• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanıma aşamasında soğumak

Buradaki kadınlar alışmış herkesi kendileri gibi sanıyor herhalde :) isteyen bunu kabullenmekte özgür, ben iğreniyorum.

onlar isyan etmeden olanı kabullenmeyi tercih edip bunun artıları ve eksileriyle yaşıyorlar.

karakter meselesi. ben yapamadım böyle bir adamla.

eğer devam etseydin olacaklar şunlardı : mutsuz bir işte takılı kalıcaktın. arkadaş ortamında saygınlığın kalmayacaktı. sosyal ortamın kalmayacaktı. bu arada adam kariyere devam tabi. sana o arada evlenme teklif ederdi. sen de belki sevginden kabul ederdin.

sonuç: bi bakmışsın 5 sene sonra sen evde otururken o iş gezilerinde iş arkadaşlarıyla aldatıyor. bu arada çocuk yapabilirdin tabi. sonra aldatıldığını öğrenince ya devam ya tamam derdin. bu sefer de neden ayrılmıyorsun diye sana kızarlardı :)

Soğurum ben böyle şeylerden, bunu kabul edenin kendi hayatı, bana ne. Cevap atmadım çünkü artık umrumda olan biri değil. Kabullenmek isteyen varsa adam boşta, gidebilir, hiç beni ilgilendirmiyor.
Türk erkekleri ile zaman kaybediyorum resmen.
Bu ne cirkin bi itham ya adam boşta giden gitsin miş nidersen et yani soruna istediğin cevabı vermeyince cirkinleşmen gerekmiyo görmezden gel mesela!

Bu ne cirkin bi itham ya adam boşta giden gitsin miş nidersen et yani soruna istediğin cevabı vermeyince cirkinleşmen gerekmiyo görmezden gel mesela!
onun kadınlara yaptığı çirkin ithamların yanında az bile. ben kötü birşey demedim, kabullenmek isteyen gidebilir dedim sonuçta bu bir tercih değil mi? böylelerine ayılıp bayılan çok kadın var yalan değil.

kimi görmezden gelip gelmeyeceğime de ben karar veririm siz ya da bir başkası değil.

Erken gosterdi yuzunu diye bi cumle okudum. O kisinin kadin basina ne yapacaksin dedigi kadar gereksiz bir cumle. Hem gereksiz hemde o adamdan farkinizin olmadigini gosteriyor.
Ki kotu niyet gormedim ben adamda. Kendini ifade edememis. Yanlis ifade etmis.

Turk milletiyiz kimse amerikali gibi davranmasin. Sok olunacak hic bir sey yok yani.
tabi tabi, yok kötü niyet falan.
erkeklerle aynı otelde mi kalacaksın lafında mesela, hiç kötü niyet yok. benim başka erkekler ile aynı binayı paylaşacak olmamın ona çağrıştırdığı şeyde elbette kötü niyet yok.

ben şunu anladım ki bir adım geride kalmayı normal gören kadınlar erkekten daha çok erkekçi. ağam, paşam, emredersin, evet zaten biz kimiz ki utanmadan kadın halimizle sokaklarda geziyoruz, ayıp vallahi.

amaaan, ne için uzatıp laf anlatıyorum ki ben? bu herifleri böyle yetiştiren zihniyete neden kendimi yoruyorum? bitti gitti, aradı özür diledi verdim cevabını. gitsin kendisine kul köle olacak birini bulsun nasıl olsa piyasa öyle kadınlarla dolu.

benden uzak olsun, nokta.

onun kadınlara yaptığı çirkin ithamların yanında az bile.
böylelerine ayılıp bayılan çok kadın var yalan değil.

kimi görmezden gelip gelmeyeceğime de ben karar veririm siz ya da bir başkası değil.

Yaptığı cirkin itham olabilir üslubu yanlış olabilir ben ona bişey demiyorum ki bu konuda sonuna kadar haklısın zaten ama senin burda gelip de adam boşta bilmem ne falan demen seni ondan daha cok cirkinleştiriyo ..

Bizde kime cevap vereceğimize kendimiz karar veriyoruz ama ben cok özür diliyorum ya senin gibi bi insanın sorununa cevap verip fkrimi belirttiğim için yanlış yapmışım.

Yaptığı cirkin itham olabilir üslubu yanlış olabilir ben ona bişey demiyorum ki bu konuda sonuna kadar haklısın zaten ama senin burda gelip de adam boşta bilmem ne falan demen seni ondan daha cok cirkinleştiriyo ..

Bizde kime cevap vereceğimize kendimiz karar veriyoruz ama ben cok özür diliyorum ya senin gibi bi insanın sorununa cevap verip fkrimi belirttiğim için yanlış yapmışım.
buraya gelip de bana artıları eksilerinden daha çok, e bu da erkeklerin fıtratında var kabul etmek lazım, senin cevap atmaman saygısızlık derseniz benden o cevabı alırsınız, nokta. yazdığınız şeyin altında yatan şey sanki "bulmuşsun da bunuyorsun" gibi geldi bana. o ve onun gibi tipleri savunacak olanlar alsın güle güle kullansın, benden uzak olsun kime yakın olursa olsun diyorum, nokta yani. beni çirkinleştiriyormuş, eyvallah, onu güzel bulana mutluluk diler geçerim.

varsa isteyen vereyim numarasını konuşsun. böyle erkeklerin değeri ancak bu kadardır benim gözümde, kimse kusura bakmasın.

