Tartışıp Eşinden Ayrı Yaşayıp Tekrar Deneyipte Mutlu Olan Var Mı?

mutlu olunabileceğine inanıyorum ama bunun için öncelikle o ayrılığa sebep olan sorunlar ortadan kalkmalı...
mesela erkeğin öfke kontrolü yapamaması şiddete sebep oluyor...
kayınvalide kayınpaderin aileye karışması bir aile kurulamamasına neden oluyor...
saygı sınırının aşılması eşlerin kendini değersiz hissedip, birbirlerini mutsuz etmesine neden oluyor...

her şeyden önemlisi eşlerin ikisinin de tekrar mutlu olmayı istemesi gerekiyor...

erkektir gurur yapar demek en saçma sebep, ailen dağılıyor hiç bir şey yapmamak gurursuzluktur bence...

bunlar olursa mutlu olunabilir, ama bu şartları sağlamak çok zor...
size kolay gelsin.

Aradaki saygı ve sevgi yitirilmemişse bence mutlu olabilirsiniz. Ben yaşamadım açıkcası yaşayan birini de tanımıyorum, bazı şeyler bitmişse geri getirmek çok zor eminim ama iki taraf ta hatasını anlarsa düzeltmeye çalışırsa evlilik kurtarılabilir.
Çelişkiye gelirsek ben konu sahibini tanımıyorum, kate'ye yazdığı yazıyı hatırlıyorum sadece. İnsan bazen umutsuzluğa düşüp kendiyle çelişebiliyor.
Ben de böyle bir zamanımda kaynanaların çekiştirildiği bir konuda acaba sorun bizde mi, biz annelerimiz gibi sabredip susamıyor muyuz? Tahammülsüz bir nesil miyiz diye yazdım. Allahtan kimse beni topa tutmadı, çünkü gerçekten ben de çok çeksem de o anda tüm samimiyetimle onları düşünüyordum.
Bazen öyle bir duruma düşeriz karşı taraf yüzde yüz hatalı da olsa ben ne hata yaptım diye düşünürüz, bulamayız öyle bir durum.
Konu sahibine dönersek çok üzüldüm, ben eşler arasında kavgalarda çok ileri gidilmemesini düşünüyorum. Çok sinirliyse o anda susup başka bir zaman konuşmak daha iyi.

Birbirimize tartışırken hertürlü hakaretleri ediyorduk galiba ikimizde inattık.
Saygı var mı inan bilemiyorum ama şunun farkındayım
aynen şiddet gibi bir başlarsa devamı gelir derler ya
hakarette aynen öyle aptalla başlayan hakaret ilerleyerek devam ediyor
Önemli olan bunu yapmadan yolunda ilerleyebilmek.
Beceremedik biz bunu yazık ettik gerçekten çok zor bir durum
Keşke herdaim sakin kalabilsek olumsuzlukları görmeden gelmeyi ve düzeltmeyi becerebilsek

arkadaşlar konu sahibi arkadaşımıza takınılan tavır hoş mu?evet başka bi konuda bir arkadaşımıza kendi içinde bulunduğu durumlardan kaynaklanarak faklı yorumlar yapmış.tecrübe ederek.ama daha sonra bakmış ki kendisi aynı durumda.bir adım ilerleyememiş.illa ki çevremizde eşiyle sorun yaşayanlara ayrıl,bırak,haklısın git mi demeliyiz.illaki çat çat yanlışları suratına mı vurmalıyız.yapmayın arkadaşlar.şimdi konu sahibinin, o andaki mağdur arkadaşımıza yaptığı olumlu yorumu,şu anda bulunduğu durumla çelişen olayda gözüne sokmamız ne işe yarar.herkes çektiğini bilir arkadaşlar.etmeyin. insana insan gerek...

canim ya cok uzuldum insan evlenirken ne hayal ediyo ne buluyo senin dedigini yasadim ben esimle evlendigimden beri surekli sorun yasadim bazen ailesi yuzunden bazen baska seylerden ama dayandim dayanmaya calistimolmadi cocumuda alip evi terkettim ve kesinlikle bosanmaya karar verdim cok buyuk bi nedenden dolayi basta pek orali olmadi gittigim gun esyalarimi toplayip gonderdi cunku blof yaptigimi zannediyodu 1bucuk ay ayri kaldik kararli oldumu anlayinca pacalari tutustu kapimda yatti diyebilirim sonunda beni ikna etti bende sartli olarak dondum evime iyikinede donmusum esim 180 derece dondu ve simdi mutluyumhuzurluyum:64:seninde hakkinda hayirlisi olsun canim

böyle güzl şeyler okumak insanı mutlu ediyor,sonsuza kadar mutluluklarrrrr.....

