Tanismada elti adayina soru sorulur mu?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Kizlar selam.
Kaynim gorucu usulu ile evlenme niyetinde. 2 3 hafta sonra tanisma varmis.
Beni aradi, abimle siz de gelin diye. Gorumcemi falan goturmeyecekmis. (Ortalik karistirmayi seven biri diye, bireysel fikrim degil kaynimin fikri)
Yani anne/baba/damat adayi ve esimle ben gidicez gibi duruyor. Istek bu.
Kaynim telefonda "sana aile nasıldır falan diye sorarlar, beni iyi anlat, ov beni" falan dedi sakayla karisik. Kaynimla aram cok iyidir. Saka da yapmış olabilir mesaj veriyor da olabilir.
Ciddi ciddi elti adayina aile nasildir cocuk nasildir falan diye sorular soruluyor mu? Esime, kvdeme falan soramiyorum cunku tanisma olacagindan vs haberi yok. (Kaynimin bunu ilk bana anlatmasi ayri bir dram konusu farkindayim)
Bir de o ortamda biz cok abes kacmayacak miyiz ya?

Kizlar selam.
Beni aradi, abimle siz de gelin diye. Gorumcemi falan goturmeyecekmis. (Ortalik karistirmayi seven biri diye, bireysel fikrim degil kaynimin fikri)
Kaynim telefonda "sana aile nasıldır falan diye sorarlar, beni iyi anlat, ov beni" falan dedi sakayla karisik. Kaynimla aram cok iyidir. Saka da yapmış olabilir mesaj veriyor da olabilir.
Ciddi ciddi elti adayina aile nasildir cocuk nasildir falan diye sorular soruluyor mu? Esime, kvdeme falan soramiyorum cunku tanisma olacagindan vs haberi yok. (Kaynimin bunu ilk bana anlatmasi ayri bir dram konusu farkindayim)
Annesini babasını ne bahaneyle götürecek?
Damat adayını sorarlarsa kvaliden demez mi "sanane benim oğlumdan" diye.
Kaynın saçma sapan bir iş peşinde bence.

Benı ıstemeye geldıklerınde MaAile; Anası, danası,babası falanı fılanı tabi eltim de oradaydı.. Büyükler konuşurken ortaya çıkıp arada bir kelam ediyordu.Bizim aile tarafından cok ayıp karşılandı.Duydum ki kayınvalidem sinirden köpürmüş.

Bence olur ya soru size döner; Eğer gercekten iyi görüyorsanız kaynı ve kayın aileyi hoşnut olduğunuzu ima eden bir kac kelime eder topu başkasına atarım.32 Dişinizi gösteren sırıtışınızla herşeye kafa sallayan mülayim hanım kızlardan kose minderi gibi arada kaynayın gidin. Başınızı ağrıtmasınlar.Yok bu denir mi bu yapılır mı diye sonradan. Hanım kızın ailesi nasıl bir yapıda bilinmediğinden en âlası bu sanırıım.

ben eltimi yurtdışında yaşadıkları için düğünde gördüm ilk ve son olarak, tabiki hiçbişey sormadım. ama burda da olsalar çok farklı olacağını zannetmiyorum.
kendisi aileden bahsetmek isterse dinlerim ama ben sormam nasıllar falan diye.adetten soracak olurlarsa mantıklı olan konu komşuya iş arkadaşına falan sormak olmalı zaten eltiye değil.
ben elti olsam bana sorulacak olsa gerçekten de eşimin ailesini sevdiğim için çok iyi niyetli temiz kalpli olduklarını söylerdim.

Sorulabilir ailesi tarafından nasıl aile iyi midir fala diye ama pekte zannetmiyorum onlar kendileri gözlemler zaten o ortamda sormazlar yani tutup kötülemeyeceğinizi de bilirler herhalde.

