tanışmak için kim aramalı?

gur_sena

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2017
149
357
18
29
kızlar merhaba;

benim bir süredir hayatımda olan biri var. artık resmiyete dökmek istiyoruz. zaten annemle bir tartışma sonucunda annem bildiği her şeyi babama da anlattığı için böyle babamın karşısında utanıyorum. en azından bi resmiyeti olsun. zaten erkek arkadaşımında benden daha çok istediği bişeydi.

yalnız şöyle birşey var. ailelerimiz birbirinden farklı olduğu için annem istemiyor. ama karşı da çıkmıyor. şimdi erkek arkadaşıma söyleyemiyorum annem seni istemiyor diye. iki tarafı idare edebilmek için falso vermemem lazım.

ramazandan sonra en azından bayanlar tanışsın istiyoruz. bu durumda gelmek için onlar mı aramalı?
yoksa tanışmak için annem mi çağırmalı?
doğrusu hangisidir ona göre bi yol izlesek? :( uzun oldu hakkınızı helal edin :(
şimdiden teşekkürler.

Bizde hiç kimse birbirini aramamıştı.
Biz büyüklerimize yer ve tarih verip herkesi o yemekte toplamıştık.

bizde ilk erkek tarafının kadınları gündüz oturmasına kız tarafına gider.
sonra da kız tarafı erkek tarafına iadei ziyaret yapar.

erkekler en son tanışır, istemede fln.

ama ilk kim arar bilmiyorum :( anneme teyzeme fln sorsam tepki alırım.

Dışarda buluşmak daha mantıklı bana göre. Ne siz onların ayağına ne onlar sizin ayağınıza gelmiş olur. (bunu sorun ederseniz diye söylüyorum)

ama ilk kim arar bilmiyorum :KK43: anneme teyzeme fln sorsam tepki alırım.
Tamam da illa bu gelenek uygulanmak zorunda mıdır?
Benim ailemde de bizden başka hiç kimse bu dışarıda yemek olayına girmemişti.
Öyle tanışma da olmadı,direkt isteme olmuştu mesela.
Biz böyle özendik,tamam dediler.
Hem o kalabalıkta arada kaynadık biz.
Gecenin ilerleyen saatlerinde başka masaya geçtik gençler olarak.
Daha rahat bir ortam oldu.

Bence çok anlam ifade etmiyor ama, büyükler genelde erkek annesinin önce arayıp tanışmak istemesini uygun buluyor.

bizce de dışarıda bir kahve içilmesi daha uygun. ama ikimizinde okulunun bitmesine az kaldı. babalar öğrenmese sorun yoktu ama çarşı pazar karıştı :D

şimdi bişeyler yapmak lazım. zamanı olduğu için böyle uzata uzata hem annelerin gönlü olsun hem biz zaman kazanalım hem de resmiyet mi al resmiyet olsun.

yoksa bana istemek de anlamsız geliyor. bizim kafamızda hep bi akşam şık bi yere gideriz sadece anne baba kardeşler olur tanışılır düğün nişan kararı alınır yüz göz olunmadan fazla gidiş gelişsiz fıstık gibi diyorduk.

ama annem ortalığı karıştırdı biraz :(

ama ilk kim arar bilmiyorum :KK43: anneme teyzeme fln sorsam tepki alırım.

ilk olarak babamla nişanlım tanışmışlardı. (babam söyle o çocuğa arasın demişti :D yani sevgilim babamı aramış buluşmuşlardı dışarıda bir yerde)
bir süre geçtikten sonra kayınvalidem annemi aramıştı gelmek için.
ilk gündüz oturmasına geldiler.(her iki annemin ortak arkadaşları vardı onlarla birlikte)
hiç bizimle ilgili bir şey konuşmamışlardı gören kırk yıldır arkadaş zanneder :)

bir kaç hafta sonra da istemeye gelmişlerdi ailecek.
bir ay içinde de nişan oldu.

bizce de dışarıda bir kahve içilmesi daha uygun. ama ikimizinde okulunun bitmesine az kaldı. babalar öğrenmese sorun yoktu ama çarşı pazar karıştı :KK70:

şimdi bişeyler yapmak lazım. zamanı olduğu için böyle uzata uzata hem annelerin gönlü olsun hem biz zaman kazanalım hem de resmiyet mi al resmiyet olsun.

yoksa bana istemek de anlamsız geliyor. bizim kafamızda hep bi akşam şık bi yere gideriz sadece anne baba kardeşler olur tanışılır düğün nişan kararı alınır yüz göz olunmadan fazla gidiş gelişsiz fıstık gibi diyorduk.

ama annem ortalığı karıştırdı biraz :KK43:
O zaman erkek arkadaşının annesi anneni arasın müsait bir gününüzde size kahve içmeye gelmek istiyoruz diye.

Bizde direk babamla tanıştı eşim bir yemekte buluştuk.1 ay sonra da söz ve nişan oldu aileler öyle tanıştı.Öyle anneler tanışmadı hiç.

Bizde de direkt isteme oldu ama yakın arkadaşlarımda hep erkeğin annesi kızınkini aradı, söylediğiniz gibi gündüz oturmasına gidildi. Sonra da kız tarafının kadınları gitti. Sonra istemede de babalar tanıştı. Önceden tanışmalar genelde böyle gerçekleşti etrafımda.

