Tanışmak için gitmeli miyim?

sunflower

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
2.660
1.391
698
merhabalar. Dert gibi olmasa bir sorum olacak.
Benım erkek arkadasım sehır dısında. 2 seneyı askın bır suredır beraberız. onun aılesındekı herkes tum sulale dıyebılırız benı bılıyor. Benım aılemde ıse annem ve ablam bılıyor. Sorum su henuz aılesıyle tanısmadım sadece ablasıyla tanısabıldım. Ama annesı cok ıstıyor tanısmayı. ramazandan sonra da kuzenının dugunu olucak. Kuzenı kardesı gıbı yakındır. Oraya cagırdı artık gelmen, tanısman gerekıyor dedı.. Ben de tanısmak ısterım. Ama bılemedım nasıl olacak hem sehır dısı olacagı ıcın gıtme gelme meselesı sorun. hem babam bılmıyor. ayrıca nerede kalmam gerekır. kafam karıstı ve erkek arkadasım sagolsun her seyı cok kolay olarak goruyor. Nasılsa onun ıcın sorun degıl. Atlarsın ucaga 1 saatte burdasın dıyıp duruyor.

aynı şehirde olsanız herşey çok kolay olurdu ama kalma meselesine takıldımm, oraya gidince orda bir akraban yoksa illaki bizde kal diyecekler sana sende kalmak zorunda kalıcaksın otele gitmek istiyorum diyemezsin ki yabancı bir şehir gitsende rahatsız olursun, kalma konusunu halledebilirsen ,tanışmak istemeleri gayet normal...

Ben bu konularda hiiiiç modern olamayacağım sanırım... Kaynanamı ailemle tanışmaya geldiğinde ilk kez gördüm , bu benim tercihimdi ve pişman değilim.. Soğuk bi yapıya sahip olduğumdan tanışmak için acelem de olmadı

Son düzenleme:
ben olsam gıderdım... cunku sevdıgın orda olcak...

bıkac ay oncesıne kadar onun ulkesıne gıtmeyı planlıyordum.. tabı allah nasıp etmedı bana.. suan konusmuyoruz..

bence gıt derım ben ...sonucta sehırler arası nedırkı... gıdecegın sehırde hostel yada pansıyon gıbı yerler varsa arastır oralarda kalırsın..

bence gitme diyorum. Zaten çok erken bir dönem. arada hiç bir söz nişan yokken böyle erkenden onun aile merasimlerine katılmak için çok erken henüz. şimdi gel gel derler ama yarın ne diyeceklerinden emin misin. sözlü nişanlı kız değil kendi başına çıkmış gelmiş. bak anaya babaya kızı nasıl serbest bırakmışlar. bilmiyorum ya. bence ağır olmanda fayda var derim. ben serbest bir ailenin kızı olmaktansa kuralcı bir ailenin kızı olmanın hep faydasını gördüm. erkekler sevgiliyken istiyorlar böyle şeyleri ama evlenince bu durum dezavantaja dönüşüyor bence. Erkeklerin tutucu aile kızlarına diyecekleri daha az lafı oluyor evlendikten sonra. tabi herkesin yorumları kendi durumu için geçerli. yine de sen bilirsin durumunu değerlendir karar ver.

Erkek arkadaşın senin annenle tanışmadıysa gitme bence.Ben olsam gitmezdim.Önce senin ailenin onunla tanışıp onay vermesi daha doğru geliyor bana.

cnm aynı ilde olsanız neyse ama.. bence gitme ertele gerek yok daha ortada çok ciddi birşey yokken içli dışlı olmaya bence...
yani bence ağırlığın olur hem ileride eğer şimdiden gidip görüşürsen laf olur millete annesi nasıl olsa cepte gözüyle bakar nasıl olsa bekarken bile ta buralara geliyor diye düşünür...
bakma sen erkek arkadaşına açıkça deki sana göre gayet rahat gibi görülebilir ama gelemem bu konuda lütfen ısrar etme de...
bence kesinlikle gitmemelisin

tesekkur ederım yorumlar ıcın. Ben de bıraz mesafelı duruyorum boyle seylere ama annesı arar benı konusur. kac kere soylemıs gelsın tanısalım ramazanda ıftıra gelsın bılmem ne. Istanbulda oturuyorum oyle bır soyluyorlar kı sankı anadolu yakasına cagırıyorlar. Tanımak tanısmak aıle yapılarını ben de ogrenmek ısterım. Aynı sehırde olsa kesın gıderdım tanımak ıcın. Ama sehır dısı her seyı kısıtlıyor.

düğünde nasıl tanısmayı planlıyorlarmış acaba insan eve davet eder bari tanışmak istiyorsa müstakbel kayınvaliden...birde şehir dışındalar ise biraz zor ..bir bahane bulup aileni ikna etsen bile sakın onlarda kalmayı düşünme derim ...ayrıca ilişkiniz hep uzaktan uzagamı yürüdü eger öyleyse cok saglıklı olmaz

Bende katılıyorum bu görüşe.

Bende kayınvalidemle ilk kez geldiklerinde tanıştım, o yüzden doğrusu da bu.
Kız olan sensin, niye onların ayağına gidiyorsun, bırak vakti gelince onlar adet nasılsa onlar senin ayağına gelsin

Bence de gitmen uygun olmaz.
Söz yok nişan yok,kızı bir başına yollamışlar denir.Kalacak yer konusu da ayrı mesele...

