Tanışmak için gitmeli miyim?

dedıklerınızde cok haklısınız ama erkek arkadasım ısrar edıyor. Tanısmam gerektıgını soyluyor.Annesı aılesı pek ısteklı. Su an aılemle tanıstırma gıbı bı nıyetım yok. bılıyorsunuz kız aılesıyle cıddı bırseyler olunca tanısılır. Bır yandan tanımak ıstıyorum bır yandan bılıp bılmedıgım tum akrabalarının ıcıne gırmek ıstemıyorum.

canım buna söylenecek tek laf var '' erkek arkadasının tuzu kuru '' annesi pek istekli ise başka zaman başka koşullarda tanışırsız. 2 yıllık bir ilişki ciddi bir ilişki değil mi ?

Ben öyle gelenekselci değilim, kriterlerim de yok ama mantık süzgecinden geçirince
gitmezdim.

Farklı şehirlerdesiniz ve gitmek için ailene yalan söyleyeceksin. Annene
söylemesen de babana... Hiç gerek yok.

Yine farklı bir şehre gittiğin için düğünden çıkınca hemen eve dönemeyeceksin,
eğer o şehirde bir yakının yoksa otel de kalmana izin vermeyecekler, onlarda kalman
için ısrar edecekler. Bu durum için sonradan ne düşüneceklerini asla bilemezsin.
Hayatta herşey nasip kısmet meselesi, 'Gelin ata binmiş ya nasip demiş.' derler
hep, doğrudur. Kimseye koz vermemek ideal olandır.

Ailesi ile tanışmak istemen çok normal ama düğünler pek tanışmak için uygun ortamlar
değil.

Bence farklı şehirlerde olduğunuz için bunun mümkün olmayacağını arkadaşının annesine
söylersen seni anlayacaktır. Aradaki mesafe çok mu uzak peki? Onlar sizin olduğunuz şehre
uğruyorlar mı hiç?

yazılan yorumları okumadım canım ama aynı olayı bende yaşadım ve izlediğim yolun sana yardımcı olacağını düşünüyorum...

bizde farklı şehirlerdeyiz ve herşeyin ne kadar zor olduğunu senin kadar bende iyi biliyorum.
öncelikle babama böyle biri olduğunu açıkladım. kimseden duymasın benden duysun diye.
sonra getirdim ve tanıştırdım bütün ailemle. tabi bu tanışmalardan sonra benimde gitmem gerekti tanışmaya...

ailemin izni ile evlerine gittim ve annesi ve babası ile tanıştım normalde 5 kardeş 3 ablası ve 1 abisi var fakat önce anne-baba dedik.
aynı şekilde abisinin çocuklarının düğünü vardı ve ben aileme işin sadece anne-baba ile olmayacağını tüm ailesin görmek ve tanımak istediğimi söyledim sonuçta onların şehrinde yaşayacaktım.
kabul ettiler ve düğüne gittim. çokta güzel geçti

şimdi senin yerinde olsam ailemin izni olmadan gider miydim?? asla! eğer ciddi düşünüyorsanız yarın öbür gün aileler bir araya geldiğinde konu konuşulursa babana ve ailene karşı zor duruma düşer ve güvenlerini bir daha asla kazanamazsın...

Bence de gitmemelisin arkadaşım.

Fakat bunu erkek arkadaşına açıklarken, babanın izin vermeyeceğini ve eğer yalan söyleyip gidersen mutsuz olacağını , ailene hiç yalan söylemediğini ve yalan söylemek istemediğini söyle..

Daha uygun bir zamanda onlarında rızasını alarak bir hafta sonu tanışmaya gelebilirim, annene böle söyle de. Hatta sen kendinde söyleyebilirsin annesine.

Bu sayede hem istemediğin bir şeyi yapmamış olursun, hem kimsenin ağzına laf vermezsin, hem de aileni önemsediğini gösterirsin.

canım buna söylenecek tek laf var '' erkek arkadasının tuzu kuru '' annesi pek istekli ise başka zaman başka koşullarda tanışırsız. 2 yıllık bir ilişki ciddi bir ilişki değil mi ?

tabıkı cıddıyız o anlamda soylemedım. Henuz soz nısan gıbı bır sey dusunmuoruz. Benım su an ısım yok kpss yalan oldu falan fılan...

Samsunda oturuyorlar. Uzak ama ucakla yakın tabı her yer. Istanbula gelmıyorlar hıc alakaları yok. dugun tanısma ıcın uygun bır yer degıl sanırım. Bunu erkek arkadasıma degıl de annesıne mı anlatmam gerekıyor bılmıyorum. Anlamıyor cunku kolay sanıyor.

ailesi istekli ise madem beklesinler dogru zamanı diye düşünüyorum daha cekırdek aileyı tanımadan sülalenin orta yerıne düşme

Son düzenleme:
ben senin gibiydi şartlar, ama tek fark öğretmenevinde kalmak istedim....
bana demişlerki bu kız çok rahat.. eşime resmen kaşar olduğumu ima etmişler....yani yanlış anlayabiliyor aileler..ben gittigime çok pişman olmuştum..eşimin ailesi özgüvenimi yüksek bulup benden nefretle başladı hikayem

