemi affetmiyorum. Ne ölüme ne dirime, ne cenaze ne düğün hiçbir şekilde çıkmasın karşıma. Torununu da görmeye gelmesin. Madem beni evladı olarak görmüyor o da benim annem değil bundan sonra dedim.

Şöyle bir geçmişe baktığımda bu kadın beni sadece kullanmış.. Her işinde, her kötü gününde, kardeşlerim içim bile hep beni feda etmiş.

O kadar üzgünüm ki. Affedemiyorum, hazmedemiyorum. Hiç haketmedim. Sürekli Allah'a havale eder bir vaziyetteyim. Şu an babamdan kalanların kirasını annem alıyor ve ben artık gerçekten hakkımı almak istiyorum. Kim hakkımda ne söylerse söylesin.

Sorum yok ama içimi dökmek istedim. Okuyanlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Eski konularımı bilmeyenler için hatırlatma yapayım. Annemin senelerdir her kötü zamanında hep ben vardım yanında. Bir tek ben. Erkek kardeşim yurtdışında yaşıyor. Kızkardeşim 16 yaşında fakat asi ergenlerden. Yattığı yatağı toplamayan tiplerden.

Annemin hastalığı oldu, ameliyatı oldu, maddi sıkışıklığı oldu, oldu da oldu hep ben yardımcı oldum istinasız her defasında. Bunun da hiçbir zaman lafını etmedim. Şu an yaşadığım hayal kırıklığını anlamanız bakımından yazıyorum.

Geçen sene erkek kardeşim hastanelik olduğumun ertesi gününde ben nasıl hastanelik olurmuşum da annemi peşimde koştururmuşum gibi ablak bir bahaneyle üzerime saldırdı ve ölümle tehdit etti. Olaya eşim de dahil oldu, birbirlerine girdiler ve biz mahkemelik olduk. Annem şikayetçi olduğum için beni evlatlıktan reddetti. Manevi anlamda sildi. Ama oğluna tek bir kere bile sen nasıl ablana böyle bir şey yaparsın demedi.

Bu olay sonrasında onlara verdiğim tam yetkili bir vekaletnamem vardı onu iptal ettim diye paragöz oldum ve daha neler. Sonradan sırf annem olduğu içi yaşananları sineye çektim ve konuşmaya başladık.

2 ay önce hamile olduğumu ögrendim aynı anda kanamalı kistim de peydah oldu. Doktor sadece tuvalete kalkacaksın onun haricinde yatacaksın dedi. Peki tamam dedik. İlk hamileliğim bu arada aileye gelen de ilk torun. Annem birkaç bina ötemde oturuyor.

Annemden sadece yemek için yardım istedim, yarım saat gelsen yeter dedim. Cevap olarak "gelemem kusura bakma kendi işimi ancak yapıyorum" dedi.. Ve sadece 1 hafta öncesine kadar elinden ameliyat olduğu için her işini ben yapmama ve tamamen iyileşmesine rağmen aynen böyle söyledi. Peki dedim evime gittim. Üzerinden 2 ay geçti bırakın gelmeyi 1 kere arayıp da nasılsın demek için bile aramadı..

Dün doktor kontrolüm vardı. Çok şükür bebeğim iyi ve kistim de iyice küçülmüş. Doktor artık daha rahat hareket edebileceğimi söyledi. Ben de çıkıp biraz dolaşayım dedim.

Oturup birşeyler içeceğim cafeye doğru yürürken birden karşımda annem, iki kardeşim, ve büyük olanın karısı belirdi. Erkek olan karısıyla yurt dışından tatile gelmiş. Annemle kızkardeşim burada yaşıyor zaten.

Yanımdan öylece geçip gittiler. Ne selam ne sabah. Zaten erkek olandan öyle bir beklentim yok. Sonra arkamdan koştur koştur kızkardeşim geldi. Özlemişim seni dedi. Ben de onun için mi arıyorsun dedim. Verdiği cevap 2 kere aradım ya. Seni yaşın dolayısıyla bir yere kadar affedebilirim. Ama annemi affetmiyorum. Ne ölüme ne dirime, ne cenaze ne düğün hiçbir şekilde çıkmasın karşıma. Torununu da görmeye gelmesin. Madem beni evladı olarak görmüyor o da benim annem değil bundan sonra dedim.

Şöyle bir geçmişe baktığımda bu kadın beni sadece kullanmış.. Her işinde, her kötü gününde, kardeşlerim içim bile hep beni feda etmiş.

O kadar üzgünüm ki. Affedemiyorum, hazmedemiyorum. Hiç haketmedim. Sürekli Allah'a havale eder bir vaziyetteyim. Şu an babamdan kalanların kirasını annem alıyor ve ben artık gerçekten hakkımı almak istiyorum. Kim hakkımda ne söylerse söylesin.

