tartışınca ayrılık lafı etme

antonie

bahtım saçlarımdan karadır
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
2.882
5.857
158
evet utanıyorum ama başlıktaki yazdığım o hatayı ben yapıyorum:olamaz:

ne kadar yanlış ve ne kadar çocukça olduğunu çok iyi biliyorum
ama elimde değil, kendime hakim olamıyorum bi türlü

öyle direkt ayrılalım demiyorum ama bunun imasını yapıyorum

“böyle yapacaksan neden benimle birliktesin ki?”, “şu söylediğin şeyde ciddiysen bi daha beni sakın arama, nasıl yüzüme bakabilirsin?” tarzı cümleler kuruyorum

e nihayetinde hepsi ayrılık imaları olduğu için de erkek arkadaşım da çıldırıyor, yeter ağzına sakız ettin diye

vallahi ettim
o hiçbi tartışmada böyle imalar yapmaz asla ama ben böyleyim

bi türlü aşamadım

tüm yanlışlığının ve çocukluk olduğunun farkındayım

yine de engel olamıyorum
allah aşkına bana dilimi tutma, şu imayı bırakma yolu öğretin
çünkü böyle yaparak ilişkimizi yıpratıyorum

ve bunu kendime hiç yakıştıramıyorum

cevabını söylemişsin zaten
dilini tutacaksın
bide erkek arkadaşın senin için önemliyse onu kaybedince ne kadar üzülebileceğini düşünebilirsin

Eski esim bazi kavgalarda ayrılığı alırdı agzina(ayrilmayi asla istemedigi halde), yıpranıyor iliski yapma derdim, anlamazdi.. Sonuç, eski oldu : )
O iliski surse bile oyle bi yara aliyor ki o ayrilik laflariyla.. Insan "gercekten" ayrilacaksa almali agzina bosanma/ayrilma lafını..

Ayrılık lafı etmekte sıkıntı yok, sizi bu raddeye getiriyor demek ki. Asıl mevzu siz bunları dedikten sonra nasıl geri dönüyosunuz? Bu şey gibi değil çünkü, bitti, ayrıldık gibi değil cümleleriniz. "Böyle düşünüyosan neden benimle birliktesin?"cümlesi olumsuz bir eleştirinin sonucunda söylenir en nihayetinde. Yani dilinizi tutmaktan ziyade bu cümleleri söyleme nedenlerinize odaklanmanızı tavsiye ederim ben.

Eski esim bazi kavgalarda ayrılığı alırdı agzina(ayrilmayi asla istemedigi halde), yıpranıyor iliski yapma derdim, anlamazdi.. Sonuç, eski oldu : )
O iliski surse bile oyle bi yara aliyor ki o ayrilik laflariyla.. Insan "gercekten" ayrilacaksa almali agzina bosanma/ayrilma lafını..
dibine kadar farkındayım ben de bunun. ama olmuyor beceremiyorum, yok mu sakinleşmem için verilebilecek bir öneri? can çıkar huy çıkmaz misali, çabalıyorum kendimi tutmaya ama sinirlendiğim an fırlıyor ağzımdan imalar

Ayrılık lafı etmekte sıkıntı yok, sizi bu raddeye getiriyor demek ki. Asıl mevzu siz bunları dedikten sonra nasıl geri dönüyosunuz? Bu şey gibi değil çünkü, bitti, ayrıldık gibi değil cümleleriniz. "Böyle düşünüyosan neden benimle birliktesin?"cümlesi olumsuz bir eleştirinin sonucunda söylenir en nihayetinde. Yani dilinizi tutmaktan ziyade bu cümleleri söyleme nedenlerinize odaklanmanızı tavsiye ederim ben.
bu lafı etmem için nedenlerin önemli olmasına çok da gerek yok maalesef, o an sinirlenmem yeterli oluyor. bazen hakikaten bu cümlenin kurulacağı tarzda anlaşmazlıklar oldu ama nihayetinde o zaman bile ettiğim cümlenin yeri, zamanı değildi. yüz yüze bile değiliz vatsaptan tartışıyoruz mesela ben pat diye bunu söylüyorum, haklı olsam da yeri değil sanki. belki 1 gün beklesem o sorun çözülecek, hararetimiz dinecek; e dinmezse de kesin kararımı bildirip giderim. ama ben ilk anda söylediğim için yersiz oluyor

Itiraf ediyorum bunu evli degilken ben de cok yapardim :) yavas yavas vazgectim tabi sadece ve sadece çenemi tutarak, aklima gelir gelmez soylemeyerek. Sonra bunlari soylememek aliskanlik haline geliyor zaten :)

Itiraf ediyorum bunu evli degilken ben de cok yapardim :) yavas yavas vazgectim tabi sadece ve sadece çenemi tutarak, aklima gelir gelmez soylemeyerek. Sonra bunlari soylememek aliskanlik haline geliyor zaten :)
geçenlerde öyle bir durum oldu mesela, telefonu kapattım kendime engel olmak için. e tutamadım 5-10 dk sonra açıp başladım yine:olamaz: siz nasıl başardınız çenenizi tutmayı?

dibine kadar farkındayım ben de bunun. ama olmuyor beceremiyorum, yok mu sakinleşmem için verilebilecek bir öneri? can çıkar huy çıkmaz misali, çabalıyorum kendimi tutmaya ama sinirlendiğim an fırlıyor ağzımdan imalar
Ben duzeltemeyecegimi anlayinca ayrilmayi sectim.. Dedigin gibi, huylu huyundan vazgecmiyor..

