• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimle tanışmıyor

O nasıl oluyor😅
Siz değilsiniz ama aileniz mi muhafazakar?
Şöyle anne babam ibadetini yapan insanlar annem kapalı vs ama benim hayatıma karışmazlar istediğimi giyerim içerim gezerim tozarım sıkıntı etmezler mesela bayramda sevgilimle tatildeydim direkt tatile gittik demedim ama az çok tahmin ediyorlardır

Şöyle anne babam ibadetini yapan insanlar annem kapalı vs ama benim hayatıma karışmazlar istediğimi giyerim içerim gezerim tozarım sıkıntı etmezler mesela bayramda sevgilimle tatildeydim direkt tatile gittik demedim ama az çok tahmin ediyorlardır
Ya valla tahmin etmiyor olabilirler konu sahibi o kadar da emin olma derim. Anneniz ara yolu bulmazsa işiniz zor.

Ediyorlardır gizlemem foto vs paylaştım
Peki.
O zaman gerçekten çok enteresan bir ailesiniz.
Yani çevremde ister istemez ailesi muhafazakar arkadaşlarım var hiç birinin erkek arkadaşı ile göstere göstere tatile gittiğine şahit olmadım. Genelde kızlı erkekli gittik kızlar aynı odada kaldı falan diye anlatılır bu hikayeler ya da gizli kapaklı yapılır.
Aileniz de kızlarını beraber tatile gönderdikleri adamla neden tanışmak istemiyor hiç anlamadım anlayan bana da anlatsın nolur.

Ablacım sakin ol önce durup durup yazmışsın ben işi gücü parası olan biriyim çok şükür evimi bile aldım atandım garanti işim gelirim var aileme muhtaç değilim onların desteğini yine de görüyorum ayrıca 4 çocuk ne alaka yahu kafanda ne kurdun böyle?
Aman iyi sevindim çok genç bir kız yazıyor sandım daha okulu olan vs o zaman tavrı ilginç ailenizin madem her türlü imkan var kimseye ihtiyaç yok ekonomik anlamda da en azından bir görüp baksınlar kimdir nedir tavrı nasıldır konuşsunlar.Bunda birşey yok hemen ertesi gün evlenecek değilsiniz .O da sizin gibidir zaten işi gücü halletmiş o yaşta çoktan malını mülkünü edinmiş

Peki.
O zaman gerçekten çok enteresan bir ailesiniz.
Yani çevremde ister istemez ailesi muhafazakar arkadaşlarım var hiç birinin erkek arkadaşı ile göstere göstere tatile gittiğine şahit olmadım. Genelde kızlı erkekli gittik kızlar aynı odada kaldı falan diye anlatılır bu hikayeler ya da gizli kapaklı yapılır.
Aileniz de kızlarını beraber tatile gönderdikleri adamla neden tanışmak istemiyor hiç anlamadım anlayan bana da anlatsın nolur.
Ailem muhafazakar değil demek ki ben rahat büyüdüm ailem direkt sen evlilikte yapamazsın diyor işte defalarca yazdım ya bunu erken buluyorlar senin çevren garip ya da 35 40 yaş üstü herhalde benim çevremde böyle ailelerden sevgilisiyle aynı evde yaşayan bile var çünkü

Yakın oturuyoruz demediniz mi? Duymuşlardır bir yerden. Memleketini bile sorun yapıyor olabilirler
Aynı sitede babalarımız vs aynı meslekten sayılır ama öyle şstemeyecekleri bi aile değil memlekette aynı sadecee ben göçmenim o yerli annem vs kötü konuşmuyor daha çok sen yapamazsın vs diyor yoksa bugün de iyi bi çocuk eli yüzü düzgün seni seviyor belli dedi yüzüğümü beğendi paraya kıymış dedi

Ailem muhafazakar değil demek ki ben rahat büyüdüm ailem direkt sen evlilikte yapamazsın diyor işte defalarca yazdım ya bunu erken buluyorlar senin çevren garip ya da 35 40 yaş üstü herhalde benim çevremde böyle ailelerden sevgilisiyle aynı evde yaşayan bile var çünkü
O zaman siz muhafazakar değilsiniz? Evlilikte yapamayacağınızı düşünüyorlarsa siz de beraber yaşayın o zaman. Çocuk düşündüğünüz zaman evlenirsiniz.
Ailesi veya kendisi muhafazakar olan arkadaşlar da yazar belki ya kaç tanesi ailesinin bilgisi dahilinde evlenmeden aynı evde yaşamış, beraber tatile gitmiş ya da kızlarının bunları yapmasını onaylıyorlar. Ben de merak ettim şimdi siz böyle söyleyince.

