- Konu Sahibi __TanRIcA__
-
- #30.601
Oyy ben senin gözünün irengine kurban oliimŞeniz
Şuan bölümün ne kuzum ona göre yönlendirek sayısalcı mısın sözelmi eşit ağırlık mıbilmiyorumkismile
Sayısalcıyımm yavruumm sempatiksalakcinni
Allah kurtarsın gardaşşşbilmiyorumkismile
Sayısalcıyımm yavruumm sempatiksalakcinni
Doğtor yapalım o zaman senisempatiksalakcinni
nazalp kalpli kalpli pekte güzel görünüyolar bloğun hayırlı olsun arada uçuveririm bloğuna
göksuuuu dimek çalışkanlar kategorisindesin efferin sanaalkisalkisalkis
island ayşo yüzünden gözler baygın bakıyo ama güzel olmuşa.s
mini hoşgeldin dimek senide ayşo esir aldı benide esir aldı
çeyizliklerin hayırlı olsun
göksum tıpla mıpla uğrşma ,
ol müh. kurtul , makina veya otomotiv, ziraat müh. tarım mak. da olur , bizim okulda otomotiv süper , gel ben bakarım sana .
ayburum sıcak + ayşo hiç çekilmiyokafamçokkarıştınazalp kalpli kalpli pekte güzel görünüyolar bloğun hayırlı olsun arada uçuveririm bloğuna
nazalp kalpli kalpli pekte güzel görünüyolar bloğun hayırlı olsun arada uçuveririm bloğuna
bugün nasılsın acaba islom bilmiyorumkismile hay ben bu ayşonun :mymeka: zkkım gibi bu kız ilaç içti bi de :mymeka:Bu oceme bayıldımhihoyyyt telefonla net olmasa da idare edin fotoları
Kotun kesimi harika çok seksüü duruyoaklinialirimsmile
Klasik gömleğim yoktu pek birgün benim de bi işim olcek o zaman giycem:gitme:
Yalnız buruşuk kırışık ekledim hakaydirigubbakcemile3
kızım bi insan saçı niçin boyar ki zaten bi de gülüyosun :roflol::roflol:NIkonummm eklemedigim topik kalmadi bacim valla
bugun ne giydin, cotanak, vukuatli hatunlar
görmedik bir sacini boyamis oldu :roflol: :roflol:
birden daldim selam dostlar hihoyyyt
patronum ben zaten smil ekleyen birini gördüm mü aynı banka kuyruğunda hemşerimi bulmuş gibi oluyorum :roflol::roflol::roflol:hahahahahah :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: kanka,smil işinde bizim nikoya ciddi rakip olucaksın söyliyim:roflol: :roflol: :roflol:
kuran okuyan smi bile bulmuş hay allahım:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
yok anam yok..tırnağın varsa kaşıcaksınben zevkle yıkarım bulaşıkları..niko karısından hayır yok bize:umursamaz:
bayılıyorum senin şu ince zakana :roflol::roflol: islom enim islom :asigim: :jeyyar: :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:Nan gksuyu şu hocaya bi örtü taktır la ne bu böle açık kafayla masal mı okuyo mukabele diesempatiksalakcinni
ben de diyorum bizim madame ne zaman kilo almış da veriyo :uhm: :roflol::roflol::roflol:tanrıçam barbimizin konusu belli annadın sen:jeyyar:
bi itirafta bulunayımmı
nikom benim köşeli jeton hallerimi çok iyi biliyo
hani sen tosbama nick bakıyom diyodunya
ben onu tembeltospa sandıydım
köfteyi bgn çaktım sempatiksalakcinni
meğerse madam tosbaya nick bakıyomuşunkaydirigubbakcemile3
hatta dünde yazdıydımki bu aralar çok zayıfladı nickini değişmesi gerek (tembeltospamızı diyom)
yaa harbi benim kafa bazen aşure oluyo:bbo:
kulhüvalla diye bildiğimiz,ihlas suresinin kısa ve öz anlamını sizlerle paylaşmak istedimkaydirigubbakcemile2
De ki: "O Allah tek birdir.
2 Allah, o eksiksiz, Samed'dir (Her şey O'na muhtaçtır.)
3 Doğurmadı ve doğurulmadı.
4 O'na bir küfüv (denk) de olmadı!"
felak suresi
De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine,
2 yarattığı şeylerin şerrinden,
3 Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden,
4 o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden
5 ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!"
nas suresişutarafagitti
De ki: "Sığınırım insanların Rabbine,
2 insanların hükümdarına,
3 insanların İlahına;
4 o sinsi vesvesecinin şerrinden,
5 ki, insanların sinelerine vesvese verir durur.
6 Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olsun)."
şimdi kıssadan hisselerle sohpetimize devam edelim:lepi:
Sabırlı olun zira bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl gülebilir? Aceleci olmayın. Maksada sabırla erişilir , acele ile değil alelade otlar iki ay içinde kırmızı gül ancak bir yılda yetişir. Tencerede bile yavaş ve ustaca kaynayan yemek, delice kaynayandan daha lezizdir. Neden çocuk bile dokuz ayda yaratılmadadır? Çünkü padişahların âdeti her şeyi acelesiz yapmalarıdır. Çünkü vakit keskin bir kılıçtır.
hz.ali(r.a) den bir kaç özdeyişşutarafagitti
1. Acelenin meyvesi yanlışlıktır.
2. Aç kalmak, alçalmaktan hayırlıdır.
3. Açık kalpli, mert düşman, içinden pazarlıklı dosttan iyidir.
4. Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenin zalimliğidir.
5. Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.
6. Adalet ve eşitliği gözetme, siyasetlerin en iyisidir.
7. Adil ol, kudretin sürekli olsun.
8. Adilane davranış siyasetlerin (yönetimlerin) en iyisidir.
9. Affedilmeyecek günah, insanların bir birlerine olan zulmüdür.
10. Affetmekten utanmayın. Cezalandırmada acele etmeyin. Emriniz altında bulunanların hataları karşısında hemen öfkelenip kendinizi kaybetmeyiniz.
11. Ahdini bozmak Allah’ı ve halkı gazaplandırır.
12. Ahmak, her lafın başında yemin eder.
13. Akıl, gurbette yakın bulmaktır; ahmaklık vatanda gurbete düşmektir.
14. Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.
15. Akıl gibi zenginlik cehalet gibi yoksulluk yoktur. Edebe uymak bir kazanç, danışmak bir güçtür.
16. Akıllı bir insan fakir olabilir. Fakat o hiç kimsenin sadakasına muhtaç değildir.
17. Akıllı kişi, tecrübelerden ibret alan kimsedir.
18. Akıllı olan kemal, cahil olan mal ister
Günlerden bir gün, köylerden birinde, adamın birinin eşeği, kuyunun birine düşmüş.Niye düşer, nasıl düşer sormayın. Eşek bu. Düşmüş iste. Belki kör bir kuyuydu, ağzı tahtayla kapatılmıştı, belki üzerine de toprak dökülmüştü. Zamanla tahta çürüdü, zayıfladı, üzerindeki toprakta biten otları yemek isteyen eşeğin ağırlığını çekemedi ve güm diye eşeği yuttu kuyu. Hayvancık saatlerce acı içinde kıvrandı, bağırdı kendi dilinde. Sesini duyan sahibi gelip baktı ki vaziyet kötü.
Zavallı eşeği kuyunun dibinde melül mahzun bakınıyor. Üstelik yaralanmış. Karşılaştığı bu durumda kendini eşeği kadar zavallı hisseden adamcağız köylüleri yardıma çağırdı. Ne yapsak, ne etsek, nasıl çıkarsak soruları havada kaldı. Sonunda karar verildi ki kurtarmak için çalışmaya değmez. Tek çare, kuyuyu toprakla örtmek ve hayvanı kuyuya gömmek.
Ellerine aldıkları küreklerle etraftan kuyunun içine toprak attılar. Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları, her seferinde silkinerek dibe doktu. Ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her an biraz daha yükseldi ve sonunda yukarıya kadar çıkmış oldu.Köylüler ağzı açık kalakaldı. Kıssadan hisse; Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. (Ne bazeni, çoğu zaman.) Üstümüzü toz toprakla örtmeye çalışanlar çok olur. Bunlarla baş etmenin tek yolu, yakınıp sızlanmak değil, düşünüp silkinmek ve kurtulmak, aydınlığa adım atmaktır. Kör kuyuda olsak bile !
b
patronum ben zaten smil ekleyen birini gördüm mü aynı banka kuyruğunda hemşerimi bulmuş gibi oluyorum :roflol::roflol::roflol:
bi gece keşke smil maçı yapsak sempatiksalakcinni aybur, sen, ben, göksu :roflol: sen bir ara ayburu görseydin o da bu konuda süper :roflol::roflol::roflol:
patronum zaten dünden beri pencere açık tıkandım kaldım bi yorum bile yazamadım :umursamaz: kırıntı bile kalmamış bana :mymeka:
ben de diyorum bizim madame ne zaman kilo almış da veriyo :uhm: :roflol::roflol::roflol:
Selamlar kizlar, nasilsiniz iftara ramak kala....
cok hizli ilerliyor burasi ayyyyh kafam döndü kaydirigubbakcemile2
nikonnnumm git gide acacagim sacimin rengini gören diyecekki aaa oglun ayni sen saclar kaslarböyle gören ayni babasi diyor
islon bugün de aynı nikonum:2:Nikoncan;14705749]bugün nasılsın acaba islom bilmiyorumkismile hay ben bu ayşonun :mymeka: zkkım gibi bu kız ilaç içti bi de :mymeka:
demek benimkine daha var bilmiyorumkismile sağol islom içimi rahatlattın :teselli: kaydirigubbakcemile3 :kedi:
nise.. aldıklarını çok beğendim güle güle kullan Şeniz
demek kotun kesimi çok seksü ha benneyaptımki
nişanlının bu kıyafetleri alma niyetini düşündüm de ne diyim sana ben :roflol::roflol:
kota ve kahveli göyneğe bayıldım ama öyle böyle değil opuyorumnanaktan o kollarındaki çizgili detaya bayıldımm opuyorumnanaktan böyle modellerin mavisi çok hoşuma gidiyo ama kahve olanını ilk defa görüyorum :kedi: bunda da aklım kaldı iyi mi :dilcikar:
bayılıyorum senin şu ince zakana :roflol::roflol: islom enim islom :asigim: :jeyyar: :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?