• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanışma ve İçki

Babanız haklı, ilk tanışmada gerek yok
Herkesin içki içme durumu farklı, nahoş bir şey olmaması açısından ilk tanışmada içki olmaması daha iyi

hahahhaa o da bir ihtimal tabi :D
sen yine al dolapta dursun..baktın muhabbetleri içkisiz çekilmiyor ortalık gergin..koyarsın vişne sularına...bir neşe bir kahkaha...hatta abartıp seni ,verdik gitti diye düğün tarihi bile alırlar belki...
şaka bir yana,samimi olduklarında içkili yemek düzenlersiniz...daha ilk tanışma uygun olmaz...iyi düşünmüzşsünüz teklif bile etmeyin bence....bazı insanları içki bozuyor...

sen yine al dolapta dursun..baktın muhabbetleri içkisiz çekilmiyor ortalık gergin..koyarsın vişne sularına...bir neşe bir kahkaha...hatta abartıp seni ,verdik gitti diye düğün tarihi bile alırlar belki...
şaka bir yana,samimi olduklarında içkili yemek düzenlersiniz...daha ilk tanışma uygun olmaz...iyi düşünmüzşsünüz teklif bile etmeyin bence....bazı insanları içki bozuyor...
Haklısınız onun ailesinde de benim ailemde de içkiyle bozulacak bir insan yok ama sonuçta aile tanışması dediğiniz gibi. Bir de babamın istememesi de büyük bir etken oldu tabi.

Aman icki filan ikram etmeyin derim ben tanisma yemegi, ilerde muhabbet artinca icki olayina girersiniz

Kızlar herkese merhaba. Hemen konuya giriyorum. Biz özel günlerde ve aile yemeklerinde içki kullanan bir aileyiz. Erkek arkadaşımın aileside öyle..
Allahım kısmet ederse haftaiçi erkek arkadaşımın ailesiyle ailem tanışacak. Akşam yemeğine gelecekler.
Annemle çok kararsızız ki sofraya alkol çıkartsak mı çıkarmasak mı diye. Annem alalım dolapta kalsın yemeğe girerken içki arzu eder misiniz diye soralım diyor, ben de meşrubatların yanına koyalım dilerlerse alırlar diyorum. Babamda tanışma yemeği eğlence yemeği değil gerek yok siyor. Sizce ne yapmalıyız?

Erkek arkadasina sor. Hafif biseyler olabilir. Siz icmeyin. Teklif edin. Olur derlerse cikarin dolaptan masada durmasin bence. Ilk tanismada raki baliga bile gidiliyor yani. Kaynasma daha cabuk oluyor :)

siz alın dolapta dursun :) isterlerse verirsiniz. ama gereksiz bir durum!

Kızlar herkese merhaba. Hemen konuya giriyorum. Biz özel günlerde ve aile yemeklerinde içki kullanan bir aileyiz. Erkek arkadaşımın aileside öyle..
Allahım kısmet ederse haftaiçi erkek arkadaşımın ailesiyle ailem tanışacak. Akşam yemeğine gelecekler.
Annemle çok kararsızız ki sofraya alkol çıkartsak mı çıkarmasak mı diye. Annem alalım dolapta kalsın yemeğe girerken içki arzu eder misiniz diye soralım diyor, ben de meşrubatların yanına koyalım dilerlerse alırlar diyorum. Babamda tanışma yemeği eğlence yemeği değil gerek yok siyor. Sizce ne yapmalıyız?

bencede çok gereksiz ilk tanışmada olmaz yani.
sonra dan kaynaşınca teklif edersiniz şimdi yapamyın bence

b,izde içki diyince illa çilingir sofrası şarhoş muhabbeti akla geliyor.halbuki yemeğin yanında 1 er kadeh şarap veya 1 duble rakı güzel gider..tanışma yemeği için de gayet uygun bence...yemekle beraber ne alırsın diye sorulur,isteyen kola içier isteyen şarap rakı..illaa sofrada saatlerce oturulup 3-5 kadeh içilmesi gerkmiyor ki..

yemegin cesidine gore alkol olarak beyazveya kirmizi sarap bulundurabilirsiniz, arzu eder misiniz diye sorarsiniz anne babaya, evet derlerse acarsiniz siz de birer kadeh icersiniz.

veya aksam otururken sohbet nasil olur bilemem.
ustune tatli mi dusunuyorsunuz cay mi vs
buna gore karar verin.

eger siz ve onlar viski tuketen kisilerse babaniz yemektwn sonra kp ile sohbete gore sorar ikram eder karsilikli icerler.
Fakat bu durum biraz daha samimiyet gerektirir.
Sarap bazi aileler icin yemegin yaninda icilen su mesrubat gibi.
Oyle bardak bardak doldurmayin yani. Suyun yaninda bir kadeh dursa yeterli.

Şimdi insanların alkol kullanması başka birşeyiher akşam yemeğini alkolle yemesi başka birşey.Akşam yemeklerini alkolle yiyorlarsa normal karşılanır.Fakat yemek davetlerinde genelde içki misafir tarafından getirilir nezaketen.Bu meşrubat değil ki,ortaya koy isteyen alsın.Tanışma sebebiyetiyle yemek yenecekse loyulmaması taraftarıyım.Ama nezaketen dilerseninz içki de verebilirim diye sorulabilir.

Bence masada olmasın benim ailem de içki içer ama eşimin ailesinin sülalesi içkiden 1 yudum almış değiller içki içene de kötü gözle bakıyorlar bence iyice öğren ona göre davran ayıp olmasın

ıkı tarafta ıcıyorsa tabıkı koyulablir.
ben her mısafırıme ozel menu hazırlarım, kim neyı çok sevıyor yada sevmıyorsa ona gore menu hazırlıyorum. bu mısafırede degerlı oldugunu hıssettırıyor. bazen ıkı kısı farklı tercıhlerı oluyor onlara gore ayrı bıle yapıyorum.
ıckı de onların sevdıgı bırseyse jest olur, hem bır duble gergınlıgı alır daha eglencelı olabılır.
ben olsam koyardım.

Back
X