Tanışma, ev sorunu, cinnet

Yoo nıye olsun aynı evı hem söze hem nişans tutarsınız erkek arkadasınıza da durumu anlatırsınız o da aılesıne söyler nedıyecekler sıkışırız bırsey olmaz derler sadece .Babanız sorun cıkartmassa gunluk ev tutun eger sıkıntı olacaksa yer mınderı veya sandalyelerle işi halledın ayıbı olmaz böyle seylerın ben öyle yapıyorum hıcte yadırgamıyorlar.Esyalı cok guzel gunluk evler var bır bak ınternetten kendı sehrınde.

Vardır muhakkak ama babam kabul etmez direkt olayı bizim evinizden utaniyo musun demeye getirir. Karşı taraf nasıl anlar bilemedim erkek arkadaşım da sizin evde yapalım sıkışırız der muhtemelen

Tanismayi öyle atlattık diyelim söz nasıl olacak :KK43:
tanışmayı bir yakının evinde,söz nişan bir arada bir yer tutup yaparsınız.
Madem imkanlar kısıtlı,teferruattan uzaklaşıp detaya inmeden yapın.
Kına düğünde dışarıda böyle hallolur.

Vardır muhakkak ama babam kabul etmez direkt olayı bizim evinizden utaniyo musun demeye getirir. Karşı taraf nasıl anlar bilemedim erkek arkadaşım da sizin evde yapalım sıkışırız der muhtemelen
Benım babam gıbı desene o zaman sıkışın gıtsın yer mınderlerınden alın uzun böyle bıkac sandalye tamam olsun artık baba evı orası karsı tarafta anlayıslı olsun utandırmasın .

Bi arkadaşım evide öyle dardı. Hatta o kadar küçüktü ki evleri kahve yaptığımda mutfaktan uzatsam salondan rahat alırlar derdi. Gerçi evlerinide biliyorum çok gittim. Onlar şöyle yaptılar. Tanışma için kendi evlerini kullandılar. Onlar çekirdek aile geldi burdada sadece çekirdek aile vardı. Bi şekilde idare edildi o gün. Yemekli ağırlamadılar böyle kısır börek, sarma, salata, tatlı ordör tabağı gibi yaptılar. Nişan, söz, isteme bir arada oldu onu da aile büyüğünün evinde yaptılar. Hem genişti hemde dede gelemiyordu iyi oldu. İnsanlara gelenlerede dedemiz gelemiyor ondan orda yapıldı dediler.
Belki bunu deneyebilirsiniz

Selam!

Aslında sevinmem gereken bir olay var başımda ama kara kara napacagimi düşünüyorum. Sorun olmazsa 4-5 ay sonra sozlenecegim. O konu aileler anlaşabilecek mi vs zaten geriyor ama asıl geren ev konusu.

Kısaca anlatayım.
1. Biz beş kişilik bir aileyiz. Evimiz 85 metre kare ama kullanım alanı olarak çok daha az. Salonumuzu babam bildiğiniz beyaz pimapenle böldürüp bize oda yaptı. Odada 3 kişi kalıyoruz. Ranza ve bı baza var. Kolumu bazadayken sağa doğru acsam kardeşimin yatağında. Ortada düz yürümek için bile alan kalmadı. Beyaz pimapen olduğu için de sahiden çirkin duruyor. Babama şimdi o kadar dil döktüm o pimapeni kaldiralim salonu oturma odası gibi kullanalım diye ama direkt bağırıp kızmaya başlıyor. Hem çirkin duruyor hem artık sigmiyoruz hiçbir türlü.

2. Ev küçük olduğu için sadece mutfak için masa aldık ve genelde mutfakta yemek yiyoruz. (Mutfak da büyük değil.) Zaten yemekli misafir çok fazla agirlamiyoruz. Gelirse de yer sofrası vs halloluyor bir sekilde. Sorun olmadı şimdiye kadar. Şimdi aileler baştan tanışın diye yemeğe davet etmemiz gerek ama nasıl yapsam kara kara düşünüyorum. Utanmak vs değil kesinlikle. Kalabalık bir ailesi var sigmayacagiz onun icin. Şimdi yeni yemek masası vs alsam onu koyabilecegim bir yer yok.

Benim yapmak istediğim salondaki Pimapen yığınını ortadan kaldırıp su an oturma odası yaptığımız yeri bizim odamız yapmak. Salonu da oturma odası gibi yeniden yapmak istiyorum. Ama hiçbir şekilde babam ikna olmuyor. Masraflar için para vs istemiyorum hatta yardım etmese dahi olur ama ikna olmuyor.

Ya biz bu insanları nerede ağırlayacagiz? Ne yapabilirim kızlar?