Eski evliligimde 1 defa bile ayrilik lafi agzima almadim.nisanliyken 1 defa ayrilmak istedim sonra barisinca bak dedim ayrilik kelimesi gectigi gun bitecek ona gore konusalim.7 yil sonra ayrilmak istiyorum dedigim gun 10 dakika içinde evi terk ettim.simdi ki iliskim basladiginda ilk zamanlar 1 kac defa bu kelimeler gecti ama ben soyledim bak kizim buyuyene kadar evlenemem ben beklemezsen ayril diye.simdi evlenmek uzereyiz yine dedim bu kelime gectigi gün donüs olmaz.
Cunku yipratir cunku huzursuz mutsuz guvensizlige dogru ceker bu kelime.
Icinden sayi say ama yinede soyleme.ayrica trip kadin yada erkek farketmez kimseye yakismiyor.itici

geçenlerde öyle bir durum oldu mesela, telefonu kapattım kendime engel olmak için. e tutamadım 5-10 dk sonra açıp başladım yine:olamaz: siz nasıl başardınız çenenizi tutmayı?

Evet oyle yaptigim da oldu :) degisiktim o zamanlar ama degistim. Ama esim de cok sabirliydi o ayri. Kendimi duzeltmeye calistigimi farkediyordu. 3 soyluyorsam 2 dilimi ısırıp susuyordum. Aklina bunlari soylemek geliyorsa kafani mesgul edecek baska seyler bul disari cik yuruyus yap ama telefonu yanina alma mesela :)

Belkide kendinize karşı çok korumacısınızdır. En ufak birşeyi tehdit olarak algılıyor olabilirsiniz. Bu yüzden istem dışı sürekli bunu dile getiriyor olabilirsiniz.

Bende böyleyim malesef.Eski eşime böyle yapa yapa delirttim adami.Nasil olsa gidecek diyip kavga etmeye başladık.
Bir yandan kaybetme korkusu bir yandan kendi gururu arada kaldı.
Bu yüzden boşanmadık ama etken tabi:KK51:

Bende böyleyim malesef.Eski eşime böyle yapa yapa delirttim adami.Nasil olsa gidecek diyip kavga etmeye başladık.
Bir yandan kaybetme korkusu bir yandan kendi gururu arada kaldı.
Bu yüzden boşanmadık ama etken tabi:KK51:
bemim de delirdi artık, normalde kavga uzatmayı sevmez ama cezalıyım şu an resmen. konuşmuyor. özrümü diledim ama nafile. haklı da adam, ben ne diyim bilmiyorum ki

bemim de delirdi artık, normalde kavga uzatmayı sevmez ama cezalıyım şu an resmen. konuşmuyor. özrümü diledim ama nafile. haklı da adam, ben ne diyim bilmiyorum ki

Hatanızı fark ettiğinizi belli edin. Yapmamaya çalışın.Surekli aynı konuda özür dileyip tekrarlamak en kötüsü:işsiz:

Çeneyi tutamamak nasıl bisey. Ne kadar zor olabilir ki. Bilinciniz yerinde çene kaslariniz ses telleriniz sizin kontrolunuzde. Tik değil ki bu. Tutucan işte ceneyi beynin ona göre komut gondericek cenene

3 kere düşünün 1 kere konuşun konu sahibi
Böyle karşı tarafa güven veremezsiniz

Bunu bence ayrılmak istediğin için yapmıyorsun. Tersine onun seni çok sevdiğinden o kadar eminsin ki bunu bir tür, nasıl desem, tehdit haline getirmişsin. Bilinçli mi bilinçsiz mi onu anlayamam ama aba altından sopa gösteriyorsun yani. "Bunu yapma hıı yoksa senden ayrılırım", zira ayrılmanın onun kaybı olacağını ve istediğini yapacağını düşünüyorsun kanaatindeyimm

Konuşmadan önce düşünebilirsiniz. Başka ne etkili olur bilmiyorum. Meditasyona başlayın?

Bunu durduracak bir taktik veremem ama eğer o da eeeh yetti deyip bitirirse deli gibi pişman olursunuz :) Çok kötü olur..Bunu düşünebilirsiniz.. :)

Back
X