Tanımadığınız birinin evine gidermisiniz?

akyuzcigdem

En değerlim 2 Erkek!
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2012
853
9
318
İstanbul
Selamlar, bu benim ilk konum ve size danışmak istedim kadın kadına birbirimize fikir verebiliriz diye düşündüm..

2 gün önce gündüz oğlumu parka getirmiştim dönüşte yolda eve gelirken bi kadınla gülümseydik onunda bebek arabası vardı, benimde sürerek yanından geçiyordum ki kadın beni durdu..

Görüntü olarak normal birine benziyordu bende bir şey soracak niyetiyle durdum ve buyrun dedim.

Bayan oğlunuzun maşallahı var ne yediriyorsunuz acaba dedi bende biz ne yiyorsak onu yiyor dedim. (Oğlum 13 aylık buarada, bayanınki de öyleymiş.)
Sonra başladık ayaküstü konuşmayı yaklaşık bi 15-20 dk..
Bayan bayağı içten geldi bana, annesini 2 ay önce kaybetmiş, kayınvalidesi hastaymış ve eşi yanında kalıyormuş evde yalnızmış.. Oğluma bakamadığımı düşünüyorum onu iyi besleyemiyorum galiba dedi.. Mahallede pek komşum yok siz nerde oturuyorsunuz diye sordu tarif ettim kaba taslak ama pek anlamadı..
Bayağı konuştu ama, içini döktü bildiğin.. Hem şaşırdım biraz ben öyle pek kimseyle konuşacak bi tip değilim sokakta ama kadına kanım ısındı açıkçası..
Sizinle görüşmek isterim dedi birbirimizden bişiler öğrenebiliriz oğullarımız oyun arkadaşı olabilir dedi.. Bende tabi neden olmasın olabilir dedim..
Oğlunun bir elini oynatamadığını ve fizik tedaviyeye götürdüğünü söyledi dua istedi benden, tabii sözkonusu bi evlat tabiki ederim dedim Allah şifa versin..
Sonra bana nunarasını vermek istedi aldım ve benimkini de verdim.. Nekadar doğru yaptım bilmiyorum.
İlla da görüşmek istediğini söyledi evlerine davet etti, biraz ikna etmeye çalıştı eşim fln yok rahatlıkla gelebilirsiniz dedi.. Bende sizinle ilk defa tanışıyoruz evinize gelebilmem ve sizi evime davet edebilmem için karşıklı güven oluşması gerek dedim öncelikle parkta görüşürüz isterseniz giderken haber veririz size dedim..

Ama ben çarşamba günü memlekete gidiyorum artık dönüşte görüşürüz dedim, sizin neyiniz meşhur bana ondan getirirsinşz artık dedi :)
Güldüm biraz şaşırdım olabilir dedim
Sonra bayanda ilk tanışmada böyle denmez mi dedi kusura bakmayın dedi onda güldü:)

Şimdi bu durumda biraz tedirgin oldum illa da evine çapırmak isterse kırmadan nası söyleyebilirim bilmiyorum, bide ne kadar güvenirsiniz sokakta tanıştığınız insana merak ettim sizin fikirlerinizi..

Okuduğunuz için teşekkürler 😉

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben olsam eşime danışırdım öncelikle. Sonrasında da ilk olarak değiniz gbi park cafe ortamında tanımaya çalışırdım :) devir çok iyi değil. O bayan iyidir belki de. Kötü insanlar sayesinde artık kim iyi küm kötü bilemiyoruz ne yazık ki..

Ben olsam eşime danışırdım öncelikle. Sonrasında da ilk olarak değiniz gbi park cafe ortamında tanımaya çalışırdım :) devir çok iyi değil. O bayan iyidir belki de. Kötü insanlar sayesinde artık kim iyi küm kötü bilemiyoruz ne yazık ki..

oncelikle parkta gorusun elektrik alirsanuz evine gidersiniz hoslanmazsanizda esim musade etmiyor gelemem dersin ama ilk goruste sizden birsey istemesi garip geldi açıkçası ben kac senelik arkadaslarimdan bile memkekete giderken bir sey isteyemem