Ha birde aklıma gelmişken ekleyeyim, zamanında bizimde aramızda resmiyet yokken nişanlım beni bir düğüne davet etmişti.
Hem ailesi hem sülalesi ile tanışayım diye, fakat ben tabii ki gitmek istemedim.
"Hangi sıfatla geleceğim bu düğüne "kız arkadaşım" diye mi tanıştıracaksın herkese?" dediğimde donup kalmıştı.
"Ne zaman bir resmiyet olur ve ailenize "gelin" olurum, o zaman her yere gideriz hayatım aceleye gerek yok" diyerek tatlıya bağlamıştık

Bence gitme ilerde ailesi ortada hiç bir şey yoktu çıktın geldin diyebilriler,her şeyi enine boyuna düşün sonra yap,son karar senin..

unıversıtede tanıstık sonra o memur oldu atandı aılesıyle aynı sehırde yasamıyor ayrı bır sehırde. Saglıklı su an ılıskımız cok sukur.
Dugun bıraz bahane oluyor davet ıcın. yoksa cok kez cagırdı gel tanısalım dıye ama kolay degıl tabı gıtmedım hıc.

canım senin annen ve ablan erkek arkadasını biliyor olabilir ama ciddi manada erkek arkadasın ailenle tanısmaya geldi mi ? sanırım hayır. bu durumda senin gitmen dogru olmaz. hoş erkek arkadasın niyetini belli edip gelmiş olsa dahi senin kuzeninin dügününe gidip tabiri caizse ayak üstü kayınvalide adayı ile tanısman hos degil. kaldı ki farklı sehirlerden bahsediyoruz.

her ne kadar okumuş yada ileri görüslü olsak da ben bu konularda kendimi gelenekselci görüyorum

gitmen dogru olmaz. bir de orada kalacaksın. annen bilse bile senin için rahat edecek mi? Allah korusun dünyanın binbir hali var yolda basına birsey gelir kaza vs. hasta olursun ailene nasıl izah edebileceksin sonra?

ve olaya kayınvalide adayının gözünden bakalım ; '' daha ortada fol yok yumurta yok oğlumun pesinden gelmiş. ne bicim kız bu...

bu böyle yatılı da rahatla geliyorsa oohhooo....

daha önceden de oğlumla yatılı nerelere gitmiştir...

vs vs vs..... '' bunlar hem onun hem de diger bayanların aklından gecer. senin kişiliğin karakterin ne yapıda olursa olsun.. bırak zamanı gelince onlar ciddi niyetle size geldiklerinde tanısırsın olur biter. emin ol gitmemekle belki erkek arkadasın biraz surat asar ama çok sey kazanırsın. bu durumu tatlı dille ona da anlatabilirsin .seni anlayısla karsılar diye düsünüyorum

eğer tanışma vakti geldiyse usülünce olması gerektiğini düşündüm ben
aynı şehirde olsanız bir derece ama ş.dışı için kendini bu kadar germeye ve ileride olası dedikodulara mahal vermeye hiç gerek yok ayrıca
şuan böyle bir beklentiye giriliyorsa eğertanıştıktan sonra arayıp sorma gibi farklı beklentiler içerisine girilebilir diye de düşünmekten alıkoyamadım kendimi
çok istiyorlarsa tanışmak buyursunlar gelsinler sizin evinizde bir kahvenizi içsinler

biz ayrı şehirlerdeydik eşimle. o gelmişti benim ailemle tanışmak için, beni davet ettiği halde ben gitmedim onun yaşadığı şehre.
ailesinin bir kısmı ile nişanda, bir kısmı ile de düğünde tanıştım.
ben biraz kız tarafının ağırlığını koruması tarafındayım, bi kere daha değerlendir tanışmaya gitme işini.
sonra sen koştun geldin derler belli mi olur

Aynen , çak

Bu ve benzeri teklifleri eşim de yapmıştı zamanın ama ' Ben daha bizimkilerin düğünlerine zor gidiyorum Aileni bile tanımazken tüm akrabalarınızın olduğu bir yere ilişkimizin adı konulmamışken gelemem ' dedim..

Bana göre komik bi teklifti zaten cevabı belli olan bir soru olduğu için..

Son düzenleme:

arkadaşa katılıyorum gitm canım. ne kadar iyi olurlarsa olsunlar laf edecekler arkandan. yapma bunu yaptırma ellerine koz verme
bende arada ciddi bişeyler olmadan gelip gitme mevzularına karşıyım. tum karşı olanlar gibi bi bildiğim var. bence soylediklerimizi dikkate al

ben işler ciddiye binmeden gitmedim
ama gitmediğime pişmanım
bence işler ciddiye binmeden
ailesinin yaşadığı ortamı görmeli ve bir gün ciddi adım atmaya karar verdiğinde bunları da hesaba katıp öyle karar vermelisin.
bizim ülkemizde sadece eşle değil maalsef tüm sülale ile evleniliyor.
ama bunun yeri düğün değil
sevgili sıfatıyla düğüne gitmek bana pek hoş gelmiyor.
ama onun dışında bir fırsatını yaratıp yaşadıkları ortamı görmeni tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…