Tanışmak için gitmeli miyim?

canım benim fikrim tabiki hayat senin ama bence annesiyle tanışma gibi bir zorunluluğun yok ki. kendini kasma bu kadar.
benim erkek arkadaşımında ailesi çok istedi ne zaman tanışcaz diye... ve cevabım hep aynıydı senin ile ilgili (erkek arkım) ailem onay vermeden ailenle tanışmam. ben okadar geniş değilim dedim. birde o eve sadece sevgilisi olarak gidip tanışmak var birde gelin adayı olarak ki bence bunların arasında çok fark var.

geldi tanıştı ve ailemin onayı ile gittim tanıştım. arada ne fark var dersen şimdi beni el üstünde tutuyorlar. ve erkek arkadaşıma da tavrı çok güzeldi iyiki gelmedi daha önce tanışmaya demişler. arada aileler bence aile yapını , ailene saygını ve hayata bakış açını denemek için davetler yapabiliyorlar. ama sen davet edildin diye gitme zorunluluğu hissetme kendinde ve sakında yalanla gitme...

O yonde var evet. Ben de aılesının nasıl ınsanlar oldugunu ogrenmek ıstıyorum. aıle de onemlı ama nasıl tanıyacaksın kı o da zor.

işler ciddiye binmeden ailesini tanıması tabi ki önemli.. biz de onu savunuyoruz fakat savunmadıgımız konu bunun yeri düğün değildir... kaldı ki tüm akrabaları da orada olacak. tanısma ortamının yeri dügün salonu değildir.

afedersin millet kızın boyunu posunu inceleyecek aaa bizim oğlanla olmus olmamıs fısırtıları.. bir yandan müzik eglence. kayınvalide ile konusma nasıl olacak . ne kadar saglıklı bir tanısma olacak ?

ailesini mekanında tanımaya ileride gidebilir hatta aileler tanısırsa ailesi ile birlikte gider belki arkadasın gözünden kacıp ailesine takılacak seyler olabilir .

detaylı düsünmekte yarar var.

ben gittimde ne kadar tanıdımki... ailesini tanıdım..begendim..memlekete geldiler ailemde begendi ailesini.. ama evlenince hepside gerçek yüzünü gösterdi

Memleketler farklı olunca yaşanacak şehir meselesi hep olur,
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Samsunlular ne düşünür
bilmiyorum ama orada 4 senesi geçmiş biri olarak merkezin
değil Atakum'un yaşanacak ideal bir yer olduğunu düşündüm
hep... Bir gün gidersen görmeni tavsiye ederim :)

Ne bıleyım benımkı de cahıllık herhalde anlamıyorum ınsanların ne dusunduklerını kaynanalar ayrı dusunurmus akrabalar aynı dusunurmus oburu ayrı dusunur bılmem ne. cozemedım ben bu ıslerı cok zormus

Insallah tesekkur ederım=)
atakumu bılıyorum evlerı var orda. Bakalım bır gun kısmet olursa gezerım oraları=)

içini karartmak gibi olmasın ama daha yolun basındasın aahh neler düsüneceksin daha hem zevkli hem zor işler..

ayrıca uzak yakın olmaları fark etmez.. insanları ne kadar tanıdım desende tanıyamazsın.. maskeler düsüp gercek yüzler birbir cıkar bir gün (eger rol yapıyorlarsa)

neler duyup neler okuyoruz forumda ..

sen sen ol kendinden emin dik ol her zaman (böyle olabilecegin seyler yap ) hem sen cok mutlu oluyorsun hem karsı tarafın sana bakısı yaklasımı daha farklı oluyor inan bana. verdikleri değer farklı oluyor.

Sımdıden korktum ben zaten=) dogru soyluyorsun esımızın nısanlımızın sevgılımızın her gun yenı bır ozellıgıyle karsılasırken onları ne kadar tanıyabılıyoruz kı, aılesını hemen nasıl tanıyabılırsın.