Adamın dediği lafları normal görüp konu sahibini fazla tepkili bulanları hayretler içinde okudum.Ki kız gayet güzel ifade etmiş kendini,elbette adam sürekli seyahat eden biriyle ilişki yaşamak istememek de özgür ama bu kız da özgür farkındaysak?Adama karışmasını hak görenler özgürlük diyenler adamın ailen nasıl izin veriyor diyerek konu sahibinin özgürlüğüne müdahale edilmemesini tuhaf bulmasını normal bulmuşlar mesela.Epey ilginç kafalar:deli:

Biz naparsak yapalım bu düzen değişmeyecek gibi bi his var içinde vah ki ne vah

Adamın dediği lafları normal görüp konu sahibini fazla tepkili bulanları hayretler içinde okudum.Ki kız gayet güzel ifade etmiş kendini,elbette adam sürekli seyahat eden biriyle ilişki yaşamak istememek de özgür ama bu kız da özgür farkındaysak?Adama karışmasını hak görenler özgürlük diyenler adamın ailen nasıl izin veriyor diyerek konu sahibinin özgürlüğüne müdahale edilmemesini tuhaf bulmasını normal bulmuşlar mesela.Epey ilginç kafalar:deli:

Biz naparsak yapalım bu düzen değişmeyecek gibi bi his var içinde vah ki ne vah
bana da değişmez gibi geliyor. bir de bazıları var ki, bu konuya yazılmadı ama "bu kafayla gidersen sen yalnız kalırsın"cılar, en çok onlara gülüyorum mesela :) kalayım arkadaş, ben zaten yalnız olmayı seven biriyim ve eğer aşık değilsem ya da ne bileyim duygusal olarak sevme-sevilme gel giti yaşadığım bir dönemde değilsem erkekler aklıma bile gelmez. zaten ben ailemdeki hiçbir erkekten bugüne kadar baskı görmedim. benim amcam mesela kızını başka ilde üniversite okumaya yollamadı, kıza erkekler takılır demiş. kız benden 2 yaş küçük, kuzenim, ve bu sonbaharda evleniyor. amcamlara göre öyle çünkü, onlar fazla gezmezler, izin vermezler, modern görünürler mesela ama içleri böyledir. "varsa gönlünüz sizi evlendirelim" deyip konuyu bağlama girişimi gösterirler aynı kuzenime yaptıkları gibi. ve bu durum kuzenime normal gelir çünkü aileden onu görmüş. ben başka ilde okurken babam bana ne yolladığı paranın hesabını sormuştur ne nereleri gezdiğimin ya da geç bir saatte nerede olduğumun... bunları neden sormadı? çünkü bana güveniyorlar ve beni biliyorlar. benim okuduğum yerde akşam dışarıdaki hayat 21:30'dan sonra biterdi genelde ve ben de o saatten önce dönerdim yurda. elimdeki parayı da her zaman nasıl kullanacağımı bildiğim için o konuda da kimsenin gözü arkada kalmazdı. bana en yakınımdaki insanlar yani ailem "kızım sen ne yaptığını bilirsin" kafasında yaklaşınca elin oğlu böyle gelip de vay efendim sen kadınsın ne işin var, ne yapıcan başka şehirde, erkeklerle mi gidicen, ailen nasıl müsaade ediyor (kötü yola düştük sanki) gibi bir tavırla, sözle, kafayla yaklaşınca bende böyle ters tepiyor. erkeklerin fıtratı da aklı da fikri de umrumda değil. sırf onlar analarında babalarından öyle gördü diye ben öyle olmak zorunda değilim. baskıcı ailelerden, kızlar yapmaz diyen ailelerden neler çıktığını da buralarda söylemek istemiyorum. ha bu insan der ki ya bu seyahat meselesi pek bana göre değil, ileride benim aklım kalır, senin ne yapacağını biliyorum ama açıkçası içim rahat etmez, yapı meselesi der amenna. ama bana daha 2 günlük adam aileme de dil uzatacak şekilde laf edince tepki de gösteririm, sepeti de takıp yollarım kimse kusura bakmasın. ki kendisi telefon etti, yobazlık ettim dedi, özür diledi, telafi etmek istedi ama kabul etmedim çünkü bana göre değil. bunları normal gören kadınlar kendi hayatlarına bu erkekleri almakta özgürler ama bu çamuru başkalarına sıçratmayacaklar.

ben iş başvuruları yapıyorum benim ailem bana bi kere bile demedi sen seyahat etmeli işe nasıl gideceksin diye. elin oğlu mu diyecek? biz çok görüyoruz çok aşığım, seviyorum bahanesiyle işinden, kariyerinden vazgeçip de sonra ağlayanları. elin oğluna laf söyletmedim diye "tuhaf" olan ben oldum, eh o kişilere başkasının himayesinde mutluluklar diler geçerim.

Back
X