Son düzenleme:
O zaman siz muhafazakar değilsiniz? Evlilikte yapamayacağınızı düşünüyorlarsa siz de beraber yaşayın o zaman. Çocuk düşündüğünüz zaman evlenirsiniz.
Ailesi veya kendisi muhafazakar olan arkadaşlar da yazar belki ya kaç tanesi ailesinin bilgisi dahilinde evlenmeden aynı evde yaşamış, beraber tatile gitmiş ya da kızlarının bunları yapmasını onaylıyorlar. Ben de merak ettim şimdi siz böyle söyleyince.
Şimdi kimse yanlış anlamasın da benim karşılaştığım muhafazakar aileler genelde erkek çocuklarının kızlarla gönlünce gezip tozmasına aynı evde yaşamasına falan göz yumuyorlar. Kız istemeye gelince hiç bunlar olmamış gibi rol yapıyorlar. Kızılcık şerbeti Fatih modeli yani 😄 ama kıza gelince Nursema gibi boynunu büksün gözlerini kaldırmasın

5 senede diğeriyle tanışmadılar....dedim zaten ya yanımda olun ya da olmayın
Seçimlerinize, dolayısiyla size /duygularınıza güvenemiyor olabilirler. O nedenle belki de tamamen emin olacağınız noktadan onlar da emin olmak istiyor olabilirler mi? Başka bir neden bulamadım çünkü..

Bugün iyi birine benziyor vs dedi annem sadece işte çağır kahvaltıya gelsin diyor
e ne guzel adim atmiş işte
planladiginiz sabah ev hediyesini alsin gelsin yapin kahvaltinizi. zamanla aksam yemeginde de babanla tanisir, biraz girer cikar eve aileler de tanisir

Konu sahibi senin psikolojik sorunların mı var. Böyle hakaret olarak, iğnelemek için sormuyorum. Sakinleştirici gibi psikiyatrist tanılı ilaç kullanıyor musun?

Tavırların hiç normal değil. Birincisi iki ayda kimse kimseden emin olamaz. İki ay önce baya kafanda soru işaretleri olan biriymiş bu kişi. İkincisi boşanmak ne alaka şimdiden?

Daha ailenin evinden çıkamıyorsun, onlarla yaşıyorsun. Bir anda evlenme kararı alıyorsun, sonra ay nolcak boşanırım yazıyorsun. Madem yaza nişan, seneye düğün ee beklersin daha iyi tanırsın. Bunda ne var.

Henüz ortada düzgünce birbirini tanıyan, bir şeyler paylaşmış, yaşanmışlıkların olduğu ilişki yok.

Ben senin bu hayatta kendini de tanıdığını, ne istediğini neyi amaçladığını bildiğini de sanmıyorum. Hani tepeden taş atarlar bırakırlar nereye giderse diye, senin isteklerin, düşüncelerin de öyle.
Konu sahibinde bir tutarsızlıklar var gibi, sanki emin olmadan, evlilik çocuk oyuncağıymis gibi bir algı oluşturuyor bende.. Açıkçası eski ilişki süresi çok uzun, bu adam daha çok yeni.. Konu sahibi belki de gerçekten bilinçli veya bilinçsiz yara bandı mı yapıyor acaba bu adamı. Aile kızına bu konularda güven duymuyor, endişe ediyor olabilir, onlara hak verdim ben sanki biraz. Konu sahibi detayları sonradan verdiği için şu an böyle düşünüyorum. Acele etmeye gerek yok, bence daha fazla tanısınlar birbirlerini, kavga edince nasıllar, adam kriz anlarını nasıl yönetiyor, bunlar biraz zaman geçince belli olur, cicim günlerinde yapılan 1-2 kavga/çıkan anlaşmazlıkta da hemen belki olmaz.