Merhaba arkadaşlar bu durumu oldukça merak ediyorum yaklaşık 2 aydır eşimden ayrı yaşıyorum. Barışma aşamasına gelinip te tekrar denendiğinde mutlu olunabiliyor mu yoksa herşey eskisi gibi kavga gürültü mü oluyor
Düşünceleriniz

Merhaba, benimde buna benzer bi konum var... Bende ayrildim ve geri birlestik.
Bence eger yasananlar affedilmeyecek türden degilse bide iki tarafta hatasini anladiysa devam edilebiliyo..
Hatta ben su an ayrilip geri birlestigim icin cok mutluyum. Cok zor günler gecirdim evet, ama ayrilmasaydim belki esimin kafasi yerine hic gelmeyecekti (esimin ailesi yüzünden sorunlar yasiyoduk) ve benim ömrüm onlarla ugrasmakla mutsuz bi sekilde gececekti ve gün gelecektiki birbirimizden nefret ederek ayrilacaktik ve güzel askimiza yazik olacakti.... Belki ortada cocuk olacakti...
Simdi esim beni kaybetmenin ne demek oldugunu biliyo, akla karayi birbirinden ayirabiliyo...
Eger ayrilik sebebiniz cok agir degilse, bazen ayrilik iliskiye iyi geliyor diye düsünüyorum...
Ama sabir gerek, erkekler tam anlamiyla cocuk gibiler!
Cözdüm ben :51:
Mutlu olrsunuz insallah, hepimiz mutlu oluruz... Allah hayirlisi neyse onu versin :69:

Bence eger yasananlar affedilmeyecek türden degilse bide iki tarafta hatasini anladiysa devam edilebiliyo..
Hatta ben su an ayrilip geri birlestigim icin cok mutluyum. Cok zor günler gecirdim evet, ama ayrilmasaydim belki esimin kafasi yerine hic gelmeyecekti (esimin ailesi yüzünden sorunlar yasiyoduk) ve benim ömrüm onlarla ugrasmakla mutsuz bi sekilde gececekti ve gün gelecektiki birbirimizden nefret ederek ayrilacaktik ve güzel askimiza yazik olacakti.... Belki ortada cocuk olacakti...
Simdi esim beni kaybetmenin ne demek oldugunu biliyo, akla karayi birbirinden ayirabiliyo...
Eger ayrilik sebebiniz cok agir degilse, bazen ayrilik iliskiye iyi geliyor diye düsünüyorum...
Mutlu olrsunuz insallah, hepimiz mutlu oluruz... Allah hayirlisi neyse onu versin :69:

İnşallah güzelim

sizin adınıza çok sevindim, eğer iki tarafta evliliği sürdürmek, sevgisine sahip çıkmak istiyorsa ve kendi ailesini (eşi, çocuğu ve kendi) vazgeçilmez görüyorsa ayrılık olmaz.
olsa da aşılamayacak problem yoktur, bir ölüme yok çare demişler. ama nerede böyle insanlar...:25:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu durumu oldukça merak ediyorum yaklaşık 2 aydır eşimden ayrı yaşıyorum. Barışma aşamasına gelinip te tekrar denendiğinde mutlu olunabiliyor mu yoksa herşey eskisi gibi kavga gürültü mü oluyor
Düşünceleriniz

duruma baglı tabi
biz de bi süre ayrı kaldık şimdi herşey gayet güzel
çünkü bazı sorunlarımız vardı ama eşim çözmek için hiçbir şey yapmıyordu
ben de kalktım gittim babamın evine, bir süre orda kaldım, eşimin aklı başına geldi, aradamızdaki problemlerin çözülmesi için gereken herseyi yaptı
şimdi çok mutluyuz

sizin için de hayırlısı olsun inşallah

Canım, evlenmek boşanmak çok kolay, evliliği sonuna kadar süre bileceksin-ne mutlu sana! Sabırsız olanlar- tartışıpta ayrılan insanlar hiç bir yerde hiçkiseyle mutlu olamaz, ama problemi oturupda akıllıca çözen varsa onun ailesi mutlu oluyor.

Biz eşimle 2 farkli kültürde büyümüş insanlarık,dilimiz benzer olsa bile anlaşamıyorduk, maddi sıkıntımız oldu...daha neler neler..okadar ki, mahkemelik olduk 1 kere, men memleketime döndüm..- ama ayrılmak istemiyorduk. Eşim çok ters inatçı,hiç bir zaman ilk adım atmadı, hep ben, o bana nasıl zor olduğunu anlamıyordu.
Şimdi kendime bir taktik kurdum ki, ailemde sorun olmasın- eşimi savunuyorum her zaman, eşimle kurur duyuyorum, eşim sinirli oldukta-sakinleşdiriyorum, çok sinirli davranıyorsa-susmak terceh ederim, şimdi hep eşimin içine yatacak şeyler yapmaya çalışıyorum- o da arık anladı ki, benden başka kimse ona yakın olamaz, bene şimdi anlayışla yaklaşıyor, üzmemeğe çalışıyor.Tartışsak bile ufak tefek tartışma oluyor-çabuk da unuturuz. Eğer ki yeni evlisiniz, bunlar olacak şeyler.. Kalbiniz birse, çok ayrı kalamıcaksız zaten.

