Alıntı yapamadım ama umarım yazım birilerine umut olur. Bende ilk gebeliğimi 14. Haftada sonlandırmak zorunda kaldım. Bebeğimin iskelet sistemi bozuktu elleri tersti omurgası bozuktu kafa şekli çok düzgğn değildi. 10. Haftada fark edildi ve sonlandırmam gerektiğini söylediler. Ben yaşadığım ilde gştmedik hastane bırakmadım üniversite ,eğitim araştırma, devlet hastanesi,özeller hepsinden aynı cevabı aldım bu haftada böyle anomalileri görüyorsak ileri haftalarda daha da kötü şeyler görürüz dediler. 4 hafta karar vermekle uğraştım en son sonlandırma kararı aldık ve malesef üniversite hastanesinde sonlandırıldı. Otopsi sonucunda bebeğimin akciğerlerinşn hiç olmadığı ve oluşamayacak olduğunu öğrendim. Yani zaten yaşamla bağdaşmıyormuş. Sonrası oradan oraya sürünmeydi. Genetik doktorlarını gezmeye başladım kromozom analizi temiz geldi. Wes yaptırmamızı söyldeiler kafam o kadar karışmıştı ki yaptırmadım. Ama keşke yaptırıp bilinmezlikte aylar geçirmeseydim. Tekrar hamile kalmayı düşününce stres bastı ya aynı olursa ya sağlıklı bebeğim olmazsa diye çok korktum hamie kaldım kendime haöileliği zehir ettim. Her hafta hastanedeydim. Detaylıya girdim yine korkuyordum sonra 30 haftada açılmam oldu doğum başlamıştı durfurdular. Sonra bebeğin fl-hl kemiği geride kalmaya başladı 3-4 hafta geride kalmıştı. Bir önceki gebeliğimde de iskelet displazisi olduğu için içim içimi yiyordu. Bebeğim sağlıklı olabilir hasta da olabilirdi ama doğumda 45 cm anca olacağını söylediler. Ben rabbime sığındım. Ve bebrğim 49 cm sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi. Hergün defalarca şükrediyorum. Çünkü ben sağlıklı bir gebelik geçirip sağlıklı bir bebek kucağıma alacağıma ihtimal vermiyordum. Doktorlar o kadar çok sağlıksız gebelik tekrarlayabilir demişlerdi ki bu düşünceyş silip atamadım. Ama rabbim ol derse olur. Demem o ki bebeğe gebeliğe küsmeyin rabbim en kısa zamanda isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.
Sizin adınıza çok sevindim ne mutlu size ben 2 bebeğimi kaybettim ve son hamileliğimde ölümden döndüm artık hamilelik ve çocuk düşüncesinden ne yazık ki tamamen soğudum henüz bebeğimin mezarına gidemedim çünkü yataktan doğru düzgün kalkamıyorum Allah evladınızı sağlıkla uzun ömürler vererek büyütmeyi nasip etsin. Her zaman mutluluğunu görün 🙏 inşallah

Sizin adınıza çok sevindim ne mutlu size ben 2 bebeğimi kaybettim ve son hamileliğimde ölümden döndüm artık hamilelik ve çocuk düşüncesinden ne yazık ki tamamen soğudum henüz bebeğimin mezarına gidemedim çünkü yataktan doğru düzgün kalkamıyorum Allah evladınızı sağlıkla uzun ömürler vererek büyütmeyi nasip etsin. Her zaman mutluluğunu görün 🙏 inşallah
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. En önemlisi sizin ruh sağlığınız tabiki herkes dünyaya bebek getirmek zorunda değil pskolıjini çok iyi anlayabiliyorum. Sen zaten 2 melek bebek annesi bir kadınsın. Umarım en kısa zamanda fiziken ve ruhen acıların hafifler. Haddimi aşmak istemem çok hastane hastane dolaştığım için söylüyorum belki biliyorsunuzdhr pgt tüp bebek yapılıyor. Bebeğin genetiğine bakılarak transfer gerçekleşiyor bana onu yaptırmamı önermişlerdi. Sağlıklı bebeği anneye transfer ediyorlar biraz maddş manevi yıpratıcı bşr süreç. Ama yine özür diliyorum umarım bunu diyerek haddimi aşmamışımdır. Çünkü tekrar bebek istemiyor olmanızda çok normal ve bu sizin kararınız herkesin saygı duyması lazım. Güzel günler siİ bulsun inşallah 🙏

Back