Biz kaynıma kıza bakmaya gittik bende gittim eşim iş dolayısıyla gelemedi gündüz gitmiştik..
Büyükler konuşurken ben mutfağa kızın yanına gitmiştim, soru soracak onlar değil sensin ,kız eğer kaynınızı istiyorsa yani birbirlerini seviyorlarsa kız kendini size sessiz cici kız gibi göstermek için uysal davranır ..
Sana direk aile nasıl falan diye sormaya cesaret edemez ama laf altından farklı yollarla bişeyler sormaya çalışabilir...
Ayrıca büyük elti ve büyük kayın olarak orda bulunmanız abes kaçmaz kv. Kp.den Sonra eşinle sensin o ailenin büyüğü...
Böyle düşünülür yani
Bi daha evlenirsem ailenin buyuk abisiyle evlenmicem ya.
Valla kendime not olsun bu.
Kadin gorusmesi olsa en azindan pasta börek yerdik. Yasasin kadin gunleri.
Bunlarda isin ilginc tarafi iki taraf da birbirini tanimiyor ama gorusmek istiyor. O da ailenin önünde olacak.
Bi de kız kk ya üyeyse hayatta sana sormaz
Burda 'elti' konuları genelde kıskançlıkla sonuçlanıyo
Aman elti beni kıskanır da mahsuscuktan kayınvalideyi kötüler filan der

yırtarsın
Kaynanam eltiyi cok severse ben kiskaniyormusum bide
ilk görüşmede sorulmaz herhalde, ama biraz samimiyet kurduktan sonra aile ile ilgili yada kaynınızla ilgili bilgi sızdırmak isteyebilir.Size tavsiyem iyi kötü yorum yapmayın, herşeyi yaşayıp kendin gözlemle deyip kestirip atın.
Samimiyet kurmasam sorun olmaz o zaman.
O zaman da burnu buyuk olucam.
Canım bn Konya da yaşıyorum bu devirde bile severek takip evlenmek hala abes bn eşimi kendim buldum diyorum beni kınıyolar burda o yüzden kız bakmaya gitmek daha yaygın=) ve hatta kız bulunur önce oğlan evinin kadınları gündüz oturmasına gider tanışır ve sonra bi büyükler kp damadın abisi eşleri giderler daha sonra kız evinden onay çıkarsa damat çiçek çikolata tanışmaya gelir kız oğlanı beğenirse çiçek çikolata kabul edilir beğenmezse iade edilir
Karsi taraf nereli bilmiyorum.
Bizimkiler dogulu. Ben trakyali.
Bir abes ben kalicam o ortamda ona suphem yok.
Bu dedigim gibi gorucu usulu de degil baska bir sey.
Bana kalırsa sorulması mantıksız. Aile kendileri hakkında kötü yorum yapabilecek bir kişiyi yanında götürmez mantığıyla öyle bir soru sorulmaz. Tanışmaya gitmişsiniz öyle bi soru sorsalar zaten vereceğiniz cevap iyiler vs olacaktır.
Bu tip araştırmalar genelde kız tarafından aile büyüklerinden bir erkeğe yaptırılır. Oturdukları mahalleden çevreden tanıdık bildik esnafa konu komşuya sordurulur. Çok yakın tanıdığa aile içinden birine sorulmaz bu tarz sorular.
Insallah dedigin gibi olur.
Nerde oturuyorlar vs onu da cok bilmiyorum.
Ortada bir ayarlama durumu oldugundan bana sormamalari cok mantiksiz geliyor.
A! bildiğin değişik bir tanışma olacak. Anne ve babanın haberi yok kayınbirader kafasına göre işler çevirip evlenmek istiyor ve esasında anne ve baba da evlendirmek istemiyor. İlgiinçç
Eşin gidelim derse de hiiç sesini çıkarma ama kenarda dur bence. Genelde o tip çetrefilli durumlarda ortalık gerilince hep en alakasız insana patlar ihale. Sorarlarsa da lafı evir çevir ne öv ne ne kötüle derim ben. Kayınvalidenle sen iyisin de kız anlaşamazsa ihale sana patlar, zate kayırıyor onu olur, kötü dersin iyi geçinirler adın kıskanca çıkar. Karışılmaya gelmiyor öyle şeyler valla
Keşke benim de kayınbiradere birini bulsalar yaaa özendim sana.. Ben kayınvalidemle aşk da yaşamıyorum idare ediyoruz birbirimizi ona rağmen böyle tek evli biz olunca da ilgi beni bayıyor yani. Allahıım her duamda abisi var evlensin nolur yeni gelinini çok sevsin hep onu sevsin bizi az görmek istesin hiç özlemesin falan diyorum. Benim gibi sevilmek istemeyen bir gelin için dünyanın en mükemmel eltisisin

Kayınbirader gözünü baya karartmış ama anne baba kızla tanışmaya gittiklerini oraya gidene kadar bilmeyecekler mi? Eğer öyleyse baya baya ilginç şeyler çıkar ordan ilginçmiş.
Ya benim kv cidden bana asik ama ben de cok seviyorum onu. Her gun konusmazsak falan rahatsiz oluyorum. Ama arkadas gibiyiz iste gelinlik beklemiyor benden ondan sanirim.

onun icin slim=prenses.
Tanismaya gideceklerini ogrenecekler o zamana. Kaynim once beni sonra esimi kurban secmis soylemek icin. Olay kisaca kaynim evlenmek istiyor

esimin ailesi de bu kaynimi eve baksin diye bayagi oyaliyor ama Allahtan gozu acik.
Soracaklarını sanmam ama olurda sorarlarsa iyiler memnunum falan de geç .
Görücü mevzuları hep saçma geliyor bana .
Kendi tanısın senin orta kotuleyecek halin yok
Ben tamamen garipsiyorum zaten olayi.
Kaynim evlenmek istiyor. Arkadasi buna birini buluyor. Kiz aileler tanismadan gorusmek istemiyor. Resmen ailenin onayiyla sevgili olacaklar. Buyuk ihtimalle de aileler bu kadar isin icinde olursa b.ka saracak.
Daha yeni gittik biz geçen hafta

Hiçte öyle soru yöneltilmedi, sanmıyorumda yöneltilceğini pek.
Yenge sıfatıyla orda olmak lazımmışş

kaynanam dedi valla bende gittim tıpış tıpış
Peki nasildi? Oyle kirlent gibi oturdun mu bi kosede?

Bu arada bebis nasil?
Ovulecek bir yani yoksa ovmeyin ne kayninizi ne aileyi.. Eksilerini de artilarini da soyleyin usulunce..
Goruyoruz acilan konulari, sorduk sorusturduk cok iyi cok efendi dediler diyen mutsuz kadinlari

Size sormalari bence de gayet mantikli, daha hemen ilk tanismada sormazlar belki anne baba da orda diye ama sonrasinda sorabilirler buyuk ihtimal..
Ya zaten ovsen bi dert ovmesen bi dert. Ex elti adayim en yakin arkadasimdi. Konu falan acmistim. Benim melek diye tabir edecegim kv ona bildigin cadi gibiydi. Sen ovdun manyak cikti durumu olsun istemem. Ben memnunum da sana nasil olur da demek abes.