Ben kolay kolay güvenemem, eskiden ay yazık dertleşmek istiyor ne var ki derdim ,ama o dünya artık yok , şimdi yaşlı teyzeler amcalar karşıdan karşıya geçemiyorum diyip yardım istiyor koluna girince bir anda iğneyi basıyor bi yanınıza , 1-2 adımda bayılıyorsunuz taksi çağırın ben tanıyorum yabancım değil diyip taksiciyede evimiz şurda diye bi yerlerde indirtip zarar verenler bile varmış okudum şaşırmadım da ! bu sebebden güvenemem , ha deseydi ki artık park arkadaşım oldu müsade de ederseniz tabi karşılaştıkça konuşalım olur mu? çok doğal gelirdi bana zaten zamanla da siz tanır güven verirse ahbap olurdunuz .. neme lazım insanlar artık hiç iyi niyetli değil

Hihi gülümsetti beni konunuz. Kadın yalnızlıktan bunalmış belli ki. Sizi de görünce kaynaşmak istemiş. Biraz da çatlak bir hatun sanırım. Ben olsam görüşürdüm. Çok tedirgin olduysanız aynı mahallede oturan birilerine sorup araştırabilirsiniz. Bakkallar çok güzel bilgi verir bu konuda

Benim de böyle saçma sapan bi şekilde tanıştığım, şimdi canciğer olduğum azıcık kafadan kontak bir arkadaşım var. Hala derim iyi ki sokağın ortasında atlamış önüme diye.

Ben de benzer bir manzara ile karşılaştım çok dikkatli olun bence. oğlumun veli toplantısında bir öğrenci velisi bana yapıştı. Sonra gördüğü yer de selam vermeye hatta evini göstererek illaki gel demeye başladı. onun da kocası Yurt dışındaymış ama içime sinmedi tabi gitmedim de tanımam etmem.

Bir gün bu eşimin yanında selam verdi ben de aldım selamını. Eşim nerden tanıyorsun bu kadını? Dedi aynen yukardakini anlattım. Bir daha görüşme, selam da verme dedi. Ben de zaten görüşmüyorum ama selam verip duruyor, neden ne oldu? Dedim. O kadın dün karakolluk oldu, duymayan kalmadı ücret karşılığı ......... yapıyormuş dedi. Zaten içime sinmemişti de iyi niyete kapılıp iyi ki gitmemişim...

Canım bende olsam senin gibi davranırıdım ilk başlarda ne onun evine giderdim nede ben çağırırdım ama 15 dk da memleketten bişey getir ne meşhursa demesi biraz şaşırttı ne samimiyet hemen samimi olan hemen gevşeyiverir gibi geliyo nedense bana pek yaklaşmıyorum bu tür insanlara belki ben yanlış düşünüyorumdur bilemiyorum

bu kadar ısteklı bırını uzaktan görsem,evıme cevre yolundan gıderek varırım..

o ne yaa..akla bın bır turlu sey geliyor..ıyi nıyet en son..

ben olsam gitmezdim dışarda buluşursunuz br kaç kez baktınız olumsuz br yanını görmediniz ki bunun içinde br süre geçmesi gerek o zmn belki

benimde parkta taşınıp beni evine davet eden olmuştur, ama hemen gitmedim tabi tanımadığım kişinin evine ilk davette gidemem. Tekrar karşılaşırsanız sohbet ederseniz biraz daha tanımaya çalışırsınız kanınız ısınırsa siz evinize davet edin veya sizde gidebilirsiniz. Gitmezsenizde eşim müsade etmedi deneyin lütfen, bebek ile ilgili mazeret uydurabilirsiniz.

gitmeyin, keşke telefonunuzu da vermeseydiniz.. ben güvenmiyorum insanlara ne bileyim :26:

Ya cok sikilmis yalnizliktan yanina arkadas ariyordur yada art niyetlidir .
Ben pek guvenemem ev işi risk artik .
Allah korusun ne kadar guvenebilirsiniz ki.
Kafede parkta zaman gecirin bence uzun bi sure

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bazı yorumları okuyunca hayrete düştüm, insanlara karşı bukadar önyargılı olmayın lütfen ve güvenin lütfen. Yolda biri yardım isteyince imkanımız varsa tabikide yardım edelim, ayrıca ev hanımı olup bebek büyüten kadınların çoğu eminim parklarda tanışıyordur. Kadın eğer anlattığı gibiyse dolmuş demekki sizide bebekle görünce laf atmış bu çok normal. Yapı olarak zaten konuşkan biri demekki sizede ısındıysa telefonunu vermiş, evine çağırmış. Memkeketten hediye meselesini ise konu etmeye gerek yok espiri yapmıştır muhtemelen. Ama yukarıda dediğim gibi bende hemen evine gitmezdim.