Ben mi anlamadım

Salonu neden böldünüz

3 kişi bölünen alanda iseniz kalan yerde ne var

Salon dediğiniz koridor mu

Evde yatak odası oturma odası varsa büyük salona neden ranza ve baza zor sığsın

Çözüm yemeği dışarıda organize etmez söze de otellerin toplantı Salonu gibi mekanlarından tutmak

Daha ucuza gelir hem de baba ile uğraşmaya değmez

Sen evlenip gideceksin belli ki, adamın evine karışma:) sizin evde tanışılsın, yenilsin içilsin. Gönüller’in sığdığı yere herkes sığar. Baktınız çok gelecek var o zaman yakından bi yerde yenilir yemek. Hallolur gider bi bakmışsın yıllar geçmiş bu günler tatlı anı olmuş, babanı kırma üzülürsün sonra

Valla benim kıytırık bir isteme söz aynı gündeydi , bizim ev 2 katlı üst katta abimler vardı, anca sığdık açıkçası, sadece benim ailemden az kişi vardı. 3 tane salona sığabildik biz, yani sen sadece tanışma için kaldırtmış olacaksın o pimapeni, yani yeterli gelmeyebilir diğerlerinde. illa ki evde olacak diye bi kaide yok. ayrıca boş bi daire fala varsa komşunuzun onlar da kullanılabilir. Hem eviniz de kirlenmemiş olur:)

Bence dışarıda olmaz. Hem baştan soğuk bir karşılama olarak algılanabilir hem de geçici bir çözüm olur. Dediğiniz gibi bunun misafirliği, sözü, nişanı vs. olacak. Kalıcı bir çözüm için dediğiniz yöntem çok mantıklı. Ne gerek var oturma odasına. Salondaki pimapeni kaldırıp mis gibi büyük bir oturma odanız/salonunuz olur, üstelik yemek masasını da o alana koyarsınız. Çok mantıklı düşünmüşsünüz bence, anne ve kardeşlerinizi de arkanıza alıp babayı ikna edin.

tanışmayı bir yakının evinde,söz nişan bir arada bir yer tutup yaparsınız.
Madem imkanlar kısıtlı,teferruattan uzaklaşıp detaya inmeden yapın.
Kına düğünde dışarıda böyle hallolur.

En kötü ihtimal dediğiniz gibi yapacağım ama bu insanlar hiç mi evimize gelmeyecek. Stres oldum :(

Bi arkadaşım evide öyle dardı. Hatta o kadar küçüktü ki evleri kahve yaptığımda mutfaktan uzatsam salondan rahat alırlar derdi. Gerçi evlerinide biliyorum çok gittim. Onlar şöyle yaptılar. Tanışma için kendi evlerini kullandılar. Onlar çekirdek aile geldi burdada sadece çekirdek aile vardı. Bi şekilde idare edildi o gün. Yemekli ağırlamadılar böyle kısır börek, sarma, salata, tatlı ordör tabağı gibi yaptılar. Nişan, söz, isteme bir arada oldu onu da aile büyüğünün evinde yaptılar. Hem genişti hemde dede gelemiyordu iyi oldu. İnsanlara gelenlerede dedemiz gelemiyor ondan orda yapıldı dediler.
Belki bunu deneyebilirsiniz

Mantıklı aslında ama babam laftan anlamaz. Büyük ihtimal başkasının evinde tanışma olacak bizim de :)

Ben mi anlamadım

Salonu neden böldünüz

3 kişi bölünen alanda iseniz kalan yerde ne var

Salon dediğiniz koridor mu

Evde yatak odası oturma odası varsa büyük salona neden ranza ve baza zor sığsın

Çözüm yemeği dışarıda organize etmez söze de otellerin toplantı Salonu gibi mekanlarından tutmak

Daha ucuza gelir hem de baba ile uğraşmaya değmez

Şöyle ev 2 oda bir salon ama babam ilk başta salonu oturma odası yapmak yerine boş bıraktı. Biz odaların birini oturma odası gibi kullandık. Ama bizim kendi odamız yoktu sonra babam salonu ikiye boldurdu zaten ufaktı salon iyice küçüldü öyle.

Evet haklısınız sözü artık dışarda hallederiz. ama tanışma için ev ortamı daha uygun geldi. Ona da bı akrabamizin evini ayarlarız :)

85 m2 çokda küçük değil ya bizim ev 65 m2 civarı 2 oda bi salon (amerikan mutfak) ama tıkış tıkış minicikte gelmiyor bana o_O ama salonda pimapenle oda yapmak ilginçmiş :deli:

Biz sigiyoruz ama kullanım alanı çok az evin bi de evde 5 kişi olunca. Sormayın, o zaman da demiştik babama olmaz diye ama dinlemedi hiç :)))))

Sen evlenip gideceksin belli ki, adamın evine karışma:) sizin evde tanışılsın, yenilsin içilsin. Gönüller’in sığdığı yere herkes sığar. Baktınız çok gelecek var o zaman yakından bi yerde yenilir yemek. Hallolur gider bi bakmışsın yıllar geçmiş bu günler tatlı anı olmuş, babanı kırma üzülürsün sonra

Adamın evi değil ki tek aynı evde annem de kardeşlerim de yaşıyor :)

Bence dışarıda olmaz. Hem baştan soğuk bir karşılama olarak algılanabilir hem de geçici bir çözüm olur. Dediğiniz gibi bunun misafirliği, sözü, nişanı vs. olacak. Kalıcı bir çözüm için dediğiniz yöntem çok mantıklı. Ne gerek var oturma odasına. Salondaki pimapeni kaldırıp mis gibi büyük bir oturma odanız/salonunuz olur, üstelik yemek masasını da o alana koyarsınız. Çok mantıklı düşünmüşsünüz bence, anne ve kardeşlerinizi de arkanıza alıp babayı ikna edin.

Ya açıkçası sırf soz tanışma için de değil. Ev çok saçma görünüyor. Babam dinlemiyor ama bakalım annem ikna edebilecek mi :)

Back
X