Bence erkek arkadaşının aile yapısına bağlı bu..
Bakarsın hoşlarına gider, bakarsın arkandan demedikleri kalmaz..
Bir de gidersen onlarda kalacaksın belki de, hakkında kötü düşünebilirler de..
Aslında iş ciddiye binmeden aileyle tanışmak onları tanımak iyi ama düğüne gitmen konusunda bilemedim yanii...

sakın gitme arada söz yok nişan yok ben nişanlıyken eşimin ailesiyle o zaman 3 .görüşüm falan onları, yemin törenine gittim kendileri ısrar ettiler birde babamı aradılar izin aldılar falan neyse bende gittim zaten o zaman nişanlı olduğum eşimi çok özledim uça uça gittim. efendim sonra biz gevşek aile olduk :)eltim de nişanlıyken devamlı kayınvalidemlere gidermiş ben bilmem beni de hiç ilgilendirmedi zaten evde tel çalınca bakmazmış babası olabilir arayan diye babası çünkü kızıyormuş orda ne işin var gibisinden. onlar oldu disiplinli aile :) bilmem anlatabildim mi boşver gitme sen gel derler sonra da arkandan lafın olur serbest falan diye :)) tanışman gerektiğinde zaten tanışacaksın :)

Anladım anladım=) aılem hıc oyle serbest degıldır aslında onların da degıl. Ama gel dıyıp duruyor. Kendı kızını gondermıs mıdır acaba.

benim ailesiyle tanışmam katakulliye geldi valla. amcaoğlumun d.günü var pikniğe çağırdılar dedi ok dedim. bi gittimki sülalenin içine tam orta yere kütt düştüm erkek arkadaşım sağolsun. halalar amcalar yengeler onların çocuklar kuzenler artııı müstakbel kv ve kp.neye uğradğımı şaşırdım. endişe ve huzursuzluktan bütün gece elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim.bu konuda arkadaşların yazdığnı okuyunca da acaba tanışmasa mıydım onlar bize zamanı geldiğinde gelseydi mi acaba diye de düşünüp bi huzursuz oldum açıkçası. ama napim benim haberim yoktu tüm sülale ve anne babadan. daha küçük çaplı olur diye düşünmüştüm. kendi de sölemedi annem babam da gelcek diye

Son düzenleme:
Gitmeni asla önermem,
Gidersen sadece tanışmış olacaksın, ilerde nişanlanınca zaten tanışacaksınız, ama bir sürü de eksisi olacak,,, Üstelik bir de düğünde, tüm sülalenin önünde
Hiç hoş olmaz, kendini ağırdan almalısın, arkanda ailenin, başında babanın olduğunu bilmeliler,
Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar başına buyruk damgası yersin, kolay görürler seni,

Bir de sevgiline takıldım, Niye "tanışman gerekiyor" muş?
O tanışmış mı ailenle?
Kız başına sen mi gideceksin taaa bilmem nerelere?
İllaki tanışmak istiyorlarsa,
Münasip olan, sevgilin ailenle tanışır, baban izin verirse de sizin bulunduğunuz şehirde ailesiyle tanışırsın, (babanın izni ile tanıştığını bilmeliler)
Ya da nişanda tanışırsın,

Sevgiline böyle söyleme tabii, korkuyorum ben, babam duyarsa asla affetmez filan de,
Kayınvalide adayını da ara, hoş olmaz gelmem, zaten babam da müsaade etmez, de,
Biliyorum çok merak ediyorsun ama, ilerde böyle davrandığın için faydasını çok görürsün

Evet sevgılıme ve annesıne de dogru seyler soylemelıyım kı alınmasınlar tanısmak ıstemıyorum sanmasınlar.
Evet merak edıyorum o yuzden ılerısını dusunmeden hareket edıyorum belkı de.