Bence gitmeyin evine falan. Ben hiç guvenemem böyle insanlara. Zaten konuşması falan da bi tuhaf geldi. Ilk sayfada arkadaşın anlattığı olay şok etti beni ve iyiki insanlara guvenmiyorum dedim. Çünkü bi tanidigimizin arabasını komşusu çaya çağırıyor ve tanıdıklar komşu sonuçta. Ve bu komşu kadın kocasıyla birlikte cagirdiklari kadına tecavüz ediyorlar. Allah korusun inanabiliyor musunuz? Kaldı ki komşu böyleyse dışardaki yabancidan her şeyi beklerim. Ayrıca kocası daima annesinde mi kaliyormus? Boşanmış mi onu anlamadım yani. Bana saçma geldi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatta gitmem.
Pollyannacılık oynamanın lüzumu yok eskidenmiş o komşuculuk oynamalar.
Bana tam tersi kadın itici geldi. Samimiyet zamanla kurulacak bi'şeyken kadın maşallah saniyesinde yüzgöz olmuş.
Allah korusun hırsız olmasa, böbreğinizi çalmasa dahi iyi bi'arkadaş profili gibi gelmedi bana.

Banada hic güvenilir gelmedi .. tamam insan tanisir cagirir ama öyle hemen de olmazki bu tuhafima gitti dogrusu sizin düsündügünüz gibi onunda acaba bunlar nasil insanlar bukadar samimiyet göstermemeliyim cagirmaliyiyimmi gitmeliyimmi diye düsünmeli degilmi? sonucta yolda görüsmüs insanlarsiniz..
Heleki evde kimse yok fln demesi cok tuhaf .. o kadinin karsisinda kötü bir insan olsa kolay kolay zarar verebilir bukadar acik verdigi icin bunudami düsünmüyor acaba??

Bana acikcasi günah almis olmiyim ama sizinde önleminiz icin öyle güvenmeyin derim.. bende bir yazida okumusdum bir kiz yasli bir kadina yardim ediyim derken karsidan karsiya aninda igne batirilip eve götürülüp öldürülmüs cöptede cesedi bulunmusdur..
Dünya artik öyle güvenilir degil.. yardima bile kötülükle karsilik verenler var

Merhaba beni kastettiniz sanırım ama bu bir gerçek linki de verebilirim özelden daha da detaylı araştırabilirsiniz ,tabiki güvenmek lazım ama bu devirde tedbirsiz asla!

Ön yargi degil kafa karistiran seyler söylemis arkadas güvendi diyelim ya peki o insandami kendini böyle tanimadan etmeden tehlikeye atmali?

Canım kadın dertlerinden Bunalmış arkadaş arıyor olabilir. Park'ta buluşabilirsiniz. Evine davet ettiğinde bebeğini parka götüreceğini ya da işin olduğunu söyle kabul etme bence..

Parka giderken de haber verebilirsin. Ya da evini boş bırakıp gidiyorsan yani evde olmayacağını söylüyorsan o da kötü... Dünyanın binbir türlü hali var... Hani çevrede onU bilen tanıyan biri olsa neyse... Bir de yakın çevresinden arkadaş edinse komşusu vs daha kolay... Sende haklısın tedirginliğinde yoldan çevirerek kimse kimseyi evine davet etmez... SEn beni etsen ben senden korkarım ben seni etmek istesem gene senden korkarım :)o biraz rahat davranmış...

Ben korkak biriyim ama evim güvenlikçi vs olduğu için parka çıkarken haber verebilirsin ama evine gitmedim. Benim evime de gelmesen yanlış anlamam, çok normal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…