Ağzınıza sağlık paraya önem veriyor ünvana önem veriyor gösterişe önem veriyor bende onlar hiç yok hayatımda yaşadığım şeyleri burada anlatamıyorum ama dışardan biri dinlediğinde çok güçlüymüşsün hepsini tek başına aşabilmişsin diyorlar tek sorun ünvanım yok hakim savcı değilim egosunu tatmin edemem. Annelerimizden daha güçlü kadın var mı hayatta her türlü zorluğa yokluğa göğüs germiş güçsüz diyemeyizki onlarada bilmiyorum ego savaşları beni çok üzüyor ben kimseyi kırmadan kendi halinde yaşayıp giden iyi çocuklar yetiştirmek isteyen olaylara dünya hırsı olmadan yaklaşan sevgiyle şefkatle kendi içinde eğlenen gezip tozan bi ip bileklikten bile mutlu olabilen biriyim o öyle değil ben bi simit yerim bi parka o anki huzurdan gözlerim dolar sanki nusrette et yesem öyle doyurmaz beni ama o şekillere önem veriyor resmi klas giyinip kasıntı mekanlarda olmayı tercih eder
Ailesinde doktor hakim vs olması kaliteli bir ailesi olduğunu göstermez.
Statü kaliteyi beraberinde getirmez.
Bizim ülkemizde aristokrat bir sınıf yok zaten.
Dedesi oda değilse dedesinin babası köyde eşeğe binen bir adamdı bu insanların.
Köylüyü aşağılar gibi algılanmasın lütfen burda aristokrasiden bahsediyorum .
Köylü benim için en değerli kesimdir toplumlarda toprakla uğraşan eken biçen kişinin hayatı algılayışı çok önemlidir benim için mesela onlarda inanılmaz bir bilgi birikimi vardır onunda altını çiziyorum.
Ama bu tipler köylülüyü aşağılar eğitim alamamış kişileri aşağılar bu insanlar.
Halbu ki sizde ordan geliyorsunuz.
Brujuva derler birde kendilerine böyle bir sosyal sınıf Türkiye'de yoktur mesela.
Olmamasının sebebi de Türkler göçebe hayattan yerleşik hayata daha geç girmiştir diğer çoğu toplumdan .
Neyse bu uzar gider .
Güçlü kadın olmak evet bir yerde ekonomik özgürlüğü olmak demek olsa da statatü ünvan sahibi olmak değildir olmadığını da görüyorum çevremde.
Ayakları üstünde duran ekonomik özgürlüğü olan statü sahibi kadınlar erkeklerin kölesi olmuş haberleri yok .
Her türlü kötü davranış hakaret saygısızlık aldatma fiziksel şiddet bile ses çıkarmayan (sırf toplumda statüsü olsun diye evliliği de statü olarak görürler bu ülkede tabi )kişiler nerde güç o zaman?
Statün ne işe yarıyor kendini ezdirmej için mi ?
Burda bile bir sürü konu var böyle.
Güç insanın içinden gelir ya güçlüsündür yada değil.
Bu erkekler içinde geçerli.
Prensipleri değer yargıları olan bağımsızlığını ilan etmiş kadın güçlü kadındır.
Zaten erkeklerde güçlü kadın sevmez özünde.
Güçlü kadına yanlış yapamaz yapsa da affedilmez o yüzden bunu göze alamaz.
Erkekler sadece statü sahibi onun dediklerini yapan uyumlu diye adlandırdıkları kadınları sever.
Bazı erkekler de gerçekten sevee zaten gözü hiçbir şeyi görmez öyle bir erkek kesimi de var az da olsa artık.