Ilımlı bir şekilde mazeretini bildirerek, "Ben de sizinle tanışmayı çok istiyorum ama" gibi bir cümleyle başlayarak + puanları alırsın zaten canım,

bahsettiğim sünnet düğününden önce teyze çocuğunun düğünü vardı...
kv aradı kızım gel istersen diye tanışmış olursun herkesle diye...
bende dedim düğün sahibi siz değilsiniz ortada söz yok nişan yok uygun kaçmaz o kadar gelmek gitmek dedim.
bence sende böyle söyleyebilirsin... hem ılımlı hemde hoş oluyor gözlerinde

kesinlikle katılıyorum

benzer durumu yaşadım.şöyle.erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz.ailesi ailemle tanışmak için haber bekliyorlar benden.benimse babam hariç herkes biliyor.annem le oturup adam gibi konuşamıyoruz.neyse konuya gelelim.erkek arkadşım ailesiyle tanışma konusunda bi baskı kurmadı.ortak arkadaşımız benim çok samimi iiş arkadaşım onun akrabası oluıyormuş uzaktan sonradan öğreniyoruz.herneyse ben mecbur arkadaşımın düğününe, o da mecbur akrabasının düğününe gitmek zorunda.vel hasıl ailesinin geleceği malumdu.tanıştırayımmı diye sordu önceden konusu geçmişti.bende utanırım ortada ciddi bişey yok.ne sıfatla tanışcaz faan diye demiştim.öyle ortama göre bakarız demiştim ama istemediğimide belirtmiştim erkendi çünkü.herneyse tanıştırdı.tanıştık.ben ezile büzüle kızara bozara arkadaşlarımın deyimiyle tanıştık.bi iki laftan sonra kalktık masadan.ama rahat 15 kişiyle tanıştım.ilk kez erkek arkadaşımın ailesiyle tanışıyorum hayatımda.bana göre değil aslında nişandan önce.ama ailemle ciddiyet koymak için konuşabilmem gerek.şuan kuzenlerimin düğünü olacak ve de dedem hasta.bu yüzden zamanı var diyorum.en azından düğünler geçsin.sıra durumu da var bizim gelenekte.her neyse, bizde ciddiyet istiyoruz koyamıyoruz.ama ailesiyle tanıştımmı evet.şuanlık olumlu tepkiler aldık.fakat arkadaşarın dediği doğru ilerde nolur bilemiyoruz.rahat ailesi kzıı göndermiş haberleri yok falan gelmiş tanışıyo, diye düşünenler olabilir.ben aslında uygun bulmuyorum başından beri.erkek arkaşadıma sorarsan en azından ne niyette olduğumu ne kadar istediğimi gör çabuk ilerlesin işler diye yaptım diyor.sonra onun kuzeninin düğünü oldu, kuzeniylede samimi olduk zaman geçtikçe düğününe davet etti gelemem desem ayıp olur gelsem tüüm sülale yine orda yine aynı stres falan...gittim, ama tüm gözler bendeydi.tanımayan da böylecxe kalmadı.ama erkek arkadaşımı benim ailemden tanıyan çok az.tani ben gelsinler tanışsınlar isteme olsun adını koyalım.çok istiyortum ama dedemin rahatsızlığı, kuzenlerimin düğün arefesinde oluşu falan zamansız oluyor diye düşünüyorum zaten annemde en küçük oluşumdan dolayı da annem kaçıyor benden ciddi ilişkimdençünkü biliyor ki babamın haberi olması durumunda uzatmadan kim bu ailesi kim tanıuşalım diyecek.ki erkek arkadaşımın ailesi de uzatmak istemiyorlar,artık nişan yapalım tanışalım hazırlIklara başlayalım diyor...allah hayırlısını versinn, evlenmeden önce ailesiyle tanışmak ne kadfar doğru bilmiyorum, ama avantajı da var dezavantajı da var....sonuçta riske atmamak lazım nişan-söz yokken....

Bence modernlikle alakasi yok :))
Bencede kaynanan seninistediginde görsün, bana kalirsa gitmemen lazim ama tabiki senin kararin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…