Bu konunun üzerinden bayağı süre geçmiş ancak konuyu açan üyenin dün giriş yaptığı görülüyor..
Ben kendisine bazı sorular sormak istiyorum, açtığı konu üzerinden;

kadının yeri kocasının yanıdır ne işin vardı senin ailenin yanında yaz tatili boyunca anlamak çok zor gerçekten de ne biçim gelinsin bir de o tarafı dinlesek gerçekten oğlan tarafına hak vericez ama
Kocası, hanımının annesine gitmek istemiyorsa.. kadın da gitmesin öyle mi? Kocasının yanında dursun... Dahası burada konu bu değilmiş.. Birlikte yapılması gereken birikim ve kaynana, kaynatanın şiddeti... Şimdi yorumunuzu bir kez daha okuyun..

allah senin gibi kadınlardan temizlesin bu dünyayı hanfendiye bakar mısın ya kendi annnesi karışıyor erkeğin babası karışamıyor bak bak sen
ya eskiden beridir kayınpederin kayınvalidenin adı çocuklara koyulur bu usuldur örftür adettir.
Annen karışsın kayınbaban karışmasın ne kadar gıcık oldum bu duruma ya galiba sen çok bencil ve geçimsiz birsin allah kocana yardım etsin sabır versin
Üslubunuz konusuna değinmeyeceğim.. Ancak orada konuyu açan arkadaş, annesi yada kaynatası diye ayırmamış.. Herkesin karışmasından rahatsız olmuş.. Çok adilane bir tavrı var.. İsmi annem koysaydı, karışsaydı değil.. Kimse karışmasaydı ve biz koysaydık eşimle diyor... Size yavaş yavaş üzülmeye başlıyorum ama devam edeceğim...

ne yani çalışıyorsun diye bayanlığıda mı unutacaksın
tabiki de sen yapacaksın bu işleri yatarken bir zahmöet eşine deseydin yardım ette ,işleri halledelim diye bu tutumla gidersen çok canın yanar seninde gelirsin buraalara konu açmaya el oğlu acımaz adama çeker çeker bırakıverir
Erkek bayanı çalıştırmaya başladığından beri erkekliğini unuttu da.. bu bayan yorulup derdinden bahsedince, bayanlığından mı oldu... Paraya gelince hayat müşterek.. Evde işe gelince.. yok sen yap... Olmamalı bu..

ne kadar bencilsiniz allah sizin gibilerden toplumu arındırsın
eşine ve a,lesine iyi davranmak isteklerini yerine getirmek zorundasın
senin çoğununda sana böyle davranır o zaman oyun alanı yok diye seni sallamaz görmek bile istemez
Lütfen konuyu bir kez daha okuyun.. Bayan orada kayınvalidesinin düzenine karışamadığı için gayet iyi niyetle bir orta yol bulmaya çalışıyor.. Hatta kendi evini açıyor... Bencilliği bunun tam olarak neresinde buldunuz?

Her geçen gün içim acıyor isimli konuya yorumlarınız; (burada size yazmak istediğim şeyi siz zaten mesajınızda kendiniz yazmışsınız.. Ben sadece altını çizdim... İlave olarak.. Bir insanın ismini hitap ederken ikiletmek, bayan olduğunuz etkisini yaratmıyor üzerimizde)

YA İŞte böyle var popülerim dedin elimde mesleğim var dedin erkek rolüne girdin resti çektin şimdi boşandın kadın olduğunu erkekle yarışamayacağını evliyken ona tavizler vermen gerektiğini kadının erkekle eşit olmadığını anladın

