Evet zor sehırdısı olayı. Sımdıden cok zorlanıyorum..
Bır de o olay var ya babam daha sonra ogrense nasıl hesap verırım.
Acaba annesıyle erkek arkadasımın yasadıgı sehırde tanıssak bırbırımızı oyle tanısak daha mı ıyı olur dusuncesındeyım.
Ben arkadaşara bir yönden katılıyorum bir yönden katılmıyorum.Katılmadığım şu;ailesini de tanımak lazım işler ciddiye binmeden..Ben önceki evliliğimde ailesini hiç tanımadan evlendim,ben şehir dışında çalışıyordum.Sonra çok pişman oldum ailesini neden önceden tanımadım diye..Evlenme meselsine girdiğim biri olursa(var gibi şuan) ailesini kendi mekanlarında görmeye gideceğim nasipse..Kalmak doğru olmayabilir,yakınsa günü birlik gidilebilir,yada aileden biriyle gidilebilir,öğretmen evinde kalabilir,yada orda dahi kalabilir..Önceden ailesini bir ölçmüş tartmış olur..İşler ilerlemeden tanışılmış olur..Ailesi de önemli....%50 hem de..
Ben arkadaşara bir yönden katılıyorum bir yönden katılmıyorum.Katılmadığım şu;ailesini de tanımak lazım işler ciddiye binmeden..Ben önceki evliliğimde ailesini hiç tanımadan evlendim,ben şehir dışında çalışıyordum.Sonra çok pişman oldum ailesini neden önceden tanımadım diye.Aman ne hanım kız demediler bana,sürekli kusur buldular evlendikten sonra..Önceden tanışsaydım anlayacaktım belki de..
.Evlenme meselsine girdiğim biri olursa(var gibi şuan) ailesini kendi mekanlarında görmeye gideceğim nasipse..Kalmak doğru olmayabilir,yakınsa günü birlik gidilebilir,yada aileden biriyle gidilebilir,öğretmen evinde kalabilir,yada orda dahi kalabilir..Önceden ailesini bir ölçmüş tartmış olur..İşler ilerlemeden tanışılmış olur..Ailesi de önemli....%50 hem de..
ben gittimde ne kadar tanıdımki... ailesini tanıdım..begendim..memlekete geldiler ailemde begendi ailesini.. ama evlenince hepside gerçek yüzünü gösterdiBen arkadaşara bir yönden katılıyorum bir yönden katılmıyorum.Katılmadığım şu;ailesini de tanımak lazım işler ciddiye binmeden..Ben önceki evliliğimde ailesini hiç tanımadan evlendim,ben şehir dışında çalışıyordum.Sonra çok pişman oldum ailesini neden önceden tanımadım diye.Aman ne hanım kız demediler bana,sürekli kusur buldular evlendikten sonra..Önceden tanışsaydım anlayacaktım belki de..Biraz tanışıp yüzgöz olsaydık,en ufak hatada laf sokacaklardı ve anlayacaktım.Ailenin hoşgörüsünü evlenmeden önce ölçmek tartmak lazım..Bana göre böyle..Çünkü asla huysuz hoşgörüsüz bir aileyle yapamam artık..
.Evlenme meselsine girdiğim biri olursa(var gibi şuan) ailesini kendi mekanlarında görmeye gideceğim nasipse..Kalmak doğru olmayabilir,yakınsa günü birlik gidilebilir,yada aileden biriyle gidilebilir,öğretmen evinde kalabilir,yada orda dahi kalabilir..Önceden ailesini bir ölçmüş tartmış olur..İşler ilerlemeden tanışılmış olur..Ailesi de önemli....%50 hem de..
erkekler bıraz anlayıssız boyle konularda olmadı annesıne anlatırım durumu.
Evet merkezde oturuyorlar ılkadım dıyor ben bılmıyorum tabı oraları=) bır de evlenınce nerede oturucaz meselesı var kı sorma gıtsın. Ben dogma buyume ıstanbullu olunca zor oluyor bırakmak=)
canım benim fikrim tabiki hayat senin ama bence annesiyle tanışma gibi bir zorunluluğun yok ki. kendini kasma bu kadar.
benim erkek arkadaşımında ailesi çok istedi ne zaman tanışcaz diye... ve cevabım hep aynıydı senin ile ilgili (erkek arkım) ailem onay vermeden ailenle tanışmam. ben okadar geniş değilim dedim. birde o eve sadece sevgilisi olarak gidip tanışmak var birde gelin adayı olarak ki bence bunların arasında çok fark var.
geldi tanıştı ve ailemin onayı ile gittim tanıştım. arada ne fark var dersen şimdi beni el üstünde tutuyorlar. ve erkek arkadaşıma da tavrı çok güzeldi iyiki gelmedi daha önce tanışmaya demişler. arada aileler bence aile yapını , ailene saygını ve hayata bakış açını denemek için davetler yapabiliyorlar. ama sen davet edildin diye gitme zorunluluğu hissetme kendinde ve sakında yalanla gitme...