Farklı derken annen neden istemiyor o iş zor olur

şöyle ki ben ünv. okuyorum. erkek arkadaşım liseden sonra hep geleceği olmayan işlerde çalışıp ev geçindirmiş. 2 ablası evli babası çalışamıyor annesi de öyle. anne babası babaannemlerle yaşıt. benim ailem genç ve hepsi ünv. mezunu.
ailesi erkek arkadaşıma maddi manevi destek olmuyor. şehir dışında kendi evleri var 1 yılı aşkın oradalar. bu süreçte erkek arkadaşım benimle gelecek kurabilmek adına ünv başladı ve bitiyor. iyi bi işi var. ama tek başına istanbulda kira elektrik su vs zor. buna rağmen annesi geldiği zaman 15 gün hiç uğramadan kızında kalıp geri dönüyor. ve sürekli para istiyorlar.
okula başla biz okuturuz dediler. başladı bize mi sordun git hallet kredi çek fazla çek bize de ver dediler.
bu onların sorunları tabiki ama çok paragöz ve sorumsuzlar. insan erkek çocuğu ayda 1 olsa gelip ne yiyorsun ne içiyorsun demez mi?

çok kopuklar. biz tam tersiyiz. annem arnavut. erkek arkadaşım trakyalı. annemde görüyorsun kopuk bunlar bizde görülmüş duyulmuş mu trakyalıya kız vermek diyor.

insan anne ne farkeder diyorum. sorumsuz bu çocuk senin için uğraşmaktan da yorulacak sen de üzüleceksin diyor.

ailelerimiz arasında hem yaş hem kültür farkı çok fazla ama bizce sorun yok :(

şöyle ki ben ünv. okuyorum. erkek arkadaşım liseden sonra hep geleceği olmayan işlerde çalışıp ev geçindirmiş. 2 ablası evli babası çalışamıyor annesi de öyle. anne babası babaannemlerle yaşıt. benim ailem genç ve hepsi ünv. mezunu.
ailesi erkek arkadaşıma maddi manevi destek olmuyor. şehir dışında kendi evleri var 1 yılı aşkın oradalar. bu süreçte erkek arkadaşım benimle gelecek kurabilmek adına ünv başladı ve bitiyor. iyi bi işi var. ama tek başına istanbulda kira elektrik su vs zor. buna rağmen annesi geldiği zaman 15 gün hiç uğramadan kızında kalıp geri dönüyor. ve sürekli para istiyorlar.
okula başla biz okuturuz dediler. başladı bize mi sordun git hallet kredi çek fazla çek bize de ver dediler.
bu onların sorunları tabiki ama çok paragöz ve sorumsuzlar. insan erkek çocuğu ayda 1 olsa gelip ne yiyorsun ne içiyorsun demez mi?

çok kopuklar. biz tam tersiyiz. annem arnavut. erkek arkadaşım trakyalı. annemde görüyorsun kopuk bunlar bizde görülmüş duyulmuş mu trakyalıya kız vermek diyor.

insan anne ne farkeder diyorum. sorumsuz bu çocuk senin için uğraşmaktan da yorulacak sen de üzüleceksin diyor.

ailelerimiz arasında hem yaş hem kültür farkı çok fazla ama bizce sorun yok :KK43:

şu an sorumsuz olan ailesi bi evlenin nasıl sahip çıkacak.
açıkçası millet ayrımı yapmadan geçelim.
evet kültür yapısı önemli ama sevgiliniz bunu aşmak için çabalıyor belli ki...

ailelerimiz arasında hem yaş hem kültür farkı çok fazla ama bizce sorun yok :KK43:
Ben erkek arkadaşınızda sorumsuz olacak birşey göremedim, aksine erken yaşta hayatın sorumluluklarını almış, size uyum sağlamak için üniversiteye bile başlamış, ailesi ise tam tersi. Evlenirseniz de böyle uzak dururlar umarım her anlamda.

O iş zor anlatımın çok uzak iki aile geleceksiz bir adam ev geçindirmeye pek müsait gözükmüyor sana bir abla tavsiyesi ayağı yere sağlam basan biriyle evlen

bizde onun babası babamı aramıstı gelmek ıstıyoruz dıye bıgun oncesınden ama geleceklerı bellıydı hersey hazırdı adet yerını bulsun dıye arandı :KK53:

O iş zor anlatımın çok uzak iki aile geleceksiz bir adam ev geçindirmeye pek müsait gözükmüyor sana bir abla tavsiyesi ayağı yere sağlam basan biriyle evlen
Geçenlerde yine bir konu açılmıştı aile farklılıklarıyla ilgili.
Kızın nişanlısının ailesi köyde yaşıyormuş, kız tarafına gelirken köy ekmeği erzak falana getirmiş.
sanki biz alamıyormuyuz v.s. gibi bir şeyler yazıp hakir görmüşlerdi.
Sizin ki de o konuya benzemesin?

Bu arada, önce eşim bize gelmişti ailemle tanışmıştı.
Daha sonra ben anneme gelip tanışmak istediklerini söyledim, şu gün gelsinler dedi.
Eşime ilettim, o da ailesine. Sonra kararlaştırılan gün gelip tanıştılar pekte güzel anlaştılar çok şükür
Şu an 10 yılı aşkın süredir evliyim.

Back
X