Kız ailesiyle ciddi bir şeyler olunca tanışılıyorsa,o zaman ciddi bir şey yok aranızda demek ki.Sen neden ailesiyle görüşüyorsun ki.Bence daha ortada ciddi bir şey yokken,onlar gelip sizinle tanışmamışken senin oraya gitmen hem de tek başına çok garip olur.Ki diyelim gittin otel de kalman çok daha garip olur.Otelde değilde onlarda kalırsan ki bu en garibi olur:)

Bence açık açık söle erkek arkadaşına.Arada ciddi bir şey yok babama da yalan söylemiş olurum oraya gelirsem.Bizde adet önce sizin tanışmanız onunda zamanı var de şakayla karışık ve kapa konuyu...

benimde senin gibiydi şartlar, ama tek fark öğretmenevinde kalmak istedim....
bana demişlerki bu kız çok rahat.. eşime resmen kaşar olduğumu ima etmişler....yani yanlış anlayabiliyor aileler..ben gittigime çok pişman olmuştum..eşimin ailesi özgüvenimi yüksek bulup benden nefretle başladı hikayem

kayınvalide adayın seninle tanışmak istiyor olabilir tamam bir de şu açıdan bakalım ; seni deniyor olamaz mı böyle ? ( yanlış anlama her yönden olaya bakma amaclı yazıyorum

yoksa hep olumsuzluk düsündügüm icin degil )

bakalım kız gelecek mi tek basına ve de yatılı ?

mutlaka biliyordur senin babanın erkek arkadasından haberi olmadıgını.. gelin alacak sonucta seni ölçüp tartıyor olabilir. etraflı düsün derim. bayan olarak yarın öbür gün

kayınvalidenin eline koz vermemiş olursun. bu tarz seyler cok müsaittir olumsuz birsey oldugu zaman yüzüne vurur hiç bakmaz ailenin yanında vs.

senin de yapıp yapamayacak seylerin var bunları güzelce belirt bence

Evet zor sehırdısı olayı. Sımdıden cok zorlanıyorum..
Bır de o olay var ya babam daha sonra ogrense nasıl hesap verırım.
Acaba annesıyle erkek arkadasımın yasadıgı sehırde tanıssak bırbırımızı oyle tanısak daha mı ıyı olur dusuncesındeyım.

çok haklısınız, bende denediğini düşündüm

kesinlikle bunu belirtmek istedim bende... sen kendinden kisiliğinden ne kadar emin olursan ol.. onların gözünde farklı konumda olabilirsin. zaten millet bir yanlıs bulma anlayısına giriyor ..

Annesi ile telefonda görüşüyorum dediğin için öyle dedim. Erkekler
pek anlamıyorlar bu konuları, bir bayan açısından düşünemiyorlar.
Sonuçta ucunda seni görmek var, elbet ısrar edecek.

Bir de ben gizli iş yapmayı sevmem, Allah korusun yolda başına birşey
gelse baban annenden ömür boyu hesabını sorabilir bunun... Belki
paranoyakça ama öyle.

Bu arada ben Samsun'u çok severim, orada okudum :) Erkek arkadaşının
ailesi merkezde mi oturuyor?

Anlıyorum ama denedıgı ıcın yaptıgını sanmıyorum tabı ınsanları hemen tanıyamazsın ama oyle bır ınsan oldugunu sanmıyorum.
Olabılır de tabı butun olasılıkları dusunmek gerekıyor haklısın.

erkekler bıraz anlayıssız boyle konularda olmadı annesıne anlatırım durumu.
Evet merkezde oturuyorlar ılkadım dıyor ben bılmıyorum tabı oraları=) bır de evlenınce nerede oturucaz meselesı var kı sorma gıtsın. Ben dogma buyume ıstanbullu olunca zor oluyor bırakmak=)

Ben arkadaşara bir yönden katılıyorum bir yönden katılmıyorum.Katılmadığım şu;ailesini de tanımak lazım işler ciddiye binmeden..Ben önceki evliliğimde ailesini hiç tanımadan evlendim,ben şehir dışında çalışıyordum.Sonra çok pişman oldum ailesini neden önceden tanımadım diye.Aman ne hanım kız demediler bana,sürekli kusur buldular evlendikten sonra..Önceden tanışsaydım anlayacaktım belki de..Biraz tanışıp yüzgöz olsaydık,en ufak hatada laf sokacaklardı ve anlayacaktım.Ailenin huyunu, hoşgörüsünü evlenmeden önce ölçmek tartmak lazım..Bana göre böyle..Çünkü asla huysuz hoşgörüsüz bir aileyle yapamam artık..
.Evlenme meselsine girdiğim biri olursa(var gibi şuan) ailesini kendi mekanlarında görmeye gideceğim nasipse..Kalmak doğru olmayabilir,yakınsa günü birlik gidilebilir,yada aileden biriyle gidilebilir,öğretmen evinde kalabilir,yada orda dahi kalabilir..Öğretmen evi çok mu güvenli ona bakarsan...Önceden ailesini bir ölçmüş tartmış olur..İşler ilerlemeden tanışılmış olur..Ailesi de önemli....%50 hem de..

Bizim de 2-3 saat uzakta bir ilçede ,günü birlik mi gitsem,ablamla birgün kalmak üzere mi gitsem..Ablam gelirse başka yerden gelecek onun yolu daha uzun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…