Tanışmaya gitmek isteme ama ??

erkek tarafı babayı arayıp, hayırlı bir iş için gelmek istiyoruz, ne zaman müsaitsiniz diye sorsun.
Ama bunu zorla yapmak lazım cunku oraya gıdıp kovulmakta var ya telefon verecek yada baska yolu yok bunu buyuklerın halletmesı lazım boyle yola cıkılır mı?

Ama bunu zorla yapmak lazım cunku oraya gıdıp kovulmakta var ya telefon verecek yada baska yolu yok bunu buyuklerın halletmesı lazım boyle yola cıkılır mı?

e tamam ben de öyle dedim zaten, erkeğin tarafından bir aile büyüğü kızın babasını arasın sorsun, ona göre bir gün belirleyip gitsinler. böyle tabi ki gidilmez.

Kiz vermek kolay degil adam dusunceli kalmis ama reddetmemis benim babamda hemen gelsinler dememisti arastirmak istemisti esimi.

Kiz gelin diyorsa gidin sonucta anne babasini bizden daha iyi taniyor, sizi kapidan kovdurtmak icin cagirmiyordur heralde...

Annesı konusmus babayla baba da sessız kalmıs kızda dıyor kı bu evet gelın demek ben anlarım babamı demıs.
Tamam kız anlıyormuş babasını. “Evet” demekmiş siz gidin alın elinize gülünüzü çikolatanızı.
Yani kapıda sizi kuru sıkıyla bekleyecek değiller ya korkmayın.

Aynen bunu da dusunduk fakat kız cok tepkılıymıs ya geleceksınız yada bırdaha olmaz bu iş demış.

Aile bariz istemiyor. Kız emri vaki yapacak ailesine, bunun için de erkek tarafını kullanıyor.
(Doğuluyum, farklı illerinde de bulundum. Böyle bir adet yok.)

Benim babam da ilk sorduğumuzda sessiz kalmıştı,hatta o kadar sessiz kaldı ki depresyona falan girdi sandık. Aralıklarla 4. soruşumuzda falan artık tama gelsinler dedi. İlklerde sessiz kalması da böyle birşey beklemiyor olup şoka girip üzülmesindenmiş.

Benim babam da ilk sorduğumuzda sessiz kalmıştı,hatta o kadar sessiz kaldı ki depresyona falan girdi sandık. Aralıklarla 4. soruşumuzda falan artık tama gelsinler dedi. İlklerde sessiz kalması da böyle birşey beklemiyor olup şoka girip üzülmesindenmiş.
Ama sız ısrarla sormussunuz ve gelsınler cevabını almıssınız bizimkinde kız sormak ıstemıyor bır turlu evrt gelsınler lafı cıkmıyor aıleden kız kendı kendıne gelın guvey oluyor .

Tanışmaya gitmek istedıik kızın babası sessız kalmış buyursun gelsınler dememış bu sessızlık gelın anlamı taşır mı ?Doğulularda bu böylemi ?Kız aılesıne tanısmaya gelmek istıyor arkadasımın aılesı dıyor fakat baba sesını cıkarmıyor hıc bır sey de söylemıyor bu buyursun gelsınler anlamına mı gelır ?dogulu aılelerın gelenek ve görenegınde boyle bır sey var mı ? (Erkek üye degılım yanlıs anlama olmasın:))
E tabi canm kız tarafıysa sesiz kalırlar gelin demek oluyor bildgim kadaryla zaten vermicekse dogulular söyler yani vermioruz dye

Back
X