Yo bence tuhaf değil orda olmanız, abisi ve yengesi olarak.
Sorcaklarını sanmıyorum ama sorarlarsa söylersin ben aileye girdim ve çok memnunum vs diye, içinden de ahh görümceme değinmiyorum bile dersin. :KK53:

İlk tanışmada değil de size sorabilirler sonradan. Siz eltiye sorsanız kendi ailesini kötülemez, o size sorsa siz kötülemezsiniz ki. Sonuçta kötü bile olsalar ilerde laf çıkar söz çıkar kimse laf altında kalmak istemez. Bence siz çekinik kalın.

Kizlar selam.
Canım bnm yaşadığım yerde de kv kp damat adayı abisi ve elti gidiyo abes kalmazsınız bnm bildiğim soru sorulmaz anca karşı tarafla yanlız kalırsan sana belki soru sorabilirler

Neden tuhaf olsun slimcigim
Tabii alisik olunan bir ortam degil o ayri
Git ne guzel eglenirsin sana da malzeme cikar;)

Aileye gelin gitmişsin içlerindesin bir oğulla sen evlisin diğerine talip olan kişilerin sana sorması çok mantıklı ama ben şahsen öyle bir ortamda olmak istemezdim, kız bakmaya gitmek :KK53:

Ya o is biraz degisik ve sacma aslinda.
Gorucu usulunde aile birini begeniyor di mi?
Bunda arkadas ayarlamasi ama kizin once aileler tanissin demesi gibi bir durum var.

Annesini babasını ne bahaneyle götürecek?
Damat adayını sorarlarsa kvaliden demez mi "sanane benim oğlumdan" diye.
Kaynın saçma sapan bir iş peşinde bence.

Aileye kalsa evlendirmeyecekler cocugu ya. Cocuk dedigim benimle yasit. Istiyorlar ki calissin biz calismayalim bize baksin.
Zaten yeni fark ettim olay gorucu usulu de degil gibi.

yooo bence çok eğlenceli olur:)
severim entrika.

Ya bilmiyorum ki nasil insanlar.
Tanidigim bildigim olsa ben de eglenirim de bariz cekiniyorum su an.

iyotsuztuz iyotsuztuz bu sorulara ilk tanışmada muhatap olacağını sanmıyorum.

ama sonrasında, muhakkak yalnız yakalarlar seni.

Sonra anca nisanda falan karsilasiriz ya.
Her seylerine kosacak tip degilim ben.

Benı ıstemeye geldıklerınde MaAile; Anası, danası,babası falanı fılanı tabi eltim de oradaydı.. Büyükler konuşurken ortaya çıkıp arada bir kelam ediyordu.Bizim aile tarafından cok ayıp karşılandı.Duydum ki kayınvalidem sinirden köpürmüş.

Bence olur ya soru size döner; Eğer gercekten iyi görüyorsanız kaynı ve kayın aileyi hoşnut olduğunuzu ima eden bir kac kelime eder topu başkasına atarım.32 Dişinizi gösteren sırıtışınızla herşeye kafa sallayan mülayim hanım kızlardan kose minderi gibi arada kaynayın gidin. Başınızı ağrıtmasınlar.Yok bu denir mi bu yapılır mı diye sonradan. Hanım kızın ailesi nasıl bir yapıda bilinmediğinden en âlası bu sanırıım.

Dusunsene kac bilezik diye bir soru geliyor.
Ben gitme taraftari bile degilim de..

ben eltimi yurtdışında yaşadıkları için düğünde gördüm ilk ve son olarak, tabiki hiçbişey sormadım. ama burda da olsalar çok farklı olacağını zannetmiyorum.
kendisi aileden bahsetmek isterse dinlerim ama ben sormam nasıllar falan diye.adetten soracak olurlarsa mantıklı olan konu komşuya iş arkadaşına falan sormak olmalı zaten eltiye değil.
ben elti olsam bana sorulacak olsa gerçekten de eşimin ailesini sevdiğim için çok iyi niyetli temiz kalpli olduklarını söylerdim.

