dedıklerınızde cok haklısınız ama erkek arkadasım ısrar edıyor. Tanısmam gerektıgını soyluyor.Annesı aılesı pek ısteklı. Su an aılemle tanıstırma gıbı bı nıyetım yok. bılıyorsunuz kız aılesıyle cıddı bırseyler olunca tanısılır. Bır yandan tanımak ıstıyorum bır yandan bılıp bılmedıgım tum akrabalarının ıcıne gırmek ıstemıyorum.
canım buna söylenecek tek laf var '' erkek arkadasının tuzu kuru ''annesi pek istekli ise başka zaman başka koşullarda tanışırsız. 2 yıllık bir ilişki ciddi bir ilişki değil mi ?
Ben öyle gelenekselci değilim, kriterlerim de yok ama mantık süzgecinden geçirince
gitmezdim.
Farklı şehirlerdesiniz ve gitmek için ailene yalan söyleyeceksin. Annene
söylemesen de babana... Hiç gerek yok.
Yine farklı bir şehre gittiğin için düğünden çıkınca hemen eve dönemeyeceksin,
eğer o şehirde bir yakının yoksa otel de kalmana izin vermeyecekler, onlarda kalman
için ısrar edecekler. Bu durum için sonradan ne düşüneceklerini asla bilemezsin.
Hayatta herşey nasip kısmet meselesi, 'Gelin ata binmiş ya nasip demiş.' derler
hep, doğrudur. Kimseye koz vermemek ideal olandır.
Ailesi ile tanışmak istemen çok normal ama düğünler pek tanışmak için uygun ortamlar
değil.
Bence farklı şehirlerde olduğunuz için bunun mümkün olmayacağını arkadaşının annesine
söylersen seni anlayacaktır. Aradaki mesafe çok mu uzak peki? Onlar sizin olduğunuz şehre
uğruyorlar mı hiç?
dedıklerınızde cok haklısınız ama erkek arkadasım ısrar edıyor. Tanısmam gerektıgını soyluyor.Annesı aılesı pek ısteklı. Su an aılemle tanıstırma gıbı bı nıyetım yok. bılıyorsunuz kız aılesıyle cıddı bırseyler olunca tanısılır. Bır yandan tanımak ıstıyorum bır yandan bılıp bılmedıgım tum akrabalarının ıcıne gırmek ıstemıyorum.
ben senin gibiydi şartlar, ama tek fark öğretmenevinde kalmak istedim....merhabalar. Dert gibi olmasa bir sorum olacak.
Benım erkek arkadasım sehır dısında. 2 seneyı askın bır suredır beraberız. onun aılesındekı herkes tum sulale dıyebılırız benı bılıyor. Benım aılemde ıse annem ve ablam bılıyor. Sorum su henuz aılesıyle tanısmadım sadece ablasıyla tanısabıldım. Ama annesı cok ıstıyor tanısmayı. ramazandan sonra da kuzenının dugunu olucak. Kuzenı kardesı gıbı yakındır. Oraya cagırdı artık gelmen, tanısman gerekıyor dedı.. Ben de tanısmak ısterım. Ama bılemedım nasıl olacak hem sehır dısı olacagı ıcın gıtme gelme meselesı sorun. hem babam bılmıyor. ayrıca nerede kalmam gerekır. kafam karıstı ve erkek arkadasım sagolsun her seyı cok kolay olarak goruyor. Nasılsa onun ıcın sorun degıl. Atlarsın ucaga 1 saatte burdasın dıyıp duruyor.
yazılan yorumları okumadım canım ama aynı olayı bende yaşadım ve izlediğim yolun sana yardımcı olacağını düşünüyorum...
bizde farklı şehirlerdeyiz ve herşeyin ne kadar zor olduğunu senin kadar bende iyi biliyorum.