Annelik kutsaldir sozu gecerliligini yitirdi gozumde boyle anneler yuzunden. Bosverin, o sizi kizi olarak gormuyorsa yapacak bir sey var mi? Artik kendini kullandirma, ne maddi ne manevi. Sen de anne olacaksin insallah o zaman daha iyi anlarsin annenin ne kadar yanlislarla dolu bir annelik(!) yaptigini.

Annelik kutsaldir sozu gecerliligini yitirdi gozumde boyle anneler yuzunden. Bosverin, o sizi kizi olarak gormuyorsa yapacak bir sey var mi? Artik kendini kullandirma, ne maddi ne manevi. Sen de anne olacaksin insallah o zaman daha iyi anlarsin annenin ne kadar yanlislarla dolu bir annelik(!) yaptigini.

İnanın öyle korkuyorum ki evladıma haksızlık edersem diye. Kadın beni evlat diye değil, zor zamanlarında kullanacağı ama iyi günlerinde atacağı bir yardımcı olarak doğurmuş. Öfkem, kırgınlığım dinmiyor bir türlü.

Bir de şikayetimi geri çekmemi istedi diye gittik eşimle mahkeme günü şikayetimizden vazgeçtik. Daha ben ne yapabilirim evlat olarak?

Anne baba sonuna kadar sömür modundakilere iyi niyetle bakamıyorum.
Siz haklısınız. Üzülüyorsunuz canınız yanıyor anlıyorum. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Eşinle güzel bir hayat yaşarsın.
Hak ettiğinide asla ama asla bırakma.

İnanın öyle korkuyorum ki evladıma haksızlık edersem diye. Kadın beni evlat diye değil, zor zamanlarında kullanacağı ama iyi günlerinde atacağı bir yardımcı olarak doğurmuş. Öfkem, kırgınlığım dinmiyor bir türlü.

Bir de şikayetimi geri çekmemi istedi diye gittik eşimle mahkeme günü şikayetimizden vazgeçtik. Daha ben ne yapabilirim evlat olarak?
Sirf annen oldugu icin vicdan yapma ya da kotu hissetme kendini. Yapmak istemedigin seyleri yapma onlar icin. Dedem rahmetli derdi ki bir annenin cocugunda ne kadar hakki varsa, cocugun da annede hakki vardir...

Annemden sadece yemek için yardım istedim, yarım saat gelsen yeter dedim. Cevap olarak "gelemem kusura bakma kendi işimi ancak yapıyorum" dedi.. Ve sadece 1 hafta öncesine kadar elinden ameliyat olduğu için her işini ben yapmama ve tamamen iyileşmesine rağmen aynen böyle söyledi. Peki dedim evime gittim. Üzerinden 2 ay geçti bırakın gelmeyi 1 kere nasılsın demek için bile aramadı..

durumuna çok üzüldüm.
şu son karşılaşma anınıza özellikle.
annene de abine de denecek bişey yok.
ne sebeple sana bu eziyetleri reva görüyorlar anlaşılmaz cidden.
şu saatten sonra kendi kabuğuna çeilmen bebeğin ve senin sağlığın için çok önemli.
abin alıyor mu o kiralardan pay peki?
annen buna da yanaşmayacaktır.
nasıl haldedeceksin.
kırılıp üzüleceksin büyük ihtimalle yine.
bence herşeyi bir kenara bırak.
kendine ve bebeğine dikkat et.
bak çok önemli dönemlerden geçiyorsun.
ilk üç ay bebeğin çok hızlı gelişim gösterdiği dönem.
zor çok zor ama bunu bebeğin için yapmalısın.

Çok garip ya...

Ama küçük kardeşinizle görüşün bence, iğnelemeden laf söylemeden.
Yaşı büyük değil, her şeyi düşünemeyebilir veya dolduruşa gelebilir.
Özledim demesi dokundu ne bileyim, kardeş güzel şey.

Annenize diyecek hiçbir şey yok.

yaşadıklarınız gerçekten çok kırıcı çok kötü şeyler
herkes anne baba olamaz
sizi önemsemeyen insanları sizde önemsemeyin
daha diyecek bir şey yok zaten
allah sabır versin

seni önemsemeyeni sen de önemsemeyeceksin. anan baban da olsa. eşinle doğacak bebeğinle mutlu bir hayatın olsun, gezin yiyin için, hayatın beraberliğin tadını çıkarın. gereksiz nsanları hayatından çıkarmakla çok doru bir karar vermişsin.

Sirf annen oldugu icin vicdan yapma ya da kotu hissetme kendini. Yapmak istemedigin seyleri yapma onlar icin. Dedem rahmetli derdi ki bir annenin cocugunda ne kadar hakki varsa, cocugun da annede hakki vardir...