Benim de esimin ailesiyle bir sorunum yok. Bi kp ile anlasamiyoruz o da sikinti yaratmiyor. Kotulemem heralde.

Sorulabilir ailesi tarafından nasıl aile iyi midir fala diye ama pekte zannetmiyorum onlar kendileri gözlemler zaten o ortamda sormazlar yani tutup kötülemeyeceğinizi de bilirler herhalde.

Bence sorulmamali ama sorarlarsa fikri olustu telefon gorusmemizde.

Yo bence tuhaf değil orda olmanız, abisi ve yengesi olarak.
Sorcaklarını sanmıyorum ama sorarlarsa söylersin ben aileye girdim ve çok memnunum vs diye, içinden de ahh görümceme değinmiyorum bile dersin. :KK53:

Ya benim gorumcemle de derdim yok ki.
Kimseye cok yakin degilim, kimse de bana yanasamiyor haliyle :D kvde de girumce de kayin da gorustugumuzde makara kikiri iste
Memnun musun derlerse kv hamur isinde iyi, kaybim da peste hep bana yeniliyor dicekmisim gibi.

İlkinde sorulmaz bence ama bundan sonrada bu işin hep bi ucundan tutacaksınız gibi
Ben yerinde olmak istemezdim :KK53:
Sonrasında sorulur tabi
Herkesin önce kendi anne babası gitse bu işlere, daha uygundur

sizin orada olmaniz abes kaçmaz niye kaçsin benim gidecek halim yok 1. derece akraba olan sizsiniz :)
ama bilmiyorum ilk tanismada sana sorarlarmi :)
ben olsam sorsam kotude olsa soylemezsin iyi dersin diye dusunurum guvenmem yani elti adayina :KK70:

Senin düşüncelerin kız ailesi için çok önemli .Sen ne kadar aileden memnun olduğunu dile getirsen ,kız tarafı o kadar ılımlı yaklaşabilir.Kaynınızın nazı size geçmiş,görümcesnizi bile değilde sizi götürmek istediğine göre size güveniyor.İnşallah hayırlısı olur.

İlk tanışmada değil de size sorabilirler sonradan. Siz eltiye sorsanız kendi ailesini kötülemez, o size sorsa siz kötülemezsiniz ki. Sonuçta kötü bile olsalar ilerde laf çıkar söz çıkar kimse laf altında kalmak istemez. Bence siz çekinik kalın.

Bir sikayetim zaten yok acikcasi.
Hatta memnunum da.
Kirlent gibi gidip geleyim bari gidilecekse de.

evet cok dogru ben de gitmem bana ne

Dedigim gibi kaynimla aram iyi.
Bide kendi kardesini degil beni istemesi var.
Kirmak istemem.
Gitmeme durumu bi tek esim hir cikarirsa olur.
Kaynimin bu sekil evlenmesini istemediginden hir cikarma ihtimali de bayagi yuksek.

Canım bnm yaşadığım yerde de kv kp damat adayı abisi ve elti gidiyo abes kalmazsınız bnm bildiğim soru sorulmaz anca karşı tarafla yanlız kalırsan sana belki soru sorabilirler

Ozur dileyerek soruyorum.
Neresi orasi?
Esim doğulu, ben trakyali olunca sasip kaliyorum.

Ben olsam gitmezdim.

Kaynimi kirmak istemem. Ki ihtimal daha.
Belki esim "banane be" derse gitmeyiz.
Esimde de onu diyecek tip var.

Neden tuhaf olsun slimcigim
Tabii alisik olunan bir ortam degil o ayri
Git ne guzel eglenirsin sana da malzeme cikar:KK66:

Ya eglenebilecegime cok ihtimal vermiyorum.
Annem kesin beni over devamli. Kafadan nefret edilen elti olucam.

Valla bana hc birsey sormamislardi hos kaynimla eltim sevgililerdi zaten herneyse smdi aramzda konusurken sakalasrz sorsaydm uyarsaydim keske die :KK70:

Back
X