öncelikle babama böyle biri olduğunu açıkladım. kimseden duymasın benden duysun diye.
sonra getirdim ve tanıştırdım bütün ailemle. tabi bu tanışmalardan sonra benimde gitmem gerekti tanışmaya...
ailemin izni ile evlerine gittim ve annesi ve babası ile tanıştım normalde 5 kardeş 3 ablası ve 1 abisi var fakat önce anne-baba dedik.
aynı şekilde abisinin çocuklarının düğünü vardı ve ben aileme işin sadece anne-baba ile olmayacağını tüm ailesin görmek ve tanımak istediğimi söyledim sonuçta onların şehrinde yaşayacaktım.
kabul ettiler ve düğüne gittim. çokta güzel geçti
şimdi senin yerinde olsam ailemin izni olmadan gider miydim?? asla! eğer ciddi düşünüyorsanız yarın öbür gün aileler bir araya geldiğinde konu konuşulursa babana ve ailene karşı zor duruma düşer ve güvenlerini bir daha asla kazanamazsın...
kayınvalide adayın seninle tanışmak istiyor olabilir tamam bir de şu açıdan bakalım ; seni deniyor olamaz mı böyle ? ( yanlış anlama her yönden olaya bakma amaclı yazıyorum
yoksa hep olumsuzluk düsündügüm icin degil )
bakalım kız gelecek mi tek basına ve de yatılı ?
mutlaka biliyordur senin babanın erkek arkadasından haberi olmadıgını.. gelin alacak sonucta seni ölçüp tartıyor olabilir. etraflı düsün derim. bayan olarak yarın öbür gün
kayınvalidenin eline koz vermemiş olursun. bu tarz seyler cok müsaittir olumsuz birsey oldugu zaman yüzüne vurur hiç bakmaz ailenin yanında vs.
senin de yapıp yapamayacak seylerin var bunları güzelce belirt bence
benimde senin gibiydi şartlar, ama tek fark öğretmenevinde kalmak istedim....
bana demişlerki bu kız çok rahat.. eşime resmen kaşar olduğumu ima etmişler....yani yanlış anlayabiliyor aileler..ben gittigime çok pişman olmuştum..eşimin ailesi özgüvenimi yüksek bulup benden nefretle başladı hikayem
Samsunda oturuyorlar. Uzak ama ucakla yakın tabı her yer. Istanbula gelmıyorlar hıc alakaları yok. dugun tanısma ıcın uygun bır yer degıl sanırım. Bunu erkek arkadasıma degıl de annesıne mı anlatmam gerekıyor bılmıyorum. Anlamıyor cunku kolay sanıyor.
kayınvalide adayın seninle tanışmak istiyor olabilir tamam bir de şu açıdan bakalım ; seni deniyor olamaz mı böyle ? ( yanlış anlama her yönden olaya bakma amaclı yazıyorum
yoksa hep olumsuzluk düsündügüm icin degil )
bakalım kız gelecek mi tek basına ve de yatılı ?
mutlaka biliyordur senin babanın erkek arkadasından haberi olmadıgını.. gelin alacak sonucta seni ölçüp tartıyor olabilir. etraflı düsün derim. bayan olarak yarın öbür gün
kayınvalidenin eline koz vermemiş olursun. bu tarz seyler cok müsaittir olumsuz birsey oldugu zaman yüzüne vurur hiç bakmaz ailenin yanında vs.
senin de yapıp yapamayacak seylerin var bunları güzelce belirt bence
Annesi ile telefonda görüşüyorum dediğin için öyle dedim. Erkekler
pek anlamıyorlar bu konuları, bir bayan açısından düşünemiyorlar.
Sonuçta ucunda seni görmek var, elbet ısrar edecek.
Bir de ben gizli iş yapmayı sevmem, Allah korusun yolda başına birşey
gelse baban annenden ömür boyu hesabını sorabilir bunun... Belki
paranoyakça ama öyle.
Bu arada ben Samsun'u çok severim, orada okudum :) Erkek arkadaşının
ailesi merkezde mi oturuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?