Artık anneme karşı ne vicdan ne merhamet ne sevgi hiçbir duygum kalmadı zaten. Dedeniz esaslı adammış, yattığı yer nur olsun.

durumuna çok üzüldüm.
şu son karşılaşma anınıza özellikle.
annene de abine de denecek bişey yok.
ne sebeple sana bu eziyetleri reva görüyorlar anlaşılmaz cidden.
şu saatten sonra kendi kabuğuna çeilmen bebeğin ve senin sağlığın için çok önemli.
abin alıyor mu o kiralardan pay peki?
annen buna da yanaşmayacaktır.
nasıl haldedeceksin.
kırılıp üzüleceksin büyük ihtimalle yine.
bence herşeyi bir kenara bırak.
kendine ve bebeğine dikkat et.
bak çok önemli dönemlerden geçiyorsun.
ilk üç ay bebeğin çok hızlı gelişim gösterdiği dönem.
zor çok zor ama bunu bebeğin için yapmalısın.

Abim değil canım, en büyükleri benim. O da almıyor, bir tek annem ve kızkardeşim faydalanıyor. Ben de sırf vekaleti iptal ettim diye beni paragöz ilan etmelerinden ve bu yaptıklarından dolayı hakkımı almak istiyorum yoksa bugüne kadar böyle bir derdim yoktu.

Stres yapmamam gerektiğini biliyorum ama hergün düşünmekten kendimi alamıyorum. Bir de hamilelik dönemime denk geldi Allaha havale ediyorum bana bebeğime yaşattıklarının sorsun hesabını.

Çok garip ya...

Ama küçük kardeşinizle görüşün bence, iğnelemeden laf söylemeden.
Yaşı büyük değil, her şeyi düşünemeyebilir veya dolduruşa gelebilir.
Özledim demesi dokundu ne bileyim, kardeş güzel şey.

Annenize diyecek hiçbir şey yok.

Ona da çok yüz verdim. Kaç defa söyledim gel diye arkadaşlarıyla gezmeyi tercih ediyor. Biraz kendimi geri çekeceğim. Kızkardeşimi silmeyi düşünmüyorum zaten.

Bence haklarınızı bir an önce alın birkaç bina öteye yemek bile getirmemiş 2 ay ya bu kadar da olmaz onu bırak aramamış bile... Ben olsam yasal süreci başlatırdım.

Bence haklarınızı bir an önce alın birkaç bina öteye yemek bile getirmemiş 2 ay ya bu kadar da olmaz onu bırak aramamış bile... Ben olsam yasal süreci başlatırdım.

Hala korkuyorum böyle birşey yaparsam beddua eder mi diye. Tereddütteyim.

Hala korkuyorum böyle birşey yaparsam beddua eder mi diye. Tereddütteyim.

Hakkın olanı aldın diye bedduasından korkmana gerek yok. Git konuş ben yasal süreci başlatıyorum, çocuğuma katkısı olsun senden göremediğim manevi desteği bu şekilde gidermeye çalışıyorum senin gibi annem de artık yok de. Açık ol.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.İnsan anne babasını ailesini seçemiyor maalesef.
Bebeğiniz ve eşinizle huzurlu ve mutlu bir yaşamınız olsun inşallah ve hakkınızı arayın mutlaka.

En azindan bundan sonra beklentiniz olmaz kafaniz rahat olur. Bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.

Seni çok iyi anlıyorum.Bende de var seninkinin bi türlüsü.
Bizim de kaderimiz böyle işte napalım.
Millette ne anneler var.
Bi de böyle tipler için hayat boyu bidaha görüşmemek, torununu göstermemek falan da kar etmiyo.Hiçbişey ifade etmiyo yani bunlara.Bizi evlat olarak görmüyolar çünkü.

İşte silsen bi dert ele güne karşı rezil oluyosun, silmesen ayrı işkence.İki ucu b.klu değnek.Allahlarından bulsunlar.

Erkek kardesin kraldan cok kralcilik yapmis sozde annesini dusunuyor boykece annenin gozunde bir numara olmus.
Hamileliginiz riskliymis yaninizda olmaliydi bu afesilir gibi degil yengem ayni durmdaydi annem eltisine 9 ay bakti bebek bakar gibi onunda annesi sahip cikmadi ama bebek dogar dogmaz birden kizi oldugunu hatirladi.zor gunumde yanimda olmayanin iyi gunumde hissesi olamaz.
Sizde onalr yokmus gibi hamileliginizn tadini cikarin morlainizi bozmayin bebek hisediyor strese giriyor.

Mutlaka alın hakkınızı. Sanki şimdi etrafınızda pervaneler de hakkınızı alınca kötü olacaksınız. Bence sen kendini geri çek ama annen görüşmek isterse de hayır deme. İçten içe sinirlenerek, içlenerek bu durumu takıntı haline getirebilirsin. Sen mesafeni koy, onlar da anlasın artık değiştiğini. Demek ki bazen annelerin de sıradan bir akrabadan farkı olmuyor.

Back
X