Memleketler farklı olunca yaşanacak şehir meselesi hep olur,
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Samsunlular ne düşünür
bilmiyorum ama orada 4 senesi geçmiş biri olarak merkezin
değil Atakum'un yaşanacak ideal bir yer olduğunu düşündüm
hep... Bir gün gidersen görmeni tavsiye ederim :)
Ne bıleyım benımkı de cahıllık herhalde anlamıyorum ınsanların ne dusunduklerını kaynanalar ayrı dusunurmus akrabalar aynı dusunurmus oburu ayrı dusunur bılmem ne. cozemedım ben bu ıslerı cok zormus
içini karartmak gibi olmasın ama daha yolun basındasın aahh neler düsüneceksin dahahem zevkli hem zor işler..
ayrıca uzak yakın olmaları fark etmez.. insanları ne kadar tanıdım desende tanıyamazsın.. maskeler düsüp gercek yüzler birbir cıkar bir gün (eger rol yapıyorlarsa)
neler duyup neler okuyoruz forumda ..
sen sen ol kendinden emin dik ol her zaman (böyle olabilecegin seyler yap) hem sen cok mutlu oluyorsun hem karsı tarafın sana bakısı yaklasımı daha farklı oluyor inan bana. verdikleri değer farklı oluyor.
sakın gitme arada söz yok nişan yok ben nişanlıyken eşimin ailesiyle o zaman 3 .görüşüm falan onları, yemin törenine gittim kendileri ısrar ettiler birde babamı aradılar izin aldılar falan neyse bende gittim zaten o zaman nişanlı olduğum eşimi çok özledim uça uça gittim. efendim sonra biz gevşek aile olduk :)eltim de nişanlıyken devamlı kayınvalidemlere gidermiş ben bilmem beni de hiç ilgilendirmedi zaten evde tel çalınca bakmazmış babası olabilir arayan diye babası çünkü kızıyormuş orda ne işin var gibisinden. onlar oldu disiplinli aile :) bilmem anlatabildim mi boşver gitme sen gel derler sonra da arkandan lafın olur serbest falan diye :)) tanışman gerektiğinde zaten tanışacaksın :)
Gitmeni asla önermem,
Gidersen sadece tanışmış olacaksın, ilerde nişanlanınca zaten tanışacaksınız, ama bir sürü de eksisi olacak,,, Üstelik bir de düğünde, tüm sülalenin önünde
Hiç hoş olmaz, kendini ağırdan almalısın, arkanda ailenin, başında babanın olduğunu bilmeliler,
Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar başına buyruk damgası yersin, kolay görürler seni,
Bir de sevgiline takıldım, Niye "tanışman gerekiyor" muş?
O tanışmış mı ailenle?
Kız başına sen mi gideceksin taaa bilmem nerelere?
İllaki tanışmak istiyorlarsa,
Münasip olan, sevgilin ailenle tanışır, baban izin verirse de sizin bulunduğunuz şehirde ailesiyle tanışırsın, (babanın izni ile tanıştığını bilmeliler)
Ya da nişanda tanışırsın,
Sevgiline böyle söyleme tabii, korkuyorum ben, babam duyarsa asla affetmez filan de,
Kayınvalide adayını da ara, hoş olmaz gelmem, zaten babam da müsaade etmez, de,
Biliyorum çok merak ediyorsun ama, ilerde böyle davrandığın için faydasını çok görürsün
Ben bu konularda hiiiiç modern olamayacağım sanırım...Kaynanamı ailemle tanışmaya geldiğinde ilk kez gördüm , bu benim tercihimdi ve pişman değilim.. Soğuk bi yapıya sahip olduğumdan tanışmak için acelem de olmadı
Ben bu konularda hiiiiç modern olamayacağım sanırım...Kaynanamı ailemle tanışmaya geldiğinde ilk kez gördüm , bu benim tercihimdi ve pişman değilim.. Soğuk bi yapıya sahip olduğumdan tanışmak için acelem de olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?