Hayır el bebek gul bebek buyumus. Evde elini birşeye sürmez. Çekip çevirmeyi bilmez. Herşey önüne gelir.
Evlenince uğraştı ama alismamis ki. Bir gün yapsa iki gün yapamadı. Yaptığında işe gidemedi. Adam yaptı etti.
Sadece evi çekip çevirmek değil ama. Psikolojisu de çok iyi değildi. Olmadı.
32 de evlendim, yavaş yavaş öğrendim evi çekip çevirmeyi, çocuk bakmayı vb. Ama herkes yapamıyor ki bence kolay da değil evlilik, çocuk bakımı vb. Çoğu kadın uyum sağlasa da bazı kadınlar adapte olamıyor. Herkesin yapısı farklı. O yüzden kadın erkek herkes kendini iyi tanıyarak girmeli bu yola.

Yahu ne alaka cidden ne anladın ne çıkardın ne konuştun sırf konuşmak yazmak için yazıyorsun ben ailem muhafazakar demedim annem kapalı babam oruç vs tutar ama babamla oturup içeriz ne yaptıysan yap ne yaşadıysan yaşa ne hata yaparsan yap arkandayım diyen bi babam annem var çok şükür istediğim gibi yaşıyorum bu yüzden ailemin bu tavırları beni öutsuz ediyor sen dedin diye ben gider evlenmeden beraber yaşarım şimdi 🤣 dümdüz arkadaşım annesi kapalı klasik bi aile işte gitti sevgilisiyle beraber yaşadı ve evlendi çok uzaklarda değiller sen görmemiş olabilirsin. Fikrinin çok önemi var sen dedin diye çocuk yapınca evlenecem ki onu da yaptım ama evlenmedim hayatıma devam ettim. Canım nasıl isterse öyle yapıyorum çünkü evlenmeden birine karılık yapamam aynı eve gireceğim adamın kocam olması lazım bunun muhafazakar olmakla alakası sıfır

32 de evlendim, yavaş yavaş öğrendim evi çekip çevirmeyi, çocuk bakmayı vb. Ama herkes yapamıyor ki bence kolay da değil evlilik, çocuk bakımı vb. Çoğu kadın uyum sağlasa da bazı kadınlar adapte olamıyor. Herkesin yapısı farklı. O yüzden kadın erkek herkes kendini iyi tanıyarak girmeli bu yola.
Ben 4 sene tek başıma yaşadım evde de gayet temizlik yaparım yemek yaparım hatta şimdi 2 3 günlük yemek yaptım ev için bu saatte daha çok sen huysuzsun yapamazsın mutsuz olursun bu adam senin neşeni sömürür senden büyük sana ayak uyduramaz daha sakin diyorlar

Konu sahibinde bir tutarsızlıklar var gibi, sanki emin olmadan, evlilik çocuk oyuncağıymis gibi bir algı oluşturuyor bende.. Açıkçası eski ilişki süresi çok uzun, bu adam daha çok yeni.. Konu sahibi belki de gerçekten bilinçli veya bilinçsiz yara bandı mı yapıyor acaba bu adamı. Aile kızına bu konularda güven duymuyor, endişe ediyor olabilir, onlara hak verdim ben sanki biraz. Konu sahibi detayları sonradan verdiği için şu an böyle düşünüyorum. Acele etmeye gerek yok, bence daha fazla tanısınlar birbirlerini, kavga edince nasıllar, adam kriz anlarını nasıl yönetiyor, bunlar biraz zaman geçince belli olur, cicim günlerinde yapılan 1-2 kavga/çıkan anlaşmazlıkta da hemen belki olmaz.
Ben bilerek kavga çıkarıyorum gözlemledim zaten ben dümdüz kafamda bu adamdan baba bana da koca plur kafasındayım

e ne guzel adim atmiş işte
planladiginiz sabah ev hediyesini alsin gelsin yapin kahvaltinizi. zamanla aksam yemeginde de babanla tanisir, biraz girer cikar eve aileler de tanisir
Şimdilik böyle yapacağım evde badana işi var bitsin de 🤣 belki dışarda annemle buluşur en azından ben de yeni görüştüm anne babasıyla zaten

Seçimlerinize, dolayısiyla size /duygularınıza güvenemiyor olabilirler. O nedenle belki de tamamen emin olacağınız noktadan onlar da emin olmak istiyor olabilirler mi? Başka bir neden bulamadım çünkü..
Bilmiyorum bir şey demiyorlar zaten asla evlenme vs

Back
X