Adamın dediği lafları normal görüp konu sahibini fazla tepkili bulanları hayretler içinde okudum.Ki kız gayet güzel ifade etmiş kendini,elbette adam sürekli seyahat eden biriyle ilişki yaşamak istememek de özgür ama bu kız da özgür farkındaysak?Adama karışmasını hak görenler özgürlük diyenler adamın ailen nasıl izin veriyor diyerek konu sahibinin özgürlüğüne müdahale edilmemesini tuhaf bulmasını normal bulmuşlar mesela.Epey ilginç kafalar
Biz naparsak yapalım bu düzen değişmeyecek gibi bi his var içinde vah ki ne vah
bana da değişmez gibi geliyor. bir de bazıları var ki, bu konuya yazılmadı ama "bu kafayla gidersen sen yalnız kalırsın"cılar, en çok onlara gülüyorum mesela :) kalayım arkadaş, ben zaten yalnız olmayı seven biriyim ve eğer aşık değilsem ya da ne bileyim duygusal olarak sevme-sevilme gel giti yaşadığım bir dönemde değilsem erkekler aklıma bile gelmez. zaten ben ailemdeki hiçbir erkekten bugüne kadar baskı görmedim. benim amcam mesela kızını başka ilde üniversite okumaya yollamadı, kıza erkekler takılır demiş. kız benden 2 yaş küçük, kuzenim, ve bu sonbaharda evleniyor. amcamlara göre öyle çünkü, onlar fazla gezmezler, izin vermezler, modern görünürler mesela ama içleri böyledir. "varsa gönlünüz sizi evlendirelim" deyip konuyu bağlama girişimi gösterirler aynı kuzenime yaptıkları gibi. ve bu durum kuzenime normal gelir çünkü aileden onu görmüş. ben başka ilde okurken babam bana ne yolladığı paranın hesabını sormuştur ne nereleri gezdiğimin ya da geç bir saatte nerede olduğumun... bunları neden sormadı? çünkü bana güveniyorlar ve beni biliyorlar. benim okuduğum yerde akşam dışarıdaki hayat 21:30'dan sonra biterdi genelde ve ben de o saatten önce dönerdim yurda. elimdeki parayı da her zaman nasıl kullanacağımı bildiğim için o konuda da kimsenin gözü arkada kalmazdı. bana en yakınımdaki insanlar yani ailem "kızım sen ne yaptığını bilirsin" kafasında yaklaşınca elin oğlu böyle gelip de vay efendim sen kadınsın ne işin var, ne yapıcan başka şehirde, erkeklerle mi gidicen, ailen nasıl müsaade ediyor (kötü yola düştük sanki) gibi bir tavırla, sözle, kafayla yaklaşınca bende böyle ters tepiyor. erkeklerin fıtratı da aklı da fikri de umrumda değil. sırf onlar analarında babalarından öyle gördü diye ben öyle olmak zorunda değilim. baskıcı ailelerden, kızlar yapmaz diyen ailelerden neler çıktığını da buralarda söylemek istemiyorum. ha bu insan der ki ya bu seyahat meselesi pek bana göre değil, ileride benim aklım kalır, senin ne yapacağını biliyorum ama açıkçası içim rahat etmez, yapı meselesi der amenna. ama bana daha 2 günlük adam aileme de dil uzatacak şekilde laf edince tepki de gösteririm, sepeti de takıp yollarım kimse kusura bakmasın. ki kendisi telefon etti, yobazlık ettim dedi, özür diledi, telafi etmek istedi ama kabul etmedim çünkü bana göre değil. bunları normal gören kadınlar kendi hayatlarına bu erkekleri almakta özgürler ama bu çamuru başkalarına sıçratmayacaklar.
ben iş başvuruları yapıyorum benim ailem bana bi kere bile demedi sen seyahat etmeli işe nasıl gideceksin diye. elin oğlu mu diyecek? biz çok görüyoruz çok aşığım, seviyorum bahanesiyle işinden, kariyerinden vazgeçip de sonra ağlayanları. elin oğluna laf söyletmedim diye "tuhaf" olan ben oldum, eh o kişilere başkasının himayesinde mutluluklar diler geçerim.