BEREN HANIM BEREN HANIM SÜTTEN AĞZIM YANDI BAŞKALARIN Kİ YANMASIN İSTİYORUM ÜZÜLÜYORUM ASLINDA BENİMDE FARKIM YOK BU BAYANDAN BU SEBEPLE O KADAR RAHAT YORUMLAR YAPIYORUM
ayrıca konu sahibi arkadaş ailemi aramamı istemiyordu diyor o gidiyyorduı diyor sormak istiyorum ailenizi hergün arıyordunuz değil mi inatlaşma vardı karşı tarafı aramıyordunıuz hatta istemiyordunuz onun ailesini değil mi kabul etmeseniz de bu böyle çok bayan dinledim artık hemcinslerime inanmıyoırum o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz

evaroğlu evaroğlu konularını takip ediyorum farklı kültürlerin bir araya gelmesi senin evliliğin
iyi bir insana benziyorsun bu sebeple sana bir tavsiyem olacak
3 5 sene yerini sağlama alana kadar kocanı iyice ele geçirene kadar sus herşeyi kabul et geçim ehli ol ondan sonra zaten kocanı parmağında oynatır bu yaşadıklarını tek tek kazanırsın ama eğer acele eder ben ben diye diretirsen korkarım yakın bir gelecekte ya eşim beni aldattı diyeceksin ya şiddet gördüm ya da kızla boşuanıyorum
tüm bunlar olmasın istiyorsan lütfen sessiz ol alttan al büyütme olayları
Kızla boşanıyorum? Kızla ayrılıyoruz? Kız... Koca olmasın o.. Hızla yazdınız herhalde... Bir nevi typo diyelim.. Bu arada kocayı ele geçirmek ve parmağında oynatmak, şu ana kadar yazdığınız yorumlarla benzerlik göstermedi... Devam edelim..

vazgeç sakın evlenme
daha evlenmeden yalnız kalma fedakarlığı yapamayan bayan evlilikte gereken fedakarlıkları yapamaz
hem ne o öyle aileme 3 saat uzakatyız evlendikten sonra eşinin ailesidir senin ailen kendi aileni atamazsın ama bu kadar ön plana koyamazsın
Evleneceğiniz kadına mümkünse bu düşüncenizden bahsedin tanıştığınızda.. Evlenene kadar da, evlenmeyi düşündüğünüz tüm kadınlarla bu fikrinizi mutlaka paylaşın.. Baştan kabul etsinler ki.. siz de sorun yaşamayın.. Hatta ben söylemiştim deme hakkınız olur, daha fazla ezebilirsiniz...

Aileler hakkında adilane yorumlarınız;
GÜZELİM cicim ayları geçtikten sonra tüm suçlu sen olacaksın göreceksin bunu acı acı
erkekleri ailesinden uzaklaştıran veya soğtan bayanların başına gelecek olay budur.
ne diiyelim inşallah mutlu olursunuz ama aileler olmadan mutluluk çok zor bu sebeple iyi düşün

annnen babanda ne alaka bu kadar pof pof istiyor el oğlundan anlamadım ya hayret bir durum gelin mi almışlar el oğlunu da pofpoflanmak istiyorlar ailenle arana mesafe koy yuvanı yıkarlar yoksa benden söylemesi

Kimse erkekleri ailesinden soğutmaya çalışmıyor.. Mesafe konulmaya çalışılıyor bazen.. gerekli olduğunda... Zaten sen de aynısını tembihlemişsin.. ama ne yazık ki.. kızın ailesi söz konusu olunca... Evet aileler yuvayı yıkar... Ama her iki tarafın ailesi de...

Kız anneleri konusunda ihtisas sahibisiniz;
vala kusura bakmada bence sen haksızsın tamam şiddet görmüş olabilirsin ama adamın sabrını zorlamışsın sonunda o olmuş ayrıca şunu belirteyim anladığım kadarıyla ailen ile herşeyi paylaşıyorsun özellikle annnenden akıl alıyorsun eşinin ailesine iyi ve güleryüzlü davranmıyordun onları sallamıyordun hatta eşini ailesinden soğutmaya da çalıştın birilerinin gazına geldin evine küs gittin sonra beni geri alsın diye bekliyorsun benim gördüğüm adam senden illallah etmiş sıkmışsın Bizde yaşadık anacım bu durumları sökmüyor öyle her erkeğe baskı yönetim aileden uzaklaştırma :(
güzelim kesin annenizin bir kabahati vardır ah şu kız anneleri kızlarını ve damatlarını yönetme derdinden bir vazgeçse herşey yoluna girer
küfür ve şiddeti tasvip etmiyorum (üzerime gelmeyin hemen)

Yaşadığınız sorunu ciddi anlamda paylaşabilirseniz eğer, biz hanımlar olarak, eşinizin aslında neden sizi terkettiği konusunda yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum..
Çok ciddi ve hassas konuların tartışıldığı, insanların içini ve en zayıf noktalarını açtığı bu yerde, bu şekilde ciddiyetsizliği tasvip etmedim...
Bir bayan olsaydınız bile.. Akıl vermekten çok sürekli erkek tarafını ısrarla tutarak nereye varmak istediğinizi de anlayabilmiş değilim...

Buraya öylesine ve şaka olsun diye üye dahi olduysanız... Yapılan davranışta kişilik bozukluğuna emareler var..
Lütfen bir uzmana görünün..
Selamlar,

Back
X