Tampon korkusu yüzünden burun ameliyatı olamıyorum.

hasan41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
3
0
36
Kocaeli
slm arkadaşlar küçükken bisiklet kazası yüzünden burnumun sol tarafı sağ tarafına göre hafif daha kemerli görünüyor.nefes alıp vermemde bir problemim yok fakat görüntüsü beni rahatsız ediyor.yakınlarım hiç belli olmadığını ve bu durumu çok büyüttüğümü söylüyorlar.estetik ameliyat olmak istiyorum faka ameliyat sonrası burun tamponları züzünden ameliyat olmaktan çok korkuyorum..çünkü bende panik atak rahatsızlığı var nefes alınamıyormuş gibi geliyor ve bu beni çok korkutuyor..ne yapmalıyım?

bende de buna benzer bir korku vardı ama ameliyat çok başka bir psikoloji yaratıyor.
aklına bile gelmeyeceğini söyleyebilirim.

bnce korkulcak hiç bişey yok . sadece tampon çıkartılırken acı değilde değişik bi his oluyo gıdıklayıcı doktor cımbıza sara sara cıkartıo tabı doktorunda teknıği önemli :) tampn cıkarken gozlerınzden yas geleblır ama bu acıdan değil.

Septal Stapler teknoloji ile yani burun içi zımbası tekniği ile Dr. Teoman Dal bey kullanıyormuş bende web sayfasında gördüm hatta forumda da kullanan varmı diye az önce topik açtım.

Panik atak bendede var bende ameliyata girdim bol bol dua et ALLAH yardımm ediyo

Tamponsuz ameliyat eden doktorlarda var. Herzaman söylüyüorlar `artik tampon kullanmiyoruz´diye. Benim gidecegim doktorda kullanmiyormus.

Bana da tampon koymadı doktor.Üstelik çok uğraş gerektiren uzun bir revizyon ameliyatı olmasına rağmen.Pazartesi ameliyat oldum sadece alçı var.Sanırım kırma işleminde ve kanamaların çok olduğu operasyonlarda tampon konuluyor.

geçmiş olsun , nasılsın şimdi. ben de salı günü teoman bey'e ameliyat olacağım. ağrın oldu mu..biraz korkuyorum da

ben de tampon olayından çok korkuyodum ama doktorum silikon tampon kullandı. hiç canım yanmadı. eskisi gibi bezleri tampon olarak kullanmıyorlar. rahat ol.

geçmiş olsun , nasılsın şimdi. ben de salı günü teoman bey'e ameliyat olacağım. ağrın oldu mu..biraz korkuyorum da

Öncelikle hiç korkmamanı rica ediyorum senden canım.Tabiki gergin bir bekleyiş olacak salıya kadar fakat şöyle düşün seninle beraber o gün Türkiye hatta dünyanın pek çok yerinde pek çok kişi aynı ya da daha ağır vakalar için ameliyata giriyor olacak ve senin ki bunların yanında en basiti çünkü artık burun ameliyatları estetik cerrahların en uzmanlaştığı en yaygın operasyonlar.Sadece ameliyattan sonraki ilk 2 gün biraz sıkıntılı geçer ama sonra yavaş yavaş düzelme dönemine gireceksin.Tampon koymazsa doktorun daha rahat olursun ki benim sonuncuda koymamıştı veb ameliyatın ertesi günü sabah yürüyüşe çıkmıştım o kadar rahattım yani.Bugün 11 gün ve alçımı aldı doktor zaten hazırlıklı olduğum için tepkisizim çünkü tam anlamıyla balon gibi kocaman bir burun var şu an yüzümde:)Ama 3 hafta içerisinde hızla normale dönecek biliyorum o nedenle takılmıyorum hiç.Ve gerisi tamamen zamana kaldı artık.Tek duam 6 ay sonra birşey çıkmaması.Aslına bakarsan ameliyat korkusu diye bir şey yok sadece bir gerginlik var olduktan sonra bumuydu diyeceksin ama asıl gergin bekleyiş aylar sonrasında ki gün be gün ödemlerin inişi esnasındaki burnundaki şekilsizlikler olacak.Bunlara hazırlıklı olmalısın ama şanslıysan ve bünyen kuvvetli ise tek seferde harika burna kavuşan kişilerden olursun.Umarım o şekilde olur ve rahat bir ameliyat ve sonrası yaşarsın.Ağrı sızı herhangi birşey olmuyor ameliyat sonrası onu da belirteyim.Rahat ol ve kasılma.Bak bu sitede neredeyse hergün yeni bir kişi oluyor ve tecrübelerini anlatıyor bu kadar ağır ve zor bir durum olsaydı bu kadar kişi olamazdık.Soruların olursa sorabilirsin.Şimdiden geçmiş olsun.

canlarım Bende Samsun medicana da 1 ay önce burun ameliyatı (estetik)oldum eskisi gibi gazlı bezden tampon yapmıyorlar ,silikonlu tampon ve hiç acımıyor diyebilirim.Bende korkuyordum ameliyat önlüğünü giydim hemşire sakinleştirdikten sonrasını hatırlamıyorum :)hiç bişi anlamıyorsun ağrı yok sızı yok ..op.dr.halit urgan beyinde hakkını vermek lazım girdiğim her platformda halit urgan beye teşekküretmeyi unutmuyorum...

Son düzenleme:
cnm ama onun sitesine giriyorum iletişim bilgileri falan istanbul yazıyor ankaradada mı ameliyata giriyor??

hayır canım istanbul bahcelievlerde yeri yani bana cok yakın kadir haasın orda metroportun orda =)

hayır canım istanbul bahcelievlerde yeri yani bana cok yakın kadir haasın orda metroportun orda =)

bu formda okudumda cnm bikaç hastası olursa ankarayada geliyormuş sanırım =) istanbulda konaklama şansım olmadıgı için ankara istiyorum ama muhammet beyi istiyorum =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…