• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu problemi

Keşke şaka olsam dünden beri sinirden basim ağrıdı evlenmeden önce altinlarla oğluma ev alacağım dedi şimdi de onun üstüne olacağını öğrendim ve ev de onlara yakin
Ya tapuyu kocama yaparsınız ya da istemem altınımı ver de

( ben olsam tapu benim olacak derim ama sizde şu an o ortamı görmedim )

Biz kavga etmeyiz diyor
Mahkemeler birbirine güvenen insanların davaları ile dolu.
Eşiniz pasif madem siz sorun bana düğünde ne takıldı hiçbir bilgim yok. Yeni gelinim 1 altınımı bile takamadım getirirmisiniz neyim var göreyim. İçinden ailemin taktıklarından hatıra almak istiyorum deyin bakalım ne diyecekler

Konunun açıklaması sizin altınlarınızla Kayınpeder ev alacak kendine. Sonra gelsin kardeşlerle miras kavgaları.
Eşiniz nasıl bu duruma müsaade ediyor ben onu anlamadım.
Lütfen biraz ses çıkarın ne demek düğünde hemen altınları vermek? kendi paranızı isteyince paragöz olmazsınız. Ne kadar susarsanız o kadar da suistimal ederler.
Yaşları bilmiyorum ama muhtemelen 23-25 bandında yeni evliler

Bu yaşlarda hayata uyanmıyor insanlar sonra aileden kazık yiyince 30 larda 😂

Kardeşinin altınlarını geri vermişler kardeşi araba almış ya sorar mısınız eşinize araba kimin üzerine, babası hiç katkıda bulunmuş mu? Eşinizin payı var mı?

Siz isteyin banka kasası kiraladım oraya koyacağım deyin bırakmayın, kaldı ki onların ne taktığını bilmiyorsunuz, sizin tarafın taktıklarına da el koymuşlar, ayıp yaptıkları, ama 3 ama 5, ailenizin size taktığı altınları da kullanarak kendi üzerine ev almaya utanmayacak mı o kayınpeder?
Biz böyle mal gibi aman huzursuzluk çıkarsın diye susarsak hak görür cidden de biz napiyoruz demiyorlar ya

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar var
Asla vermeyin. Ne münasebet. Yarın ölse siz evde ya sığıntı olursunuz, ya da diğer kardeşler çıkarır

Biz böyle mal gibi aman huzursuzluk çıkarsın diye susarsak hak görür cidden de biz napiyoruz demiyorlar ya
O yüzden susmayın, aman ağzımızın tadı bozulmasın deyip sessiz kalmayın, bırakın kavga çıkacaksa da çıksın, utanmadan sizin altınlarınızı yangından mal kaçırır gibi kaçırmışlar, hadi kendi taktıkları altınları iç etmek istiyorlar ama ailenizin size taktıklarını ne münasebet alıyorlar da vermiyorlar, ve yine ne münasebet sizin altınlarınızın kullanılacağı ev kayınpederinizin üzerine oluyor? Eşiniz nasıl bir koca ki kendisini bırakın sizin hakkınızı yemelerine izin veriyor da o ev miras malı olacak, yok anneme şu kadarı düşecek, kardeşime bu kadarı düşecek diyor.

Alın altınlarınızı banka kasasına koyun, ev alacaklarsa gitsinler kendi paralarıyla alsınlar.

Ona dedim ki niye benim tarafın taktığı altınları biliyoruz da senin tarafı bilmiyoruz diyorum, ne demek istiyorsun içinden alacaklar mi diyor o bile bilmiyor kendilerinin ne kadar taktığını
Siz bu kocayı çok mu aradınız? Hayatını ailesinin bir uzvu gibi yaşayan adamla evlenirsen olacağı bu,işin sonunda paragöz,kötü sen olacaksın ya bunun hakkını ver yık ortalığı ya da şimdiden kan kusup kızılcık şerbeti içme provalarına başla bu kocadan yediğin ilk darbe bu ama son olmayacak.....

Bu kadar çok takı tokanın döndüğü ortamda , düğünden önce de konuşulur yani takılanlar ne olacak kimde toplanacak diye, düğün günü geldiler üzerimizden ne var ne yok topladı gittiler diye şey olamaz yani.

En kötü sizin üzerinize kolunuza boyunuza falan takılanları kuzu kuzu sıyırıp ellerine vermiş olamazsınız yani gelin odasında, verdiyseniz de daha önce böyle olacağı konuşulmuştur, gerisi hayatın olağan akışına ters.

Peder bey takıların üzerine koyup ev alacaksa da borç olarak versin parayı geri ödeyin, evi de kendi üzerinize yapın bence.

aldıakmayın gülme emojisi mesajınıza değil eşinize bıraktım, kavga mı etmezlermiş 😂 kardeşleri sizin altınlarınızla alınacak evi eşinize yedirmeyeceğinden kavga edemeyecek zaten.

Yine kötü hatıralarım depreşti. Dedem böyle yapmış zamanında. Annemin takılarını alıp arsa almışlar kendileri de az bir miktar koyup. Güya babama kalacakmış, herkes daha önceden alacağını almış razı gelmiş. Annem ne kadar dil dökse de babama ve ailesine anlatamamış. Madem babama kalacaktı, bari onun üstüne yapsaydın ya dedeciğim, ya da buna nasıl müsade ettin babam yani? Yıllar geçip emri hak vuku bulduktan sonra okul harçlıklarına kadar cebine koyduğu yeğenleri babama bıçak çektiler, yumruk salladılar hakkı olanı istedi diye. Hani söz vermiştiniz dedi diye. Annem hasta oldu sinirden. En sonunda herkes bölüştü malları. Babam yaranamadığını da anladı ama, o hayal kırıklığıyla kafayı yedi, kendilerine miras kalan evleri tek tek kumarda kaybetti. Şu an oturacak bir evleri dahi yok. Kiradalar bir emekli maaşıyla. Yanarım yanarım, canım anneme yanarım. Bu konu 30'lu yaşımda beni bile düşünmekten hasta etti. Bütün kötülük ve pisliklerinin bedelini bu yaşımda eşimden, dişimden, tırnağımdan ayırıp yardımcı olabilmek adına kafayı yerken ben ödüyorum.

Konu sahibi ne olur bir şekilde al o altınlarını. Doğmamış çocuklarına miras olarak nur topu gibi bir sinir hastalığı bırakmaz istemezsin diye düşünüyorum.

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar var
Eşiniz için niye önemi olsun ki kendi babası. Ya ortak tapu yapın. Ya alın sizin altınları ordan tapuyu adam üstüne yapsın. Yada hiçbirini vermeyin almasınlar. Allah korusun kötü bişey olduğu zaman hakkınızı nasıl alacaksınız. Nefret ediyorum erkak ailelerinden.

Back
X